Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Löysä maahanmuuttopolitiikka = jatkuvasti lisää leikkauksia

  • Kuva 1: Julkisen talouden nettovaikutus (yhteensä) syntymämaan mukaan
    Kuva 1: Julkisen talouden nettovaikutus (yhteensä) syntymämaan mukaan
  • Kuva 2: Julkisen talouden nettovaikutus (keskiarvo) syntymämaan mukaan
    Kuva 2: Julkisen talouden nettovaikutus (keskiarvo) syntymämaan mukaan

Puolueet, jotka kannattavat löysää maahanmuuttopolitiikkaa, kannattavat samalla jatkuvia leikkauksia suomalaisten hyvinvointiin. Puolue tai poliitikko, joka sekä kannattaa löysää maahanmuuttopolitiikkaa että vastustaa leikkauksia, on pelkkä valehtelija. 

 Vuonna 2016 jo pelkästään turvapaikanhakijoihin (joita oli edellisvuonna saapunut yli 30 000 henkilöä) meni noin 800 miljoonaa euroa. Siihen ei siis ole laskettu sitä, paljonko aiemmin maahan tulleiden heikosti työllistyvien siirtolaisten elättäminen maksaa. Suomen Perustan laskelmien mukaan jokainen Somaliassa ja Irakissa syntynyt maksaa valtiolle vuodessa yli 12 000 euroa enemmän kuin häneltä saadaan suorina ja epäsuorina verotuloina (Kuva 2). Yhteensä nuo alle 13 000 Somaliassa ja Irakissa syntynyttä maksoivat Suomelle lähes 180 miljoonaa euroa vuonna 2011 - suunnilleen saman verran kuin entisen Neuvostoliiton alueella syntynyt, suuruudeltaan lähes nelinkertainen väestö (Kuva 1).

 Kaiken tuon ulkomaalaisiin syydetyn rahan vastineeksi on leikattava suomalaisten selkänahasta samalla summalla. Kaikki leikkaukset koulutuksesta, lapsilisistä, terveydenhoidosta jne. johtuvat siitä, että Suomella on pohjaton piikki auki ulkomaalaisten elättämistä varten. Jokainen taikasanan sanova, useiden turvallisten maiden läpi laittomasti maahan itsensä salakuljetuttava elintasosiirtolainen joudutaan ottamaan elätettäväksi. Osa puolueista ja poliitikoista haluaa meidän elättävän jopa kielteisen päätöksen saaneita! 

 Oppositiopuolueiden tekopyhyys on moninkertaista. Sen lisäksi, että siellä vastustetaan koulutusleikkauksia (esim. 190 miljoonaa ammatillisesta koulutuksesta), joita he itse olivat valmistelemassa viime hallituskaudella, nimenomaan nykyiset oppositiopuolueet (ehkä KD:tä lukuunottamatta) ovat haitallisen ja kalliiksi tulevan löysän maahanmuuttopolitiikan kannalla. Ilman perussuomalaisten mukanaoloa hallituksessa tilanne olisi vieläkin huonompi: ks. Hallituksen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma.

 Äänestäjä, älä anna huijata itseäsi! Jos maahanmuuttopolitiikka on löysää, suomalaisten hyvinvoinnista on leikattava jatkuvasti enemmän.

 

P.S. Silti tämäkin hallitus ottaa lisää velkaa noin 5 miljardia euroa vuodessa. Ehkä kansa heräisi tolkkuihinsa vasta sitten, kun lisävelkaa ei otettaisi yhtään vaan näytettäisiin, miten hyvinvointivaltiolle oikeasti käy, jos suomalaisten rahoilla elätetään paljon ulkomaalaisia? 

P.P.S. Muistutuksena, ennen kuin joku alkaa vängätä epäperusteilla: taloudellinen huoltosuhde voi parantua vain silloin, jos maahanmuuttajaryhmä työllistyy paremmin kuin kantaväestö. Kaikki ei-työperäinen maahanmuutto kuten elintasosiirtolaisuus heikentää taloudellista huoltosuhdetta.

 Ja tiedän hyvin, että kiertoon se raha tietenkin menee. Niinhän se menisi silloinkin, jos sitä annettaisiin vain suomalaisille - tämä ei siis ole mikään peruste maksaa sitä erityisesti ulkomaalaisille. Valtion budjetissa rahanjako on nollasummapeliä: saman rahan voi käyttää joko suomalaisiin tai ulkomaalaisiin, muttei molempiin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (83 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Vanhoissa Suomi-Neuvostoliittosuhteissa oli hyvä pointti. Jos kutsuit neukun kyläilemään, tuli sinun osoittaa, että vieraasi pystyit vierailun ajan elättämään. Siis sinä eikä Suomen valtio.

Risto Salonen

Kiitos Jaakko.
Kirjoituksia on ilo lukea, vaikka viesti on synkeä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tulijoiden elättäminen voidaan kyllä rahoitaa helposti. Keep it simple.

Häädetään velttoja virkamiehiä isolla kädellä suojatyöpaikoistaan tuottavaan työhön ( työvoimapula ) ja saaduilla kustannussäästöillä elätetään ja koulutetaan sitten tulijoita. Hyötysuhde vois olla vaikka yksi virkamies = 5 elätettävää.
Samalla saadaan kätevästi näistä virkamiehistä osaavaa ja ahkeraa työväkeä, vaikkapa pienyrittäjiksi.

Oivallinen ja, maahantulijamyötäinen ja oikein suvaitsevainen järjestelmä, johon vaikkapa kokkaripoliitikoilla tuskin on pahaa sanaa sanottavana.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Kokoomus on virkamiespuolue, joka on käytännössä paisuttanut suomalaisten sosiaalidemokratiaa ja julkista byrokratiaa ja sen takia verot ja veroluonteiset maksut nousee. Sama maahanmuuton kuluissa. Ideana on, että voidaan ottaa lisää lainaa talouden kiertoon vähän isommilla projekteilla, joissa on yksityisiä mukana. Ei se omia äänestäjiään irtisano.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Nimenomaan näin. Ylimitoitetun hallintokoneiston purkamisen käsittelyä karttaa jokainen poliitikko visusti, yli puoluerajojen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Miten KOK sen teki kun ensimmäiset Mamut tuli Suomeen keväällä-91?
Mitä muut puolueet sanoi siitä? esim.SMP (Ps) U-Leppänen/Vistpacka ?
Ja kokoomuksella on ollut hallitus vain -11-15?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

#3
Juurikin näin.
Samaten voitaisiin mennä yliopistoihin ym. työpaikkoihimme kyselykaavakkeen kanssa. -Montako pistetään tulemaan?

Pekka Pylkkönen

'Kiertoon menevästä' rahasta jota vastaan ei tehdä tuotantopanosta ei yksinkertaisesti ole mitään hyötyä. Rahan jakaminen vastikkeetta, sen enempää suomalaiselle kuin ulkomaalaisellekaan, ei tuota hyvinvointia. Duunarin kannalta on aika yksi hailee minkä värinen kaveri tyhjentää lompsan.

Jos pakolaisten kanssa kassa tyhjenee nopeammin ja päästään reformoimaan taloutta, voi olla että heistä on jopa hyötyä ainakin tässä mielessä.

Maahanmuuttajaosaajia taas tänne on vaikea saada, ikävä kyllä. Liikaa baariarskoja ja pubiahmedeja jotka juovat osaajien piikkiin päivät pitkät.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kuitenkin on niitä jotka tahtovat sen vastikkeettoman rahan itselleen ja nämä sitten tekevät jotakin saadakseen sen.

Pekka Pylkkönen

Paitsi että ne tekijät joutuvat ne rahat valtion kautta saajalle tienaamaan. Eli eivät he siitä ringistä mitään kostu. Homma toimii kun jokainen tuottaa ja kuluttaa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #29

Etkö mielestäsi kostu mitenkään työnteosta yrittäjänä? No huhhuh.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

" Rahan jakaminen vastikkeetta, sen enempää suomalaiselle kuin ulkomaalaisellekaan, ei tuota hyvinvointia."

Mulla on pieni epäilys, nimittäin aika harva SUOMALAINEN joka sossuvaroilla elää lähettää sitä saamaansa rahaa pois maasta. Ja se kotimaassa pyörivä raha tuottaa sentään jotain, ulkomaille lähetetty ei mitään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Johtuisiko turvapaikkaa hakeneiden vapaaehtoinen paluu siitä kun migri alkoi antamaan kuukausirahan maksukortilla, jota voi käyttää vain Suomessa? Itse luulen tuon olevan yksi tekijä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #41

Migrihän ei niistä päätä vaan ministerit jonka alaisuudessa Migri toimii
http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/maahanmuutto...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #61

Missäpä on sinun perustelut väitteellesi ministeriön päätökseen maksukortin käytöstä? Minä esitän perusteluja omalle väitteelleni, että tuon päätöksen käteisemaksun muuttamiseksi maksukortille tekee migri itse.

"Nykyisin suuri enemmistö turvapaikanhakijoista saa vastaanottorahansa käteisenä. Tästä puolestaan aiheutuu vastaanottokeskuksille paitsi kuluja myös vaivaa, kertoo hankkeen projektipäällikkö Jouko Salonen Maahanmuuttovirastosta." http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kaikil...

"Maksukortin uskotaan tuovan kustannussäästöjä ja vähentävän käteisen rahan käyttöön liittyviä riskejä. Kortilla ei voi maksaa netissä." http://yle.fi/uutiset/3-8717006

Ja tässä sitten migrin omalta sivulta todettuna heidän oma päätösvalta asiassa; "Vastaanoton käytännön toiminnan ohjaus ja suunnittelu: Maahanmuuttovirasto" http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/maahanmuutto...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #62

Vastaanottoraha on niin pieni että ihmettelen kuinka sillä pysyy edes hengissä. Ei siitä ole paljon lähettelemistä muille maille.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #68

Saat vapaasti ihmetellä, sillä suurimmalla osalla taitaa olla vapaa ruoka ja sen lisäksi käyttörahaa. Paljonko suomalaisille maksetaan samalla tavalla? Esim. asunnottomille.

"Vastaanottopalveluihin kuuluvat majoitus, vastaanotto- ja käyttöraha, sosiaalipalvelut, terveydenhuoltopalvelut, tulkki- ja käännöspalvelut sekä työ- ja opintotoiminta siten kuin tässä luvussa säädetään. Vastaanottopalveluina voidaan järjestää myös ateriat."
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110746 (13§)

Vastaanottorahan määrät 20 §:ssä ja käyttörahan 21 §:ssä.

Kättörahasta oli tarkoitukseni puhua tuon vastaanottorahan lisäksi. En siis vastaanottorahasta, josta maksetaan elantokustannukset jos ei ole järjestetty ruokailupalveluja.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #62

Mistä Migrin rahat tulee? Valtion kirstusta.Ministeriöiden budjetista.

Mistä Kelan rahat? Oikein samasta paikasta.Mistä ohjeet ja ehdot tukiin tulee? Oikein taas Sosiaali ja terveysministeriöltä/ministeriltä.

Mistä Migrille tulee ohjet ? Aivan. Sisä,ulko ja TEM.
Mistä kunnille tulee ohjeet Sote-taxiin ja palveluseteliin? Oikein Stvm ministeriöltä/ministeriltä.

Kuten Urpilainen "leikkasi" Valtionvarainministeriö leikkasi hallituksen päätöksen mukaan.

Hallituksen ministerit antoi Migrille ohjeen ja ministeriöt rahat niihin.

Valtion virkamies (migrin henkilökunta) ei päätä mitään ilman ministeriöiden lupaa..

Media kertoo vain mitä mikin esim.Migri,MAVI,Kela on tehnyt.
Koska päätökset tehdään eduskunnassa.

Pekka Pylkkönen

Lähettää se, ostamalla tuontia. Ynnä se kaveri joka sossuasiakkaan ostokset maksaa, voisi joko käyttää rahan itse tai vaikka levätä välillä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tyhmyyttä vastaan itse jumalatkin taistelevat turhaan.
- Friedrich Schiller

Jaakko Häkkinen

Onneksi tässä on enimmäkseen kyse ideologisesta sokeudesta eli aivopestystä paksukalloisuudesta. Mahdollisuus muutokseen on hieman suurempi kuin synnynnäisen tyhmyyden kohdalla. ;)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ideologioihin uskovien näyttö (track record) järkiinsä tulemisesta ei kyllä vakuuta. Sellainen on niin kovin harvinaista.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Myös suurin osa Suomen kansasta kannattaa valitettavasti rahan jakoa ulkomaalaisille ja leikkauksia itselleen.

Jaakko Häkkinen

Miten niin? Suomalaisten enemmistö on maahanmuuttokriittistä ainakin Iltalehden kyselyn mukaan:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100922439779_u...

Myös Nuorisobarometrissa 2016 useampi ei halua enempää maahanmuuttajia (39 %) kuin haluaa (24 %). Pakolaisten suhteen jo 2014 barometrissä lähes puolet nuorista oli vastaan, ja "ihan sattumalta" sitä kysymystä ei enää näytetä vuoden 2016 barometrissa... :O Vuoden 2015 siirtolaistulvan jälkeen selvä enemmistö on täysin epäilemättä ollut pakolaisvastaisia (oik: turvapaikanhakijavastaisia), kun muutenkin nuoret ovat koko ajan muuttuneet maahanmuuttokriittisemmiksi kaikesta monikulttuurisesta propagandasta huolimatta - arjen negatiiviset kokemukset aiheuttavat sen.
https://tietoanuorista.fi/wp-content/uploads/2017/...

Mutta jos viittasit siihen, että he silti äänestävät puolueita jotka ajavat löysää maahanmuuttopolitiikkaa, niin siinä he kyllä ovat typeriä.

Jaakko Häkkinen

"56 prosenttia suomalaisista sanoo, että turvapaikanhakijoita ja pakolaisia pitäisi ottaa vähemmän. Tätä mieltä olevien määrä on kasvanut 22 prosenttiyksikköä maaliskuusta 2015."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100722431772_u...

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Niin, totta kyllä. Periaatteessa he eivät kannata tällaista, mutta äänestyskopissa jostain syystä kannattavat.

Kumma juttu, kun harva asia on näin kallista kuin tämä.

Risto Salonen

Tänään Hesarissa Rautatietorin leirin puhemies sanoo, että 98% suomalaisista tukee heitä.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #69

Propaganda on mennyt aivan hulluksi. :O

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Suomessa oli vuonna 2014 ulkomaalaisia (ulkomaan kansalaisia)
-noin 219 700,
- mikä on 4 prosenttia koko Suomen väestöstä. (Kuvio 3.)

Ja nytkö leikkaukset on noista johtuvat?

EI:
Koko EU koskenut Lehman-lama.
Viennin tyrehtyminen
Irtisanomiset esim.Nokia ym. jolloin palkoista jääneet verotulot oli pois valtion kirstusta
ja esim.sosiaaliturvan eriarvoisesti tehty jako.
Köyhin,tuloton vähiten.Hyvätuloinen ansiosidonnaisten mukaan saadut Kelan etuudet.

Jaakko Häkkinen

Marja-Liisa, ulkomaalaisiin on käytetty viime vuosina miljardeja. Laskepa ihan itse siitä. Samalla valtio velkaantuu edelleen, koska päättäjät eivät uskalla leikata niin paljon kuin tarvitsisi menojen kattamiseksi. Koska halutaan säilyttää hyvinvointiyhteiskunta. Kohta muissakin puolueissa tajutaan, että se on mahdollista vain lopettamalla elintasosiirtolaisuus.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #64

Päättäjät ei uskalla? Samaa mieltä.
Kaikki 200 jotka on istunut käsiensäpäällä ja kumarrellut EU ja Brysseliä aina 2003-2017 asti.
Joka eduskuntapuolue.Joka 200 kansanedustajaa. Joka ministeri joka on valalla vannonut ajavansa maan ja kansan etuja.

Pitäskö puolueet,kansanedustajat vai kansa vaihtaa koska on äänestänyt väärin jo 4 kertaa-03-07-11-15?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Näyttäisi löysästä maahanmuuttopolitiikasta aiheutuvan muitakin kustannuksia, joita yhteiskunta maksaa.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005131727.html

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Silloin kun tekstin viitteet perustuvat Suomen perustan tutkimuksiin ja muutama linkki Iltalehden ''uutisiin'', niin aika moni osaa pisää tämän tekstin omaan kategoriaansa.

Nyt kun sitten kaikki tietävät, miten kauhea tilanne on, niin varmasti vaaleissa saavat murskaavan voiton puolueet, jotka ajavat tiukennuksia maahanmuuttopolitiikkaan.

Mistä muuten ne puolueet löytyvät?

Jaakko Häkkinen

Petteri-kulta, lähteitä et voi mitätöidä silkan urpoutesi voimalla - sinun pitää osoittaa, millä perusteella niissä esitetyt asiat ovat VÄÄRIN. Et pysty? Tiesimme toki sen.

Sinulla on täysi oikeus olla paksukalloinen tampio, joka kieltäytyy näkemästä mitään, mikä ei sovi omaan ideologiaasi. Onnea valitsemallasi tiellä. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näen näissä sivistyneissä kommenteissasi valtavaa pelkoa. Pitää ottaa tosissaan jos sinullakin on pelkoja, eivät ne tietysti kivoja ole.

Mutta tuo pelokkuus ei tunnu kuitenkaan vetoavan äänestäviin ihmisiin, joten tuntuu siltä, että olet ikäänkuin pienessä kuplassa.

Sovitaan, että kaikki mitä kirjoitit on oikein, niin ehkä pelot siitä sitten hieman helpottavat.

Tosiasiassa Suomen maahanmuuttopolitiikka on tällä htekellä kireää, eikä tänne ole mitään ryntäystä nyt tulossa, hakemukset käsitellään ja aiheettomat hylätään, vai onko sinulla joku toinen tapa, miten nyt tulisi toimia.

Paksukalloinen ja tampio?, oiva esimerkki siitä, kun argumentin loppuvat, niin siirrytään sitten tällaiseen kommentointiin.

Voisitko vielä kertoa, miten meidän demokraattisessa järjestelämässä pitäisi toimia, kun eivät uhkakuvasi kuitenkaan saa kansalaisia äänestämään halaumallasi tavalla?

Pelotonta ja rauhallista viikonloppua.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #17

Niin Petteri, ei ole tällä haavaa vuoden 2015 kaltaista ryntäystä turvapaikkaa hakevista, mutta edelleenkin tulee ainakin Ruotsin kautta hakijoita samoista maista kuin aiemmin. http://tilastot.migri.fi/#applications/23330

Kustannuksia tulee aina kun hakijoina on siirtolaisiin verrattavissa olevat hakijat, joille kustannetaan täysylöspito ja annetaan kuukausirahaa. Systeemin väärinkäyttöä ei ole maamme poliitikot pyrkineet estämään millään tavoin. Miksi ei oteta käyttöön pikakäännytys Ruotsista tuleville, sillä tulevat turvallisesta maasta. Tuo yhtenä esimerkkinä jolla aiheettomat kustannuksen synnyt voidaan välttää. On tyhmää ja tarpeetonta maksaa ns.siirtolaisryhmään kuuluville elinkustannukset.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #22

Sokerina pohjalla ruotsalaisten väsyminen jengisotiin ja Löfven on luvannut lisätä budjettiin poliiseille määrärahoja, käytännössä se tarkoittaa rikollisuuden kitkemisestä. Pikkukonnista ja gangstoista halutaan eroon. Suomea tämä koskettaa välillisesti. Norja, eikä myöskään Tanska ei ota Ruotsista paperittomia tulijoita vastaan. Eestiin eivät pääse, joten vaihtoehdot ovat aika vähissä. Onko Suomen rajalla vieläkään muuta valvontta kuin katulamppu ?

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-gangkrimi...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #22

Niin ja ratkaisu on pikakäännytys?

Niin ja miksi ei ole tehty, koska mikään puolue ei sitä halua, siksipä kysyinkin, että mitä puoluetta sitten pitää äänestää, että näin käy? Eikä riitä yksi puolue, eikä yksi Halla-Aho, eli tällaiset kommentit ovat niitä yleisönosastokirjoituksia, joiden merkitys on nolla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #26

Petteri tiedostat kuitenkin poliittisia päätöksiä tehtävän hallituksessa yksimielisillä päätöksillä. Nythän kokoomus ei ainakaan hallituksessa näytä hyväksyvän suomalaisten etua tuossa kysymyksessä vaan aiheutetaan ylimääräisiä kustannuksia ihan tarpeettomasti.

Yleisökommenttejapa hyvinkin. Kansalaiset ihmettelevät/saavat ihmetellä harrastettua maahanmuuttopolitiikkaa. Toki kansalaisilla pitää olla oikeus sanoa omat mielipiteensä näin netin kauttakin, kun muuten taitaa mennä tuuleen huuteluksi esim. suoraviestinä kansanedustajille/ministereille. Netissä lukijakuntaa on laajemmin. Toivottavasti.

Lisäys, onhan tuo pikakäännytys Suomen kannalta katsottuna hyvinkin varma tapa vähentää tarpeettomat kustannukset, sillä muutoinhan taitaa olla vaikeaa päästä hakemaan turvapaikkaa. Lennoille ja aluksille päästäkseen pitää olla henkilöpaperit kunnossa kulkulupineen. Taitaakin vain Tornion raja ns. vuotaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #22

Oleskelulupa
27 831
Kansainvälinen suojelu
12 039
Kansalaisuus
2 064
Migri/tilasto 2016-2017
Sipilän Avokonttori,SOS-hallitus.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #17

Puhut asiaa. PS on ollut hyväksymässä alusta asti kun ensimmäinen pakolaisaalto tuli tänne-15

Joka hallituspuolue on siis hyväksynyt mamu/pakolaiset alusta asti.
Jokainen puolue vuorotellen. Nyt myös PS Brysselissä.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #17

"Tosiasiassa Suomen maahanmuuttopolitiikka on tällä htekellä kireää, eikä tänne ole mitään ryntäystä nyt tulossa, hakemukset käsitellään ja aiheettomat hylätään, vai onko sinulla joku toinen tapa, miten nyt tulisi toimia."
-- Ei se ole kireää, koska se ei ole Suomen käsissä edes: kaikki jotka pääsevät rajoillemme, otetaan sisään. Turkki ja Venäjä voivat koska tahansa laittaa tänne kymmeniätuhansia ihmisiä. Suomen pitäisi itse pystyä valvomaan muuttoliikettä.

"Paksukalloinen ja tampio?, oiva esimerkki siitä, kun argumentin loppuvat, niin siirrytään sitten tällaiseen kommentointiin."
-- Ymmärsit väärin. Sinulla ei ole koskaan argumentteja ollutkaan, siksi sinusta noita sanoja käytin. Lakkaan sanomasta sinua tampioksi heti kun sinä lakkaat kommentoimasta kuin tampio. :)

"Voisitko vielä kertoa, miten meidän demokraattisessa järjestelämässä pitäisi toimia, kun eivät uhkakuvasi kuitenkaan saa kansalaisia äänestämään halaumallasi tavalla?"
-- 1. Levittämällä tietoa, jotta ihmiset luopuisivat aivopestyistä näkemyksistään. 2. Osoittamalla aivopesu heille kutsumalla heitä paksukalloisiksi ja tampioiksi. ;) Sen tarkoitus on saada heidät ja sinut tajuamaan, etteivät he ajattele järkevästi ja argumenttipohjaisesti vaan ideologisen ohjelmointinsa kautta. Silkkaa pedagogiikkaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Eikö nyt olisi persujen hyvä tutkia ja läpivalaista esim.
Mamubisnes,pakolaisbines ja huostaanotto bisnes.
Mitkä tahot hyötyy tuosta.Paljon verovaroista maksettaan noihin .Ketkä saavat rahaa tuosta.

Kestääkö kantti?
Huostaanottokodit. (Alaikäiset jotka on tullut ilman vanhempia,orvot)
Vastaanottokeskukset
Tulkit
Kotouttamis tahot
Kielikurssien järjestäjät.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä pointti. Pakolaisilla rahastaminen on läpimätää touhua. Siltä saralta löytyy paljon erikoisuuksia.
Barona on oikein hyvä esimerkki poliitikkojen kikkailemisesta.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/bisnesta-pakolai...

Samoin lienee muillakin sormensa pelissä. Petteri Orpon puoliso, Nina Kanniainen-Orpo, on yhtenä omistajana Lakiverstas Oy:ssä, jonka toiminta keskittyy viranomaisvalituksiin, eli mukavaa ja helppoa tuloa valitusten käsittelystä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Niinpä.esim. Paljonkos niitä alaikäisiä lapsia on tullutkaan tänne jotka otetaan huostaan? Sijoitetaan perhe ja ryhmäkoteihin ,eri järjestöjen ja säätiöiden omistamiin.
TE
Kertoili että valtio maksaa yhdestä lapsesta 90 000e-100 000e/vuodessa.
Luultavasti päälle vielä lapsilisät ja muut lasten tuet.

Kun vouhkataan mamupolitiikasta ja käytetään sitä vaalipropakandana
mikä estää "hyökätä" niitä kohtaan ketkä niistä repii hyödyn?
Taitaa olla "aseet" vähissä puuttua siihen?

JK.Ja tuo oli vain yksi esimerkki koko kuviosta.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Kun tarkasteluun otetaan koko 15 vuotta täyttänyt väestö, havaitaan että vieraskielisten vaikutus julkiseen talouteen on perussuomalaisten käyttämällä laskentatavalla negatiivinen (−5 804 € henkeä kohden), mutta kotimaisten kielten puhujien vaikutus on vielä tätäkin negatiivisempi (−7 039 €). Koko eläkeläisväestön ottaminen mukaan tarkasteluun mielivaltaisen 70 vuoden ylärajan soveltamisen sijaan kääntää siis selvityksen alkuperäisen tuloksen päälaelleen: maahanmuuttajien vaikutus julkiseen talouteen on positiivisempi kuin suomalaissyntyisten."

http://informaatiomuotoilu.fi/2015/04/perussuomala...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Voihan sen tietenkin noinkin laskea.
70v isonikäpolven porukka kun ei saanut kieliin opetusta.Vain harvalla oli rahaa päästä ns. oppikouluun opiskelemaan. Muut joutui töihin tai ammattikouluun.

Ja ykskään ei istuisi netissä nyt jos töitä ei olisi tehty.
Maa ei ollut valmis sodanjälkeen vielä -50-60 luvulla.
Eikä olisi maksettu sotakorvauksia,-90 luvun pankkitukia,-70 luvun lamaa.
Eikä olisi Kansan sosiaaliturvaa Kelasta kaikillle ,ellei niihin olisi palkoista tullut veroja.

Jaakko Häkkinen

1. Työeläkkeet eivät mene verovaroista, ne on jo maksettu. Vain kansaneläkkeet menevät. Lisäksi eläkkeistä maksetaan silti veroa. Eläkeläiset eivät siis käsittääkseni tule yhteiskunnalle kovinkaan kalliiksi, paitsi se osa, joka ei ole ollut työkykyistä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_eläkejärjestelmä

2. Maahanmuuttajatkin elävät pitkään Suomessa, eli tilanne tasoittuu. Suomen Perustan jutun yläikäraja asetettiin 70 vuoteen juuri siksi, että sitä vanhemmista ikäluokista ei maahanmuuttajaväestö vielä ole vertailukelpoinen kantaväestön kanssa. Vanhukset eivät yleensä lähde hakemaan turvapaikkaa tai parempaa elämää.

P.S. Jotain, ainakin eläkevakuutusmaksuja ja joitain verotuloja, ilmeisesti ainakin on jätetty pois Suomen Perustan laskelmista.

Aiheen jatkokäsittelyä:
http://informaatiomuotoilu.fi/2015/04/lisakommentt...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Jaakko.
Lues piruuttas Takuueläke laki.
Kenelle se oli tarkoitettu.
Palkansaajillahan on jo työeläke.
Pientä työeläkettä saavalta asumistuki,toimeentulotuki,parisuhde vähentää takuueläkettä. Käteen suht koht sama kansaneläkkeen verran kuin ennenkin.
Muille verovaroista 100% puhtaana käteen Takuueläke.
Kaikki ei aina ole sitä mitä puhutaan tai miltä näyttää.
"Autetaan köyhimpiä eläkeläisiä"!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Otetaanpa mamu/pakolaispolitiikkaa EU ja esim."Täti-Merkkelin" kannalta ja miksei muidenkin maiden.

Saksassa 7,5 miljoonaa ihmistä tekee minitöitä

ULKOMAAT 20.9.2013
SKL
Saksassa vuonna 2003 käyttöön otetussa minijob-järjestelmässä. Minijob eli minityö tarkoittaa työpaikkaa, jossa voi ansaita sosiaaliturvan tai muun työtulon päälle 450 euroa kuukaudessa verottomana.

Viime vuonna minitöitä teki Saksan liittovaltion tilastokeskuksen mukaan 7,4 miljoonaa ihmistä.
Uusiempien tilastojen mukaan työttömyys on laskenut noin 5,5 prosentia

Tavalliset saksalaiset ovat kuitenkin joutuneet maksamaan kansantalouden nousukiidosta kukkaroissaan.

Keitähän etupäässä on nuo "työvoimapulanpoistajat"?

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Jaakko Häkkinen tai muutkaan eivät saisi senttiäkään enempää tukia, vaikka kaikki ulkomaalaiset muilutettaisiin rajan yli.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos tuolle linjalle lähdetään, niin valtion säästö muilutuksista olisi erittäin varovaisestikin laskien yli kaksi miljardia euroa.

Eli tämän verran vähemmän tarvitsisi ottaa uutta lainaa tai vaihtoehtoisesti jäisi pari miljardia veronkevennysvaraa.

Tosiasiassa puhuttaisiin huomattavasti suuremmista summista.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Paljon valtio säästäisi jos se ei teettäisi työtä 420 000 sosiaaaliturvaa vastaan ?
Tai ettei pätkä ja osatyötä tekevät tarvitsisi toimeentulotukea elantoon,palkan erotukseen?

Entä kun nuo kaikki vajaa miljoona tekisi palkallista työtä ja verot tulisi valtion kirstuun.

Kysymyksen voisi esittää Työministeri J.Linströmmmile (Ps) ja Sos ja terv.ministeri P.Mattilalle (Ps) jonka ministeriön budjetista nuo saa "palkat"!

JK.Riittäisikö ilman leikauksia Kelan rahat ?

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Meinaat, että kaikki tämä raha katoaa lyhentämättömänä molokin kitaan?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta. Kun köyhimmiltä leikattiin lapsilisät pois toimeentulotuesta -94.
150milj./vuodessa .On se nyt -94-16 yhteensä 3,3 Miljardia.
Myös kotihoidontuki leikattiin tuolloin .
Eikä pirskuta vieköön ollut mamuista tietoakaan vielä.
Eikä kyllä muiden tuet ole noussut kuin indeksin verran.
Mutta kun Siwan kassa tienaa n.1 800e/kk
Insinööri äiti n.5 000e/kk
Kumpi saa eniten ansiosidonnaista esim.vanheimpainrahaa?
Paljos se tuloton köyhä,työtön sai?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Monin tavoin on ajat muuttuneet sitten vuoden 1994. Kannattaa ajatella asioita tämän päivän ja tulevan mukaisesti. Tuttua kommentointia Kalkelalta. Eipä noihin kannata kovinkaan kiinnittää huomiota. Ihmetteln kuinka blogistit jaksavat kuunnella tuon kaltaisia kommentteja.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Paljonkos meidän veroja maksavien "rasite" vähenisi? Paljonko per nuppi tuet vähenisi ja verot nousisi jos tänne haalaittas koko Afrikan väki?

Risto Salonen

Älä edes ajattele tuollaista, saati kirjoita!!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

#33 Heikki Turunen

Niin, kukas on esittänyt tukien nousevan mikäli kaikki ulkomaalaiset muuttaisivat pois? Ei tietääkseni kukaan. Eri asia onkin se, että nyt joudutaan leikkaamaan n. mrd euron verran, jotta velkakierteeltä vältyttäisiin jatkossa. Eikös oppositio juurikin ole huudellut suurista leikkauksista? Noin olen ollut ymmärtävinäni. Siispä mitä suurempaa on turvapaikkaahakevien joukko, sitä suuremmat ovat sosiaalitukien leikkaukset tulevana aikana. Tuo on vain pelkkää faktaa. Miten nuo tukien leikkaukset sitten tehdään? Se onkin mielenkiintoinen kysymys. Verojakaan kun ei voida nostaa, vaikka opposistiovasemmisto kuinka sitä hamuaa.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Sinä itse ja blogin pitäjä mm kirjoitatte sitä samaa soopaa, että leikkaukset johtuvat pelkästään turvapaikanhakijoista. Eduskunta päättää tukien tasosta, eivät turvapaikanhakijat.

Aika monta vuotta tässä on yritetty elvyttää taloutta antamalla menestyville yrityksille helpotuksia (kelamaksun poisto, yhteisöveron alennus), mutta se on näkynyt ennätysosinkoina, ei talouskasvuna. Turvapaikanhakijoihin käytetty raha, joka palaa talouteen lähes kokonaan takaisin mm kaupan kassojen kautta on noihin osinkoelvytyksiin nähden pientä.

Samaan aikaan tässä on elvytetty työeläkekassoja miljardeilla siirtämällä työeläkevastuita valtion kontolle.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #44

Juuri noin.
Kuten Sirpa Abdallah väittää että puhun soopaa eipä ole näkynyt yhtään kommentia millä kumoaisi väitteeni.

-94 tehdyt leikkaukset koskee yhä 250 000 kotitaloutta.Jotka nytkin jonottaa Kelassa ainutta tukeaan.
Joka vain työttömille on tehty vastiikkeelliseksi 0 euron työtä vastaan.
Kun -15 sai karenssin 90 000 monelta leikattiin tuista 20%-40%?

Tuen ehto:Kaikki yli normin leikataan tulona pois.
10v mummmon tekemät säästöt oli tuloa ,vähennettiin lapsen toimeentulotuesta.

-Kun Kotitalousvähennys,"pationrakennusvähennys" tehtiin ,jota käyttää eniten hyvätuloiset .Jota nyt nostettiin.
Kun takuueläke keksittiin menee se 90% niille jolla ei ole työeläkettä.
Ketähän ne on ?Jota nyt myös nostettiin.

Muutama esim.tulonsiirroista verovaroista.Johon mamuilla ei ole osaa eikä arpaa.
Kelan sivut ei ole raamattu.Laeista löytyy kohtia,missä köyhimmän tuen toinen tuki vähentää toista tukea.
Mutta vain toimeentulotuen ja asumistuen kohdalla.Ei muiden tukien eikä etuuksien.

Vain opiskelijoilla on raja mitä saa ansaita loput kela perii takaisin.
Ei jos on saanut vaikka tupla boonukset yrityksestä,lapsilisiä tms ei peritä takaisin .

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #44

#44 Turunen

Älähän sano vastoin minun sanomaani. En ole koskaan sanonut leikkausten johtuvan yksinomaan maahanmuutonkustannuksien kasvusta. Pitää olla tarkkana kun lukee toisen kommentoijan sanomisia, jotta ymmärtää mitä on sanottu, eikä kuvitella omiaan. Jokainen tietää eduskunnan päättävän mm. maahanmuutonkustannuksista, sillä sisältyyhän määrä valtion budjettiin sikäli kuin valtio noita kustannuksia maksaa. Osa kustannuksista taitaa kuitenkin mennä kuntien pussista pidemmällä aikajanalla.

Mikäs hallitus nuo yhteisöveroalennukset antoikaan ja samaan aikaan myös osinkoverotuksen muutoksen?

Paljonkohan valuu työmarkkinäjärjestöille verovapaina osinkoina veronmaksajien pussista asumistukien kautta? Paljon olisi korjattavaa, jos vain yhteistä tahtotilaa löytyisi. Eipä näytä löytyneen tämänkään hallituksen aikana.

Mihinkäs noita eläkevastuita onkaan siirrety? Eikös kiky-sopimuksella siirretty osa palkansaajille?
"Työntekijän työeläkemaksu nousee asteittain yhteensä 1,2 prosenttiyksikköä 2017–2020.
Työnantajan työeläkemaksu alenee vastaavasti samalla määrällä.
Työntekijän työttömyysvakuutusmaksu nousee 2017–2018 yhteensä 0,85 prosenttiyksikköä.
Työnantajan keskimääräinen työttömyysvakuutusmaksu alenee vastaavasti samalla määrällä.
Työnantajan sosiaaliturvamaksu alenee 2017–2019 vähintään noin prosenttiyksikön. Vuodesta 2020 alkaen työnantajan sosiaaliturvamaksun alennus on pysyvästi vähintään 0,58 prosenttiyksikköä."
https://www.sak.fi/ajankohtaista/neuvottelutilanne

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #50

Mikäs hallitus nuo yhteisöveroalennukset antoikaan

Kokoomuksen /SDP hallitus. Jolla nyt persut revittelee kun investoinnit lähti kasvuun ja juuri tuon yhteisöveroalen takia.
KertoiliEK ja asiantuntija ekonoomit.

ja samaan aikaan myös osinkoverotuksen muutoksen?
Joka on lisännyt sijoittajien osalllistumista uusien yritysten investointeihin ,rahoillaan.

Paljonkohan valuu työmarkkinäjärjestöille verovapaina osinkoina veronmaksajien pussista asumistukien kautta?
EK,SAK,Kuntasäätiöille,SRK,Attendoille,SATO,TARVE-asunnoille,Opiskelijasäätiöt,MTK.
Kaikki verottomia yleishyödyllisiä,saa asumistuet ja tuotot verottomina.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #50

lainaus:
Mihinkäs noita eläkevastuita onkaan siirrety? Eikös kiky-sopimuksella siirretty osa palkansaajille?

Kysyppä tuota Työministeri J.Linströmmiltä ja PM Sipilältä.
Heillä kai oli tiedossa mihin kun Kikyn ja pakkolain esitti SAK vaatimuksena:Tai leikataan lisää pienituloisimmilta ja eläkeläisiltä.
Se oli edm.poliittinen "arvovalinta" joka oli ministerivalalla tehty"kansanparhaaksi"!

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen Vastaus kommenttiin #50

Ai nyt se ei olekaan "faktaa"?
"Siispä mitä suurempaa on turvapaikkaahakevien joukko, sitä suuremmat ovat sosiaalitukien leikkaukset tulevana aikana. Tuo on vain pelkkää faktaa."

En ole ollut tässä puolustelemassa nykyistä tai entistä oppositiota tai hallitusta tai muitakaan, siksi on turha kysellä mitä mikäkin hallitus on tehnyt.

Valtionbudjeteista olen löytänyt tuollaiset kokonaisluvut eläkemenojen osalta.

2002, 2847 milj. €
2003, 2985
2004, 3122
2005, 3150
2006, 3268
2007, 3408
2008, 6467
2009, 6743
2010, 7932
2011, 8327
2012, 8668
2013, 8879
2014, 9057
2015, 9218
2016. 9235

Inflaatio ei ole kuitenkaan laukannut, eivätkä kansaneläkkeet ole moninkertaistuneet.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

#33
Ei varmasti eikä siitä liene kysymyskään.

Jaakko Häkkinen

Enhän minä itselleni mitään tukia halua. Haluan vain säilyttää hyvinvointiyhteiskunnan, etkö sinäkin? Se ei onnistu tällä menolla, vaan haitallista maahanmuuttoa on rajoitettava.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se nyt vaan on taivaan tosi, että Suomen maahanmuuttopoitiikka ei tästä enää tule kiristymään. Sitä voi haluta, sitä voi vaatia ja sitä voi itkeä, mutta totuttava on arvostelijoiden tähän nykyiseen politiikkaan.

Yksikään puolue ei halua enää kiristää maahanmuuttopolitiikkaa, joten se on täysin pois suljettu, pikemminkin voi käydä niin, että vasimmistohallituksessa se jopa hieman kevenee.

Halla-Aholla ei ole tähän tapukseen minkäännäköistä merkitystä, hän eikä persut eivät pysty suuntaa muuttamaan.

Kansalainen voi tietysti täällä niitä vikakohtia tuoda esille, mutta kun katsoo suurta kuvaa, asia selviää kaikille.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä se varmaan kiristyy kun raha ja maksajat hupenevat. Tyhjästä on paha nyhjästä. Luottoluokituksemme ei saisi enää pudota tai tulee uudet isännät taloon.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Vipataan IV-Kreikkatuki Saksan ja Ranskan pankeille.
Ilman vakuuksia saada ikinä niitä takaisin ?

Vai ottiko Perus-kepu-kok-15 III-tukipaketista 86 Mrd, Kreikan saaria vakuudeksi ,kuten Ps Soini vaati oppositiosta?

Jaakko Häkkinen

Tietoa Petterin arvailujen tilalle:
http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1058456/H...

Hallitus on tiukentanut ja edelleen tulee tiukentamaan maahanmuuttopolitiikkaa. Mutta se on tietenkin vain kosmeettista niin kauan kuin turvallisista maista tulevaa siirtolaisryntäystä ei käännytetä rajalta takaisin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Turusen kokoomus on vitsi, oikea kykypuolue rahojen hävittämisessä. Itkee julkisuudessa velkaantumista ja samalla tekee kaikkensa verovarojen hävittämisessä moolokin kitaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Molokin kita=
Palkansaajien verotulot ei riitä enää 5,4 milj. Palveluihin eikä sosiaaliturvaan.
Heitä on vain 2,2 Milj.
Muita 3,2 milj.
lapset,koululaiset,opiskelijat,kotiäidit,eläkeläiset,
varusmiespalveluksessa olevat ,laitoksissa olevat,julkisenpuolen työntekijöiden palkat.

Kun vielä 420 000 tekee työtä,ilman verotuloja valtiolle
n.320 000 on kortistossa,ei tule veroja kirstuun.

Vienti ei vedä vielä niin paljon että se kattaisi vajeen mikä ei riitä palkoista tulevista veroista.

Ei tuohon tarvita mamuja tekosyyksi .

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

[Ei tuohon tarvita mamuja tekosyyksi]

Ei tarvita tekosyyksi. Kustannuksia kun leikataan niin syyksi kelpaa mikä tahansa ylimääräinen kustannus.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #58

Aivan. Ne mamut.
Mutta eipä ole valikoimassa esim.miten yhteinen kakunjako tapahtuu.Saako kaikki yhdenvertaisuuslain mukaan yhtä suuren palan Kakusta
(Hyötynä-verotuloista).

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #60

Eivät saa.
'Mamut' saanevat enemmän, siis hyötynä verotuloista. Jos kysymyksesi tarkoitti maksettua veroeuroa vs. 'saatua' veroeuroa.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Jos blogi olisi oikeassa niin Ruotsin ja Saksan talouksien pitäisi romahtaa.

Olisiko sittenkin niin että maahanmuutto on avittanut edellä mainittujen valtioiden talouksia.

Jaakko Häkkinen

Keijo, ei, vaan niillä menisi vielä paremmin ilman.
Niissäkin maahanmuuttajat työllistyvät heikommin, joten taloudellinen huoltosuhde heikkenee. Yksinkertaista.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Ei kannata projisoida kaikkea maahanmuuttajiin. Meillä tosin menee huonosti ja sitä ei saa sanoa ääneen. Ja samalla poliittinen päätöksenteko on pudonnut kartalta, ja se näkyy monin kummallisin tavoin, mm. länsimaiden pakolaispolitiikassa. Yltäkylläisyyden aika on lopullisesti ohi ja sitä ei haluta tunnustaa. Mutta ei silti kannata alkaa syyllistää ulkomaalaisia.

Jaakko Häkkinen

Paavo, en minä ole syyllistänyt ketään, kerroin vain tilanteen: on valittava joko hyvinvointivaltio tai holtiton maahanmuuttopolitiikka - molempiin ei valtion budjetti riitä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Osa kansasta Luotti PS ja antoi valtakirjan Jytkyllä hallituukseen .Muuttamaan suuntaa ja tekemään lupaamiaan asioita.
Rajat kiinni
Kreikka-Vipit loppu
EU eroon
Markka takaisin.
Lapsilisien ja eläkkeiden leikkausten-14 palauttaminen.

Mikä on maksanut?

Käyttäjän AnteroRaudas kuva
Antero Raudas

Ja blogisti oikeasti uskoo, että ne noin 2,5% budjetista joka on ohjattu maahanmuuttoon on johtanut siihen, että eläkeläiset eivät saa päivittäisiä vaippojaan eivätkä työttömät ja eläkeläiset mannaa ja hunajaa. Ja vakuuttavana lähdetietona maahanmuuttovastaisen puolueen "ajatushautomon" laskelmat. Huoh.

Jaakko Häkkinen

Oletko laskutaidoton vai tyhmä, Antero? Kai sinäkin pystyt ymmärtämään, että kaikki ne miljardit jotka valtion budjetista menevät ulkomaalaisiin, ovat pois suomalaisten palveluista.

Toimituksen poiminnat