Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 57 min 45 s sitten

Ott Tänak voitti taas – Kalle Rovanperältä kova suoritus

2 tuntia 34 min ago

Ott Tänak nappasi toisen perättäisen voittonsa rallin MM-sarjassa oltuaan ykkönen Saksan rallissa. Muista maailmanmestarikandidaateista Thierry Neuville ajoi toiseksi ja Sebastien Ogier neljänneksi

Esapekka Lappi vastasi Saksan rallin parhaasta suomalaissijoituksesta kolmannella sijallaan. Myös Kalle Rovanperä koki onnistumisen ajettuaan WRC2 -luokan toiseksi.

Oppositiosta kuitti hallituksen poliisiriidasta: ”Onko yhteistä tilannekuvaa?”

3 tuntia 16 min ago

Oppositiopuolue RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson pitää poliisien resurssitilannetta huolestuttavana. Hän ihmettelee myös hallituspuolueiden eripuraa asiassa.

–Ilmeisesti hallituksen sisällä ei ole yhteisymmärrystä. Onko yhteistä tilannekuvaa, hän kommentoi Twitterissä.

Timo Soinin eroa vaatinut Touko Aalto: ”Kysymys on Suomen ulkopolitiikan virallisesta linjasta”

3 tuntia 51 min ago

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) eroa lauantaina vaatineen vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon mukaan kyse ei ole niinkään Soinista, vaan Suomen ulkopolitiikan virallisesta linjasta.

–Soinilla on kansanedustajana oikeus olla sitä mieltä, mitä on. Kyse ei ole niinkään Soinista. Kysymys on Suomen ulkopolitiikan virallisesta linjasta ja siitä, että ulkoministeri asettuu sitä vastaan toistuvasti ja huomautuksista huolimatta hallituksen katsoessa vierestä, Aalto kommentoi sunnuntaina Twitterissä.

Tutkijan jäätävä huomio Vladimir Putinin lausunnosta: ”Ohuesti verhottu uhkaus”

4 tuntia 17 min ago

Ruotsin Kokonaispuolustuksen instituutin FOIn tutkimusjohtaja Robert Dalsjö ja Ruotsin entinen pääministeri Carl Bildt ovat kiinnittäneet huomiota Venäjän presidentin Vladimir Putinin lausuntoon, jonka mukaan Euroopan maiden on osallistuttava Syyrian jälleenrakentamiseen.

Eurofutis innostaa Pohjois-Amerikassa – "NHL:n käänteisilmiö”

10 tuntia 39 min ago

Eurooppalaiset huippujalkapalloseurat pelasivat tänäkin kesänä harjoituskaudella harjoituspelejä Pohjois-Amerikassa. Vaikka soccer-jalkapallo ei ole Kanadassa tai Yhdysvalloissa suosituin urheilulaji, ovat eurofutisseurat pelanneet Pohjois-Amerikassa valtavien yleisömäärien edessä.

Espanjan La Liga onkin innostunut menestyksestä. Sarja on tehnyt Relevant-yhtiön kanssa markkinointisopimuksen, johon sisältyy suunnitelma pelata virallinen sarjaottelu Pohjois-Amerikassa.

Keskustelu Sauli Niinistön vallankäytöstä: ”Voisiko hän käyttää arvovaltaansa soteen sisältyvien solmujen aukaisemisessa?”

11 tuntia 26 min ago

Eduskunnan varapuhemiehen Mauri Pekkarisen avustaja, keskustan kansanedustajaehdokas Petri Neittaanmäki pohtii, voisiko tasavallan presidentti Sauli Niinistö käyttää arvovaltaansa sote- ja maakuntauudistukseen liittyvien erimielisyyksien ratkaisemiseen.

Meteorologit: ”Hei, hei helteet, todennäköisesti emme enää tänä vuonna tapaa”

12 tuntia 8 min ago

Sekä Ilmatieteen laitoksen että Forecan meteorologit arvioivat eilisen lauantain olleen tämän vuoden viimeisen hellepäivä Suomessa. 

–Hei, hei helteet, todennäköisesti emme enää tänä vuonna tapaa. Kohtasimme  kaikkiaan 62 kertaa, ensimmäisen kerran jo 11.5. Jatkossa tyydymme alle 25 asteen lämpötiloihin, Ilmatieteen laitoksen meteorologit toteavat Twitterissä.

Forecan mukaan kesä oli tänä vuonna vuodesta 1961 lähtien toiseksi lämpimin hellepäivien lukumäärällä mitattuna.

Alkoiko oligarkkien paluu Venäjälle? Vedomosti: Oleg Deripaska siirsi yhtiönsä uuteen veroparatiisiin

12 tuntia 43 min ago

Venäjä kertoi äskettäin perustaneensa kahdelle saarelle alueet, joissa yrityksille on luvassa verohelpotuksia ja muita etuja. Vedomosti-lehden mukaan veroparatiisin ensimmäinen "asukas" on oligarkki Oleg Deripaskan En+ Holdi

Kokoomus ja siniset jyrkästi eri linjoilla hallituksessa: ”Ei nyt ruveta sentään punavihreää politiikkaa tekemään”

13 tuntia 8 min ago

Kokoomuksen ja Sinisen tulevaisuuden välille on repeämässä riita hallituksessa. Eripuraa on muun muassa poliisien määrästä ja vihapuhetyöryhmästä.

Tutkija: Angela Merkel ja Vladimir Putin lähettivät viestin Donald Trumpille

13 tuntia 31 min ago

Saksalainen politiikan tutkija Stefan Meister sanoo, että Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Venäjän presidentti Vladimir Putin lähettivät lauantaisessa tapaamisessaan viestin Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille.

Näkökulma: Melkoiset luvut – Mitä sote-valiokunnassa oikein tapahtuu?

18.8.2018 16:58

”Kyllä tämän kevään valinnanvapausesitys on edellyttänyt meidän virkamiehiltämme enemmän kuin viime kevään esitys”. Näin arvioi sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Kirsi Varhila torstaina järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Arvion taakse ministeriö keräsi lukuja. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on tämän kevään valinnanvapausmallin käsittelyn aikana kuullut 187 eri asiantuntijaa, pyytänyt ministeriöltä ainakin 23 lisäselvitystä ja viisi lausuntoa.

Saksalaisarvio Vladimir Putinin ja Angela Merkelin tapaamisesta: ”Venäjän presidentti on ajanut itsensä umpikujaan”

18.8.2018 16:47

Saksan liittokansleri Angela Merkel oli perjantaina varsin pessimistinen tapaamisestaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Merkel ja Putin tapaavat lauantai-iltana Suomen aikaa.

Merkel sanoi perjantaina toimittajille, ettei odota tapaamiselta suuria. 

–Kyseessä on työtapaaminen eikä erityisiä tuloksia ole odotettavissa. Meidän on kuitenkin oltava jatkuvasti keskusteluyhteydessä, hän sanoi.

Merkelin johtaman kristillisdemokraattisen puolueen ulkopoliittinen tiedottaja Jürgen Hardt on paljon toiveikkaampi.

Sauli Niinistö, Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen muistelevat Kofi Annania: ”Maailma on menettänyt suuren rauhanrakentajan”

18.8.2018 15:50

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja presidentti Tarja Halonen ovat muistelleet viime yönä menetynyttä YK:n entistä pääsihteeriä Kofi Annania Twitterissä. Presidentti Martti Ahtisaaren ystävyyttä Annanin kanssa muistellaan konfliktinratkaisujärjestö CMI:n nettisivuilla.

Sauli Niinistö sanoo, että maailma on menettänyt vankkumattoman sääntöihin perustuvan kansainvälisen järjestyksen tukijan ja suuren rauhanrakentajan. 

Poliisi ottanut 10 kiinni Turussa: ”Syyt ovat pääasiassa olleet häiriökäyttäytymiseen liittyviä”

18.8.2018 15:31

Poliisi on ottanut 10 henkilöä kiinni Turussa tänään lauantaina järjestetyissä mielenosoituksissa.

–Kiinnioton syyt ovat pääasiassa olleet häiriökäyttäytymiseen liittyviä, Lounais-Suomen poliisi kertoo Twitterissä.

Turussa järjestetään lauantaina kolme mielenosoitusta. Tähän mennessä jo päättyneeseen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenilmaukseen osallistui poliisin mukaan noin 300 henkeä ja niin ikään päättyneeseen Turku ilman natseja -mielenosoitukseen yli tuhat henkeä.

Kofi Annan on kuollut

18.8.2018 13:09

YK:n entinen entinen pääsihteeri ja Nobelin rauhanpalkinnolla vuonna 2001 palkittu Kofi Annan on kuollut. Asiasta kertovat muun muassa BBC ja Reuters

Annan työskenteli YK:n pääsihteerinä vuosina 1997–2006. 

BBC:n mukaan Annan kuoli sairaalassa Bernissä, Sveitsissä lauantain vastaisena yönä lyhyen sairauden jälkeen. Hän oli 80-vuotias.

Suomen huippu-urheilun ongelmissa riittää pähkäiltävää

18.8.2018 13:01

Urheiluasioista vastaava ministeri Sampo Terho (Siniset) ilmoittaa järjestävänsä keskustelutilaisuuden, jossa käsitellään Suomen yleisurheilun tulevaisuutta. Terho on huolestunut Suomen kehnosta menestyksestä viime viikolla järjestetyissä EM-kisoissa.

Terho haluaa parantaa nuorten urheilijoiden olosuhteita. Hänen mukaansa tukea olisi ohjattava ruohonjuuritasolle, koska aivan liian usein nuoren lupauksen polku maailman huipulle katkeaa ennen aikojaan.

Ay-liike varoittaa ”toimista työpaikoilla”: ”Irtisanomissuojan heikentäminen olisi todellinen karhunpalvelus”

18.8.2018 12:36

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL varoittaa hallituksen esittämän irtisanomissuojan heikentämisen lisäävän sukupuolten välistä epätasa-arvoa ja vähentävän esimerkiksi perhevapaiden käyttämistä pienissä yrityksissä. 

Riita siltaromahduksesta repii Italian hallitusta: ”Ensimmäinen suuri katastrofi”

18.8.2018 12:20

Italian hallituksessa istuvat populistinen Viiden tähden liike ja äärioikeistolainen La Lega ovat ajautuneet pahoihin erimielisyyksiin tähän mennessä noin 40 ihmisen hengen vaatineen Genovan siltaromahduksen vuoksi.

Viiden tähden liike haluaa Italian moottoriteitä operoivan Autostrade per l’Italian vastuuseen onnettomuudesta, kun taas Lega on asiassa huomattavasti maltillisempi.

Viiden tähden liikettä edustava työministeri Luigi Di Maio on vaatinut Autostrade per l’Italian toimiluvan peruuttamisesta välittömästi.

Ekonomistit varoittavat Suomea: ”Tämä ei ole mikään helppo palapeli”

18.8.2018 11:13

Suomen Pankin vanhempi ekonomisti Petri Mäki-Fränti varoittaa Siuomen talouden pitkan aikavälin kasvunäkymien olevan vaimeat. Sekä Mäki-Fränti että Aktian pääekonomisti Heidi Schauman kiinnittävät erityistä huomiota työmarkkinoihin ja työn tuottavuuteen. Säästöpankkiryhmän Timo Vesala puolestaan varoittaa myös Yhdysvaltojen protektionistisesta kauppapolitiikasta.

SDP:n eduskuntaryhmän lakimies: ”Aika iso ero verrattuna hallituksen sote-malliin”

18.8.2018 10:13

SDP:n eduskuntaryhmän lainopillinen asiantuntija Valtteri Aaltonen kuittaa SDP:n sote-mallista nousseen kohun toteamalla, että mallin ongelmalliseksi arveltuja kohtia yhdistää ennen kaikkea yksi asia: ne eivät sisälly SDP:n sote-malliin.

Ilta-Sanomat nosti SDP:n sote-mallista tehdyn virkamiesmuistion julkisuuteen perjantaina. Muistion mukaan SDP:n esittämä malli on perustuslain vastainen ja mahdoton toteuttaa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat