Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Kaikki blogit puheenaiheesta UNFCCC

Kial oni permesas Singapuron esti evolulando en UN plu en 2018?

En ĉiuj UN-konvencioj, Singapuro estas evolulandopartio. Singapuro estas unu el la plej evoluintaj landoj de la mondo, se ne la plej evoluinta.

Singapuro ĝuas materialan vivnivelon pli altan ol iu ajn "industria lando" (industria lando en UN, certe Singapuro efektive estas reale ankaŭ mem industria lando).

Suomi antaa kehitysapua Suomea korkeamman elintason maalle

Green Climate Fund (GCF) on myöntänyt Bahrainille rahaa, vieläpä pelkästään ilmastonmuutokseen sopeutumiseen (adaptation), kun selvästi suurin osa GCF:n rahoittamista hankkeista on ollut päästöjen vähentämiseen (mitigation) liittyviä tai ainakin osittain sitäkin koskevia.

2017 Bahrain 43290,70 US dollaria

2017 Suomi 40585,72 US dollaria

Bahrainin ostovoimakorjattu (eli todellinen) kansantuote asukasta kohti on vähän Suomea korkeampi. Sen sijaan päästöt ovat Bahrainissa olleet vuosikymmeniä maailman korkeimpien joukossa, paljon Suomea korkeampia.

Puolaa taas isäntämaana arvostellaan, mutta miksi ei Kataria?

YLE:n 20.30:n uutiset TV1:ssä: TAAS valitetaan Puolasta isäntämaana, onko Puola hyvä isäntä kokoukselle, juttua TAAS Puolan omista päästöistä ja hiilikaivoksista jne.

Mitä jokaisen pitäisi tietää ilmastoneuvotteluista

Yleensä puhuessani ilmastoneuvotteluista ihmisille kasvotusten he eivät usko minua, kun sanon, että Singapore, Israel, Etetä-Korea, Katar jne. ovat kehitysmaita. Myös uutisia seuraavat ihmiset ovat epäuskoisia. Tämä on toimittajien vika, jotka vuosikymmenestä toiseen vain pelaavat Singaporen pussiin kirjoittamalla "rikkaista maista" , "teollisuusmaista" tai "kehittyneistä maista". Silloin ihmiset luulevat, että kyse on oikeasti rikkaista maista, oikeasti teollisuusmaista tai oikeasti kehittyneistä maista. MUTTA NÄIN ASIA EI OLE.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä