Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Kaikki blogit puheenaiheesta Robottiauto

Hölmölän liikenne

Hölmölän kansa eleli tyytyväisenä. Tekniikka oli suhteellisen heikkoa, toki leivinuuni ja kangaspuut tunnettiin. Työ oli kuitenkin käsityötä ja työmatkat olemattomat koska kaikki tehtiin kotona. Sitten tuli kylään saha. Hölmölän asukkaat kävelivät töihin. Työmatka oli kolme kilometriä, eihän kukaan sen pidemmälle jaksa kävellä.

Disruptiiviset robottiautot

Liikenteen automaatio muuttaa paljon muutakin kuin vain liikennettä. Kun autot ajavat itseään, esimerkiksi kaupunkisuunnittelu, ensiapu ja anniskelu menevät uusiksi.

Robottiautot ja taksit

Kun kinataan robottiautoista, yleensä puhutaan yksityisautoista. Mielestäni kehitys ei mene niin. Robottiauto soveltuu parhaiten taksin korvaamiseen. Nyt asiakas maksaa auton kulut ja kuskin palkan. Robottitaksilla kuski voidaan eliminoida. Lisää kilpailuetua tulee kun bensiini korvataan sähköllä.

Fiksu auto ei kuskia kaipaa

Fiksu auto ei kuskia kaipaa

 

eli robottiautot tulevat, vai tulevatko?

Käsitteitä;

robottiauto,  kuljettajaton auto [unmanned vehicle],   autonominen auto [autonomous vehicle], kuskiton auto [driverless car],  itseohjautuva auto,   itse-ajava autp [self-driving car],   fiksu auto [smart car or real smart car]

 

*

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä