Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kimmo Grönlund

Olli Immonen ja poliittisen väkivallan mustat varjot

En hyväksy rasismia enkä terrorismia. Kukapa hyväksyisi? – Paitsi Anders Behring Breivik.

Perussuomalaisten edeltäjän SMP:n entisen johtajan Pekka Vennamon mukaan kansanedustaja Olli Immonen (ps) julkaisi kohua herättäneen Facebook-päivityksensä Breivikin terrori-iskun 4-vuotispäivänä. Ei julkaissut.

Tapaus Olli Immonen ja yliampujat

Taas on äänekäs mielensäpahoittajien kansanosa kehittänyt joukkohysterian erään perussuomalaisen kansanedustajien sanomisista. Mitä hirveän pahaa Olli Immonen todellisuudessa sanoi?

Pakkoruotsin tilalle Kotimaa-kurssi

Silloin tällöin viime vuosina on esitetty, että pakkoruotsi voitaisiin supistaa lyhyeksi tutustumiskurssiksi. Mielenkiintoisinta on, että tällaista ovat esittäneet pakkoruotsia kannattavat tai ymmärtävät henkilöt.

 Äskettäisen laajan mielipidekyselyn, jossa jo 3/4 suomalaisista vastusti ruotsin pakollisuutta, teettänyt professori Kimmo Grönlund sanoo:

Erikoisia tulkintoja pakkoruotsikyselystä

Uuden pakkoruotsikyselyn tärkeimmät uutiset ovat: 1) pakkoruotsin vastustus on lisääntynyt noin kymmenellä prosenttiyksiköllä oltuaan pitkään vakiintuneena 2/3:aan; 2) kansa osaa pitää erillään pakkoruotsin ja ruotsin kielen yleensä - vain pakkoa vastustetaan, ei ruotsia eikä ruotsinkielisiä. Tässä käsittelen kuitenkin selvitykseen osallistuneiden tutkijoiden omituisia tulkintoja tuloksistaan.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä