Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Kaikki blogit puheenaiheesta Massamuutto

Maihinnousukeskukset on valeuutinen

Meille on taasen levitetty valeuutisia valtamediassa muutaman päivän ajan. Tomerasti julistettiin maihinnousukeskukset konseptina. Niitä väitettiin perustettavan Pohjois-Afrikan rantavaltioihin kuten Marokkoon tai Tunisiaan sekä Algeriaan. EUn ministerit juhlivat neronleimaustaan viikonloppuna.

Nyt Afrikan valtiot toteavat, ettei keskuksia niiden maille tule. US: "Egypti, Albania, Marokko, Tunisia ja Algeria ovat ilmoittaneet, etteivät ne suostu niin sanottujen turvapaikanhakijoiden maihinnousukeskusten perustamiseen alueelleen." Tuskin siihen suostuu Libyakaan.

Muuttopolitiikka muuttuu pakon edessä

Hallituksemme on tullut hieman järkiinsä muuttopolitiikassa. Tuoreet tiedot Kultarannan kokouksesta kertovat suunnan muuttumisesta. Toivottavasti ministeri Mykkänen vie saman sanoman nyt Merkelille Berliinin.

Elintasopakolaisuus on pysäytettävä massaliikkeenä, varsinaiset pakolaiset kiintiöitävä ja rajat suljettava muulta vaeltelulta.

 

Sipilä vastasi Kultarannan kokouksessa Pertti Salolaisen kysymykseen mikä on hallituksen linja muuttopolitiikassa:

Sisäministeri Mykkänen sekoilee

Sisäministeri Kai Mykkänen paljastaa puheillaan valtiovallan täydellisen vastuuttomuuden maan asioiden hoidossa. Hän haluaa reservipoliisin, jota voitaisiin käyttää vakinaisen poliisivoiman tukena häiriötilanteissa. Mykkänen ottaa esimerkiksi maahanmuuton tulevat ongelmat. Hän toteaa, että lisävoimat tarpeen, jos maahan tulisikin 10-kertainen määrä tuntemattomia tulijoita verrattuna vuoteen 2015. Mykkänen tarkoittaa, että 300.000 tulijaa otettaisiin vastaan, mutta apuvoimia kaivattaisiin siis.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä