Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kiakkovieraat

Miehet ja uusnatsitkin ovat ihmisiä

Rautavaaran perhesurmasta jossa nainen ajoi päin bussia surmaten itsensä ja lapsensa ei minulla ollut aikomustakaan käsitellä blogissani. Asia kuitenkin muuttui kun jo ennen hautaan laskemista ilmaantui ruumilla ratsastamaan elämäntapavalmentaja Katri Manninen, josta en ole koskaan aiemmin kuullut mitään, mutta hieman erikoisena pidän Me Naiset -lehden tekemää sympaattista juttua hänen blogistaan, sen motiiveista ja reaktioista.

Kiakko lätkän kera

Kiakkovierasmellakka oli onnistunut mielenilmaisu. Siinä ei ollut ripaustakaan teeskentelyä tai ulkopuolistamista. Kaikki ihanteellisuus ja politikointi ja muu teeskentely ("ihminen on laulun arvoinen") ulkopuolistaa koska me kuitenkin tiedämme että valtaa pitävät pitävät valtaa ja että he turvautuvat ihan mihin vaan sen pitämiseksi.

A-studiossa Turkkila ja Kopra asemoivat itsensä huikaisevan hämmästyttävän samalla tavalla.

Pressiklubi tänään: Kiakkovieraat

Hetki sitten päättyneessä Ruben Stillerin juontamassa Pressiklubissa jatkui jälkipuinti Itsenäisyyspäivän kiakkovieras-tapahtumasta. Keskustelemassa olivat toimittajat Jouni Tervo, Saska Saarikoski ja kansanedustaja Anna Kontula. Keskustelussa syntyi nopeasti asetelma toimittajat vastaan Kontula päättyen mielestäni toimittajien hyväksi 10 - 0!

Ohjelma on hetken kuluttua nähtävissä myös Yle-Areenassa.

Kuka kuulee nuorten hätähuudon?

Menneen viikon ajan olemme saaneet lukea ja kuulla itsenäisyyspäivän kiakkovieraista, kuinka valtaosa suomalaisista oli sitä mieltä, ettei tapahtumassa ollut mitään järkeä. Poliisin leimatessa anarkistien ja kommunistien muodostaneen ryhmittymän rosvoporukaksi, he tekivät samalla palveluksen näille ryhmille, jotka eivät muuten saa ääntään kuuluviin mediassa. Tapahtumia seurasivat monet pätkätyöläiset ja nuoret työttömät.

Onnistunut A-Studion Talk

Ylen A-Studion Talk-ohjelmassa käytiin lävitse melkein kaikilta kuvakulmilta itsenäisyyspäivän ohessa järjestettyä Kiakkovieras-tapahtumaa. Ohjelma oli siitä hyvä, että jokainen keskusteluvieras sai varmastikin viestinsä sanottua annetun ajan puitteissa. Sen lisäksi se varmastikin auttoi ennakkoasennoitumattomia kuulemaan nämä viestit. Ohjelma on katsottavissa Areena-palvelusta vielä kuukauden päivät. Suosittelen katsomaan sen.

Kuninkaiden Turku, tsaarien Helsinki, työväen Tampere

Itsenäisyyspäivän mielenosoitusmellakoista päätellen Tampere taitaa olla liian työväenhenkinen kaupunki, jotta siellä voitaisiin juhlia itsenäisyyttä samalla pönöttävällä tavalla kuin Helsingissä. Mitenkähän olisi Turussa? Siellä kaiketi ymmärrettäisiin, että Suomen tasavallan protokollassa on myös monarkistisia piirteitä.

Luokkataistelu

Herran jestas sentään. Kirjoitin edelliseen blogiini kuvitteellisen Jani-Sulevin, 16v. kuvitteellisista mielipiteistä itsenäisyyspäivänä sattuneesta mielenilmaisusta Tamperella.  Toivoin hiljaa itsekseni, että tekstini toisi esille sen hataran perustan mielenosoittajien motiiveista, joita olivat mm. poliisihevosen hakkaaminen katkaistuilla jääkiekkomailoilla. Mutta mikä oli kirjoitukseni tulos?

kaksi sattumaa samana päivänä?

Olen vakuuttunut siitä, että Tampereen mellakoiden joukossa on Suomen kommunistisen puolueen (SKP) jäseniä. Ei nimittäin ole sattuma, että nimenomaan Tampereella nämä mellakat tapahtuivat. Anteeksi jos nyt olen ajatteleva ja tutkiva ihminen. Mellakat eivät tapahtuneet minä tahansa päivänä, vaan nimenomaan Suomen itsenäisyyspäivän aikana. Häpeällistä.

Anarkistihippien virkavallaton utopia ei toimisi

Kaikki olennainen perjantaisesta nujakoinnista lienee viikonlopun aikana kirjoitettu ja - kuten tavanomaista - kansalaiset arvuuttelevat kilvan mielenosoitukseen osallistuneiden henkilöiden (erityisesti 28 pidätetyn) puoluekantoja. Myönnän tämän kiinnostavan minuakin, mutta olen vahvasti sitä mieltä, että huomattava ellei jopa suurin osa mellakointiin osallistuneista oli vain tekemisen puutteesta kärsiviä ja hässäkän aiheuttamisesta viehättyneitä päihtyneitä nuoria.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä