Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Kaikki blogit puheenaiheesta Patriarkaalisuus

Naisena maailmalla

Maailmalla patriarkaalinen ajatusmaailma näkyy lähes joka paikassa, Ruotsia lukuunottamatta. Asia tulee ilmi yleensä varsin pienissä asioissa. Lomamatkoillani reissaan kaksin mieheni kanssa. Jos ravintolassa tilaan laskun, niin silti tarjoilijat vievät laskun mieheni eteen. Hotellin sisäänkirjautumisen majoituskaavakkeet annetaan mieheni täytettäväksi. 

Rinnakkaisyhteiskunnan todelliset uhrit

Pohdittaessa syitä joillekin rinnakkaisyhteiskunnan tuomille ongelmille, joita jo nyt joudutaan joissakin Euroopan maissa ratkomaan, tuntuu, että helposti unohtuu ilmiön olevan jo paljon tutkittu. Näemme ongelman, mutta emme usein mieti, mitä se tarkoittaa arjessa heille, jotka siinä elävät.

Suomessa ajatellaan tilanteen vielä toistaiseksi olevan kaukana tai asian ratkeavan eri kotoutumismallien avulla, mutta asia on paljon laajempi ja haasteellisempi, sillä uskon, että tietyt vahvat yhteisöt ovat jo täyttäneet rinnakaisyhteiskunnan kriteerit.

Armeija ja erilaiset tasa-arvot

Kun katsotaan tasa-arvosta käytyä keskustelua ja armeijasta laajasti ja globaalisti, voidaan huomata että armejan kohdalla toteutuu kaksi ongelmaa (1) naiset ja homoseksuaalit haluavat armeijaan (2) heteroseksuaalit miehet haluavat sieltä pois.

Kysymys on tavallaan erikoinen. Mutta se on kuitenkin selvä. Kysymys ei ole pelkästään siitä ketkä pääsevät armeijaan vaan siitä että keskustelua luonnollisesti käydään myös silloin kun laki ei miellytä. Ja tässä kohden on selkeästi jotain.

Feodalismia vaiko demokratiaa ja markkinataloutta?

Demokratia, se ei ole perintöomaisuuksillaan valtaapitävien feodalismia, se ei ole kansallissosialismia, se ei ole kapitalismia eikä kommunismia eikä edes sosialismia.. se on demokratiaa, jossa valta ei periydy ja valtaan valitut vaihdetaan muutaman vuoden välein.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä