Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Persufobia

 

Vihervasemmiston (joka on identifioinut itsensä Perussuomalaisten vastavoimaksi) kannattajakuntaan on vaalien jälkeen iskenyt omituinen epidemia nimeltään persufobia, jota myös Jussi Lähde ansiokkaasti analysoi. Fobiaksi ilmiön tunnistaa siitä, että sille ei ole mitään järjellisiä perusteita, vaan kyse on aiheettomasta pelosta.

Vihreä Sara Sajaniemi kommentoi vaali-iltaa näin:
”Ekologisten ja suvaitsevien arvojen tappio, kökötti kuvan alareunassa: Vihr. -5 kansanedustajapaikkaa.”

Ensinnäkään Perussuomalaiset ja Vihreät eivät suinkaan ole joka asiasta täysin päinvastaista mieltä. Esimerkiksi Perussuomalaisten mielestä maahanmuuttajiin liittyvässä järjestelmässä on epäkohtia, joita käytetään hyväksi ja joiden seurauksena tuhlataan suomalaisten veronmaksajien varoja. Vihreät näyttävät olleen aivan samaa mieltä, koskapa olivat hallituksessa tekemässä tarkennuksia ulkomaalaislakiin.

Eli Vihreidenkin mielestä ulkomaalaislaissa oli porsaanreikiä. Miksi he siis syyttävät Perussuomalaisia maahanmuuttokriittisyydestä, jos kerran kritiikille oli aihetta? Jos Perussuomalaiset ovat suvaitsemattomia halutessaan estää järjestelmän väärinkäytökset, niin Vihreät ovat aivan yhtä suvaitsemattomia oltuaan mukana tukkimassa järjestelmän porsaanreikiä.

Toiseksi Vihreät eivät edusta yksinään ekologisia ja suvaitsevaisia arvoja: Vasemmistoliitto on Suomen luonto -lehden mukaan Vihreitäkin vihreämpi ja aivan yhtä suvaitsevainen. Vasemmistoliiton tappio oli kuitenkin selvästi pienempi kuin Vihreiden – Vasemmistoliitto menetti RKP:n jälkeen vähiten kannatustaan. Tappiota eivät siis kärsineet ekologiset ja suvaitsevaiset arvot vaan pelkästään Vihreät puolueena.

Vihreiden entinen puheenjohtaja Tarja Cronberg on kanssani samaa mieltä kirjoittaessaan:
”Tärkein selitys tappioon löytyy Helsingin ulkopuolelta – maakunnista. Ajatusta koko maan avoimesta yleispuolueesta ei hyödynnetty, se itse asiassa unohtui. Monessa maakunnassa oli läpimenon mahdollisuus. Kynnyksellä oltiin Keski- Suomessa, Pohjois-Savossa, Kymissä, Pohjois-Karjalassa. Ne eivät toteutuneet tuen puutteessa. Loputkin maakuntien edustajat joutuivat väistymään (Etelä- Savo, Häme). Helsinki-keskeisyyttä, sisäänpäinkääntyneisyyttä, tiettyä ylimielisyyttä ja tahatonta taitamattomuutta. Tappio ei suinkaan ollut vihreiden arvojen. Näiden edustajat eivät tällä kertaa pystyneet samaistumaan Vihreisiin.

Kolmanneksi Vihreiden suvaitsevaisuus ei todellisuudessa ollut suvaitsevaisuutta vaan pikemminkin tiukkapipoista rajoittavuutta: Vihreiden piirissä ei suvaittu minkäänlaista maahanmuuttokriittisyyttä. Puoluesihteeri Panu Laturi kirjoitti:
”Vihreät ei hyväksy vihapuheita emmekä ota ehdokkaiksi rasisteja tai minkään sortin maahanmuuttokriitikkoja.

Vihreiden linja oli siis äärimmäisen ahdasmielinen ja suvaitsematon, vaikka esimerkiksi Eero Paloheimo esitti maahanmuuttokriittisyydelle vihreitä perusteluja. Ja kuten edellä kävikin ilmi, hallituksessa Vihreät oli mukana toteuttamassa maahanmuuttokritiikistä kummunneita muutoksia ulkomaalaislakiin, syyllistyen näin todella tekopyhään kaksinaismoraaliin.

Neljänneksi jotkut Vihreissä (muutkin kuin Sara Sajaniemi) ilmeisesti oikeasti kuvittelevat, että kaikki Perussuomalaisia äänestäneet vastustavat ekologisia ja suvaitsevaisia arvoja. Todellisuudessa koko Suomessa lienee korkeintaan kourallinen ihmisiä, jotka ovat kaikissa asioissa vastakkaista mieltä Vihreiden kanssa. Vastaavasti löytynee toinen kourallinen ihmisiä, jotka ovat kaikissa asioissa vastakkaista mieltä Perussuomalaisten kanssa. Ylivoimaisesti suurin osa on siltä väliltä ja löytää kannatettavia kohtia niin Vihreiden kuin Perussuomalaistenkin tavoitteista. Tämä suuri enemmistö joutuu valitsemaan omien painotustensa perusteella pienimmän pahan. Arkipäivän konkretia voitti etäisen abstraktion, eli maahanmuuttopolitiikasta keskustelemattomuus (joka osoittautui tekopyhyydeksi) vei Vihreiltä äänestäjiä, vaikka nämä olisivatkin olleet huolissaan ilmastonmuutoksesta ja ympäristöstä.

 

Käsiteltäköön lopuksi vielä lyhyesti paria ”perustelua” persufobialle:

Perustelu 1: ”Perussuomalaiset eivät ehkä ole rasistinatseja, mutta rasistinatsit äänestävät perussuomalaisia.”

Ekoterroristit sekä kettu-, sika- ja minkkitytöt äänestävät Vihreitä. Tällainen yhteiskunnanvastainen puolue pitäisi varmaan kieltää lailla.

Perustelu 2: ”Perussuomalaiset voivat haluta tehdä Suomesta vanhan ajan sulkeutuneen Impivaaran.”

Jos ”suvaitsevaisto” soveltaisi samoja kriteerejä itseensä, heidän pitäisi kauhistella Vihreitä: puolue voi haluta ajaa paluuta todelliseen Impivaaraan eli esiteolliseen aleksiskiviläiseen aikaan – ei sähköä, niin ei tarvita ydinvoimaakaan!

Eli kyse on todellakin fobiasta: mitään todellista pahaa ei ole löydetty (useimpien persufoobikkojen kohdalla ei edes vaivauduttu etsimään) itse puolueesta ja sen ohjelmasta, mutta silti pelätään että se avaa jonkinlaisen Pandoran lippaan. Tällainen on pelkkää ennakkoluuloisuutta ja ksenofobiaa eli vieraan pelkoa.

 

Diagnoosi:

Persufobia on internetin epäsosiaalisessa mediassa vaahtopisaratartuntana leviävä joukkohysteria, joka tarttuu etenkin ahdasmielisiin, tietämättömiin, ennakkoluuloisiin, mustavalkoisesti maailmaa hahmottaviin ja kaikkea vierasta ja tuntematonta kammoaviin henkilöihin. Eli juuri sellaisiin ihmisiin, jollaisia väitettiin Perussuomalaisten kannattajien olevan.

 

Nyt olisi tartunnan saaneilla peiliin katsomisen paikka.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Hyvä kirjoitus.

Nyt kauhistellaan ja itketään persujen menestystä. Kuitenkin se on demokraattisen järjestelmän ansiota.

Vihreät olivat ennen vaaleja ja nyt ihan pihalla. Kysys on: Olivatko vihreiden johtohenkilöt niin ministerikiimaisia, että he uhrasivat kaiken saavuttaaksen ne? Taitaa olla, että olivat.

Ministereinä Anni Sinnemäki oli nolla ja Brax pitkälle miinus-nolla aiheuttaessaan reilun 3-miljoonan euron kustannukset ruandalaisen papin tutkinnanasta ja herra ties mistä kaikesta muusta.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Mihin normaalista elämästä täysin vieraantunutta puoluetta tarvitaan? Vihreät arvot, joita on tarpeen puolustaa ja ajaa kuten vaikkapa vesistöjen saastumisen estämistä turvetuotannon vuoksi, voidaan paremmin totettaa muiden puolueiden avulla mukaan lukien Perussuomalaiset.

Jouni Hölttä

Vihreät on orwellilainen ahdasmielinen joukko idiootteja.

S S

Suvaitsevaisuus, jos sitä sanaa haluaa käyttää, ei tarkoita sitä, että suvaitaan myös suvaitsemattomuutta, vaan se tarkoittaa aktiivista kamppailua suvaitsemattomia mielipiteitä vastaan.

Persujen ideologian juuret ovat kansallissosialismissa ja Italian fasisteissa. Tämän asian ääneen sanominen aiheuttaa aina sensurointipyrkimyksiä ja hirveän persuälämölön. Toisaalta kuitenkin suomalaisten kommunistien yhteydessä otetaan aina esille Pohjois-Korean, Stalinin ja Pol Potin ihmisoikeusloukkaukset ja Vihreitä kutsutaan viherstalinisteiksi. Kukahan tätä kieltä käyttää elleivät sitten persujen kannattajat. Jos lakkautetaan Hitler-kortti, lakkautetaan Stalin-kortti myös. Sitä ennen minä puhun teikäläisten kanssa kyllä keskitysleireistä.

"Ekoterroristit sekä kettu-, sika- ja minkkitytöt äänestävät Vihreitä. "

Eivät äänestä. Ne yleensä boikotoivat vaaleja. Joidenkin tiedän äänestäneen vasemmistopuolueita. Vihreät ovat heidän ajatusmaailmaansa nähden aivan liian oikealla.

Sanon vielä sen myönnytyksen, että olen aselain uudistamisasiassa samaa mieltä persujen kanssa, mutta entä sitten. Persut ovat populisteja eli pyrkivät miellyttämään vähän kaikkia ja sitten kääntävät takkinsa, niin kuin Soini nyt.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Persujen juuret ovat suomalaisessa epäoikeudenmukaisuudessa, jonka taitavaksi hyödyntäjäksi Soini on osoittautunut. Ei siihen ulkomaisia malleja tarvita. Menestyksen perusteena on kannattajien kova jalkatyö, paluu poliittisen toiminnan juurille. Siitä muut puolueet saisivat ottaa oppia. Työväestö voisi nostattaa yhteistuntoaan vaikkapa näyttävillä vappumarsseilla, kuten ennen. Merkkejä toiminnan elpumisestä on jo näkyvissä.

Jaakko Häkkinen

Stas Siivonen:
"Suvaitsevaisuus, jos sitä sanaa haluaa käyttää, ei tarkoita sitä, että suvaitaan myös suvaitsemattomuutta, vaan se tarkoittaa aktiivista kamppailua suvaitsemattomia mielipiteitä vastaan."

Kerrotko, millä lailla persut ovat suvaitsemattomia? Onko sinusta suvaitsevaisuuden määritelmä se, että henkilö haluaa syytää suomalaisten veronmaksajien rahoja mitään tekemättömille toisen maan kansalaisille? Jos on, niin silloin persut ovat suvaitsemattomia. Silloin aika iso osa suomalaisista - mukaan lukien edellinen hallitus, sisältäen Vihreät - on suvaitsemattomia, koska edellinen hallitus tukki ulkomaalaislain porsaanreikiä: hallitus ei siis halunnut suunnata suomalaisten veronmaksajien rahoja mitään tekemättömille ulkomaiden kansalaisille. Sinun kielelläsi hallitus oli siis suvaitsematon.

"Persujen ideologian juuret ovat kansallissosialismissa ja Italian fasisteissa. Tämän asian ääneen sanominen aiheuttaa aina sensurointipyrkimyksiä ja hirveän persuälämölön."

Sinulla on varmasti antaa lähteeksi jokin tieteellinen tutkimus persujen ideologisista juurista?

Stas Siivonen:
"Sitä ennen minä puhun teikäläisten kanssa kyllä keskitysleireistä."

Kiitos kun osoitit mustavalkoisuutesi: minä en ole persu, kuten voit lukea esittelystäni. Osoittaa sinulta valitettavaa yksisilmäisyyttä kaivautua niin syvälle poteroosi, että luulet kaikkien muiden olevan toisessa poterossa.

Jaakko:
"Ekoterroristit sekä kettu-, sika- ja minkkitytöt äänestävät Vihreitä. "
Stas Siivonen:
"Eivät äänestä. Ne yleensä boikotoivat vaaleja. Joidenkin tiedän äänestäneen vasemmistopuolueita. Vihreät ovat heidän ajatusmaailmaansa nähden aivan liian oikealla."

Mahdat olla aktivistipiireissä vaikutusvaltainen, kun tunnet jokaikisen kettu-, sika- ja minkkitytön ja tiedät mitä puoluetta he äänestivät.

Eno Le Nuija

EPIKRIISI

Potilas: Vihreät - De gröna

Otettu tarkkailuun 17.4.2011 pahojen todellisuudesta vieraantumisepäilyjen vuoksi.

Haastattelutilanteessa aluksi orientoitunut ja rauhallinen. Puhuu epärationaalisesti ja ristiriitaisesti:(ilmastonsuojelu/risupaketti, tuulivoima/ ei säätövoimaa, ihmisoikeudet/ sananvapauden rajoittaminen jne.

Käytettäessä sanaa vaalit, sai berserkkisen raivokohtauksen ja huusi suoraa huutoa. Sanoista lähes mahdoton saada selvää - ainoastaan yksi sana erottui(natsi, natsi, natsi).
Epäillään kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Otettava pakkohoitoon, koska saattaa olla vaarallinen itselleen ja muille.

Lääkitys: Aluksi 10 mg diatsepamiinia aina kun suu aukeaa - jatko päätetään myöhemmin.

Huom ! Vapautettava yhteiskunnallisista syistä viimeistään 6 kk ennen kunnallisvaaleja.

Jaakko Häkkinen

Eno, tuo oli hauska!

Eno:
"ainoastaan yksi sana erottui(natsi, natsi, natsi)."
Touretten syndrooma?

Vanhaa turkulaisvitsiä päivittäen:
"Potilas nuori Vihreä nainen, ei muuta vikaa."

Toimituksen poiminnat