Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhteiskunnan rakentaminen

Minullakin on unelma

Itsenäisyyspäivän aikoihin on hyvä pohtia suomalaisen yhteiskunnan peruskysymystä: mitä on olla suomalainen.

On selvää, että Suomi kuuluu länteen. Mitä länsi minulle tarkoittaa? Se tarkoittaa liberaalidemokratiaa, oikeusvaltion laillisuusperiaatetta, yksilönvapauksia ja hyvää elämää. Suomalainen hyvinvointivaltio ei syntynyt tyhjästä. Se syntyi lujalla tahdolla ja ennen kaikkea kovalla työllä. Nyt ne, jotka tuon työn aikoinaan tekivät, tarvitsevat eläkkeidensä maksajat ja perintönsä jatkajat.

Taide voi olla uhka valtasuhteille

Taide voi olla uhka valtasuhteille. Siksi nykytaide on tylsää, metallista ja suoraviivaista, siitä on poistettu kaikki koristeellisuus ja pulmallisuus. Kaikkien poistojen jälkeen jäljelle jää pelkkiä yksinkertaisia tarpeita palveleva tekele. Taiteesta tehdään potentiaalisille kuluttajille harmitonta viihdettä, josta he ovat valmiita maksamaan maksukykynsä mukaan. Taidetta ei arvostettu antiikin filosofien keskuudessa. Sillä horisontissa oleva maisema on tosioleva, väistämätön ja luonnollinen. Siitä tehty maalaus on vain ihmisen keinoin tehtyä kurjaa tuherrusta.

Sopiva tai Repivä 2016

Y h t e i s t y ö n   U u t t a   V u o t t a  !

Suomalainen taipuu, mutta ei katkea!

Lämpimällä elokuun kestämällä perskärpäset kirmaavat avoimesta pihaovestani,  luovat tuttua melodiaa, sointuja joihin totuin kesäisin hopsiessani lehmiä, joiden oli muutoin vaikeaa pysyä paikoillaan äitini heitä lypsäessä (kuva).

Sodanjälkeinen Suomi, johon synnyin, edusti minulle, onnellisen kasvun aikaa. Vaikka uutukaisessa kirjassaan ''Suomi sodan jälkeen" - pelon, katkeruuden ja toivon vuodet 1944-1949 Antero Holmila ja Simo Mikkonen pyrkivät objektiivisesti kuvaamaan rauhanajan ristiriitoja, olen siitä onnekas, että itse en niihin joutunut.

Lisää järkipointteja

Kirjoitin tänään seuraavaa: Kallista moniammatillisuutta

Laskin, että työllistäminen oikeaan työsuhteeseen tulisi tällaista työpajailua jopa halvemmaksi.

Eikä tässä vielä kaikki. Tässä lisää etuja:

- Työttömällä olisi varaa kuluttaa enemmän. Tämä hyödyttäisi myös kansantaloutta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä