Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Muslimien todelliset mielipiteet ja päättäjiemme hyväuskoisuus

Muslimien asenteita on toistuvasti kartoitettu Euroopassa ja maailmalla. Meillä ne eivät näytä ylittävän uutiskynnystä. Päättäjiemme olisi kuitenkin hyvä olla kärryillä asioista, jotta he osaisivat tehdä viisaita poliittisia päätöksiä. Tässä muutamia mielenkiintoisia tilastofaktoja:

1. Sharia-laki (joka mm. mahdollistaa avionrikkojien, homoseksuaalien ja islamista luopuneiden tappamisen esim. kivittämällä)

- Ison-Britannian muslimeista 40 % kannattaa sharia-lakia.

- Tanskan muslimeista 40 % kannattaa lakien perustamista Koraaniin.

- Saksan turkkilaisista 33 % on sitä mieltä, että kaikkien naisten pitäisi käyttää huntua.

- Yhdysvaltain muslimeista 33 % on sitä mieltä, että sharian pitäisi olla perustuslain yläpuolella.

- Ranskan muslimeista 29 % on sitä mieltä, että sharia on tärkeämpi kuin Ranskan lait.

 

2. Terrorismi

- Yhdysvaltain nuorista muslimeista 26 % piti itsemurhapommituksia hyväksyttävinä.

- Yhdysvaltain muslimeista 25 % piti väkivaltaa amerikkalaisia kohtaan oikeutettuna osana jihadia eli pyhää sotaa vääräuskoisia vastaan. 

- Ison-Britannian muslimeista 20-25 % symppasi terroristipommittajia; nuorista muslimeista 31 % piti terrori-iskua oikeutettuna. 

- Ison-Britannian muslimiopiskelijoista 18 % ei raportoisi viranomaisille, jos tietäisi kaverinsa suunnittelevan terrori-iskua.

- Belgian nuorista muslimeista 16 %:n mielestä terrori-iskut ovat hyväksyttäviä.

- Ison-Britannian muslimeista 45 % on sitä mieltä, että länsimaita vastaan jihadia vihasaarnaavat uskonoppineet edustavat islamin valtavirtaa.

 

3. Suvaitsevaisuus

- Ison-Britannian muslimeista 34 % ei usko natsien juutalaisvainojen tapahtuneen.

- Ison-Britannian muslimeista 51 % ei salli naisen naivan ei-muslimia.

- Ison-Britannian muslimeista 61 % haluaa homoseksuaalisuudesta rangaistavaa.

- Ison-Britannian muslimeista 62 % ei halua sananvapautta suojeltavan.

- Ison-Britannian muslimeista 58 %:n mielestä islamin loukkaamisen pitäisi johtaa rikostuomioon.

- Saksan muslimeista 46 % toivoo että muslimeja tulee olemaan maassa enemmän kuin kristittyjä.

 

Että tällaisia ovat nämä hyvin Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin kotoutuneet länsimaiset muslimit. Muslimimaissa asenteet ovat vielä paljon jyrkempiä. Silti poliittinen konsensus on valinnut hyväuskoisuuden ohjenuorakseen: ketään ei saa epäillä. Tietyssä ääripään kuplassa ollaan jopa niin äärimmäisen hyväuskoisia, että elintasosiirtolaisen oman tarinan perusteella mitätöidään asiaan perehtyneiden viranomaisten lainvoimainen kielteinen päätös. 

 Unelmoinnin aika on ohi - herätkää todellisuuteen!

 Hyväuskoisuus on silkkaa typeryyttä: sitä käytetään vain hyväksi. Realismi on viisautta. Kuinkahan moni äänestäjä oikeasti haluaa politiikkaa tekemään mieluummin hyväuskoisen typeryksen kuin realistin? Kannattaa miettiä, kummalle äänensä antaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

44Suosittele

44 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (95 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Voisit Jaska olla hieman uskottavampi, jos selittäisit lähdelinkkien taustat. Itse voisin aivan hyvin uskoa esittämiäsi lukuja.

Jaakko Häkkinen

Numeroidut otsikot ovat linkkejä lähdelistaussivuille; siellä kerrotaan päätulos ja annetaan suora linkki lähteeseen, joka on aina joko tutkimuslaitos tai luotettava sanomalehti. Noissa ei ole mitään epäilyttävää, seuratkaa itse linkkejä.

Juuso Hämäläinen

Heh. Taisi olla pojille pieni shokki ja päivitys maailmankuvaan, jota viherpunapiipertäjät eivät kerro jäsenilleen. Ja tuo lukutaitokin on ruosteessa.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Nuo "The Religion of Peace" saitin kaikki lähteet?

Juuso Hämäläinen

Käy poika selvittämään. Minä olen näitä uutisia nähnyt niiden 45 vuoden ajan, kun on tullut muslimimaissa kuljettua pitkään ja hartaasti. Tämän saitin caseista löysin kaikki itse tietämäni ja niitä on paljon viime vuosilta. Mutta iskujen kokonaismäärä on valtava.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Nuo lähdesivuston linkit vievät 5-10 vuotta vanhoihin uutisiin.
Asiat ovat toki vakavia ja huolestuttaviakin, mutta vanhan ja lajitellun kokoelman toistelu tuo näin vaalien alla kovasti propagandan makua suuhun juttua maistellessa.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #15

Esitä toki uudempia tutkimuksia, joissa Euroopan muslimit olisivatkin taianomaisesti muuttaneet mielensä! :D Et usko tuohon itsekään. Pikemminkin muslimien jatkuvasti kasvava lukumäärä sisäänmuuton ansiosta tekee heistä entistä halveksivampia eurooppalaisille arvoille.

Hyvä yritys tuo propagandaksi leimaaminen! Kiva huomata, ettet pysty argumentoimaan tutkimustuloksia vastaan, vaikka kovasti haluaisit. ;)

Tiedon lisääminen ei voi olla propagandaa - propaganda on rajoittavaa ja ohjailevaa, suorastaan manipuloivaa, ja usein todellisuutta vääristelevää. Minä tuon todellista tietoa esiin, se on propagandan vastakohta.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #15

Antti, olet edelleen yhtä naivi kuin aiemminkin?

Onko Lieksassa kaikki mennyt ongelmitta muslimien kanssa?

Mutta tässä tuoreempi linkki:

http://www.demorgen.be/binnenland/-alle-moskeeen-h...

Brysselissä on 51 moskeijaa, jotka kaikki ovat salafistien (äärimuslimien) käsissä. Lääkkeeksi pormestari esittää uusien moskeijoiden rakentamista?!?

Nämä moskeijoissa puhuvat imaamit ovat Saudi-Arabian ja muiden Lähi-idän muslimivaltioiden sinne lähettämiä, joiden tarkoitus on radikalisoida näitä turvapaikkaa hakeneita muslimeita.

Islam ei ole pelkkä uskonto, vaan myös poliittinen ideologia.

Juuso Hämäläinen

Lähteitä on erittäin paljon. Ohessa yksi selkeä, jossa listataan tämän rauhanuskonnon toista puolta, joka jää meillä medialta aina kertomatta. Jostain kumman syystä.

http://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks....

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Muslimien asenteita on toistuvasti kartoitettu Euroopassa ja maailmalla. Meillä ne eivät näytä ylittävän uutiskynnystä."

Eipä tosiaan. Googlehaku 'muslim scholars condemn violence' tuottaa noin 689.000 linkkiä, mutta en muista suomalaisessa mediassa nähneeni ensimmäistäkään artikkelia, jossa kerrottaisiin, että muslimit tuomitsevat väkivallan.

Kuten antamistasi prosenttiluvuistakin käy ilmi, valtaosa muslimeista ovat tältä osin hyvin integroituneita niihin läntisiin yhteiskuntiin, joissa asuvat, ja kunnioittavat näiden maiden lakeja, tapoja ja moraalia.

Jaakko Häkkinen

Hassua, minusta taas näyttää, että muslimit ovat harvinaisen huonosti integroituneet eurooppalaisiin arvoihin. Suuri osa heistä vain odottaa, että heitä on riittävän paljon jotta he voivat syrjäyttää eurooppalaiset arvot omillaan. Ja siihen suuntaanhan todellisuuspakoiset poliitikot asiaa ovat ajamassa, kansan vastustuksesta huolimatta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Hassua, minusta taas näyttää, että muslimit ovat harvinaisen huonosti integroituneet eurooppalaisiin arvoihin."

Sanassa sanotaan, että etsikää, niin te löydätte. Tämä näkyy käytännössä esimerkiksi niin, että jos etsii uhkia ja epäkohtia, niin niitä kyllä löytää, olipa ympäröivä todellisuus millainen tahansa.

Tosiasia on kuitenkin se, että alle 50% on alle puolet eli vähemmistö.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #11

Ihanaa, jos vain joka neljäs - joka toinen muslimi on potentiaalinen vaaratekijä?! Ei syytä huoleen, niinkö?
Oletkohan sinä nyt ihan tolkuissasi, Janne?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #13

Mitä luulet, Jaakko, lisääntyykö turvallisuus siitä, jos ne loputkin 75% muslimeista leimataan väkivaltaisiksi ilman, että ovat antaneet mitään aihetta siihen? Minä veikkaan, että riittävän pitkälle vietynä tuollainen aiheeton leimaaminen johtaa väkivallan lisääntymiseen eikä sen vähenemiseen. Miksi loisimme itsellemme ehdoin tahdoin uusia vihollisia?

Ettei syntyisi väärinkäsityksiä: tiedän varsin hyvin, että islamin nimissä on tehty terroritekoja. Mutta tiedän yhtä hyvin, että islamilaiset auktoriteetit eli islamin uskonoppineet ovat tuominneet nuo terroriteot ja sanoneet selvin sanoin, ettei niillä ole mitään perustetta eikä oikeutusta islamissa. Jos siis terrori-iskun tekijä tekee iskun islamin nimissä, hän hyökkää samalla islamia vastaan ja osoittaa tietämättömyytensä islamin sisällöstä.

Mitä järkeä on siis syyttää islamia näistä terroriteoista? Miksi uskoisimme islamia koskevissa asioissa mieluummin terroristeja kuin islamin uskonoppineita?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #17

Janne, tehokkaimmin väkivallan ja terrorismin uhkaa vähennetään kun tänne ei oteta humanitaarisia muslimeja ollenkaan. Miksi edes pitäisi? Ei kenenkään ihmisoikeuksiin kuulu saada salakuljettaa itseään Suomeen monen turvallisen maan läpi. Eikä hyväosaisten muuttaminen Eurooppaan mitenkään paranna lähtömaiden oloja, päinvastoin. Aivan turha, järjetön ja haitallinen järjestelmä - siitä hyötyvät vain terroristit. Tulkoot vain ne, jotka saavat oleskeluluvan laillista reittiä eli työ- tai opiskelupaikan saatuaan.

Ei pidä pelätä muslimien "loukkaamista" ja siksi vaieta ongelmista. Päinvastoin, heille pitää osoittaa nämä tutkimustulokset ja painottaa, että tänne saa tulla vain jos oikeasti haluaa sopeutua täkäläisiin lakeihin ja arvoihin. Valtion pitää kontrolloida sitä, millaista islamia he opettavat lapsilleen. Emme me leimaa niitä viattomia ja sopeutuvia muslimeja, heidän omansa sen tekevät.

Ainoa keino vähentää vaarallisten muslimien osuutta on saada heidän oma enemmistönsä vastustamaan aktiivisesti poliittista islamia. Se voi kuitenkin olla jo myöhäistä, koska se on niin yleistä Euroopassa.

Islam on poliittista AINA paitsi maallistuneena versiona, koska sen opit kehottavat vastustamaan vääräuskoisten lakeja ja korvaamaan ne sharialla. Se on siis osa islamin oppeja. Ainoa maltillinen muslimi on riittävän maallistunut muslimi, joka ei enää noudata islamin opetuksia. Puhdasoppisuus = radikaali islam.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #19

Kannattaa lukea tämä artikkeli, jossa käsitellään muun muassa islamistista terrorismia ja sen synnyn syitä: Nykyaikainen poliittinen terrorismi on pitkälti Yhdysvaltain luomus

Ilmiön syntytaustan ymmärtäminen voi auttaa löytämään keinoja ilmiötä vastaan taistelemiseksi. Kuten tuosta artikkelista käy ilmi, rajojen sulkeminen ei suojele terrori-iskuja vastaan. Ellei sitten rajoja ja koko maan aluetta vartioida suurinpiirtein yhtä hyvin kuin esimerkiksi Pohjois-Koreassa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #17

Janne Kejo:" Mitä luulet, Jaakko, lisääntyykö turvallisuus siitä, jos ne loputkin 75% muslimeista leimataan väkivaltaisiksi ilman, että ovat antaneet mitään aihetta siihen? "

Tottakai turvallisuus lisääntyy leimaamalla muslimit (miehet) muita väkivaltaisemmaksi, koska he käyvät viattoman kimppuun muita uskovaisia todennäköisemmin. Sehän on ilmiönä tosiasia eurooppalaisissa maahanmuuttomaissa, vaikka on kuinka hyysätty, suojeltu ja pahat parhain päin selitelty, ihan valtionjohdon politiikalla.. Moni viaton olisi välttynyt väkivallalta jos olisi osannut varoa.

Uskoisin, että toivoa on, jos koraanikouluissa ja moskeijoissa alettaisiin opettamaan uskonnonvapautta ja muslimien rauhallista rinnakkaiseloa myös homojen ja uskonnottomien kanssa. Ovathan usbeekit, tataarit, kirgiisit ja monet muut ex-neukkujen muslimit oppineet tavoille sosialistisen koulunpenkin kautta, tytötkin pakotettiin kouluun.

Mitä jos laitettaisiin suomalaiset sosialistit, Lii Andersonin porukka vahtimaan, mitä koraanikouluissa muslimien viattomille lapsille opetetaan?

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #17

Uskonoppineet opettavat juuri Koraanin mukaisia oppeja. Etkö tajua tätä. Lue Koraania niin ymmärrät. Oppi on täynnä kehotuksia vääriin tekoihin. Typerin yleinen väittämä uskonoppineilta on esittää islam rauhan uskontona. Se on sen tarkka vastakohta. On muistettava, että islam opettaa valehtelemaan vääräuskoisille. Se on osa systeemiä ja sinä pidät islamin oppineita tietolähteinä. Auta armias.

Käyttäjän jptlehtinen kuva
Janne Lehtinen

Eurooppa on saanut varsin fundamentaalisesti ajattelevia muslimeja.

Miten hyvin sitten integroituminen onnistuu jos 65% on sitä mieltä, että Sharia laki on paikallisia lakeja tärkeämpää.

"Figure 1 shows that religious fundamentalism is not a marginal phenomenon within West European Muslim communities.

Almost 60 per cent agree that Muslims should return to the
roots of Islam,

75 per cent think there is only one interpretation of the Koran possible to
which every Muslim should stick and

65 per cent say that religious rules are more important
to them than the laws of the country in which they live.

Consistent fundamentalist beliefs, with agreement to all three statements, are found among 44 per cent of the interviewed Muslims.

https://www.wzb.eu/sites/default/files/u6/koopmans...

https://www.wzb.eu/sites/default/files/u8/ruud_koo...

Ilkka Huotari

Vaikka muslimiterroristit räjäyttäisivät Euroopassa ydinpommin ja Lontoo/Pariisi katoaisi taivaan tuuliin, eivät maahanmuuttomyönteiset tule muuttamaan mielipidettään. Heille maahanmuutto tulee olemaan aina positiivinen asia.

Jaakko Häkkinen

Luultavasti olet oikeassa. Heidän koko minuutensa on sidottu ideologiaan, joten he eivät voi siitä luopua hukkaamatta elämänsä tarkoitusta. Surullista, että niin paljon noita aivopesun uhreja löytyy Suomestakin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jos "meillä on unelma" väkiläiset joskus tajuisivat olleensa väärässä niin sen tunnustamista taitaa olla turha odottaa. Tämä lammaslauma taitaa kääntyä islaminuskoon sinä päivänä kun huomaavat että muuten lähtee henki, en tiedä auttaako sekään sateenkaariväkeä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kommunisteja ja muita stallareita lähes kaikki suvikset, kokkareet taas tekee bisnestä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

On se toisaalta ihan hienoa, kun saa tällaista faktatietoa täältä puheenvuorosta.

Jotkut jaksaa, ja onhan se hyvä, että on sisältöä elämällä

Tulee jotenkin mieleen oikein vanhan ajan saarnamiehet, jotka rahvaan päähän koitti takoa oikeaa tietoa, ei se sinne uponnut silloin, eikä se sinne uppoa nytkään.

Siinä on nyt päättäjille faktaa, ja varmasti saamme kohta uusia päätöksiä. No ehkäpä ei kuitenkaan saada.

Sun on siis jatkettava tätä ristiretkeä ihan yksin, se on kunnioitettavaa, että joku jaksaa meitä tietämättömiä valistaa ja varoittaa pahasta maailmasta.

Jaakko Häkkinen

Kiitos Petteri sympatioistasi. ;)
Kyllä niitä päätöksiäkin saadaan, kun aivopestyille typeryksille osoitetaan heidän mielipiteidensä arvo. Lyödäänkö vetoa, että maahanmuuttopolitiikka vuonna 2020 on jo aika erinäköistä kuin nykyään?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Lyödään vaan, mä väitän, että mikään ei juuri ole muuttunut, samalla tavalla Suomi toimii kuin tähänkin asti, samalla tavalla käsitellään hakemuksia, joista osa hylätään ja osa hyväksytään.

Mihin suuntaan sitten muutos tapahtuu?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #38

Tiukempaan suuntaan tietenkin. :) Haittamaahanmuuttoa estämään.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Katsohan Petteri Ritala, ellet ole jo katsonut, oheinen paljon keskustelua herättänyt dokumentti, ja koita siitä löytää mahdolliset puolustelut radikaalille islaminuskolle. Ja kyllähän Sinä niitä varmasti löydät, mutta moni muu ei ainoatakaan.

http://areena.yle.fi/1-3869235

Ei Jaakko Häkkinen ole alkuunkaan yksin ajatuksineen, missä silmäsi ovat? Turhaa höpötystä Ritala!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Eiväthän maassamme olevat islaminuskoiset ole muita vaan osa meitä. Suomalaisia siinä kuin Jaakkokin. En tiedä ketä moinen vastakkainasettelu palvelee, pitää kuitenkin muistaa että vaalit on tulossa ja tietyillä hätä on kova. Ääniä vaikka sitten vastakkainasettelulla. Se ei kerro realismista vaan epätoivosta.

Suomessa ei ole perinteisesti ihmisryhmiä syyllitetty yksilöiden tekemien typeryyksien perusteella.

Toivottavasti Jaakkokin luopuu yhden asian fanaattisuudesta. Maassa maan tavalla. Vaihtoehto on kulkea se polku loppuun asti ja se ei ole jaakoille hyvä.

Jaakko Häkkinen

Tomi, sinulla meni nyt kaikki mahdollinen väärin - taas.
1. En ole fanaattinen.
2. En ole yhden asian.
3. Suomalaisia eivät ole maassa olevat muslimit vaan vain kansallisuuden saaneet muslimit. Etnisiä suomalaisia eivät hekään ole.
4. Ei tässä ketään syytetä, vaan tehdään riskianalyysi. Jos juomaveteen on päässyt paskaa niin vähän että siitä oirehtii vain yksi kymmenestätuhannesta, ei ole vielä syytä huoleen, mutta jos sitä pääsee niin paljon että joka neljäs oirehtii, on vesiputket suljettava. Ikävää tietysti, että iso osa vedestä on "syytöntä", mutta kun hyvää vettä ei voi erottaa pahasta vedestä ennen kuin se otetaan putkistoon, niin täysi sulku on ainoa mahdollisuus.

Toki voisimme rakentaa suodattimen: muslimeille tehtäisiin perusteellinen syvähaastattelu, jonka jälkeen vasta valittaisiin, ketkä päästetään maahan. Heiltä myös otettaisiin allekirjoitus, että mikäli he ilmaisevat radikaaleja mielipiteitä tai opettavat niitä lapsilleen, oleskelulupa perutaan ja heidät karkotetaan. Kannatatko?

Juuso Hämäläinen

Turustu Tomi aiheeseen ensin ja kirjoita sitten vasta. Näitä vastakkainasettelu höpinöitä on nähty tarpeeksi. Ne ovat vain sanahelinää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Neuvostoliitossakin idealistit oppivat vasta konkurssin kautta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Oletkos koskaan ajatellut olevasi itse juomaveteen päässyt kuona? Sellaisena olet kovasti yrittänyt itsesi esittää.

Sellaisena olet näyttäytynyt muillakin palstoilla vähemmistöjä halventavillasi teksteillä rotuajatteluinesi.

Maassamme osataan kyllä suhtkoht käsitellä maahanmuuttoon liittyviä ongelmia ja vahvuuksia, mielipiteet kylläkin vaihtelee. Ehkäpä heikoutemme on kyvyttömyys ottaa kaltaistesi uhkaa vakavasti.

Täällä etelässä itse kunkin lähipiiriin kuuluu noita lähi-idästä paenneita. Uskon saavani niiltä todenmukaisemman tiedon asioistaan, murheistaan, huolistaan, ilonaiheistaan kuin rotuajattelija Jaakon kirjoituksista. En kehtaa sanoa että ne ovat Jaakon mukaan kurkunleikkaajia kaikki.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Mutta kaikki persut, Sibeliusta kuuntelevat, kriittisesti humanitäärisen maahanmuuton hyödyllisyyteen suhtautuvat ja jatkuviin terroritekoihin kyllästyneet nettoveronmaksajat tietenkin ovat rasisteja?

Jaakko Häkkinen

Tomi, älä viitsi nolata itseäsi. Oletko todella niin vajaaälyinen, että kuvittelet sen halventavan vähemmistöjä, että perustelen rotu-käsitettä lajin ja kansan käsitteiden väliin? Ja muutenkin sopii esittää yksikin todiste, että olisin koskaan halventanut vähemmistöjä.

Sinun äärimustavalkoinen ja ahdasmielinen ymmärryksesi sekoittaa pahasti eri asiat. Minäkö uhka? Kelle? :D Vain aivopestyjen, hyväuskoisten typerysten valta-asemalle, koska saan ihmiset näkemään heidän mielipiteidensä haitallisuuden ja järjettömyyden.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

On varmaan raskasta käydä keskustelua vajaaälyisten aivopestyjen typerysten kanssa? Hyvin olet kuiten jaksanut.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #46

Manu, uskon että osa heistä on mahdollista saada järkiinsä, eli he ymmärtävät, että tahallinen typeryys ei ole aikuisten maailmassa toimiva strategia. Osa ei ymmärrä, he ovat liian vahvasti aivopestyjä kuplaansa.

Jos heille ei huomauteta heidän hankitusta typeryydestään, he eivät koskaan opi rakentavia käytösmalleja vaan jatkavat trollaamista.

Jaakko Häkkinen

"Täällä etelässä itse kunkin lähipiiriin kuuluu noita lähi-idästä paenneita. Uskon saavani niiltä todenmukaisemman tiedon asioistaan, murheistaan, huolistaan, ilonaiheistaan kuin rotuajattelija Jaakon kirjoituksista."
- Olet siis tietoinen, että 25-50 % muslimeista haluaa sharia-lain maallisten lakien yläpuolelle ja symppaa terrori-iskuja vääräuskoisia vastaan? Ihanaa, että sinulla on niin rehellisiä lähi-itäläisiä tuttavinasi. :)

"En kehtaa sanoa että ne ovat Jaakon mukaan kurkunleikkaajia kaikki."
- Kenestä Jaakosta puhut? Minä en ainakaan ole koskaan sanonut mitään sen suuntaistakaan. Oma mustavalkoinen ääriajattelusi vääristää todellisuutesi ja tyhmentää sinut.

Juuso Hämäläinen

Olen täydellisen kyllästynyt näihin Tomin kaltaisiin jaarittelijoihin, joiden tietämys ja kokemus islamilaisesta maailmasta on mitätön, mutta mielipiteet vahvat. Ei mitään faktaa. Ei mitään kokemusta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juuso, luulenpa että heillä on tuo luulo vahvempana kuin mitä tieto saisi aikaan. Siis ihan omakohtainen kokemus. Luulo ei ole tiedonväärti sopii tähän vallan hyvin käytettäväksi vasta-argumenttina.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Opintomatka muslimimaahan kirkastaa silmät ja selkeyttää ajatukset.

Jussi Säntti

Schepelin blogit ovat ainoa paikka, johon nuo eivät ilmesty spämmäämään.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Mitä Tomi tykkäsit oheisesta dokumentista, jos olet sen katsonut? Ellet, niin katso ihmeessä! Avaa silmiäsi kummasti, ellet pidä niitä väkisin kiinni, kuten näyttää asia olevan.

http://areena.yle.fi/1-3869235

Juhani Piri

Ulkomaalaistaustaisten seksuaalirikoksissa huima kasvu – myös pahoinpitelyiden määrä noussut

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/500213-ul...

Jaakko Häkkinen

Niinpä, rasistiset raiskaajat tulevat tänne väärinkäyttäen turvapaikkajärjestelmää:
"Ulkomaalaistaustaisten tekijöiden nimiin kirjattiin 304 seksuaalirikosta, kun niitä vuotta aiemmin oli 150 eli määrä on yli kaksinkertaistunut. Samassa vertailussa suomalaistaustaisten tekemät seksuaalirikokset ovat hiukan vähentyneet.
Toisin kuin pahoinpitelyissä, ulkomaalaistaustaisten tekemissä seksuaalirikoksissa kasvu on kohdistunut lähes yksinomaan suomalaistaustaisiin uhreihin."

Ainahan voi tilannetta selitellä "paremmaksi" sillä, että jos heillä olisi ollut omat naisensa ja lapsensa mukana, he olisivat raiskanneet näitä. Euroopan vastaanottokeskuksissa onkin tapahtunut mm. pikkupoikien joukkoraiskauksia.
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/viisi...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Asiallinen kirjoitus ja aiheesta on hyvä saada avoin keskustelu aikaiseksi.
Tuntemalla lähihistoriaa vodaan myös varautua tulevaan.

Mitä voidaan päätellä tästä suuntaa antavasta tilastosta ?

Islamistien harjoittama terrori numeroina. Prntscr ei pädillä toimi kunnolla, mutta kyllä tuosta selvän saa ja statistiikkaa voi tarkemmin tutkia linkin kautta.

Deaths Injuries
1970s 244 180
1980s 657 303
1990s 1,049 7,757+
2000 38 44
2001 4,687 13,500+
2002 821 2,897+
2003 418 2,321+
2004 1,066 4,016+
2005 348 1,857+
2006 319 981
2007 ~621 ~1,730
2008 350+ 362+
2009 58 87+
2010 673+ >1,794
2011 717+ 1,757+
2012 788+ 2,378+
2013 768+ 1,839+
2014 2,120+ 1,046+
2015 3,097+ 3,383+
2016 1,326+ 2,620+
Totals: 20,165+ 50,852+

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Islamist_t...

Saman linkin takaa löytyy myös muiden -ismien tekemät terrori-iskut. Jokainen isku ja väkivallan teko on toki liikaa, mutta ihmetellä täytyy, miksi juuri tämän Islamistien / muslimien harjoittaman terrorin edessä nöyrrytään ja lässytetään samaa lapsellista mantraa : Ei saa antaa pelolle valtaa jne.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Sekin hiukan maallikkoa ihmetyttää, että joka ikinen kerta "tekijä toimi yksin" mutta silti on tarpeellista pidättää 10-30 ihmistä aiheen tiimoilta ja tehdä ratsioita ympäri maata. Joka kerta myös "vaara on nyt ohi" mutta silti on tarpeellista jalkauttaa sarjatuliasein varustettuja poliiseja ja sotilaita turuille ja toreille ja sulkea katuja, vaikka tekijä on kuollut.
Myös johtajille on joka kerralla tarpeellista antaa aseistetut vartijat, vaikka heidän itsensä mukaan pikasuutarilta ostettu 5 euron avainnippu tai tukeva talvirukkanen toimisi vallan mainiosti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos sama tutkimus tehtäisiin kristinuskoisista, ja sen väkivaltaisuudesta, aika kovat olisi lukemat siinäkin.

Mitä siis olisi maailmanlaajuisesti tehtävä, ja miten se on mahdollista, se olisi hauska tietää. Ympäri maailmaa on miljoonia muslimeita, jota ovat monta sukupolvea jo asuneet synnyinmaassaan länsimaissa, koskeeko tämä myös heitä.

Onko nyt siis tehtävä länsimaissakin puhdistus islaminuskoisten joukkoon, että te symppaatte terroristeja, vaikka olette asuneet maassa vuosikymmeniä.

Missä menee se raja, ja kuka sen rajan määrittää, vai astuuko tämä asetus nyt voimaan, että kaikki nyt liikkuvat ovat terroristeja, vanhemmat eivät.

Kielletäänkö Islam, vai miten ajattelit asian hoituvan. Kuka on se auktoriteetti, joka menee ihmisen pään sisälle katsoo, miten ajattelet.

Ja mitä, jos pienestä lapsesta kasvaakin terroristi, miten siihen tartutaan, koska se havaitaan ja miten.

Tällainen yleinen islamin vastustaminen on töäysin älytön ajatus, koska usko ei välttämättä näy ulospäin

Voi olla perheenisä, opettaja ja yli 50-vuotias, jolla napsahtaa, ja sitten tappaa ihmisiä, niin ja kyseessä ei ole mikään pakolainen. Miten tällaisen estät.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Oisko sulla petteri esittää vaikka 5(viisi) linkkiä näihin kristittyjen väkivaltaisuuksiin? Kun ne lukemat kerran ovat niin isoja niin varmaan löytyy lehtijuttuja mitkä voit esittää väitteesi tueksi vaikka kaipaamaasi tutkimusta ei ole tehty...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei taida Petterillä olla kuin vahvoja mielipiteitä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #49

Makkosella ei ole kuin kaksi päämäärää elämässä: pois EU:sta ja rajat kiinni.

Mahtaa olla kova kolaus elämälle, kun kumpikaan ei toteudu :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sä taidat olla tarkkaan seurannut historiaa ja uutisia. Me länsimaat ja kristityt lähdimme viemään lähi-itään demokratiaa ja poistamaan pahat diktaattorit vallasta.

Mistä koko pakolaiskriisi ja Isis on saanut alkunsa?

Pommitetaan ensin koko maa paskaksi, vangitaan syyttömiä, nöyryytetään niitä vankiloissa ja vankileireillä ja sitten täällä ihmetellään, että miksi nyt tällaisia terrori-iskuja länsimaihin kohdistuu.

Kun tarpeeksi vittuillaan ja hakataan, niin siitä paskasta nousee aina jonkunlaisten kusipäiden joukko, joka saa varmasti tukea pahojen kristittyjen länsivaltioiden tuhoamiseen.

Olisiko koko pakolaiskriisiä, ilman että länsimaat olisivat menneet lähi-itään sorkkimaan ja tappamaan ihmisiä?

Sitä saa mitä tilaa tässä tapauksessa, ja turha siinä on meidän itkeä, me olemme olleet tukemassa tuota kaaosta lähi-idässä, ja siitä sitten vastuuta tulemme kantamaan.

En ihmettele yhtään, että sieltä tavalliset ihmiset lähtevät laumoittain pois, ihminen pyrkii aina parantamaan elinolosuhteitaan, silloin on varma, että mukaan tulee myös niitä, jotka ovat niitä pahoja ihmisiä.

Pommitetaan ja tuhotaan ihmisten elinolosuhteet, ja sitten vingutaan täällä, että mitä varten sieltä pois lähdette, kaksinaismoralismia puhtaimmillaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Eiköhän täällä Suomessakin tehdä joka vuosi vähintään viisi väkivaltarikosta, joissa tekijä kuuluu joko evankelis-luterilaiseen tai ortodoksiseen kirkkoon. Onko sillä kirkkoon kuulumisella sitten useimmiten jotakin väliä? Ei ole, ei yhtään sen enempää kuin muslimin tekemällä väkivaltarikoksella on tekemistä hänen muslimiutensa kanssa.

Jaakko Häkkinen

Suosittelen että Petteri yrittää asettaa mittasuhteisiin nämä asiat. Kristityt eivät ole tappaneet ja alistaneet vääräuskoisia aika pitkään aikaan, mutta muslimeilla moinen päämäärä on pyhissä kirjoituksissaan ja todella moni sen hyväksyy, kuten luvut osoittavat.
HUOM! Ymmärrät ehkä, että sota on eri asia kuin halu tappaa ja alistaa vääräuskoisia, eikö vain?

Riskianalyysi kannattaa tehdä: muslimeja pitää ottaa tänne niin vähän että he sopeutuvat täkäläisiin arvoihin ja maallistuvat pois oikeaoppisesta eli radikaalista islamista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pitkä aika? Mikä on pitkä aika, se, että nyt juuri tapahtuu, niin se on välähdys historiassa.

V. 1993 IRA räjäytteli pommeja pitkin Englantia, eikä Irlantilaisia kutsuttu kaikkia terroristeiksi.

V.1994 Bosnian sota, jossa Serbit( kristittyjä)tappoivat musliminaisia ja lapsia.

Pitkä aika, ei minun mielestä.

Tuo Muslimien laittaminen johonkin kategoriaan on aivan lapsellista ja tyhmää.

Sinä voit jatkaa tuolla linjalla, minä erottelen ihmiset henkilöinä, en siitä, miten joku uskoo, se ei ole millään lailla järkevää.

Serbit kutsuivat Bosnian muslimeja ali-ihmisiksi, ja 30-luvulla juutalaisia kutsuttiin ali-ihmisiksi. Nyt sitten 2010-luvulla sinä luet muslimit vaarallisiksi, tekemättä mitään eroa ihmisten välillä.

Riskianalyysi? miten se tehdään, ja kuka sen tekee, mielenkiintoisia ideoita, joilla ei ole mitään todellisuuspohjaa.

Surullinen näkökulma, mutta se on onneksi sinun näkökulmasi, ei minun.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #57

Petteri hyvä, ellet ole vielä tajunnut, niin Suomi on suomalaisten edunvalvoja. Suomalaisten sekä taloudellista että turvallisuudellista etua nakertaa pahasti haittamaahanmuutto. Suomalaiset eivät halua jatkaa sitä, ja heillä on täysi oikeus olla ottamatta maahan haitallisia maahanmuuttajia.

Muslimit ovat nimenomaan se ryhmä, joka heikon työllistymisensä ja ylivertaisen rikollisuutensa osalta pomppaa esiin kaikista maahanmuuttajista. Tietenkään kaikki muslimit eivät ole rikollisia eivätkä työttömiä, mutta miten ne sisältä mädät hedelmät erottaisi muista jo rajalla?

Niin kauan kuin niitä ei voida erottaa, on rajoitettava koko riskiryhmän maahanmuuttoa. Vuoden 2015 siirtolaistulvan seurauksena ulkomaalaisten tekemien seksuaalirikosten lukumäärä käytännössä tuplaantui, ja nyt he tekevät niitä jo yhtä paljon kuin kantaväestö! Siitä näet haittavaikutuksen karmivan suuruuden. Jokainen raiskattu nainen ja ahdisteltu lapsi on liikaa! Kannatko sinä vastuun näistä rikoksista? Mene sinä selittämään raiskatulle lapselle, miksi haluat lisää tätä porukkaa Suomeen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #59

Sinä olisit siis liittynyt vuosina 1938–39 niihin suomalaispoliitikkoihin, jotka eivät ainoastaan "olisi" rajoittaneet vaan nimenomaan rajoittivat saksanjuutalaisten maahanpääsyä, koska saksalaisiahan hekin olivat.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #63

Jari-Pekka, sekoilet taas. Juutalaisella ja saksalaisella on eroa, jos toinen vainoaa toista. Muslimilla ja muslimilla ei ole eroa, koska emme osaa lukea ajatuksia. Tiedämme vain, että muslimit ovat ryhmä, joka kaikkein pahimmin haittaa suomalaisten taloudellista ja turvallisuudellista etua - se on tilastofakta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #70

Jaakko, sekoilet taas. Miljoonia tapettuja ja kodistaan ajettuja muslimeja ei mielestäsi vainota.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #75

Jari-Pekka, älä viitsi valehdella sanomisistani. Jos ymmärryksesi ei riitä vääristelemättömään keskusteluun, sinun on parempi olla hiljaa. :)

49 ei ole 0, eikä 51 ole 100. Mustavalkoisuutesi on järkyttävän suurta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #59

Tulkitsenko sinua oikein, että mielestäsi maahantulo pitäisi estää muslimeilta?

Miten muslimit erotellaan rajalla muista?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #64

Muslimit ovat erityinen riskiryhmä, kuten todisteet osoittavat. Siis arabimaalaiset ja muut ei-eurooppalaisilta alueilta tulevat muslimit, tarkennettakoon.

Muutama olennainen sana vaihtamalla saadaan kyllä selville, kuka on muslimi. Kuinka niin? Mutta toimivampaa on toki purkaa pahasti väärinkäytetty turvapaikanhakujärjestelmä kokonaan ja käännyttää kaikki laittomasti maahan pyrkivät rajalta takaisin: "Taikasana ei toimi täällä! Palatkaa turvalliseen maahan jossa se toimii."

Väestönsiirrot eivät toimi: ne eivät ratkaise mitään ongelmia vaan päinvastoin lisäävät niitä Euroopassakin. Tämän näkevät nyt jo kaikki aivopestyn unelmakuplan ulkopuoliset. On aika keksiä toimivia auttamiskeinoja, vaikka sitten sotilaallinen järkiinpakottaminen kaaosmaissa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #71

Eli maahantulo kiellettävä ei-eurooppalaisilta muslimeilta, niinkö? Menisikö tuo kansalaisuuden, kotimaan vai rodun mukaan?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #80

Ottaisitko Jaakko kantaa noihin kysymyksiini, ettei ensimmäinen jää elämään oikeana tulkintana jos onkin väärin. Ei olisi ensimmäinen kerta kun olen tulkinnut sanomisiasi mielestäsi väärin... Uskon että suoraselkäisenä miehenä haluat kuitenkin asiat selvästi kertoa, eikä niitä kannatakaan jättää rivien välistä tulkittavaksi.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #87

En olisi kieltämässä maahantuloa miltään tietyltä ryhmältä, vaan sulkisin koko pahasti epäonnistuneen, haitallisen ja väärinkäytetyn turvapaikkajärjestelmän. Elintasosiirtolaiset muslimimaista saisivat käyttää sitä samaa väylää, jota joutuvat käyttämään elintasosiirtolaiset kaikista muistakin maista:
- Suomeen saa oleskeluluvan, jos on saanut täältä työ- tai opiskelupaikan. Niitä voi hakea netissä älypuhelimella vaikka Irakista käsin - ei tarvitse maksaa salakuljettajille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #59

''Suomalaiset eivät halua jatkaa sitä, ja heillä on täysi oikeus olla ottamatta maahan haitallisia maahanmuuttajia''

Kyselyn mukaan juu, mutta kun se ei korreloidu lainkaan päättäjien valintaan.

Eipä tunnu vaikuttavan ainakaan puoluekannatuksen perusteella, joten olet auttamatta vähemmistöä, ja vähemmistö ei Suomessa asioista päätä.

Nyt vaan jatkat tätä samaa linjaa, niin, ehkäpä Persut saavat jopa 10% äänistä, sillä ei sitten mitään muuteta.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #57

Sulla on petteri aika surullinen näkökulma sillä nyt eletään vuotta 2017 ja keskustellaan minkälaisen Euroopan/Suomen me jätämme tuleville sukupolville... Jos historiasta haluat keskustella niin ole älyllisesti rehellinen ja muista, että muslimit ovat jo Ottomaamien valtakunnan aikaan valloittaa Euroopan... Muutamat muslimithan on tuumanneet että nyt he ottaa Euroopan sisältäpäin...Ja Troijan hevoset ovat jo täällä?

Ps. Ja yks mun parhaista kavereista on sitten muslimi.
Pps. Hälsningar från Stockholm

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #61

Eletään juu, mutta miten sitten sinä ja blogisti tilannetta muutatte haluamaanne suuntaan, ainoa vaihtoehto on ollut persut, ja alle 10% kannatuksella ei yhtään mitään muuteta.

Muutamat muslimit, hauska veto, muutama pölhä täällä Suomessakin haluaa laittaa ihmisiä leireihin, mutta niiden muutamien jutut ovatkin höyrypäiden unelmia.

Kirjoitelkaa ja perustelkaa ja vaikka itkekää, mutta vaaleissa nämäkin asiat päätetään.

Jotenka koko tämä asia on mitätöntä nettikirjoittelua, jolla ei ole Suomen asioiden päättämiseen mitään merkitystä.

Vähemmistöjä tarvitaan, ja siihen osaan te nyt kuulutte.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #66

Olisi älykästä vastata toisen kysymyksiin ennenkuin esittää omia ja alkaa puhumaan persuista ja mitä toiset voivat tehdä... Me voidaan puhua vaikka persuista mutta tehdään se jossain bogissa minkä aiheena on Persut, jookos?

Muuan näistä muslimeista oli muuan Gaddafi Libyasta ja mä tunnen paljon muslimeita ja hekin ovat sanoneet että monikulttuurisuudella ja tällä liberaalilla maahanmuuttopolitiikalla Islam tulee ottamaan Euroopan.
Historiasta vielä senverran että Saudi-Arabiakin on ollut monikulttuurinen mutta nyt siellä on islamin säännöt... Islam on ottanut haltuun jo Lähi-Idän vaikka se on 600 vuotta nuorempi uskonto kuin juutalaisuus ja kristinusko... Pitäisikö jo hälyttää?

Ja kun kerran puhuit tuolla prosenteista niin vasta oli tutkittu että 55% eurooppalaisista ei haluaisi maahanmuuttoa muslimimaista... että en nyt tiiä kuka on vähemmistö... eikä kaikki kepua äänestäneet varmaankaan arvannut että Sipilä haluaa piettää avoimia ovia, ja sillä populismilla hän on nyt raiskauttanut ja tapattanut omaa kansaansa...

Tuota miksi täältä Ruotsista löytyy tommoinen leiri, eikun palautuskeskus? Tämä meidän feministihallitus on ilmeisesti täynnä höyrypäisiä rasisteja? :-)

Mie alan petteri itkemään jos en saa sulta älykästä vastausta takaisin sillä silloin olen tuhlannut aikaani populistiiin... ;)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#41. Lontoon tapauksen syyllinen oli nimenomaan 52-vuotias pikkurikollinen syntyperäinen britti Adrian Elms. Olen koko ikäni tuntenut näitä tyyppejä, jotka innostuvat milloin Taisto Sinisalosta, milloin Idi Aminista, milloin ajatolla Khomeinista, milloin Jussi Halla-ahosta.

Jaakko Häkkinen

Jari-Pekalle tiedoksi, että kyseinen tyyppi oli kääntynyt islamiin ja rupesi terroristiksi nimellä Khalid Masood. Ennen islamiin kääntymistään hän ei ollut terroristi. Aika jännää... Sattumaako?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #60

En nyt viitsi ruveta luettelemaan, mitä kaikkea äkkikäännynnäiset kristityt ja kommunistit ovat historiassa tehneet. Usein uudella nimellä.

Luuletko vakavissasi, että yleisluontoinen pelon lietsonta auttaa keskittymään todelliseen vaaraan?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #62

Olen pahoillani jos pelästyit, Jari-Pekka. Tarkoituksenani ei ollut lietsoa pelkoa vaan informoida todellisuudesta, jotta voisimme tehdä järkevimpiä mahdollisia poliittisia päätöksiä.

Näytä minulle kristitty, joka on ryhtynyt tappamaan vääräuskoisia vedoten sellaisiin Raamatun kohtiin. Ja kerro, mikä jae käskee tappamaan vääräuskoisia. Islamin opetuksiin sellainen kuuluu kiinteänä osana - luepa uudestaan tämä kirjoitukseni ja katso tarkkaan noita prosenttilukuja. Ai niin, ja avaa silmäsi ja aivosi informaatiolle. :)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #73

Suosittelen suomalaista peruskoulua, jossa kerrotaan muun muassa ristiretkistä. Niistä viimeisessä muuan presidentti sanoi, että "We have a calling from beyond the stars..." ennen kuin murhautti satoja tuhansia joukkotuhoasevalheensa perusteella.

Käyttäjän MarjukkaAronen kuva
Marjukka Aronen Vastaus kommenttiin #76

Eikös niistä ristiretkistä ala jo kohta olla 1000 vuotta? :)
Ja tuolloin nykyiseen Lähi-Itään suuntautuneiden ristiretkien syynä oli vallata takaisin islamin valloittamat kristinuskon pyhät alueet.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #94

Uteliaisuuttani kysyn, ovatko ne abrahamilaisten uskontojen (juutalaisuuden, kristinuskon, islamin) yhteiset pyhät alueet mielestäsi jotenkin erityisesti pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan omaisuutta? Ja oliko myös G.W. Bush keisarikunnan johtaja?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"syntyperäinen britti Adrian Elms"

Syntyperäinen nimi on Adrian Russell Ajao uudempien tarkennustietojen mukaan, eikä Ajao ole kovin yleinen nimi Euroopassa. Tarkennuksia saattaa tulla edelleenkin, eikä kuvastakaan voi päätellä etteikö mies olisi britti. Tuo 'britti' sinällään on jännä sana, kun se tarkoittaa alun perin erästä alkuperäisheimoa monista brittien saarilla. Siitä ei voi päätellä vielä paljoa, eikä muustakaan kovin kattavan tarkastelun pohjaksi, ks. http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234061-musli...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #72

Kaveri oli syntyjään Adrian Elms. Hänen äitinsä meni naimisiin Philip Ajaon kanssa, kun hän oli kaksivuotias. Jotain tapahtui murrosiässä, kuten niin monelle tapahtuu. Viime vuodet viittaavat vahvasti jakautuneeseen persoonallisuuteen:

https://www.theguardian.com/uk-news/2017/mar/25/kh...?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #88

Noin se toisen ja kolmannen sukupolven maahanmuuttajatausta oireilee useinkin. On ymmärrettävää, että kahden kulttuuritaustan ristipaineessa juurien etsintä saa helposti jakomielielistäviä/radikalisoivia piirteitä. Varsinkin, jos kaukaisemman perintösuskonnon muinaisvelvoitteita tuputetaan jossain lähipiirissä kuten islamistien miekkalähetysverkostoissa, jotka lupaavat itsemurhamarttyyreille syntien anteeksisaamista ja pikasisäänpääsyä paratiisiin. Adrian Russell Ajaon kokema ulkopuolisuus perinteisen britin imagosta kuvastuu luokkakuvankin perusteella. Se ja epätieto isästään ja myös nigerialainen sukunimi eivät varmaankaan helpottaneet oloa. Pikemmin ne alt... > http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234061-musli...

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

http://www.pewforum.org/2013/04/30/the-worlds-musl...
Muslimit vaikkuttaisivat olevan vähemmän demokratian ja ihmisoikeuksien kannattajia maissa mistä maahanmuuttajat Eurooppaan tulevat...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kova on usko kirjoittajallakin maailman muuttamiseen puheenvuoron kautta, hauskaa se on ainakin.

EI muuta kuin lisää blogeja, hauskahan näitä pelotteluja on lukea, vaikutustahan näillä ei ole mihinkään, hyvää ajanvietettä kuitenkin.

Mukavaa kun on kova usko oikeassa olemiseen, se antaa voimaa ja iloa elämään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela
Jaakko Häkkinen

Petterikö sitten on itse jo menettänyt uskon siihen, että hänen sanomisillaan olisi mitään vaikutusta? Hyvähän se on ihmisen tuntea itsensä ja oman kapasiteettinsa rajat. Siihen nähden ihmeellisen kova tarve sinulla on kiekua aina monta samansisältöistä kommenttia kaikissa bloggauksissani, ja monien muidenkin. :D

Mutta jos toisten vähätteleminen vähentää sitä pahaa oloa, jota koet mielipidevähemmistöön kuulumisesta, niin mikä minua olen sinua kieltämään. Puspus! :*

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitten kun blogisti jankkaa samaa mantraa blogista toiseen, niin minä seuraan perässä.

Asioista päättävä enemmistö demokratiassa on kuitenkin se tapa millä mennään, ymmärrän jos se harmittaa, kun ei omat ajatukset saakaan sitä ''mielipidenemmistön'' sanaa kuuluviin, mutta elettävä sen kanssa sinunkin vain on.

Äänestyskoppiin vain osoittamaan sen enemmistön voima, sitä kautta se maailma pelastuu.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Voisiko ongelmaa katsoa muutenkin kuin vain yhden uskonnon tarkastelulle pohjaavasta näkökulmasta? Miksei kartoitettaisi kaikkien (suurten) uskontojen ja uskontokuntien sekä jäsenten ja erikseen opinkellokkaiden, pappien, bramiinien, rabbien, imaamien/mullahien ym. saarnaamaa ja pyhien kirjoitusten julistamaa sanaa?

Laajemman, tsasapuolisen poikkuskonnollisen tarkastelun voisi liittää osaksi maailmanekumeeniseen globaaliuskonpuhdistus2.0-dialogiin, jonka tarkoitus on häätää väkivallan ja miekkalähetyksen käärme kaikkien uskontojen pyhistä kirjoista, joissa saatanallisia väkivaltaan kehottaviksi tulkittavia säkeitä/rivejä/jakeita/lauseita vielä piilee.

Lisäksi on paikallaan aina tapauskohtaisesti terroriteon osoittauduttua jotenkin uskontoon liittyväksi selvittää, millainen kuvio on kyseessä ja minkä uskonnon oppirakenteiden muinaisjäänteitä on kulloinkin käytetty radikalosoitumisen kimmokkeena, polttoaineena ja katalysaattorina. Ovatko jotkut uskonnot/kulttuuripiirit alttiimpia kääntymisille/loikkauksille pois ja toiset sisäänpäin? Miten suvaitsevaisesti käännynnäisiin suhtaudutaan entisessä/uudessa 'leirissä'. Mitkä kulttuuriset tekijät voisivat olla tässä taustalla, ja onko mitään systemaattisia yhtäläisyyksiä havaittavissa eri tapausten kesken? Kuinka suurta hajonta eri kulttuuri- ja uskontopiireissä on muuten sosiaaliekonomisen ym. verrannollisen radikalisoitumispotentiaalin aineksen suhteen?

Helppoa tämä ei ole eikä onnistu mediatietojen varassa. Esimerkiksi Lontoon ajankohtaisen terroristin kerrotaan olleen sosiaalisesti alemmasta luokasta ja hajanaisista oloista lähtöisin. Kerrottu syntymänimi on Adrian Russell Ajao. Sukunimi Ajao on tunnettu moniuskontoisessa Nigeriassa ja viittaisi enemmänkin maahanmuuttajataustan suuntaan kuin tyypillisen "brittiläisen" taustan, mitä korostetaan 'kotikutoisesta terrorismiinradikalisoitumisesta' puhuttaessa. Mutta tietoja toki tarvittaisiin paljon enemmän ja tarkempaa sellaista. Noista kulttuuritaustoista ei helposti selvää ota, kun yksinhuoltajaäidin pojalla oli todennäköisesti muitakin nimiä käytössä rikollisen uransa ja juuriensa etsiskelyn aikana, eikä kuvakaan selvennä kysymystä mahdollisesta monisukupolvisesta kotoutumisongelmasta:
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/who-adrian-el...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Maahanmuutto ei liity terrorismiin käytännössä mitenkään. Ei ainakaan viimeisen viidentoista vuoden aikana Euroopassa, Amerikassa tai Afrikassa:

https://www.theguardian.com/uk-news/2017/mar/23/no...?

Monet WTC-iskun saudit olivat toki maahanmuuttajia. Kylläpä sen tähden kannattikin Irakiin hyökätä ja sulkea rajat terrorismin syyrialaisilta, jemeniläisiltä ja somalialaisilta uhreilta viidentoista vuoden kuluttua.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tietysti jos nyt ihan tarkkoja ollaan ja liittyminen mitenkään tulkitaan hiuksenhienosti niin tuo Brysselin Maalbeekin tapaus ja Pariisinkin ja Nizzan Saksan monet ja Britanniankin jonkinasteiset mamukytkennät ja jne etc jopa tuossa länsinaapurissakin... Mutta olkoon. Jari-Pekka knows.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ymmärrän kyllä, että radikalisoitumiseen liittyy monella syrjäytyneellä tai vieraantuneella juurien etsintää, mutta tuskinpa siellä vuoden 2017 valtakunnanrajalla kenenkään kuollut isoisoisä odottaa sisäänpääsyä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #81

Noin se toisen ja kolmannen sukupolven maahanmuuttajatausta oireilee useinkin. On ymmärrettävää, että kahden kulttuuritaustan ristipaineessa juurien etsintä saa helposti jakomielielistäviä/radikalisoivia piirteitä. Varsinkin, jos kaukaisemman perintösuskonnon muinaisvelvoitteita tuputetaan jossain lähipiirissä kuten islamistien miekkalähetysverkostoissa, jotka lupaavat itsemurhamarttyyreille syntien anteeksisaamista ja pikasisäänpääsyä paratiisiin.

Adrian Russell Ajaon kokema ulkopuolisuus perinteisen britin imagosta kuvastuu luokkakuvankin perusteella. Se ja epätieto isästään ja myös nigerialainen sukunimi eivät varmaankaan helpottaneet oloa. Pikemmin ne altistivat islamiin kääntymisen jälkeen pyhän uskonsodan kutsulle mielenjakauman toisena ääripäänä sen toisen eli puhdasveristä brittiä näyttelevän teeskentelyn kanssa. Ja sitten jonain huonona hetkenä sisäinen tai ulkoinen kutsu vahvisti rajankäynnin äärivalinnaksi nopean ratkaisun toivossa: http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005141479.html

Jaakko Häkkinen

Jari-Pekka, se että terrori-iskuja toteuttavat yleensä toisen polven muslimimaahanmuuttajat tai käännynnäiset uusmuslimit, kertoo aika selvän kuvan islamin riskeistä, eikö totta?

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Vuorelan Raamattu: The Guardian. Sieltähän se kaikki totuus löytyy. Kuten Kansan Uutisista. "Olen tamperelainen ateisti, siksi the Guardian".

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ilmeisesti nimimerkki Tuomisella on vaihtoehtoista faktaa. Tee niistä avaus.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Pääministeri Theresa May sanoi Lontoon kaltaisten terroritekojen olevan ”suuren uskonnon perversio”.

Hän lienee tarkoittanut, että itse islam uskontona on ihan ok, mutta valitettavasti löytyy jopa joukoittain niitä, jotka ottavat sen vakavasti ja kirjaimellisesti koraanin mukaisesti. He uskovat jihad-säkeitten pyhän sodan miekkalähetyksen perverssiin velvoittavuuteen nykyihmisenkin väkivallan motiivina ja pyhittäjänä aina syntien anteeksisaamiseen ja nopeutettuun paratiisiinpääsyyn oikeuttaen. Tämä ruokkii äkkiradikalisoitumista erilaisissa ahdingoissaan uskoontulevissa.

Muittenkin uskontojen pyhissä kirjoissa on vielä viitteitä vastaavista muinaisharhaopeista, mutta systemaattista propagandaa niitä korostaen ei onneksi esiinny samassa määrin kuin islamististen vihasaarnaajien kiihotus- ja rekrytointilähetystyössä. Nyt tarvitaan globaali poikkiuskonnollinen yleisekumeeninen Uskonpuhdistus2.0!

Jaakko Häkkinen

Vain maallistunut muslimi on maltillinen muslimi. Sellainen on islamin opillinen sisältö, että "puhdasoppisuus" on aina radikaalia. Samoin kristityistä äärimmäisimpiä ovat ne, jotka lukevat Raamattunsa kirjaimellisesti. Muslimeissa sellaisia vain on valtavan paljon isompi osuus.

Toimituksen poiminnat