Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Ruotsalainen tasa-arvopakko

En voinut olla läiskimättä otsaani spedelyönneillä luettuani MTV:n uutisen, jossa kerrotaan, että naiset hoitavat Ruotsissa edelleen lapsia huomattavasti miehiä enemmän (MTV Uutiset 5.3.2017). 

 "Virkamiesten keskusjärjestön (TCO) viime vuoden tilastojen mukaan naiset käyttivät viime vuonna peräti 70 prosenttia vanhempainvapaaseen ja sairaan lapsen hoitoon tarkoitetuista päivistä Ruotsissa.  

– Olen pettynyt siitä, että kehitys on ollut niin hidasta Ruotsin naisille, vaikka tämä on yksi maailman tasa-arvoisimmista maista. Jos tätä tahtia jatketaan, kestää 20 vuotta ennen kuin osallistumisen lastenhoitoon voi sanoa olevan verrattain tasavertaista, sanoi TCO:n puheenjohtaja Eva Nordmark järjestön tiedotteessa."

 On hyvä asia, että järjestelmää kehitetään tasa-arvoisuuden mahdollistavaan ja siihen kannustavaan suuntaan. On kuitenkin todella käsittämätöntä, jos valtiovalta pyrkii pakottamaan ruotsalaisperheiden vanhemmat jakamaan vanhempainvapaat täysin tasan. Eikö sen pitäisi olla perheiden oma valinta? Jos vanhemmat yhdessä sopivat, että on kokonaisuuden kannalta parasta, että äiti keskittyy lapsen hoitamiseen ja isä töihin, niin miksei niin saisi toimia? 

 Mistä lähtien kaikesta paitsi kaiken tasan jakamisesta on tullut paha jota vastustetaan? Jos lapset ovat tyytyväisiä siihen, että toinen saa salmiakkikaramellin ja toinen hedelmäkaramellin, niin miksi vanhempien pitäisi väkisin pakottaa lapset puolittamaan molemmat karkit täsmälleen keskeltä niin että kumpikin saisi yhtä paljon molemmista? Tai jos toinen ei halua omaa karamelliään ja toinen aikoo syödä molemmat, niin vanhempienko pitäisi estää tällainen epätasa-arvoisuus ja pakottaa haluton lapsi syömään oma karamellinsä?

 Tämä tuntuu olevan Ruotsin politiikan luonne. Kontrolloiminen ja pakottaminen ei kuitenkaan ole mitään tasavertaisuutta - aitoon tasavertaisuuteen kuuluu valinnanvapaus. Tämä ruotsalaisten käsittämätön totalitaristinen ohjailu, joka on liberaalin ja yksilönvapautta korostavan ajattelun täysi vastakohta, näkyy myös aikaisemmin käsittelemässäni suvaitsemispakossa

 Eva Nordmark ei tule ajatelleeksi sitäkään, että naisparit hankkivat enemmän lapsia kuin miesparit. Tämä jo riittää vinouttamaan kuvan: äidit hoitavat väkisinkin enemmän lapsia kuin isät. Pitäisikö tätä siis pyrkiä korjaamaan niin, että heteroparien miehet pakotettaisiin hoitamaan lapsiaan heteroparien naisia enemmän? Vai pitäisikö kenties miesparit pakottaa hankkimaan yhtä paljon lapsia kuin naisparit? Vain tällaisilla keinoilla Nordmarkin rakkaaseen tavoitteeseen eli täydelliseen "tasa-arvoon" voitaisiin päästä. 

 Idealismi itsessään ei ole haitallista eikä vaarallista, mutta siinä vaiheessa kun idealismi menettää kaiken yhteytensä todellisuuteen, siitä tulee haitallista ja mahdollisesti jopa vaarallista. Ruotsiin on kertynyt järkyttävän paljon ja pelottavan laajalti ideologisperäistä typeryyttä ja kontrollihaluista ahdasmielisyyttä "hyvän nimissä". Monilla sikäläisillä poliittisilla tavoitteilla ja arvoilla ei ole enää mitään tekemistä tosimaailman ja terveen järjen kanssa.

 Pitäkäämme huoli, ettei sama hulluus leviä Suomeen. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Vai pitäisikö kenties miesparit pakottaa hankkimaan yhtä paljon lapsia kuin naisparit?"

- Vai olisiko naisparien lastenhankintaa rajoitettava niin, että se ei saisi nousta miesparien vastaavaa tasoa ylemmäs?

Jaakko Häkkinen

Ottaen huomioon ruotsalaisen logiikan ja ideologian uskallan väittää, ettei naisilta saa rajoittaa mitään. ;) Siispä ainoa mahdollisuus on miesten pakottaminen lisääntymään keskenään.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totuushan on se että jos mies lisääntyisi ja kärsisi synnytyskivut
maapallolla olisi ihmiset kuollut sukupuuttoon jo ajat sitten.

Se "heikompiastia" kun kestää kivut paremmin kuin se mies .

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kyllä se pohjimmiltaan taitaa olla niin, että tasa-arvo on vaa'ssa vapauden kanssa. Että vapauksista kun karsitaan, niin saadaan tasa-arvoa.

Näitä pohtiessani tuli mieleen, että olisiko menneisyyden totalitaristiset valtiot syntyneet osin myös jonkinlaisen vääristyneen tasa-arvoajattelun pohjalta. Niissähän määritellään aina joku ryhmä etuoikeutetuksi pahantekijäksi ja sitten niiltä lähdetään kompensaationa viemään - mielellään kaikki - viholliskuvan kautta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

"Tasa-Arvo" on kans niitä yksiä älynväläyksiä.
Mies on mies ja nainen on nainen. Siinä on eroa eikä se tasa-arvolla se ero muutu miksikään .

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muita esimerkkejä Ruotsin feministipuolueen esityksistä ovat mm. esitys siitä, että miehiä kielletään virtsaamasta käymälöissä seisaaltaan; miehille asetetaan kolme prosenttiyksikköä korkeampi tuloveroprosentti kuin naisille, koska miehet aiheuttavat väkivaltaisuutensa takia enemmän terveydenhoitokustannuksia; miehille asetetaan alkoholin ostokiintiöt ...

Pitäähän toki tasa-arvoa ajaa!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kyllähän se on niin ainakin minun mielestä että se joka perheen elannon tuo pöytään on se perheen pää. Useinmiten se on mies .
Päätöksistä voidaan aina yhdessä kyllä sopia ,mutta en kyllä olisi ikinä huolinut mitään nahjusta itselleni joka olisi ollut tossunalla .

Jaakko Häkkinen

Juha, aaargh! Aivoni vuotavat verta. :D
Saa nähdä, ajaako Suomen tuore feministipuolue itsensä marginaaliin kokeilemalla Ruotsin esimerkin seuraamista. Jotenkin en usko täältä meiltä löytyvän tarpeeksi paljon niin pimeää sakkia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

On ironista, joskin kuvaavaa, että juuri feministit esittävät sukupuolisidonnaisia säännöksiä. Tavallinen kengänkuluttaja luulisi, että nimenomaan luopuminen sukupuolesta säänösten kriteerinä olisi tavoitteena.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Onko tuo virtsaamisjuttu urbaanilegenda vai löytyykö lähde?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei ole urbaanilegenda, mutta näköjään sen verran väärin muistin, että kyseinen aloite tulikin alunperin Ruotsin vasemmistopuolueen taholta:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14957561.ab

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lähdettä etsiessäni löytyi myös aloite miesten ravintolaan menemisen kieltämiseksi, koska he muodostavat turvallisuusriskin. Tämä on ainakin feministipuolueelta:

https://jamstalldhetsfeministern.wordpress.com/201...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ajaako myös pelko Ruotsalaisnaisia neljän seinän sisälle? Feministikin mainitaan "syyllisiksi" .
https://youtu.be/57Zk3TUNRBs

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina

Meillä ollaan pahasti myöhässä tämän kehityksen estämisessä. Saman tapaisia hölmöyksiä kuuluu jo esim. meidän varhaiskasvatuksen piiristä.

Toimituksen poiminnat