Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Kaikki blogit puheenaiheesta Auttaminen

Ihminen on raharikkaille väärä kohde autettavaksi

Rahaa on kuin roskaa ja roska ei lopu koskaan, on vanha sanonta rahan olemuksesta. Sitä ei ole kuitenkaan kaikilla elämiseen edes kunnolla kädestä suuhun. Rahalla on taipumus pesiä. Valtavat summat odottavat eri puolilla  kaiken aikaa päästäkseen liihottamaan maailmalle tuottamaan omistajalleen mainetta ja kunniaa.

Suutarin joulu

Muistan hämärästi lapsuudessani kuulemani tarinan suutarista, joka odotti Jeesuksen tulevan käymään. Koko päivän hän odotti. Päivän kuluessa hän auttoi monia ihmisiä. Illalla mietti, ettei sitten Jeesus tullutkaan.

Ryhtyisinkö kummiksi 30e/kk?

Katselin tässä TV-ohjelmaa jossa käsiteltiin kummilapsitoimintaa. Ohjelman katsominen herätti mielessäni ajatuksia. Lisäksi mieleeni tuli viimeisin nenäpäivä ja siihen liittyneet keskustelut lähipiirissäni. 

Auttaminen sallittua, joten autetaan.

Hyvää Uutta Vuotta toivon kaikille. Sinulle, joka käytät aikaasi auttaaksesi lähimmäistä. Oli hän sitten suomalainen tai muun maalainen, joka on joutunut pakenemaan kotimaastaan ja hakee turvaa. Hyvää Uutta Vuotta toivon sinulle, joka olet tullut Suomeen sieltä omasta kotimaastasi ja luotat saavasi apua ja turvaa täältä Suomen maasta. Toivon sydämestäni, että elämäsi ja läheistesi elämä järjestyisi ja tuntisitte luottamusta ja toivoa vaikeassa tilanteessa.

Auttakaamme myös vuonna 2018 hädässä olevia niillä keinoin mitä meillä itsekullakin on käytettävissä.

Trumpilta järkevä kannanotto Syyrian pakolaisongelmaan

Uuden Suomen mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jälleen arvostellut Eurooppaa ”hirvittävästä virheestä” pakolaispolitiikassa.

Uskonnottomat lapset ja anteliaisuus.

Joulu on jakamisen juhlaa. Ja moni jakaa asioita myös internetissä. Yksi näihin liittyvistä aiheista on ollut tutkimus joka käsittelee lasten anteliaisuutta. Sen mukaan uskonnottomien lapset ovat anteliaampia kuin muiden.

Pelasta Cheerleader, pelasta itsesi

Ilkka -lehti tiesi kertoa uutisesta. Yksittäisestä rikoksesta josta ei tehty kriisikokousta. "Kaksi 12-vuotiasta koulutyttöä jäi suojatiellä auton alle tänään tiistaina Seinäjoella Törnävällä, S-marketin kohdalla. Törmääjä poistui paikalta, eikä kukaan pysähtynyt auttamaan tyttöjä." Tämä tilanne on itselleni kovin tuttu.

Auttaminen ei ole aina vain tahdosta kiinni

Piti kirjoittaa hallituksen "ratkaisuista", mutta arki painaa ja huolet niistä, jotka jäävät vahvoja kansalaisia suosivien päätösten alle kasvavat. Välillä, kun politiikka näyttää toivottomalta, kansalaiset toimivat toisin ja auttavat muita kansalaisia kestämään kolhuja.  Puheenvuorosta olen lukenut Timo Ekmanin vapaaehtoiskokemuksista vastaanottokeskuksissa. Kiitos Timolle tärkeästä ja hyvästä työstä!

Kukaan ei ole koskaan tullut köyhäksi antamisesta

Tunne on aina totta

Kokemus aiheuttaa reaktiona emotionaalista liikehdintää. Hyvää kokemusta seuraa luultavasti jotakin mielihyvän suuntaista ja ikävää kokemusta jotakin mielipahan tapaista.

Se tulkitaanko kokemus hyväksi, neutraaliksi vai huonoksi riippuu tietenkin kokijasta itsestään, mutta myös hänen sen hetkisestä vallitsevasta tunnekirjosta, aiemmista kokemuksista sekä uskomuksista, ennakkokäsityksistä ja odotuksista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä