Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastotiede

Edellisen kerran ilmakehän CO2-pitoisuus ylitti 400 ppm:ää Plioseenikaudella

Edellisen kerran kun ilmakehän hiilidioksidipitoisuus ylitti 400 ppm:n, oli maapallon lämpötila 3 celsiusastetta lämpimämpi, Plioseenikaudella 3 miljoonaa vuotta sitten.

https://www.rmets.org/event/pliocene-last-time-earth-had-400-ppm-atmosph...

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=KmdJJEuwTrg

Ilmastotiede pitää parempana vähentää kasvihuonekaasuja nyt kuin vasta tulevaisuudessa. Kukaan ei tiedä mitä korkeampi hiilidioksidipitoisuus vaikuttaa maapallon ilmastoon.

Ilmastonmuutos: Kuuluuko ilmaston muuttua vai ei?

Koululaiset lakkoilivat tänään ilmastonmuutosta vastaan. Tämän innoittamana aloin pohtimaan, mitä ilmastonmuutos oikeastaan sitten tarkoittaisi. Julkisuudessa käyty keskustelu antaa ilmastonmuutoksesta sellaisen kuvan, että ihmiset ovat luonnon puolesta säilyttämässä muuttumatonta luonnon järjestystä, jota ihmisen turhan hyvinvointinsa ja laiskuutensa vuoksi ilmaan pumppaamat kasvihuonepäästöt nyt uhkaavat. Jos emme kadu, vedet  nousevat ja hukuttavat rantakaupungit alleen. Jospa minäkin vähän ilmastolakkoilisin, ja kuvittelisin vähän tulevaisuutta.

Toimittajien tietämättömyys ilmastotieteestä

Wall Street Journal ruotii toimittajien puutteellista tieteellistä ymmärrystä ilmastotieteestä. Tieteellistä ymmärrystä ei ole, mikä johtaa siihen, ettei tätä ymmärrystä välity lukijoillekaan.

[Press Is the Enemy of Climate

It’s easier to tell a story of good vs. evil than to understand the science.

 

 

Politiikka ei korvaa ilmastotiedettä!

Muutama päivä sitten tapahtunut eduskunnan kyselytunti toi selvästi esiin, miten politiikalla pyritään korvaamaan ilmaston muutokseen liittyvä, puuttuva, näyttöön perustuva tieteellinen näkemys. Koko eduskunta näytti luottavan hallitusten välisen, poliittisin lähtökohdin perustetun ilmastopaneeli IPCC:n omaksumaan, ilman näyttöä todellisuudesta olevaan, ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskottuun, ilmaston uhkaavaan lämpenemiseen.

Climate disruption - ilmastohäiriö

Ilmastonmuutos on luonnollinen tapahtuma, jonka kanssa ihminenkin on joutunut elämään. Nyt on kuitenkin syytä jakaa ilmastonmuutos luonnolliseen pitkänajan muutokseen ja ihmisestä johtuvaan muutokseen, jonka katsotaan olevan nopeampiliikkeinen. Nykyinen meneillään oleva muutos on katsottu johtuvan ihmisen ilmakehään lisäämistä kasvihuonekaasuista ja aerosoleista. Ihminen olisi siis muuttanut ilmakehän koostumusta.

Yle lähettää asiaa ilmastonmuutoksesta

Ylessä ilmastonmuutosta käsitellään pohjautuen tieteelliseen tutkimukseen. "Tulevaisuus hanskassa on osa Yle Draaman ja Uutis- ja ajankohtaistoimituksen syksyn 2017 yhteishanketta.

Korholan väitös 5/5: höpöä muka postnormaalista ilmastotieteestä

Kuva osoittaa, ettei Eija-Riitta Korhola ymmärrä luonnontieteistä hölkäsen pöläystä. Ei sinänsä ihme, koska hän ei ole opiskellut luonnontieteitä.  

http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239257-ilmasto-kuumottava-aih...

 Korholan harhaisia perusteluita:

Poliitikot profiloituvat tuuliviireiksi pikemminkin kuin tieteen kannattajiksi

Princeton:in fyysikon kritiikki puree terävästi AGW -teorian kannattajia kohtaan. Hylkäämällä tieteen he pyrkivät osoittamaan ihmisestä johtuvan ilmastonmuutoksen ainoaksi vaihtoehdoksi viimeaikaisen lämpenemisen aiheuttajana. Auringon, aurinkotuulen ja kosmisten säteiden vaikutusta ilmastoon ei ole otettu vakavasti. Auringon pilkkujen vähentyminen ja samalla kosmisten säteiden lisääntynyt vaikutus pilvisyyteen, kuten tanskalainen Svensmark on selvittänyt, saattaa pudottaa globaalia lämpötilaa seuraavien kymmenten vuosien aikana.

Globaali lämpötila kiihtyvässä nousussa?

Nyt ilmastotieteessä on alettu kysellä, onko lämpötilan nousu jo kiihtynyt, kuva. Toistaiseksi asialle ei ole tilastollista vahvistusta.

Toisekseen pitkät jaksot ja alueelliset ilmaston erikoisuudet saattavat ennakoida globaalin lämpötilan kohoamisesta aiheutuvia alueellisten ilmastosysteemien muutoksia. Ilmastomallit eivät pysty ennustamaan emergenssejä muutoksia ... 

Korhola vs. ympäristöjärjestöt

Eija-Riitta Korhola kritisoi blogissaan ympäristöjärjestöjä väärän tiedon levittämisestä ja takinkäännöstä. Politiikka on EI-yhteisten asioiden hoitoa, mutta mitä on tieteen poliittinen tarkoitushakuisuus? 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä