Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sotavangit

Puna-armeijan 3. Divisioona ja sen kujanjuoksu Aunuksen kesässä 1941

Puna-armeijan 3. Divisioona ja sen kujanjuoksu Aunuksen kesässä 1941

Espanjalaiset soturit Aunuksessa ja heidän muistomerkkinsä

*

PUNA-ARMEIJAN 3.D

Nostoväen 3. Vapaaehtoisdivisioona (3.D) muistamisen kohteena.

Talvisodan tragedia ja sen panttivangit Venäläisissä lähteissä

 

Talvisodan tragedia ja sen panttivangit Venäläisissä lähteissä

Marraskuun loppuun 1939 ajoittuu tragedia, jossa Neuvostoliiton ja Suomen kansat joutuivat hallitustensa lyhytnäköisen ja joustamattoman politiikan panttivangeiksi. (NKVD:n alkuperäisasiakirjan muotoilu, kuten alempana olevat tekstit. VH.)

Dokumentit puhuvat:

Suomalaiset NKVD:n kynsissä Talvisodan aikana ja sen jälkeen

Surmattuja suomalaisia Venäjällä 1939 - 1953

”Belofinskie Militant” – Vangittuja ja surmattuja Valkosuomalaisia militantteja ja muita häiriötekijöitä

*

LUETTELO Suomen kansalaisista,

jotka Neuvostoliiton kansallisen turvallisuuden organisaatio NKVD on ottanut käsittelyyn sääntörikkomuksista vuosina 1940-1941

(Luettelo lähetetty Neuvostoliiton turvallisuuselimelle NKVD:lle heinäkuussa 1941)

Aivopesua Napoleonista alkaen, päättyen kiinalaisten aivotutkimuksiin...

Propaganda-aseen ratkaiseva merkitys maailmansodissa alkaa olla  tunnettu. Mutta vain aniharva tuntee Napoleonin propaganda-aseen käytön ja tehon. Hän olikin  varsin  nykyaikainen sotapäälikkö, joka käytti propaganda-asetta jo toista vuosi-sataa sitten. 

Kaksi Äyräpäätä - ääripäitä mutta samoja

Äyräpää, Äyräpää, Äyräpää

Historian kaksi laitaa: dokumentoitu struktuuri ja kerrottu kokemus.

*

Kenraalimajuri Mannerheim komensi Puolassa ensimmäisen maailmansodan alkuvaiheessa Kaartin Erillistä ratsuväkiprikaatia - ja vaikka hän vielä varhemmin kesällä 1914 Wiesbadenin reumakylvyissä oli vakavasti pohtinut sotilasurasta luopumista, hän pani kaiken likoon sotilaskunniansa ja - ennen kaikkea sotilasuransa hyväksi.

Tällä ambitiolla oli hintansa. 

Ukrainalaiset varautuvat venäläisvankien polonium-myrkytyksen varalta

Ukrainalaiset varautuvat mahdollisuuteen, että venäläiset kenties yrittävät surmata kaksi venäläistä sotavankia myrkyttämällä heidät samalla tavalla kuin entisen agentin, Aleksandr Litvinenkon Englannissa. Sairaalassa, jossa venäläiset vangit saavat hoitoa, kaikki heidän kanssaan tekemisissä olevat tarkastetaan säteilymittareilla.

Venäjä tunnustaaa tunkeutumisen Itä-Ukrainaan

Ukrainan armeija oli ottanut vangiksi kymmenen venäläistä laskuvarjosotilasta 25 kilometriä Ukrainan ja Venäjän välisen rajan Ukrainan puolelta. Venäjä väitttää joukkojen olleen partioimassa rajaa ja eksyneen Ukrainan puolelle.

Väite siitä, että erikoistehtäviin koulutetut laskuvarjojoukot eksyisivät yksinkertaisessa rajapartiotehtävässä 25 kilometria vieraan valtion alueelle on järjetön. Tälläistä ei tapahtunut neuvostoliiton varusmiehille, joten ei voida pitää uskottavana tälläisen tapahtumista nykyiselle koulutetulle ja ammattimaiselle venäjän armeijalle.

 

Lavroville

Turun Sanomien jutussa:

Lavrov on kommentoinut myös eilisiä tv-kuvia, joissa Venäjän-mieliset kapinalliset marssittivat kymmeniä sotavankeja Donetskin kaduilla ohikulkijoiden huutaessa heille solvauksia. Lavrovin mukaan hän ei ollut nähnyt kuvissa mitään vankeja nöyryyttävää.

 

Entäpä jos tilanne olisi toisinpäin

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä