Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Miksi kuntavaaleissa kannattaa äänestää perussuomalaisia

Miksi kannattaa äänestää perussuomalaisia kuntavaaleissa? Seuraavassa listaan asioita, joita ei mikään muu puolue tiettävästi aja ja joihin voidaan vaikuttaa kuntatasollakin.

 

1. Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka kannattaa vapaata kielivalintaa

 Pakkoruotsin poistaminen opetuslaeista on tietenkin eduskunnan asia, mutta kuntatasollakin asiaan voi vaikuttaa kahdella tavalla.

 Ensiksikin kunta voi hakea pakkoruotsittomaan opetuskokeiluun. Näistä ei ole vielä paljoa uutisoitu, mutta äskettäin Jämsä päätti hakeutua tähän kokeiluun, ja muutamassa muussa kunnassa asiasta on tehty aloite. Erityisen tärkeä ja perusteltu pakkoruotsiton kokeilu olisi saamelaisalueen kunnissa, koska niissä kunnallisilta viranomaisilta edellytetään suomen lisäksi saamen eikä ruotsin taitoa, mutta silti näissäkin kunnissa on järjenvastaisesti pakkoruotsi. 

 Toiseksi pitää pystyä estämään RKP:n masinoimat yritykset pakottaa kuntakohtaisesti ruotsi kaikkien suomenkielisten ensimmäiseksi vieraaksi kieleksi, niin etteivät koululaiset voisi valita enää englantia ensimmäiseksi kieleksi. Tämä on toistaiseksi onnistunut Raaseporissa, ja sitä on yritetty myös ainakin Sipoossa ja Porvoossa

 Vastaiskuna RKP:lle Vantaa määräsi englannin kaikille pakolliseksi ensimmäiseksi vieraaksi kieleksi pari vuotta sitten, eli ruotsia ei voi enää kukaan valita ensimmäiseksi kieleksi. Tällaista vastaiskua olin ennakoinut jo edeltävänä vuonna, tosin käyttäen Helsinkiä kuvitteellisena esimerkkinä

 

2. Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka on tiukemman maahanmuuttopolitiikan kannalla

 Suomen maahanmuuttopolitiikasta päätetään tietenkin eduskunnassa, mutta kuntatasollakin asiaan voi vaikuttaa. Kuntapaikkoja etsitään sekä kiintiöpakolaisille että oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille, vaikka noin kolmasosa viimemainituista muuttaa silti heti suurempiin kaupunkeihin, ja moni muu seuraa myöhemmin perässä. Kovin syrjäiset kuntapaikat eivät juhlapaikanhakijoille kelpaa edes alkuvaiheessa.

 "Nostamalla kuntapaikkamäärän 150–200:aan kunta saa 100 000–175 000 euron ylimääräisen kertakorvauksen. Samoin, jos kunta ottaa pakolaisia vastaan ensimmäistä kertaa tai nostaa kiintiötään 20 hengellä, se saa 20 000 euroa. - - Kunta saa 2 300 euroa seitsemän vuotta täyttäneestä ja 6 845 euroa tätä nuoremmasta pakolaisesta vuosittain. Korvauksia maksetaan kolmen vuoden ajan turvapaikanhakijana maahan tulleille ja neljän vuoden ajan kiintiöpakolaisille." (Helsingin Sanomat 16.3.2017

 Kunta saa siis rahaa pakolaisiksi todettujen asuttamisesta, mutta vain muutaman vuoden; eikä sitäkään, jos nämä muuttavat muualle (eli suurimpiin kaupunkeihin) kuten usein käy. Ja sekin raha on tietysti valtion budjetissa pois suomalaisten hyvinvoinnista

 

3. Perussuomalaiset on ilmeisesti ainoa puolue, joka ei halua hyysätä laittomia siirtolaisia

 Kuntakohtaisesti voidaan päättää siitä, missä muodossa ja miten paljon etuuksia laittomille maassaolijoille annetaan.

 Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri ihmettelee paperittomien hyysäämiseen liittyen, miksi "osalle annetaan oikeus olla noudattamatta lakia [kielteinen oleskelulupapäätös] ja vielä toivotaan heille erityislakeja suojelemaan heidän lain noudattamatta jättämistä." 

 Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on tehnyt lakialoitteen"Tavio ehdottaa perustuslakiin lisättävän, että Suomen valtion tehtävä on ensisijaisesti omien kansalaistensa oikeuksien turvaaminen. - - Tavio on huolissaan siitä, että Suomen kansalaisuus menettää vähitellen merkityksensä ja hyvinvointivaltio rappeutuu, jos perustuslaista johdetut oikeudet annetaan täysimääräisesti myös vieraiden valtioiden kansalaisille."

 Internationalistipuolueiden puheenjohtajat Andersson (Vas.), Henriksson (RKP), Niinistö (Vihr.) ja Rinne (SDP) haluaisivat antaa oleskeluluvan jokaiselle itsensä Suomeen asti salakuljetuttaneelle, vaikka tämä olisikin saanut kielteisen päätöksen. Ei ole mitään ihailtavaa siinä, että poliitikko ideologiansa sokaisemana toimii oman maansa vahingoksi. Pikemminkin pitäisi keksiä keinoja, jolla kielteisen päätöksen saaneet saataisiin palautettua tehokkaammin

 Äänestä internationalisteja, jos haluat paskoa Suomen talouden/hyvinvointiyhteiskunnan ja turvallisuuden.

 

4. Perussuomalaiset on ilmeisesti ainoa puolue, joka haluaa maahanmuuttajia suosimatonta asuntopolitiikkaa

 Esimerkiksi Helsingissä oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat pääsevät asuntojonossa vuosia odottaneiden suomalaisten ohi. Perussuomalaiset onnistuivat sentään torppaamaan lakialoitteen, jolla Ympäristöministeriö olisi poistanut laista ehdon, jonka mukaan Ara-asunnon hakeminen edellyttää nykyään vähintään vuoden mittaista oleskelulupaa. 

 Muita puolueita ei myöskään tunnu huolettavan maahanmuuttajien keskittyminen tiettyihin lähiöihin, vaikka nyt jo nähdään kantaväestön pakoa näiltä alueilta ja vaikka jo 41 % opettajista kannattaa kouluihin kiintiötä maahanmuuttajille, koska näiden suuri osuus vaikeuttaa opettamista.

 Porkkanaa on jo tarjottu"Suostuttelemiseen on keksitty keino: jos henkilö muuttaa lähiseudulleen, hän saa muuttoonsa rahallista tukea. - - Kodin pitää löytyä vastaanottokeskuksen lähiseudulta, eli omalta ELY-alueelta. Silloin maahanmuuttovirasto eli valtio kustantaa henkilön takuuvuokran ja vuokranmaksun enimmillään kahden kuukauden ajalta. Oleskeluluvan saaneen kyky hankkia asunto siis turvataan kunnes toimeentulotuki alkaa juosta." 

 Mikään ei kuitenkaan estä maahanmuuttajaa tämän jälkeen menemästä vaikka Helsingin asuntojonoon. Asiaan pitää keksiä sekä valtakunnallisia että kuntien sisäisiä rajoitteita (koska pelkkä houkuttelu tulee kalliiksi eikä edes toimi), joilla estetään maahanmuuttajavaltaisten lähiöiden syntyminen. Ruotsin kaikkia ongelmalähiöitä yhdistää se, että niiden asukkaiden suuri enemmistö on maahanmuuttajataustaisia. 

 

Muitakin tärkeitä kohtia löytyisi, mutta niissä on samoilla apajilla muitakin puolueita. Kaikki puolueethan ennen vaaleja lupaavat kaikille kaikkea, eikä tietenkään koskaan keneltäkään tulla ottamaan mitään pois... Siksi ei kannatakaan uskoa vaalilupauksia, vaan kannattaa katsoa, mitä asioita puolue on johdonmukaisesti ajanut jo ennen vaaleja.

(Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (98 kommenttia)

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Helsinkiin ei pidä perustaa vastaanottokeskuksia. Myöskään ei pidä maksaa vuokra-asuntoja oleskeluluvan saaneille Helsinkiin. Asuntola tyyppinen asuminen tai jos jossain kunnissa on asuntoja tyhjillään ja kunta halukas ottamaan maahantulijoita. Kasvukeskuksiin missä asuntopulaa , niin ei kannata maahantulijoita asuttaa. Halvemmalla voidaan majoittaa asuntoloissa tai tyhjillään oleviin asuntoihin kasvukeskusten ulkopuolella, mikäli kunta haluaa asukkaita.

Raha avustukset pois, majoitus ravinto annetaan tuotteina tai maksetaan suoraan palvelun tarjoajalle.

Kuntien internet sivut kuntalaisille vain suomeksi ja ruotsiksi ja ulkomailta ei pääse kuntalaisille tarkoitetuille sivuille. Tämä myös helpottaa palvelunestohyökkäysten torjumista. Turisti sivut on erillisellä palvelimella.
Tulkkien käytön rajoittamista, jos perheessä on henkilö joka osaa suomea, ruotsia, niin tulkkia ei myönnetä. Samaten 5 vuotta maahantulosta, sen jälkeen pitää osata tai käyttää kavereitaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Profiilissasi lukee "sitoutumaton". ;)

Jaakko Häkkinen

Joo, niin lukee, koska en ole minkään puolueen jäsen. :) Valinta ei kuitenkaan ole vaikea, koska järkiperustelut ovat näissä asioissa perussuomalaisten takana - muilla on vain ideologista propagandaa ja tunnepaatoshuttua.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Tampereella myös perussuomalaisilta on saatu kuulla aikamoista "tunnepaatoshuttua". Viittaan erityisesti Terhi Kiemungin tuuttauksiin, joiden takana myös muut Tampereen perussuomalaiset ovat seisseet. Tietysti jos tuollaiset tuuttaukset ovat juuri sitä mitä äänestäjä haluaa, ääni menee aivan oikeaan osoitteeseen jos äänestää persuja. Itse äänestän mielummin ehdokasta (melko lailla puoluekannasta riippumatta) joka on huolestuneempi vanhustenhoidosta tai vaikkapa vammaisten palveluista kuin ehdokasta jolle tärkeintä on ulista virpovista muslimilapsista. Mutta kukin taaplaa tyylillään.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #19

Valtiolla ja kunnilla on budjetit ja rahamäärät on rahalliset. Viime vuonna laitettiin yli miljardi euroa maahanmuuttoon, joten sen olisi voinut laittaa vanhustenhuoltoon tai vammaisiin, jos olisi ollut tiukempi maahanmuuttopolitiikka. Politiikka on valintoja . Mihin sinä rahat laittaisit?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #19

Jos kuunteli Tampereen ratikkakeskustelua, niin tuuttauksia tuli muiltakin kyllä. Hänhän on yksittäinen henkilö yksittäisessä kaupungissa.

Hassuna kuriositeettina Lappeenrannassa on edellisiin kuntavaaleihin nähden puolet enemmän ehdokkaita persujen listoilla, sekä naapurikaupungissa Imatrallakin persuehdokkaiden määrä nousi 19->31

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #19

Kiemunki sai kenkää. Joka puolueeseen mahtuu ääriajattelijoita ja rikollisia - olennaista on, mikä on puolueen linja.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas Vastaus kommenttiin #55

Ymmärtääkseni Kiemunki sai kenkää emopuolueelta – ei Tampereen kaupunginvaltuuston perussuomalaisten ryhmältä. Tämä on oleellista, sillä kun Kiemungin touhut alkoivat saada kielteistä julkisuutta mediassa, nimenomaan Tampereen perussuomalaiset seisoivat Kiemungin touhujen takana. Tämä kertoo mielestäni jotain hyvin ikävää nimenomaan Tampereen perussuomalaisista, eikä ainoastaan Kiemungista. Äänestäjät tekevät tietysti itse omat johtopäätöksensä. Veikkaan, ettei Tampereella nuo johtopäätökset sada pelkästään "omaan laariin".

On muuten kiintoisaa, kuinka juuri perussuomalaisten kohdalla kyse on aina yksittäistapauksista ja yhden henkilön yksityisajattelusta, mutta maahanmuuttajien kohdalla taas päinvastoin. Eli yksittäistapauksia ei ilmeisesti juurikaan ole, tai "tämä oli yksittäistapaus" on lähinnä Halla-ahon tyylistä irvailua kun joku mamu toimii kyseenalaisella tavalla. Eli maahanmuuttajat edustavat aina omaa viiteryhmäänsä (maahanmuuttajat, pakolaiset tai vaikkapa islaminuskoiset), mutta perussuomalaiset eivät koskaan. Tietysti näin saa ajatella, mutta olisi ainakin rehellistä myöntää etteivät säännöt ole samat kaikille.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #74

Vertaus ontuu, että jalkapoikki vähintään. Vertaat kulttuuria, opetusta ja sivistystä ( tai sen puutetta ) yksittäiseen itsenäisesti ajattelevaan ihmiseen. Vai meinaatko, että huoli muslimi lasten virpomisesta on perussuomalaisten puolue tasoinen ohjelma ja juuri tämän takanako Tamperelaiset persut olivat? Vai Kiemungin henkilöitymän takana.
Kyllä kommentti muslimi kakaroista on aivan yksittäisen ihmisen teko ja raiskaukset,naisten alistaminen, homojen katolta heitot, kivitykset etc muslimien islamin oppeihin ja kulttuuriin liittyvät tavat ovat aikalailla ison joukon tapoja.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Mua et kyllä saa äänestämään persuja vaikka kuinka perustelisit.
Paljon fiksumpiakin vaihtoehtoja on olemassa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Nimenomaan näin Jaakko Häkkinen.
Hyvä, joskaan ei tietenkään kattava lista, miksi pitäisi äänestää PerusSuomalaisia. Mutta, aivan oikein, jokaisen äänestäjän pitäisi tietää ja tiedostaa, että ongelmamme ja verorahojen riittämättömyys johtuu hyvin pitkälle juuri noista listaamistasi hulvattomista ja alati kasvavista menoista! Menoista, josta Suomelle ei ole mitään hyötyä, mutta haittoja ja riskejä siitäkin edestä. Millään muulla ei ole niin kauaskantoisia huonoja seurauksia!
Ja, joka kannattaa ja äänestää puolueita jotka tästä ovat vastuussa ja haalivat lisää, kannattaa samalla oman elintasonsa laskemista, verojen nostamista, leikkauksia siis. Joka ei tätä ymmärrä eikä tiedosta niin kannattaisi ehkä perehtyä enemmän talouden realiteetteihin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Miksi kuntavaaleissa kannattaa äänestää perussuomalaisia

Siksi kun eniten ääniä saanut saa persut kääntämään takkinsa ja kannattamaan jytkyn saanutta.Oli se sitten Kepu tai Kokoomus.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Hallituksessa PS on kepun linjalla.
Kunnissa:
Espoon terveyspalvelut
- Soini oli ihan konreettisesti yksityistämässä.
-Äänesti yhdessä kokoomuslaisten ja rkp:n valtuutettujan kanssa yksityistämisen puolesta.

"Espoon poliitikot hyväksyivät terveysasemien yksityistämisen"
"Kokoomuksen, perussuomalaisten ja Rkp:n tuki johti päätökseen äänin 8–5."

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kiitos! Kirjoituksesi on niin hyvä, että laitoin jakoon....

https://www.facebook.com/seppo.leskinen.7

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Minulla on ainakin mennyt luotto näihin puolueiden ehdokkaisiin, kyllä niillä juttuja ja lupauksia piisaa näin vaalien alla, mutta vaalien jälkeen lupaukset syödään ja takki kääntyy. Onhan tämä nähty niin monta kertaa jo aiemminkin.

Minusta ainoa oikea vaihtoehto ovat sitoutumattomat ehdokkaat, joilla ei ole puoluekoneistoa taakkanaan ja joita ei hallita puolueiden ryhmäkurilla.

Itse asiassa en haluaisi äänestää lainkaan päätöksentekijää, vaan päätöksistä. Se se vasta demokratiaa olisi. Miksi pitäisi äänestää päätöksentekijää, jolla ei ole velvollisuutta pysyä ennen vaaleja antamissaan lupauksissa?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Sitoutumattomien listalla äänet menevät helposti hukkaan, kun riittävästi ei tule ääniä listalle.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Puolueiden ehdokkaille annetut äänet menevät oikeasti hukkaan, koska puolueiden ryhmäkurilla ehdokkaiden takit kääntyvät heti vaalien jälkeen. Tämä toiminta on nähty niin monta kertaa, että vain hölmöimmät äänestävät enää puolueiden ehdokkaita.

Minä aion äänestää sitoutumatonta puolueiden ulkopuolista ehdokasta, jolla on mahdollisimman vähän sidonnaisuuksia ja jota ei näy valtamedioiden sivuilla.

Jos kaikki äänestäisivät sitoutumattomia ehdokkaita, korjaisi se demokraattista päätöksentekoa huomattavasti ja nykyiset puolueet voitaisiin lopettaa kokonaan. Eiväthän ne ole muuta tehneetkään kuin rikastuneet kansalaisten rahoilla, jopa niin että rahaa on riittänyt säätiöitettäviksi asti. Puolueet ovat rikastuneet ja niissä toimivat poliitikot pulskistuneet, samaan aikaan kun valtio on ylivelkaannutettu ja kansalaiset köyhdytetty. Nykyinen systeemi on siis tehty puolueille ja niissä toimiville poliitikoille, ei kansalaisille tai maan etua ajatellen.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #20

Jos sitoutumattomien listalla sillisalaatti, niin ääni voi mennä minkä asia puolesta vaan. Jos yleensä tulee niin paljon ääniä että joku listalla olioista pääsee edes läpi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #24

Ei vaan puolueen ehdokasta äänestettäessä, ääni menee todennäköisesti hukkaan, koska takki kääntyy heti vaalien jälkeen, kuten olemme niin monesti nähneet.

Sitoutumaton on ainoa oikea demokraattinen vaihtoehto.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #24

Kärsämäellä minut valittiin vuodesta 1984 viimevaaleihinsaakka valtuustoon yhteislistalta,
Viimevaaleihin saakka 21-jäsenissä valtuustossa oli kahdeksan yhteislistan valtuutettua.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Perinteinen puoluejärjestelmä ei vaan jaksa kiinnostaa maakuntalauluineen ja venkuloimisineen. Ihan sama, mikä perinteinen puolue jäsenineen asioita hoitaa, niin lopputulos on aina sama. Omille parhaat virat ja suojatyöpaikat. Vaikuttaa muuten siltä että muutkin äänestäjät ovat todella kypsiä poliittisen eliitin kyvyttömyyteen. ( HS. Tänään, yli 40 % äänestäjistä ei tiedä vielä, mitä puoluetta tulevat äänestämään )

Lisäksi näiden vallassa olevien poliitikkojen lapsellinen hurskastelu ja hymistely tosiasioiden edessä on vasemmalla ja oikealla ihan samaa tuubaa. Natsikortti, fasismi, rasismi jne. Näistä aiheista on niin helppo pöyristyä. Takinkääntelykin kuuluu tähän samaan suureen pelleilyluokkaan, Soinin kikkailu ja hillotolppa ei hevin taida kansalta unohtua.

Suurten puolueiden erikoinen ja demokratian vastainen allianssiajattelun esilletulo ihmetyttää myös. ( Halla-ahon mahdollinen puheenjohtajuus perussuomalaisissa palauttaa puoluejohtajat hiekkalaatikkotasolle objektiivisuuden asemasta. Se on todellista diskriminointia ja yksisilmäistä toimintaa. )

Miten on muuten mennyt viimeisten hallitusten pilin nypläily ?u

Työttömyys ei laske
Taloudellinen kehitys mataa, käytännössä 0 tasolla
Puolue-eliittu hakeutuu sujuvasti suojatyöpaikkoihin.
Velkaa ei edes haluta pienentää
Kuntien määrä ei laske.
Maakuntauudistus lisää parasiittien määrää yhdellä hallintokerroksella
Yritystukiin kaadetaan rahaa ja samalla kikkaillaan KiKy llä.

Eikä pidä unohtaa :

Turha pakolaisaalto ja kutsuhuudot maailmalle
Kreikan vakuudet
Kreikan lainoittaminen edelleen.
Kaivostoiminnan ympärillä liikkuva suhmurointi ja satojen miljoonien tuet.
Bernerin liikennekaariajattelu
Lastensairaalakikkailu
Työvoimapula
Euroopan suurin julkinen sektori
Globalisaation seurausten hyväksyminen

No, tuli pitkä vuodatus, mutta näen osittain noiden syiden perusteella nykyisten puolueiden kannatuksen aika turhaksi. Eli siirrytään toivottavasti kohti asioiden päättämistä, ilman puoluekoneistoja.

Jaakko Häkkinen

Mutta toisin kuin muut puolueet, perussuomalaiset harjoittavat populistista demokratiaa eli haluavat myös ajaa äänestäjiensä mielipiteitä. Muissa puolueissa äänet kyllä kelpaavat, mutta vallitsee elitistinen demokratia = "me päätämme mitä haluamme ajaa, eivät äänestäjät".

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #57

Noin se taitaa olla kenties perussuomalaisissakin sen jälkeen, kun Soinista aika jättää. Ei tule kyllä ikävä tuota äänestäjien emäkusettajaa.

Nykyaikana onneksi poliitikot eivät enää pääse helposti kähmimään, paitsi tietty kepulit ja etenkin nepotismiin hurahtanut HuulivoimaPekkarinen vävyineen. :-)

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Kirjoitin tämän vastauksen Kalkelalle toisaalla. Sopiin tähänkin ketjuun täytteeksi ja muistin virkistämiseksi.

"Mutta, blogin aiheena oli kansan puolustaminen ja siinä SMP aikanaan ja nyt PerusS ovat ainoita, joka on sitä tehnyt ja tekee, ilman "kissan häntää kainalossa", eli omaa etua tavoitellen.

Pisimpään, vuosikymmeniä hallintokartellia rakensivat ja pitivät punamultahallitukset, Keskusta, SDP ja Kommunistit RKP;llä vahvistettuna. Kokoomus ja SMP tulivat hallitusvaltaan vasta kun koko pellelandia oli jo rakennettu ja rappiolla. Alkoi olla pakko karsia sen rönsyjä.

Sitten liityttiin EU;hun. Vähän aikaa meni kun halvan rahan huumassa, niin valtio kuin kunnat ja yksityiset kotitaloudet ja -ihmisen ottivat velkaa.
Sen päälle rysähti matu tulva, jonka kaikki muut puolueet taas kerran toivottivat tervetulleiksi rasitteiksi ja eläteiksi.

Nyt on noiden velkojenmaksun aika!
Silti mikään puolue ei edelleenkään tiedosta, että menoja on karsittava, koska veroja ei voi juuri lisätä. Menoja karsitaan nopeasti ja pysyvästi vain pellelandian rakenteita purkamalla. Virkamiehiä, sääntelyä ja hallintoa vähentämällä saadaan helposti 2 miljardin säästöt vuodessa. Sitä paitsi hallinnon byrokratian purkaminen vapauttaa, Hesburgerin Salmelan ja pk- yrittäjien puheenjohtajan sanoin, yrittämään. Sitä tarvitaan meillä Suomessa kipeämmin kuin koskaan, ennen kuin velat painavat meidät Kreikan tasolla ja alle sen."

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja Kalkela vastasi.Eduskunnassa on 8 eri puoluetta. Perustuslainkaan takia yksi puolue yksin ei päätä mistään .Ei kunnissa eikä eduskunnassa .
Kun vaaliehdokas lupailee kultaa ja mirhamia ,joutuu se sen tosiasian eteen että ryhmäkuri ja muiden puolueiden kanta kunnissa ei olekkaan hänen,hänen puolueensa lupausten takana.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Anteeksi kun kysyn,mutta osaatko yhtään valaista vuosilukuja tuosta kehityksestä mitä kerrot ja unohditko täysin keskustan sieltä ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hauskat syyt :)

Maahanmuutto, maahanmuutto, maahanmuutto, pakkoruotsi, maahanmuutto, maahanmuutto jne.

Kaikki muut kuntien hoitamat asiat ei niin tärkeitä tietysti olekaan.

Vanhukset?, päivähoito?, koulutus?, kaavoitus? - EIKU MAAHANMUUTTO!!

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Mietipä vähän. Kun MAAHANMUUTTO syö valtion ja kuntien rahat, miten hoidat nuo muut tärkeät asiat? Et mitenkään!
Kun sinulta tai minulta loppuu rahat, ensin karsitaan menoja, jotka eivät ole tärkeimmästä päästä, tai ovat haitallisia. Sitä rataa vähennetään kulutusta kunnes talous on tasapainossa. Tasapainoon se johtaa joka tapauksessa tavalla tai toisella! Rajalliset resurssit rajallisessa yhteiskunnassa eivät voi tuottaa kaikille kaikkea kivaa ilman seurauksia. Ei ole rakettitiedettä etteikä tätä voisi ymmärtää, jos vähänkin perehtyy talouden lakeihin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Maahanmuutto syö yhtä paljon rahaa kuin ulkomaalaiset 1e/t työntekijät.
Tiloilla,kasvihuoneilla,Puutarhoissa,Raksoilla,Marjatuottajien Thaimaalaisilla marjanpoimijoillla.Filippiineistä Finnairilla tuotuja sairaanhoitajia.
Koulutus
Kieliopinnot
Tulkit
Palkan erotuksena Toimeentulotuki,asumistuki. Virolaisille lapsilisät ja kotihoidontuki.
Asunnot
Työpaikat.

Vähän pohdittavaa mihin rahaa muuhun kuluu. Näitä on enemmän kuin mamu/pakolaisia.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #25

#25 Älä kirjoita perättömiä. Et varmasti tiedä ainuttakaan 1 euron tuntityöntekijää. Ainakaan niitä ei löydy maatiloilta...

- Ihmiskauppatapaukset ovat käytännössä poikkeuksetta olleet etnisiä ravintoloita tai seksityöläisiä.

- Metsämarjojen poimiminen yrittäjästatuksella on taas ihan suomalaisten virkamiesten älynväläys, mutta ei siitäkään voi syyttää palvelun ostajia, muutenhan näillä vierailuyrittäjillä menisi vielä heikommin.

Maatilojen kausityöläisille Suomen valtio ei kustanna yhtään mitään, he maksavat lähdeveroa 30 % tuloista. Ja lisäksi pitää täyttää pino papereita, että pääsee työhön.

Järjettömintä on juurikin se, että Suomen viranomaistoimilla vaikeutetaan laillista työntekoa. Mutta laittomasti tuleva on yhteiskunnan suojeluksessa ja avustusten piirissä.

Jaakko Häkkinen

Jos Petteri opettelet lukemaan ja ymmärtämään suomea, niin huomaat, että muita asioita väittävät ajavansa kaikki muutkin puolueet - siksi en niitä käsitellyt. Jokainenhan on rikkaiden, köyhien, vanhusten ja lasten asialla ennen vaaleja.

Silti kaikilta muilta leikataan jatkuvasti, niin kauan kun rahoja käytetään ulkomaalaisten hyysäämiseen.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233666-loysa...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vanhukset?, päivähoito?, koulutus?, kaavoitus? - EIKU MAAHANMUUTTO!!"

Niin Ritala, pitäisikö säästää vanhuksissa vai päivähoidossa jostain pitää karsia? Minkä itse valitsisit?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Koita nyt Makkonen päättää, kun oot persuja haukkunu koko ajan urakalla, ja nyt sitten taas ne onkin maailman parasta antia, hiukan heiluu nää Makkosen perustelut.

Ei mistää ole karsittu maahanmuuton takia, ei sitä maahanmuuttoa ede ole paljon nykyään. Todisteet vaan pöytään mitä on leikattu maahanmuuton takia.

Toisaalta se on ihan hyvä, että kansalla on vaihtoehtoja, voi sitten valita äänestääkö persuja jotka varmasti lupaavat lopettaa haitallisen maahanmuuton(näkis vaan senkin päivän). Tai sitten ihan järjellisiä vaihtoehtoja.

Persut tarvii sitten vähän yli 50% kannatuksen, jos meinaavat nykysuuntaa muuttaa, sehän on todennäköistä, eikö vaan Makkonen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ei mistää ole karsittu maahanmuuton takia"

Eli budjettisi on ääretön, se ei ole mistään pois kun toiselle annetaan. Juuri kaltaistesi takia velkaantuva Suomi on syvässä lamassa.

Jaakko Häkkinen

Oletko Petteri syntymätyhmä vai onko se sinulla harjoituksen tulosta?
Kaikki ne miljardit, joita vuosittain käytetään ulkomaalaisiin, täytyy leikata suomalaisten selkänahasta.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233666-loysa...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jos äänestäjä kuvittelee, että kunnanvaltuutetun ainoa tehtävä on vastustaa maahanmuuttoa ja yrittää estää pakolaisten sijoittaminen kuntaan, niin persut ovat varmasti luonnollinen valinta. Jos äänestäjä yhtään ymmärtää mistä valtuustoissa päätetään, niin kannattaa katsoa parempia vaihtoehtoja.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

1.10-15
HU
-Maahanmuuttovirasto voi jo nyt perustaa kuntiin vastaanottokeskuksia vastoin kuntien tahtoa.
-Sisäministeriössä valmisteltu pakkoasetus velvoittaisi kunnat luovuttamaan tilojaan, jos sopivia ei muuten löydy.

Ja nuohan päätetään eduskunnassa.
Kuten kuntien yhdistäminen. Jos ei muuten niin se tehdään pakolla.
lähde:
Edusk./kuntauudistus-asiakirja-10

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Perussuomalaisillakin on toki näitä ehdokkaita joita kiinnostaa ensisijaisesti ihan muut asiat kuin maahanmuuttopolitiikka. Eli esimerkiksi haluavat parantaa vanhustenhuoltoa ja taata vammaisille hyvät palvelut. Ilmeisesti tällaiset persut eivät kuitenkaan saa kovin paljoa suitsutusta näissä Uuden Suomen blogeissa edes perussuomalaisten kannattajilta. Ehkä he ovat omiensakin joukossa jonkinlaisia kakkosluokan ehdokkaita kun he eivät keskity maailmankaikkeuden kaikkein tärkeimpään kysymykseen, eli maahanmuuttoon. Eivät siis ole tarpeeksi maahanmuuttokriittisiä. No, jahka Halla-aho nousee puheenjohtajaksi, jospa persut pääsevät noista turhakkeista lopullisesti eroon. Sen jälkeen puolue voi rauhassa keskittyä ajamaan vain ja ainoastaan maahanmuuttokysymyksiä.

Jaakko Häkkinen

Ossi, olettaisi sinun fiksuna ihmisenä tajuavan, että vanhuksilta ja vammaisilta on pakko leikata, kun ulkomaalaisiin käytetään miljardeja vuodessa.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233666-loysa...

Löysä maahanmuuttopolitiikka on yhdessä vaakakupissa, hyvinvointivaltio toisessa. Tiedät tämän kyllä, jos vain annat tiedon upota perille. :)

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas Vastaus kommenttiin #63

Itse en ymmärrä, että maahanmuutto suoraan johtaa siihen että vanhuksilta tai vammaisilta on leikattava. Tuo on vähän sama kuin väittäisi, että jos nostamme työttömyysturvaa vähäsenkin, entistä useampi vanhus pyörii paskavaipoista koska raha on ikään kuin (muka) suoraan pois toisaalta. Ei se noin mene kuin populistin puheissa. Hyvin on nuo puheet ainakin sinuun uponnut. Ja saa kaikin mokomin toki upota, ei siinä mitään. Olen edelleen Halla-ahon kanssa samaa mieltä siitä, että kansallismielisyyden on parempi purkautua puoluepolitiikan kautta kuin kaduilla. Mutta minulle on turha väittää, että tuo kansallismielisyys on automaattisesti vammaisten tai vanhusten asioiden ajamista. Senhän juuri osoittaa nykyisen hallituksen politiikka joka on kohdistanut leikkauksia juurikin myös vanhuksiin. Miten se on mahdollista jos samalla maahanmuuttopolitiikkaakin on kiristetty? Vai pitäisikö rajat olla totaalisen kiinni ennen kuin jotenkin maagisesti voimme kohentaa muita asioita?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #76

Ossi, tasapuoliset leikkaukset varmasti ovat tavoitteena. Ei ole mitään yhtä ryhmää suomalaisissa, jolta voitaisiin jättää leikkaamatta - siitähän vasta älämölö syntyisi. Jos perustat puolueen joka haluaa leikata kaikilta paitsi vanhuksilta ja vammaisilta, se tuskin tulee saamaan suurta suosiota - koska kaikilta pitää leikata silloin kun leikattava on.

Ainoastaan maahanmuuttajiin voidaan jostain syystä syytää rahaa määrättömästi...

Jaakko Häkkinen

Lukisitko Börje kirjoituksen ennen kuin kommentoit? Annat muuten typerän vaikutelman itsestäsi.

Eero Mattila

#21 Punavihreä propaganda ei petä koskaan;-)

- Keksitään väittämä, joka väitetään poliittisen vastustajan sanomaksi ja kumotaan se. Ja sitten aletaan jänkkäämään - kuuluisinta lienee hihamerkki-case.

Kansanviholliseksi leimaaminen, mielipiteiden demonisointi ja keskustelun tukahduttaminen on kopioitu suoraan Stalinin oppikirjasta ja sitä tämä vihreiden miesten porukka toteuttaa, vaikka ei sitä tietenkään myönnä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Miksi kuntavaaleissa kannattaa äänestää"

- Minulla on vaikeuksia löytää enää yhtään syytä. Kyllästyminen, turhautuminen ja jopa tuskastuminen ovat vieraannuttamassa minua ns. systeemistä. Sitä paitsi: onko väärin passata yhdet kuntavaalit, jos on tunnollisesti vääntäytynyt uurnille vuodesta 1979 alkaen?

"... perussuomalaisia"

- Ai tämä onkin poliittinen blogi? Nyt katosi viimeinenkin inspiraatio!

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Aina kannattaa äänestää, sillä vain siten voit vaikuttaa että ehdokas joka lähimpänä arvomaailmaasi menee läpi. Muuten voi käydä että valtuusto koostuu sellaisista edustajista, jotka on mahdollisimman kaukana sinun arvoistasi. Äänestämiseen liittyy aina politiikka ja mitä kukin edustaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Käsittääkseni Perussuomalaiset ei suinkaan kannata vapaata kielivalintaa, vaikka saattavat toki virheellisesti sellaisesta puhua. Lukemani mukaan kannatetaan toisen kotimaisen kielen muuttamista pakollisesta valinnaiseksi. En ole missään nähnyt ehdotusta vapaan kielivalinnan toteuttamisesta. Kaikki ovat yleensä esittäneet toisen kotimaisen kielen, eli kussakin koulussa äidinkieleksi nimetyn oppiaineen, säilyttämistä pakollisena.

Äidinkielen pakollisuutta on toki helppo monin eri tavoin perustella, kuten vaihtoehtoisiakin ratkaisuja, mutta mistään vapaasta kielivalinnasta ei ole kyse. Sokea piste syntynee oletuksesta, että oppilaan äidinkieli olisi automaattisesti sama kuin äidinkieli-oppiaineena opetettava kieli. Ymmärrän toki vapaa kielivalinta -termin kommunikatiivisen tehokkuuden mielikuvan muokkaajana, mutta rehellistä sen käyttäminen ei ole.

Onko muuten blogistilla tiedossa ehdokasta, joka kannattaisi [täysin] vapaata kielivalintaa?

Jaakko Häkkinen

Max, kuten itse sanot, kukaan ei kannata täysin vapaata kielivalintaa. Olisi järjetöntä, jos enemmistön äidinkieli eli koulunkäyntikieli ei olisi pakollinen! Eihän kouluissa silloin opittaisikaan mitään.

Siksi "vapaa kielivalinta" tarkoittaa vieraiden kielten vapaata valintaa. Äidinkielestä ei kukaan järjellinen ole luopumassa. Korjaa siis kirjaimellinen autistitulkintasi todellisuutta vastaavaksi. :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En tiedä miksi sinulla vaikuttaa olevan pakonomainen tarve niimitellä kaikkia kommentoijia. Ei se ainakaan edistä rakentavaa keskustelua. Olet väitteesi kanssa väärässä ja tiedät sen. Johan olen aiemmin sanonut kannattavani vapaata kielivalintaa. Mikä estää useamman opetuskielen koulussa? Toki pienemmissä kouluissa se olisi yksi kieli, jolloin opetuskieltä luonnollisesti opiskelisivat kaikki oppilaat. Jos koulussa olisi opetusta useammalla kielellä, voisi kielen oppiminen tehostua hurjasti. Biologia -suomeksi, historia - på svenska, Arithmetics - in English...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #80

Max nyt jaksaa jankata vaikka tyhjästä. Äidinkielen pakollisuudesta puhuminen olisi aika typerää.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #80

Max, en suinkaan ole nimitellyt sinua saati sitten KAIKKIA [sic] kommentoijia, vaan kuvaillut ymmärrystäsi käsitteestä "vapaa kielivalinta". Äärikirjaimellinen, aiheesta ja kontekstista riippumaton tulkinta on tyypillistä autisteille, siksi kuvaus on osuva.

Eli ymmärrät kuitenkin, miksi äidinkieli ja/tai koulukieli on erityisasemassa? Sitähän minäkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #90

Olet täysin oikeassa, en tarkistanut esititkö vähätteleviä ja loukkaavia kommentteja kaikista kommentoijista. Tuskin sentään kaikista. Käytin siis huolimattomasti sanaa kaikki. Onneksi vain autistisesti asioita kirjaimellisesti ja kontekstista riippumatta tulkitsevat väärinkäsittävät tuon. Menikö tuo oikein? Tuskin täällä minun lisäkseni on muita, niin ei suntynyt kuitenkaan mitään vahinkoa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #95
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #99

Surullista, joskaan ei yllättävää.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #99

Hienoa että muistit, Olli! :)
Todellakin on erittäin toimivaa kommentoinnin laadun kannalta osoittaa aikuisille ihmisille, että hiekkalaatikolta tuttu tyhmäksi heittäytyminen ei ole toimiva keskustelustrategia. Kumpi tahansa lopputulos toteutuu, keskustelun taso nousee:
1. Henkilö, jonka typerä käytösmalli osoitetaan suorin sanoin, loukkaantuu ja lakkaa kommentoimasta.
2. Henkilö, jonka typerä käytösmalli osoitetaan suorin sanoin, tulee järkiinsä ja omaksuu aikuisen järkiargumentoinnin.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #95

- Ymmärrät hyvin itsekin, että "kaikki" on yksitulkintainen sana, mutta "vapaa kielivalinta" vaatii kontekstointia.
- Ohitit kokonaan sen, etten nimitellyt sinua.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #101

Et tietenkää, ilmaisut olivat vain kielen elävöittämistä. Näkihän sen sokea Reettakin!

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #105

Max, miten sinusta on tullut noin mustavalkoinen? Kirjoitin:
"Korjaa siis kirjaimellinen autistitulkintasi todellisuutta vastaavaksi."

En ole nimitellyt sinua. Olen luonnehtinut tekemääsi tulkintaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #108

Miten tulkitsit noin, siinähän lukee selvällä suomenkielellä että olit oikeassa. Tulkitsit tekstini tarkoittavan jotain muuta kuin olin kirjoittanut.

Arvasin että tulkitset kommentin sarkasmiksi, todistaen että tekstin viesti voi olla muu kuin sen sisältämät sanat. Jääköön sanomatta oliko sarkasmia vai ei, pointtini sain kuitenkin esille. Kiitos kun autoit.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #109

Kirjoittaisitko vielä auki, mikä se pointtisi oikein onkaan? Väittää vastaan, ihan sama mistä? :) Jos tähän viittaat:
"Arvasin että tulkitset kommentin sarkasmiksi, todistaen että tekstin viesti voi olla muu kuin sen sisältämät sanat." ...niin sehän oli minun pointtini: asiayhteys on huomioitava eikä tehtävä kirjaimellisia tulkintoja.

No, ehkä seuraava vääntömme on taas hedelmällisempi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #110

"Sehän oli minun pointtini", aivan! Miksi sitten halusit kiivaasti esittää miten et loukannut minua, esittäen puolustukseksi sanatarkkaa tulkintaa kirjoittamastasi. Näin siitä huolimatta että olin jo avoimesti kirjoittanut auki, että kyse oli tarkoituksen tulkinnasta, eikä suorasta syytöksestä. Muistaakseni jotain tyyliin, että sanaseppona varmistat mahdollisuuden piiloutua muotoilun taakse. Tämä on jo toinen kerta samassa keskusteluketjussa, kun esität, että sinun kirjoittamaasi pitää lukea eri tavalla kuin minun kirjoittamaani. Asia olisi helpommin ymmärrettävissä, elleivät vaatimuksesi tulkinnasta ja kirjaimellisesta lukemisesta menisi näissä ristiin...

p.s. Hedelmällinen vääntöhän edellyttäisi toiselta osapuolelta valmiutta muuttaa kantaansa, tai edes myöntää virheensä. Itselläni tuota valmiutta ei ole, sillä olenhan erehtymätön. Kaikki toivomme on siis sinun varassasi.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #111

"p.s. Hedelmällinen vääntöhän edellyttäisi toiselta osapuolelta valmiutta muuttaa kantaansa, tai edes myöntää virheensä. Itselläni tuota valmiutta ei ole, sillä olenhan erehtymätön. Kaikki toivomme on siis sinun varassasi."
-- Hahhah! :D Olet kyllä mainio veikko, aina onnistut yllättämään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #112

Kiitos, parhaani yritän... kanssasi se on varsin mukavaa, kun et vetäydy kuoreen mököttämään. Aika siirtyä seuraavaan vääntöön, tuolla oli yksi asia tarkentamatta.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #80

" Jos koulussa olisi opetusta useammalla kielellä, voisi kielen oppiminen tehostua hurjasti. Biologia -suomeksi, historia - på svenska, Arithmetics - in English..."

Ja seurauksena olisi, että sekin vähäinen motivaatio oppimiseen loppuisi.

Usein varsinkin pojilla oppimisen halu on valtava, mutta silti he eivät halua oppia asioita, joista eivät pidä, ja jotka tuntuvat heistä vähemmän tärkeiltä. Etenkin nyt kun yhteiskuntakin opettaa, että kaikki mitä haluaa pitää heti! Ei voisi vähempää kiinnostaa mentaliteetilla mennään peruskoulu läpi ja se on siinä jos pakotetaan oppimaan "liikaa".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #94

Varmasti joillekin liika on liikaa. Toisaalta jotkut pojat ovat anoneet lukiossa rehtorilta erityislupaa lukea enemmän kursseja kuin opetussuunnitelman sallima maksimimäärä...

En oikein käsitä mistä keksit pakottamisen, kun ehdotin vapaata valintaa. Olen jo aiemmin Jaakolle todennutkin, että tiedostan vapaan valinnan kannattamisen tekevän minusta elitistisen paskiaisen. En minä asiaa mitenkään ponnekkaasti kuitenkaan edistä.

Pointtini oli, että Jaakko käyttää vapaata valintaa propagandistisesti, tietäen varsin hyvin minun olevan sananmukaisesti vapaan [kieli]valinnan kannattaja. Sanaseppona hän sitten esittää, ettei kukaan järjellinen sellaista kannata, voidakseen jälkikäteen esittää syytöntä koska ei suoraan syyttänyt minua järjettömäksi.

Nyt tiedämme kuitenkin, että Jaakon blogissa "vapaa" tarkoittaa osittaista valinnaisuutta, ellei tulkitse asioita autistisen kirjaimellisesti, mutta että "kaikki" on aina kirjaimellinen ilmaisu.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #96

Max, "vapaa" ei tarkoita automaattisesti äärimmäisen vapaata. Meillä on vapaus monissa asioissa, mutta se ei tarkoita, että voisimme toimia tasan niin vapaasti kuin itse haluamme, muista täysin piittaamatta. Vapaus on eri asia kuin äärivapaus. Ymmärrät varmasti ilman esimerkkejäkin?

Samoin "vapaa kielivalinta" tarkoittaa yleiskielessä järkevintä vapauden tasoa - ei äärimmäisintä vapauden tasoa. Äidinkielen vapaudessa ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä.

Ymmärrätkö nyt?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #103

Ei tämä jatkamalla mihinkään kehity. Minun pitänee jatkossa kertoa kannattavani äärimmäistä valinnanvapautta, ettei tule väärinkäsityksiä. Muuten joku vielä luulee minun kannattavan lukumäärältään määrättyjen vieraiden kielten (terminologiaasi käyttääkseni) valinnaisuutta, puhuessani vapaasta valinnasta.

Olen antanut itselleni kertoa, että valinnanvapaus lisää motivaatiota opiskella ja oppia. Miksi motivaatiossa ei olisi mitään järkeä? Miksi sinä tiedät paremmin kuin lapsen vanhemmat minkä aineiden opiskelussa "on järkeä"?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #96

Sen verran omaa kokemusta opiskelusta on, että valinnanvapaus tarkoitti silloin luokan enemmistön valintaa, ja äärimmäinen valinnanvapaus tarkoittaisi ilmeisesti sitä että, meillä alettaisi vaatia somalian ja arabian kielistä opetusta.
Totta kai olisi hyvä opiskella mitä tahansa kieltä, mutta ne resurssit, tai paremminkin niiden puute.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kunnallispolitiikassa päätetään aivan muista asioista kuin maahanmuutosta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sotekaan ei kuulu kuntapäättäjille.

Miksi kuntavaalit yleensä järjestetään ?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Sotekaan ei heti tule vaan jos se lopulta tulee. Jos käy että tulee niin on tärkeää hoitaa valmistelut mahdollisimman hyvin, ei se Kela siirtokaan ihan kivuttomasti mennyt ja tämä vielä suurempi jos toteutuu.

Kyllä kunnan pitää omalta osaltaan Soteenkin valmistautua.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kyllä maahanmuuttopolitiikkaan pääsee mukaan myös kunnallispolitiikassa. Otetaanko kuntaan VOK? Halutaanko kuntaan maahanmuuttajia vai onko niin että kasvukeskuksiin ei kannata ottaa? Kannattaako asuttaa asuntoloihin. Lopetetaanko edut kielteisen oleskeluluvan saaneilta heti ja poliisin toimesta pikainen palautus? On monia kysymyksiä jotka liittyvät maahanmuuttoon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sehän sitten paljastuu vaaleissa, kuinka tärkeänä näitä asioita kuntalaiset pitävät.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #42

Sehän on vaalien tarkoitus että äänestäjät valitsevat ehdokkaat mitkä parhaiten edustaa äänestäjien arvoja. Hyvä jos vaan useampi äänestäsi niin saataisiin sellaiset valtuustot kun kansa haluaa.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #42

Iltalehden uutisen mukaan:

Laaja kysely: Suomalaiset uskovat turvapaikanhakijoiden maahantulon kasvattavan terrorismin uhkaa, kielteisen päätöksen saaneet palautettava

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703212200088880...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #49

Juu, nyt ei oo persuilla mitään hätää, nyt pitää vaan jännittää, tuleeko paljonkin yli 50% äänistä :)

Mä odotinkin koska tämä tänne puheenvuoroon tulee, kohta varmaan joku persu heittää koko bloginkin.

Se pieni ongelma kuitenkin ehkä on, että jos ihmiset katsovat maahanmuuton olevan ehkä 10% kuntien tehtävien tärkeydestä, niin se 80% niistä ketkä pitävät tätä aihetta tärkeänä ei sitten niin kauheasti ääniksi muutukaan.

Jaakko Häkkinen

Arto hyvä, ei kannattaisi kommentoida kirjoitusta, jota ei ole edes lukenut. :D

Mikael Kaasinen

Helsinki on hyvä esimerkki siitä että kuntavaaleilla on merkitystä. Kaupungissa on erittäin nopeasti kasvava joukko maahanmuuttajia, joista suuri osa on nettosaajia. Heille rakennetaan asunnot, ja heidän elämisensä maksetaan yhteiskunnan varoilla. Tämä porukka äänestää niitä jotka lupaavat touhun jatkuvan. He äänestävät myös niitä jotka haluavat kaupunkiin wahhabiittien koulutuskeskuksen, jota myös suurmoskeijaksi kutsutaan.

Samaan aikaan nettomaksajat kaikkoavat, ja sen seurauksena Helsingin keskitulo on valahtanut neljänneksi heikoimmaksi koko vanhan Uudenmaan läänin alueella. Jos ja kun vihervasemmisto edelleen vahvistaa asemiaan, seurauksena on ennemmin tai myöhemmin kaupungin muuttuminen Detroitiksi, ja ruotsin mamulähiöiden ongelmat.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Niin tässä se nähdään miten "vain yhtä asiaa" ajavien toiminta aiheuttaa ketjureaktion, joka vaikuttaa kaikkialle yhteiskuntaan!
Sosiaalitukiin omille kansalaisille ei jää jaettavaa, ei terveydenhuoltoon, ei koulutukseen, jne

Jos maanpuolustus jätetään hunningolle, pian ei ole maata jota puolustaa. Näin ne "yhden asian ajaminen tai ajamatta jättäminen" vaikuttaa. On älyllisesti epärehellistä vähätellä edes itselleen vaikutusmahdollisuuksiaan puhumattakaan täällä kaikille.

Käyttäjän AnteroRaudas kuva
Antero Raudas

Puolue jonka jäsenet saavat kilpaa tuomioita oikeudessa, puolue jonka johtaja on päässyt tavoitteeseensa ja istua pönöttää tyytyväisenä Audin takapenkillä. Puolue joka on pettänyt äänestäjänsä, varsinkin vähäosaiset, puolue joka ajaa vain yhtä asiaa valheellisin perustein. Enpä taida äänestää.

Jaakko Häkkinen

Kaikissa puolueissa on rikoksista tuomittuja. Halla-aho sentään todisti rasistisen kaksoisstandardin oikeuslaitoksessamme omalla "rikoksellaan".

Soini luopuu puheenjohtajuudestaan, hänhän se halusi hallitukseen paskoilla ehdoillakin, eli ei voinutkaan ajaa ja toteuttaa perussuomalaisten asiaa ja lupauksia.

Käyttäjän AnteroRaudas kuva
Antero Raudas

Erilaisuuden pelko tulee ihmisestä syvältä, eihän siinä mitään. Blogikirjoituksesi "Mitä jokaisen tulisi ymmärtää maahanmuuttokeskustelusta" oli muuten aika hellyttävää luettavaa.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #69

Mukavaa, Antero, ettei sinulla ole minkäänlaisia vasta-argumentteja. :) Pelkkää tyhjää trollaamista. Nolottaako?

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Kuntani persut ovat tyylikkäästi hoitaneet yhteisiä asioitamme. en näe mitään syytä vaihtaa heitä, joten kuten blogistikin mainitsi , on monta erittäin hyvää syytä heitä äänestää.

Erinomainen blogikirjoitus!

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kunnallisvaaleissa saattaisi olla hyvinkin paikallaan äänestää kuntapolitiikan ymmärtävää ja vastuullisesti toimivaa perussuomalaista, mutta tämä blogikirjoitus ei juurikaan perussuomalaista moniosaajaa auta nyt kun on kyse *kunnallisvaaleista*
Sanotaan vielä kerran. Kyse on kun-nal-lis-vaa-leis-ta. Tulihan oikein?

Miten tuo tuolla yllä menikään
- pakkoruotsi
- maahanmuutto
- maahanmuutto
- maahanmuutto

Näillä eväillä ei kunnallishallinnon työmailla Herran huonetta rakenneta, ei totisesti.

Jaakko Häkkinen

Antti, olet fiksu mies, joten toivoisin että kommentoisit vasta kun olet lukenut kirjoituksen. Ohi meni nyt. Vihje:

"Muitakin tärkeitä kohtia löytyisi, mutta niissä on samoilla apajilla muitakin puolueita. Kaikki puolueethan ennen vaaleja lupaavat kaikille kaikkea, eikä tietenkään koskaan keneltäkään tulla ottamaan mitään pois... Siksi ei kannatakaan uskoa vaalilupauksia, vaan kannattaa katsoa, mitä asioita puolue on johdonmukaisesti ajanut jo ennen vaaleja."

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kyllä minä luin kirjoituksesi.
Pontimena oli 1x pakkoruotsi ja 3x maahanmuutto.

"Muutakin löytyisi" tarkoittaa että noita luettelemiani painotan, mutta ehkä muutakin tärkeää lienee.

Kerro hyvä mies mitä muuta tärkeää lienee!

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #73

Antti, kaikelle muulle löytyi vastaavia kohtia muiden puolueiden ohjelmista, joten miksi niitä käsittelisin? Pointtinihan oli käsitellä sitä, miten persut eroavat muista puolueista - ei sitä, missä he ovat samanlaisia.

Eero Mattila

Maahanmuuttoon sen verran lisälöylyä, että juuri viikonloppuna keskustelin kaverin kanssa, jolla on kolme kielteistä päätöstä.
- Hän itse ihmetteli, miksi Suomeen on niin vaikea tulla töihin?
- Miksi ylläpidetään tällaista "tarinankertomisjärjestelmää", joka on lähes kaikille osapuolille vahingollinen - myös niille oikeille turvapaikanhakijoille.

- Tänne voi kuitenkin tulla kun tulee, mutta laillisesti ei pääse tekemään töitä? Mitä järkeä tällaisessa järjestelmässä on, kysyi kolme kielteistä päätöstä saanut kaveri.

- Mikään ei estä häntä jäämästä maahan tekemään pimeitä töitä tms...

- Ainut asia, mitä nykyinen järjestelmä vakavasti vaikeuttaa on laillinen työn teko. MIKSI, TÄLLE ASIALLE EI TEHDÄ MITÄÄN?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eero Mattila,

Ota yhteys omaan kansanedustajaasi.

Eero Mattila

#71 Eiköhän olisi ihan kaikkien kansanedustajien asia korjata vahingollinen käytäntö mahdollisimman nopeasti ja lisätä positiivisen käytännön vetovoimaa.

- Voisi vaikka lähteä siitä, että tämän tarinanvääntämisen sijaan kannustettaisiin työn tekoon, omatoimisuuteen... sama ihminen voi olla työntekijä, yrittäjä tai turvapaikanhakija. Nyt on paljon kiinni siitä mitä viestiä me maailmalle levitämme.

- Avataanko ovia "turvapaikanhakijoille" vai työntekijöille?
SITÄ SAA MITÄ TILAA, TÄSSÄKIN ASIASSA!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kyllä omalla rahallaan laillisesti maahantulevat siirtolaiset tms. työnhakijat Suomesta töitä voivat hakea.( nyt 18.500 vapaata työpaikkaa / MOL ) EU sta tuleville se on ihan pala kakkua ja muualta tulevatkin saavat asiallisen kohtelun. Hiukan vaan tarvitaan sitä oma-aloitteisuutta, sisäistä yrittäjyyttä, kielen oppmista ja asunnon hakua.

Paljonko Suomeen sitten eksyy todellisia huippuosaajia. Se onkin sitten ihan eri juttu. muunlaista ainesta kyllä lappaa ovista ja ikkunoista, sitä ei käy kieltäminen.

http://www.europarl.europa.eu/news/fi/news-room/20...

Jos tälle asialle sitten kovasti halutaan jotain tehdä, niin Suomen elitistinen Meppiarmeija vaan puuhastelemaan ja askartelemaan aiheen ympärillä.

Eero Mattila

#78 Joo, mutta missasit mun pointin. esim. Ukrainasta olisi hyvin paljon tulijoita. Mutta kutsun, veropäätöksen saaminen tai lähdevero (30 %) asettavat tulijat hyvin erilaiseen asemaan ns. "turvapaikanhakijoiden" kanssa.
- Ukraina on sotaa käyvä maa, mutta sieltä ei ole tulossa turvapaikanhakijoita vaan työntekijöitä. Jostain syystä turvapaikanhakijana ilman passia voi kävellä rajan yli suoraan sosiaalitoimistoon. Mutta työntekijänä tarvitset erilaisia lupia, kutsuja ja lappuja ja palkkioksi maksat 30 prosentin veron marjanpoiminnasta Suomen valtiolle.

- Mielestäni tämä menettely asettaa tulijat täysin eriarvoiseen asemaan.

-> Työhön tuleminen pitäisi olla yhtä helppoa kuin turvapaikan hakeminen. Tämä on täysin kansallista päätöksentekoa, ei tässä meppejä tarvitse vaivata.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ok. Tuo on kyllä ihan totta. En katsonut asiaa tuolta kantilta.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kaheleita MV-hihhuleita ei monikaan tule enää äänestämään... ...
http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Jaakko Häkkinen

Esa-Jussi, olen täysin samaa mieltä. Mutta liittyykö se jotenkin tähän bloggaukseeni?

Käyttäjän ArsiJuhaniKristianSaarijrvi kuva
Arsi Saarijärvi

Näin Suomen 100 vuotisjuhlavuoden kunniaksi Suomi on luopumassa siitä, mistä se alunperin syntyi, kansallisaatteestaan. Tuolloin, Suomen valtion syntymän aikoihin pyrittiin eroon vieraan vallan sortotoimista. On suorastaan kummaa, ettei kansallisuus tai kansallisarvot olleet ainakaan Suomen valtion olemassaolon ensimmäisinä 80 vuotena negatiivisia asioita. Ei niitä silloin verrattu natsismiin tai rasismiin. Kansallisuusaate liittyi yhteisöön, yhteisöllisyyteen ja siihen, että olemme jotakin, mikä poikkeaa muista, erilainen mutta muiden joukossa. Olimme oma kulttuuri maailman muiden erilaisten kulttuurien joukossa. Saatoimme olla ylpeitä siitä, miten hyvin me olimme pärjänneet pienenä maana urheilussa, taloudessa, sivistyksessä, terveydenhuollossa, koulutuksessa ja oikeudenmukaisuudessa.

ja sitten uni loppui ja tuli EU. Tästä kansallisuusaatteestaan ja menestyksestään viisastuneena Suomi ajoi itsensä uudelleen vieraan vallan alaiseksi kärsimään tolkuttomista jäsenmaksuista, yhteisvastuista ja valuutasta, jota ei itse voi kontrolloida. Nämä kaikki vaikuttavat suoraan siihen, mitä suomalaisille jää käteen tai oikeastaan siihen, mitä ei jää. Jotta Suomi voisi mitenkään pysyä pinnalla uppoamatta, on Suomen jatkuvasti otettava lisää velkaa. Globaalisaatio eli internationaalisuus vei työpaikatkin. Tyhjällä eli velanotolla sitten pitää palvelut taata.

Vanhan kansan sanonta on veli velka otettaessa, veljenpoika maksettaessa. Tai se mikä laulaen tulee, viheltäen menee. Velka on juuri sellaista, minkä käyttää nopeasti, mutta mikä jää loppuiäksi rasittamaan. Velanoton ja takaisinmaksun moraali romahti 2000-luvun alussa. Siihen saumaan iskivät mm. pikavippifirmat, luottoyhtiöt ja luottoluokituslaitokset. Kun valtiolla ja kunnilla ei ollut enää tuottoisia yrityksiä, käännyttiin pankkien puoleen. Kun jokamiesjannun tili ammotti tyhjyyttään, käännyttiin pikavippifirman puoleen. Kun valtion kassa ammotti tyhjyyttään, seliteltiin asiat paremmiksi ja luottoluokitusyritys luokitti. Näimpä onkin Suomen valtiolla 100 mrd velkaa, kunnilla, yrityksillä ja yksityisillä n. 10 kertaa enemmän yhteensä. Tämä on siis se, mitä meillä ei ole. Se, mikä on miinusmerkkistä, siitä ei saa muut kuin muut lainaajapankit lainoja muille pankeille myydessään taottua lisää rahaa.

Ja sitten siihen aivan kuin taivaanlahjana saamme lisää rasitteiksi yhteiskuntajärjestelmämme perusteita (Islamin yhteiskunta- ja lakijärjestelmän ainoina oikeina hyväksyviä) haastavia ja yhteiskunnassamme tuottamattomiksi tulleita reippaita ja ennen kaikkea terveitä nuoria miehiä, jotka eivät uskontonsakaan vuoksi saa olla vääräuskoisen työnantajan alaisuudessa. Mistä näille sitten töitä ? Ei edes voi verrata tilanteeseen, jossa suomalaiset muuttivat työn perässä Ruotsiin tai amerikoihin. Suomalaiset eivät nuukailleet eivätkä nirsoilleet. Kun jo ennestään oli tilanne, että väestö vanhenee, sairastuu ja työt globaalisaation ihannemaailmassa karkasivat Kiinaan ja Intiaan, niin vielä pitää lisätä tuenmaksu -kuormaa.

En ole maahanmuuttoa vastaan. Työ- ja tiedeperäinen maahanmuutto on jopa toivottavaa ja tervetullutta. Ja jos on oikeasti turvapaikan tarpeessa, on sekin oikea syy. Eräissä tapauksissa kuitenkin aivan selvästi on käynyt ilmi, että kyse on rikastumisen toivoisesta turismista, ei niinkään oikeasta avuntarpeesta. Eikä siinäkään olisi mitään, jos työllään ansaitsevat unelmansa. Mutta heikkojen, köyhien, yksineläjien, vanhusten ja työssäkäyvien pitää veroillaan maksaa tuella eläviä, joilla ei oikeaa perustetta maahanmuutolle ole. Olkoonkin, vaikka laki sanoisi mitä tahansa, moraalikäsitys kertoo, että sellainen ei yksinkertaisesti ole oikein.

Julkinen sektori ei vain kertakaikkiaan tarvitsisi lisää tuella eläviä. Valtion kirstu ammottaa tyhjyyttään, mutta sitä eivät ne ymmärrä, jotka ovat aina vain oppineet vaatimaan ja pyytämässä lisää.

Aina kun miespuolisia pakolaisnuorukaisia verrataan viime sotiemme evakoihin, nousevat karvani pystyyn. Evakoissa oli enimmäkseen lapsia, vammoittuneita, vammaisia, naisia ja vanhuksia. Sotakykyiset miehet kantoivat vastuunsa ja suuri osa antoivat jopa kallisarvoisen uhrinsa.

Miten tätä voi verrata vastuunpakoilijoihin, olipa rintamalla minkälainen epätietoinen ja sekasortoinen tilanne hyvänsä ? On siinä sankarillinen moraali. Hyvätuloisimmat ja terveimmät ulos maasta ja antaa loppujen kärsiä, varmaankin juuri enimmäkseen karkuunlähtijöiden päätöksistä.

Jos sotaakäyvistä maista on tulossa avuntarvitsijoita, tulkoon ensin naiset, lapset, vanhukset, vammautuneet, vammaiset. On järkyttävää, että lapset, naiset ja vanhukset joutuvat käymään sen sodan lävitse, jotka yleensä on aloitettu miesten toimesta.

Näille tapauksille on moraalisestikin vaikea antaa henkistä ja konkreettista tukea, varsinkin kun eräät näistä eivät näytä edes sen verran välittävän, että täällä ollessaan eläisivät apuunsa nähden kunnioittavalla tavalla.

Tässä kaikessa edeltämainitsemassani on syy maahanmuuttovastaisuuteen, ei PerusSuomalaisissa, jotka vain tuovat tämän epäkohdan esille. Vaikka PerusSuomalaista puoluetta ei olisi olemassa, tästä samasta epäkohdasta nousisi jokin muu, toinen voima vastustamaan tätä epäkohtaa. On sanonta - Do not kill the messenger. Älä tapa viestintuojaa. Toisinsanoen, PS ei ole se ongelma, ongelma on se, miksi PS on olemassa.

En ymmärrä, miksi muissa puolueissa ei ole enää minkäänlaisen perinteisen moraalikäsityksen alkeita. Ei nähdä aidan toiselle puolelle, ei nähdä rivien välistä, ei nähdä sitä oikeaa totuutta. Ei nähdä tulevaisuuteen. Nähdään vain lähelle ja se päivä, mikä on kulloinkin menossa. Ei valtiota eikä sen kummemmin kuntiakaan sillätavalla voi yksinkertaisesti johtaa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Siinäpä viisauden sanoja ja totuus, joka ei pala tulessakaan. Kiitos Arsi!

Jaakko Häkkinen

Toimituksen poiminnat