Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sotilasvala

Suomalais-kristillisiä arvoja on puolustettava

Kansa, joka ei tunne menneisyyttään, ei hallitse nykyisyyttään, eikä ole valmis rakentamaan tulevaisuutta varten.

Näin totesi sotiemme veteraani, Mannerheim-ristin ritari, kenraali Adolf Ehrnrooth.

***

Tässä viisaudessa on paljon opittavaa. Mutta heikolta näyttää, kun katsoo tiettyjä ulostuloja.

Mitä sotilas puolustaa?

Oman ikäluokkani miehet (naisilla ei ollut mahdollisuutta) suorittivat asevelvollisuuden kauan kauan sitten. Muistan miettineeni sotilasvalasta, että jos todella joskus pitää sotimaan lähteä, mutta ei ole sillä kannalla, että valtio on kuoleman arvoinen, ei voi tehdä mitään. Ajattelin silloin, että pitäisi olla jokin keino ilmoittaa, että ei osallistu, koska ei näe sitä sen arvoiseksi.

Ihminen omistaa oikeastaan vain henkensä eli mitään ei enää ole, kun on kuollut. 

Mitä sodalla nyt puolustettaisiin? Mitkä ovat ne valtiomme arvot, että antasit kaikkesi? 

Olli Immonen ei ole isänmaallinen

Olli Immosen kannattajat, ennen kaikkea ne Oulun vaalipiirin äänestäjät, jotka äänestivät hänet uudestaan eduskuntaan, luulevat Immosen olevan isänmaallinen. Sitä hän ei ole lainkaan, hän on äärikansallismielinen. Se taas on aate, joka on historian saatossa tuottanut vain sotia, tuhoa, sortoa,äärimmäistä pahuutta. Oikea isänmaallisuus on äärinationalismista kaukana. Useimmat meistä ovat isänmaallisia, mutta terveellä tavalla.

SYRIZA pitää Kreikan eurossa, Suomi pelastettava

I'm back - ja heti kärkeen tulee super-jäätävää analyysiä! Koska en kipeänä saanu nukuttua, katsoin tuntikaupalla SYRIZA:n pääekonomin puheita. Olen muutenkin seurannut Yanis Varoufakista jo vuosia, koska aikanaan havahduin Matrix-henkisesti siihen oivallukseen Yaniksen toimesta, että suuren korporaation ja Neuvostoliiton rakenne on sama.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä