Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyötyruotsi

Ruotsin kielen asemasta

Ruotsin kielen asema puhuttaa ajoittain. Ahvenanmaan edustajan taannoinen toiminta Pohjoismaiden Neuvoston suomen kielen käyttöä koskevassa äänestyksessä suututti monia. Toivottavasti suomen ja islannin kielen asema Pohjoismaiden Neuvostossa tulee vahvistumaan. ​Itse toimin Pohjoismaiden Neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenenä viime vaalikauden 2011-15.

Osta vain kerran - Buy it once

Kun ikää tulee lisää, niin (eräänä hauskana sivutuotteena) lisääntyy myös tieto. Paljon siitä tiedosta on turhaa kamaa, mutta joukossa myös hyödyllistä sellaista. Riittävä valppaus ilman muuta palkitaan eikä koskaan pidä mennä mukaan markkinointiväen vouhotuksiin. Niin lännessä kuin idässä tapahtui sillä tavalla "ylilyöntejä", että tehtiin yksinkertaisesti liian hyvää kamaa. Huonot tuotteet ovat jokaisen tiedossa, mutta lähimenneisyyden loistotuotteet ei ehkä niinkään. Tässä siis erään bloggaajan (täysin mielivaltainen) lista loistovehkeistä.

Ja sama ruotsiksi

Eilen illalla tuli tieto että eduskunta oli hylännyt kansalaisaloitteen pakkoruotsin lakkauttamisesta. Se on kirvoittanut monta poliitikkoa kirjoittamaan asiasta mielipidettään ja samaan joukkoon liityn minäkin. Kokeilen pystynkö kuitenkin käsittelemään aihetta vähän toisesta näkökulmasta, katsotaan kuinka sitten onnistun.

 

Pakkoruotsi ja hyötyruotsi eivät sulje toisiaan pois

Äskettäisessä kaksikielisyyspaneelissa Kokkolassa haluttiin puhua pakkoruotsin sijasta hyötyruotsista. Valitettavasti ajatus siitä, että pakkoruotsi lakkaisi olemasta pakkoruotsia, jos kielipakottajat alkaisivat puhua hyötyruotsista, on pelkkää propagandistista toiveajattelua.

Cornelis Vreeswijk, kotoutumisen mestarinäyte

Cornelis Vreeswijk (lausutaan Kornélis Freeswäik); hollantilaisempaa nimeä ette hevin löydä. Viimeistään silloin kun kuultiin tämän miehen laulavan selvisi jokaiselle, että kyse olikin ruotsalaisesta kulttuuriaatelista. Laulunikkari Vreeswijk oli ruotsalaisempi kuin ruotsalaiset itse ja älyttömästi pidetty länsinaapurissa. Hän painaa nykyisin lähes samassa sarjassa Carl Michael Bellmanin kanssa ja hänen lauluja lauletaan. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä