Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ympäristövastuu

Aivan jokaisen meistä täytyy pienentää omaa hiilijalanjälkeään

IPCC:n ilmastoraportin johtopäätös on se, että 1,5–2 asteen lämmön nousu johtaa peruuttamattomiin muutoksiin mannerjäätikössä. Mitä suurempaa on lämpeneminen, sitä enemmän ihmisiä kärsii tulevaisuudessa veden puutteesta. Uhkana ovat terveydelle haitalliset hellejaksot, merenpinnan nousu ja herkkien ekosysteemien vaarantuminen. Ilmaston lämpeneminen uhkaa myös esimerkiksi saimaannorpan selviytymistä. Kyse on lastemme tulevaisuudesta ja mahdollisuuksista hyvään elämään. Hyväksytyt ilmastotavoitteet eivät enää riitä.

Technip maksoi n. 20 miljoonaa ympäristövastuista?

"Vajaan 20 miljoonan euron pääomilla ranskalaiskonserni pääsee ”edullisesti” ja ilman sulkemiskuluja eroon Mäntyluodosta. Näin Technip pääsee eroon ympäristövastuista."  Mitä ne ympäristövastuut ovat? Tuskin Technip ihan turhasta maksaa 20 miljoonaa euroa.

Jäämerentiellä

Kuusamolaislähtöisten Jacob ja Kaisa Pesosen uusi elämä pohjoisessa päättyi kirkkoveneen kaaduttua Jäämerellä vuonna 1873. Isäni isomummon vanhemmat kuuluivat niihin 1860-luvun alkuvuosina nälkämaan pohjoisilta kolkilta kohti kalaisaa Jäämerta ja Petsamoa vaeltaneisiin suomalaisiin. Heille parempi tulevaisuus odotti pohjoisen meren vuonoilla.


Talvivaaran kaivosalueen ongelmalliset liikkumisrajoitukset

Sisäasiainministeriö on antanut asetuksen liikkumis- ja oleskelurajoituksista, jotka koskevat myös Talvivaaran kaivosaluetta.  Uudistus on tarpeellinen, sillä uusi poliisilaki astuu voimaan tammikuussa 2014 ja tällöin vanhat liikkumis- ja oleskeluluparajoitukset kumoutuvat. Liikkumista rajoitetaan myös muilla kaivosalueilla sekä esimerkiksi ydinvoimaloiden ja tiettyjen tehdasalueiden luona.

Moottoriurheilu ja ympäristö

Nyt kun Hassi &al. ovat taas lööppien otsikoissa, niin samaan hengenvetoon tuon ihmettelyni siitä, miksi ympäristöaktivistit eivät ole nykyistä voimakkaammin puuttuneet moottoriurheilun hiilijalanjälkeen.

Talvivaaran uraani: kyyninen selitys (ei vainoharhainen)

Joistakin asioista saa heti vainoharhaisen maineen. Talvivaaran uraani on tällainen asia. Tiukimpien salaliittoteorioiden mukaan se on Talvivaaran “todellinen salaisuus”: koko kaivos perustettiin vain, jotta uraani saataisiin talteen. On perustettu kansaliikkeitä vastustamaan nimenomaisesti uraanin tuotantoa. Näiden liikkeiden toiminta on usein varsin, no, originellia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä