Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Olen kansallisvihreä

Politiikassa on paljon näkemyksiä: osa järkeviä, osa typeriä. Osa perusteltuja, osa perustelemattomia. Osa tukevasti rationaalisia, osa uskon, tahdon ja ideologian varassa lepääviä. Suomessa ei ole yhtäkään puoluetta, jonka ohjelmassa olisi vain järkeviä, perusteltuja ja rationaalisia näkemyksiä ja tavoitteita - siksi en ole minkään puolueen jäsen.

 Puolueeseen liittyminen saa heikossa ihmismielessämme aikaan sellaisen jännän ilmiön, että ihminen kokee velvollisuudekseen alkaa kannattaa sellaisiakin puolueen näkemyksiä, joihin hän ei välttämättä itsenäisesti olisi päätynyt. Puolueet tasapäistävät ajatteluamme ja polarisoivat eli napaistavat poliittiset tavoitteet eri blokkeihin, jolloin syntyy osittain epäloogisia ja sisäisesti ristiriitaisia ideologisia tavoitekimppuja. Siksi esimerkiksi on syntynyt sellaisia ristiriitaisuuksia, että ns. "liberaalit" tai oikeammin vastakonservatiiviset puolueet kannattavat paradoksaalisesti pakkoruotsitusta, kun taas vanhoillisissa tai konservatiivisissa puolueissa kannatetaan liberaalia kielivapautta.

 Esimerkiksi luonnon ja ympäristön suojeleminen on täysin kiistatta järkevää. Toimenpiteet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ovat järkeviä. On lyhytnäköistä ja typerää ajatella vain lyhyen tähtäimen etuja ja taloudellista puolta, jos sen seurauksena jätämme tuleville sukupolville paljon nykyistä kurjemman maailman.

 Tällaisen "vihreyden" vastustamisessa ei olekaan kyse siitä, että se nähtäisiin epäjärkevänä, vaan siitä, että sen vastustajien prioriteettilistalla järkevyyden yläpuolella on ideologisista syistä jokin toinen taso.

 Vastaavasti myös maahanmuuton hillitseminen on täysin kiistatta järkevää. Toimenpiteet maahanmuuton taloudellisten ja turvallisuudellisten haittojen rajoittamiseksi ovat järkeviä. Suomen yhteiskuntarauha ja talous eivät kestä liian suuria maahanmuuttajajoukkoja liian erilaisten kulttuurien maista (vrt. Ruotsin kehitys). Suomen valtio on Suomen kansalaisten edunvalvontakoneisto - mikään muu valtio ei ole Suomen kansalaisten edunvalvontakoneisto. Siksi kansallinen itsekkyys on järkevää - se on suorastaan säilymisemme elinehto. Kaikki muutkin valtiot priorisoivat omat kansalaisensa.

 Tällaisen "kansallismielisyyden" vastustamisessa ei olekaan kyse siitä, että se nähtäisiin epäjärkevänä, vaan siitä, että sen vastustajien prioriteettilistalla järkevyyden yläpuolella on ideologisista syistä jokin toinen taso.

 Politiikassa järkevyyden pitäisi kuitenkin olla luultavasti aina ja kaikissa tapauksissa prioriteettilistan ylimpänä. Puoluetoiminnan aivopesevä vaikutus valitettavasti tuottaa ideologista sokeutta ja epäjärkevyyttä. 

 

Minä olen kansallisvihreä, eikä minulle ole puoluetta. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sun pitää perustaa puolue, siitä se lähtee. Toiset niin tekee ja jotkut ovat siinä hyvinkin menestyneet. Jotkut ovat niin hulluja, että jaksavat taistella pienen unelmansa kanssa useita vuosia ja lopulta siitä on syntynyt jotain merkittävää.

Jaakko Häkkinen

En millään jaksaisi. :D Ei pikkupuolueista tule koskaan mitään - ne vain jakautuvat kuin ameebat pienempiin sirpaleisiin vallanhaluisten egojen törmäillessä. Esim. eläkeläis- ja kommunistipuolueita on ollut viime vuosikymmeninä pilvin pimein, ja aina ne jakautuvat sisäisiin kiistoihin. Nyt sitten tämä Rajat kiinni --> Suomi ensin jne.

Perussuomalaiset kasvoivat vanhan puolueen (SMP) raunioille, koska ne löysivät kasvutilaa vasemman ja oikean välistä, syöden lähinnä kai keskustaa ja demareita pienemmiksi. Kansallisvihreille varmasti olisi tilaa; kannatus söisi sitten lähinnä vihreiltä ja persuilta äänestäjiä.

Luultavasti odottelen, josko jokin puolue alkaisi kehittyä kokonaisjärkevämpään suuntaan...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Samaa ongelmaa ratkaistaan isoissakin puolueissa. Niissä ilmiö näkyy porukan vaihtumisena. Joka vaaleissa kentällä on puolueaktiiveina uudet naamat, vain muutamia vanhoja näkyy. Jos pienistä ei tulisi mitään ei olisi isoja olemassakaan.

Isoissa ja pienissä puolueissa on samanlaista riitelyä. Riitely näyttää kuuluvan ihmisten yhdessä tekemiseen. Pitää vaan etsiä keinot sen hallitsemiseen. Pois sitä ei kannata yrittää kitkeä. Puolueissa on koviakin riitoja ja raakaa peliä.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #5

No mikä olisi tuorein uusi puolue, josta on kasvanut eduskuntapuolue? Vihreä liitto 1987 eli tasan 30 vuotta sitten. Sitä ennen Kristillinen liitto 1958. Ei niitä useinkaan kyllä nouse - kolmenkymmenen vuoden välein! Hmmmm, nyt olisi siis aika... ;)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #7

No, Perussuomalaiset perustettiin vuonna 1995. Vaikka sen historia laskettaisiin SPP:stä, kuten Kristillisdemokraattien SKL:sta, se olisi kristillisiä nuorempi, vuodelta 1959. Ei nyt niin, että haluaisin ketään persuista muistuttaa...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #7

Koska Vennamo oli valittu eduskuntaan Maalaisliiton riveistä vuonna 1958; Vistbacka Maaseudun puolueen riveistä vuonna 1995; ja Komsi ja Könkkölä järjestäytymättöminä vihreinä 1983, Kristillinen liitto jää oikeastaan viimeiseksi esimerkiksi. Siitä kasvoi eduskuntapuolue vasta vuonna 1970.

Kuudenkymmenen vuoden välein...

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #37

Kiitos katsauksesta, eduskuntaan pääsy on toki merkittävä hetki puolueen "syntymisessä." :)

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Kyllä sellainen Suomi-puolue voisi pärjätä ihan hyvinkin, jonka ohjelma olisi Suomen menestyminen mihinkään eturyhmään sitoutumattomana eurooppalaisena pitkäjänteisenä ja laaja-alaisena kehittämisliikkeenä.
Ideana holhousyhteiskunnan kehittäminen omaa vastuuta korostavaksi kansanliikkeeksi, aluksi työllisyyteen keskittyvällä ja kotiin passivoivat tuet poistavalla ohjelmalla. Ensitavoitteena valtion talouden tasapainoittaminen osuuskuntiin ja pienyrittäjyyteen perustuva holhoavien tukien korvaaminen itsensä työllistävillä lähiruokaa, paikallisia palveluja ja pienteollisuustuotteita kauppaavilla yrittäjyyskylillä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #41

Tuollaista huuhaapopulismia yritti Nuorsuomalaiset. Muistaako kukaan edes?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #44

Muistan. He jakoivat silloin öööö... kondomeja yliopistolla vaalien alla? Pienpuolueiden ongelma on, että niitä ei äänestetä, koska vaalijärjestelmän piilevän äänikynnyksen vuoksi tarvitaan noin 3 % kannatus yhteen kansanedustajaan. Niin kauan kuin gallupit eivät lupaa tämän ylittyvän, ääni näyttäisi menevän hukkaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Komppaann blogistia.
Itse olen ratkaissut probleemin äänestämällä ihmisiä puolueiden sijasta - syystä tai toisesta. Olen ollut ihan tyytyväinen jos äänestämäni henkilö on tullut valituksi vaikken politiikan muutokseen juuri uskokaan.

Olen melkein kaikkiruokainen, ainoastaan vasurit rkp, kd ja demarit olen kiertänyt. Tosin joku vasuri voi joskus vielä ääneni saada. Näkyypähän.

Jaakko Häkkinen

No joo, olen minäkin aina jotakuta äänestänyt. Vaaleista ja omista kärkiaiheistani riippuu, mitä puolueita en voi äänestää. Esimerkiksi kielivapauden kannalla on edelleen ohjelmalinjauksissaan vain perussuomalaiset, samoin maahanmuuttokiristysten.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Mielenkiintoinen tämä uusi vasuri, Li Andersson. Eräässä haastattelussa huomasin hänen perustelevan näkemyksiään mm. kansantalouden kautta. Ei käyttänyt ollenkaan kommareiden kiihotustermejä kapitalistit, kurjalisto, solidaarisuus, barrikaadi, yhteisrintama, joukkovoima.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Sama homma. Koitan olla johdonmukainen ja ruoskia itseäni epäjohdonmukaisuuksista, mutta ikinä en "osta koko pakettia".

Yhdentekeväähän se olisikin. Minä en äänestä ollenkaan, sillä edustuksellisessa demokratiassa äänestät käytännössä puoluetta joka tapauksessa.

Mutta sinä hetkenä kun koen, että äänestetään merkityksellisistä asioista, painelen kyllä uurnille - sen oikeuden varaan itselleni. Siitä ei ole pelkoa tässä systeemissä, jossa ei äänestetä asioista, vaan asenteista ja kuvitelmista.

Olen varmastikin jonkinlainen vihreä. Nationalisti en ole missään tapauksessa, minusta nationalismi on nykytilanteessa pelkkä haitta. Tribalisti saattaisi olla lähempänä. Siitä en ole varma, onko sekin lopulta pelkkää vittuilua ihmisille, joiden mielestä nationalismi on jonkinlainen ongelma.

Jaakko Häkkinen

Tribalismille aukeaa uusia mahdollisuuksia ensi vuonna, kun on maakuntavaalit ja maakunnille siirretään vastuuta kunnilta. :D Aitohämäläiset, Perussavolaiset, Oikiat Pohojalaaset jne.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kuten Jaskakin totesi, niin järkevyyden pitäisi olla kaikessa etusijalla, siis valtion- ja kansalaisten yhteinen etu, mutta se taitaa olla utopisten haave.

Puoluepolitiikka ja oman puoluejäsenten etu menee liian usein yhteisen edun ohitse ja se ei vastaa minun oikeudentuntoani, siksi en kannata mitään puoluetta, vaan teen valinnan vain ihmisen mukaan. Haastattelen hänet itse, vaikka välillä rehellinen vastaus kysymykseeni ei aina ole ihan pitänyt paikkaansa.

Äänestysintoni on välillä turhankin kovalla koetuksella, kun tuntuu ettei kansan ääntä kuunnella tarpeeksi järkevissä ja koko kansan edun mukaisissa ehdotuksissa. Yksi näistä järjettömistä asioista on juuri kielipolitiikka, jossa koko kansan etu ei ole etusijalla, vaan vain puoluepolitikointi, ja oman edun säilyttäminen on jäänyt tärkeämmäksi asiaksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"(vrt. Ruotsin kehitys)"

Mikä Ruotsin kehityksessä on niin hirveää? Puhuin muutama päivä sitten Malmössä asuvan pariskunnan kanssa. He kertoivat Malmön olevan "rauhallinen ja mukava pikkukaupunki". Varsin erilainen kuva kuin itselleni on tunnettujenkin Perussuomalaisten vaikuttajien taholta vakuutettu. Ja itse pöyristyin, että sellaiseen olen sitten uskonutkin.

Tuli siis osoitetuksi, että kun valheen kuulee tarpeeksi monta kertaa, ei auta, vaikket luottaisi valheen toistajaan.

Trump kertoi lauantaina Ruotsin viime perjantain tapahtumista (jotka olivat siis tapahtuneet vuonna 2010), hän osoittautui yllättäen ennustajaksi. Mellakat alkoivat hänen puheenvuoronsa jälkeen!

Onko nämä uudet mellakat niitä, mistä sinä Suomea varoitat? Vai oliko mielessäsi varoituksen sana siitä, että Ruotsin talous edelleen kasvaa reippaasti kotoista Suomeamme reippaammin?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Niin että ruotsalaisissa lähiöissä on ollut ongelmia vuonna 2010, ja seuraavaksi Trumpin puheen jälkeen? Niemeläisen kannattaisi käydä kertomassa nämä tiedot ruotsalaisille, joiden tiedot ovat ihan pielessä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eikö riitä, että Trump on oikaissut ruotsalaisia uskomaan, että heidän maassaan on suuren luokan ongelmia?

Ja joka päivähän meidän perussuomalaiset poliitikkomme kertovat meille tukholmalaisista ja malmöläisistä liekehtivistä kaduista. Jos malmöläispariskunta kertoo jotain muuta, sen täytyy olla tietenkin virheellinen kuvaus. Ja kaikista maailman ihmisistä juuri minun pitää mennä ruotsalaisille kertomaan, etteivät he nyt näe ongelmiaan oikein?

Jaakko Häkkinen

Malmössä on kymmeniä kaupunginosia - tuttavasi tuskin asuvat ongelmalähiössä, koska niissä maahanmuuttajataustaisia on jopa 90 %.

Täällä voit katsella "valheita" ihan videolta. Kyllä ne kuvamanipuloijat ovat eteviä, kun saavat aikaan sellaisia valhevideoita, missä ihan näyttää siltä, että kirkkaassa päivänvalossa reportteriryhmien kimppuun hyökätään! :O
https://www.youtube.com/watch?v=sEeXd9b01uY
https://www.youtube.com/watch?v=XyVfTKYE8W0
https://www.youtube.com/watch?v=xao4tPpoEhE

On logiikkavirhe olettaa, että koska yhdessä lähiössä on turvallista, niin kaikissa lähiöissä on turvallista. Älä tee valheellista yleistystä tuttaviesi kertomuksista - Ruotsin kaupungeissa on todella turvattomia ongelmalähiöitä. :) Se on fakta, jolta sinunkaan ei pitäisi sulkea silmiäsi. Lähetäpä nuo linkit vaikka tuttavaperheellesi. :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

On logiikkavirhe olettaa, että jos jossain Malmön kolkassa on joskus poltettu autoja, Malmön lähiöissä poltettaisiin yleisesti autoja.

Älä tee valheellista yleistystä, että videoissasi olisi luotu oikea kuva malmöläisestä arkipäivästä malmölaisen silmin.

Äläkä tee myöskään sellaista virhepäätelmää, että jos olenkin keskustellut Malmössä asuvan pariskunnan kanssa, heistä olisi tuon yhden keskustelun aikana tullut tuttavaperheeni. Älä edes sellaista, että minulla olisi yhteistietoja, joihin heidän arkipäivästään kertovia videoita voisin lähettää.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #13

Minä en ole koskaan yleistänyt, että kaupunkien kaikki lähiöt olisivat turvattomia - yleistykseen (toiseen suuntaan) olet syyllistynyt vain sinä, ja aatetoverisi.

Kaupunkien muslimilähiöt ovat turvattomia, eivät muut. Muslimit noudattavat siellä sharia-lakejaan ja halveksuvat vääräuskoisten maallista esivaltaa. Toivottavasti katsoit videot...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #14

Ensin:
"Minä en ole koskaan yleistänyt---"

Ja sitten:
"Kaupunkien muslimilähiöt ovat turvattomia, eivät muut. Muslimit noudattavat siellä sharia-lakejaan ja halveksuvat vääräuskoisten maallista esivaltaa."

Minusta nämä jälkimmäiset lauseet kuullostavat yleistykseltä. Aika pahansuovilta sellaisilta.

Ja ei, en katsonut videoita. En aio enää uudelleen antaa teille valtaa uskotella yleiseksi maailmankuvaanne. Kerran erehtyneenä.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #17

Ei se ole yleistys - rajasin vain sen joukon, josta turvattomat lähiöt löytyvät. Sellaisia ovat vain alueet, joilla on maahanmuuttajaenemmistö, ja näissä muslimienemmistö.

Ikävää että harrastat tuollaista itsesi aivopesemistä. Edes faktat eivät enää uppoa kuplasi läpi, aika surullista. :( En ymmärrä, miten hyödyt siitä, että suljet silmäsi totuudelta - ehkä et tiedä sitä itsekään?

Ei ole mitään pahansuopaa siinä, että nimeää riskiryhmän. Jos katsoisit YLEn ulkolinjan viimeaikaisia dokumentteja kuten "Sharia-lakia Tanskassa", sinäkin ymmärtäisit, että nimenomaan muslimit ovat se ongelma. Eivät kaikki tietenkään, mutta se hiljainen enemmistö hyväksyy radikaalien rikollisen riehumisen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #18

Faktat? Sinun, tuntemattoman poliittisen vaikuttajan, faktasi malmölaisesta arjesta vs. tuntemattoman malmölaispariskunnan faktat siitä, millaiseksi he malmölaisen arjen kokevat.

Onpa tässä punnittavaa...

Silmien sulkemisesta "totuudelta" ei liene kyse. Enemmän on kyse itsensä suojelemiselta ääripoliittiselta aivopesulta.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #23

Kai, olet ohipuhumisen mestari. :)
Eivät tässä ole vastakkain minun videoni ja sinun tapaamasi pariskunta, koska nehän kertovat ihan eri alueista Malmössä! Kumpikin niistä on totta. Minä hyväksyn siis ne molemmat - ne kertovat eri lähiöistä.

Miksi ihmeessä sinä haluat väkisin ja virheellisesti yleistää yhden lähiön tilanteen toisiin lähiöihin ja kieltäydyt hyväksymästä todistusaineistoa? Miksi valehtelet oman maailmankuvasi?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #17

[Ja ei, en katsonut videoita.]

Ei kannata ei.
Parempi kieltää moisten elokuvien totuusarvo ja pitäytyä omassa totudessaan. Lisäksi ei kannata uskoa ruotsalaisten viranomaisten muukalaisvihamielistä propagandaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #20

Eivätkö nuo ruotsalaisviranomaiset (kaksi FoxNewsin dokumentissa puhunutta ruotsalaispoliisia) nimenomaan irtisanoutuneet FoxNewsin dokumentissa esitetyistä väitteistä, joissa heidän puheensa oli irroitettu asiayhteydestään?

Olen jopa ajatellut, että piipahtaisin ensi kesänä Ruotsissa, tuossa pahuuden pesässä. Uskaliasta, eikö?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #25

Kai, ruotsalaispoliisien kiistoyritys ei voi mitenkään kumota monien kansainvälisten kuvausryhmien videoita Ruotsin turvattomista muslimilähiöistä. Miten edes teoriassa voisi?!

Sinun paksukalloisuutesi on nyt ideologista laatua - ilmeisesti mustavalkoisessa ajattelussasi koet niin, että olisit jotenkin paha ihminen, jos hyväksyisit totuuden turvattomista muslimilähiöistä?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #13

Ehkä me määrittelemme tuttavuuden eri lailla? Minulla ei nimittäin ole tapana vaihtaa kuulumisia tuntemattomien kanssa. :)

En olettanut että sinulla olisi heidän yhteystietonsa, mutta on perusteltua olettaa, että löydät kyllä heidän yhteystietonsa halutessasi. :D

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #16

Minä en ole puhunut tuttavuudesta mitään. Sekin oli sinun luetun ymmärtämisessä syntynyt mielikuva.

Keskustelin pariskunnan kanssa haettuani laukkuni lentokentällä, matkalla juna-asemalle ja jatkoimme jutustelua junassa, johon heidät kentältä opastin aina siihen asti, kunnes poistuin junasta kotipysäkilläni. En pyytänyt heiltä yhteystietojaan enkä kysellyt edes heidän nimiään.

Olisikohan sinunkin hyvä vaihtaa kuulumisia tuntemattomien kanssa? Voisit vapautua taakastasi. Moni väärä luulo ja olettamakin voisi oieta. Ehkei tarvitsisi niin paljoa yleistää...

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #19

Enää pitäisi tietää, missä kohdassa minulla on vääriä luuloja ja yleistyksiä. :) Sinullahan niitä nimenomaan on, ja myönsit edellä, että haluat myös pitää niistä tiukasti kiinni ja sulkea silmäsi todellisuudelta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #13

Yritin löytää ensi käden tietoa, että montako niitä autoja todella on poltettu Malmössa ja tai nyt vaikka ruotsissa. En löytänyt sitä tietoa englanniksi.

Mutta mikään uusi ilmiöhän tuo tietenkään ei ole jos toisen käden lähteitä on uskominen. Pelkästään viime vuoden kesän aikana polteltiin satakunta autoa Malmössä.

http://www.express.co.uk/news/world/712090/Sweden-...

En tiedä, mikä on normaali autonpolttotahti pohjoismaissa, ilmeisesti Tanskassa on samanlainen meno myös. Olisi mukava nähdä jotain tilastoja. Montako kymmentä autoa Espoossa poltettiin viime kesänä?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #21

Tämä ilmiö, samoin kuin poliisi- ja paloautojen sekä ambulanssien kivittäminen, on nimenomaan muslimi-ilmiö muslimivaltaisissa ongelmalähiöissä. Sitä ei esiinny muualla, se on siis kulttuurisidonnainen ilmiö. Mikä tärkeintä, sille löytyy myös syy ja oikeutus islamin käsityksistä vääräuskoisia kohtaan.

EI SIIS OLE MILLÄÄN LAILLA SATTUMAA, ETTÄ NÄIN TAPAHTUU JUURI JA VAIN MUSLIMILÄHIÖISSÄ. Tämä asia on hyvä tiedostaa, eikä ongelman nimeämisessä ole mitään pahaa tai väärää. Väärin on päinvastoin totuuden pimittäminen!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #24

Oho, alat kirjoittaa asiasi tärkeät teesit painokkaasti ja isoin kirjaimin. Näyttää olevan aika poistua.

Mukavaa päivänjatkoa!

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #26

Oho, poistut tekosyyn varjolla, kun huomaat etteivät perustelusi kestä. :D
Hyvää yötä! Onnea valitsemassasi kuplassa elämiseen.

Käyttäjän MarkoMustonen kuva
Marko Mustonen Vastaus kommenttiin #21

Kovin paljon on poliisin omien tilastojen mukaan autoja Malmössä poltettu mutta suunta on sentään onneksi selkeästi laskeva. Kaupunginosien välillä on aikamoisia eroja. https://polisen.se/PageFiles/638439/StatistikBilbr...

Käyttäjän TeemuTorssonen kuva
Teemu Torssonen

Hyvä kirjoitus. Kirjoittaja on huomannut jotakin olennaista Suomen(kin) poliittisesta toimintaympäristöstä. Olen itsekin törmännyt vastaavaan ja se on välillä turhauttavaa kun järkiperustelut eivät välillä kelpaa omille eikä puolueen ulkopuolisille...

Helposti omaksutaan osaksi itseä ja sitä mitä "pitäisi" olla niitä piirteitä mitä stereotypisesti siihen viiteryhmään johon kuuluu satutaan liittämään.

Esim. juuri luonnon- ja eläinsuojelu on kansallismielistä ja sivistynyttä. Olisi todella epärationaalista ja toimimatonta jos tällaiset "pitäisi" jättää - omien tai muiden mielestä - pois agendasta vain siksi koska ne ovat olevinaan "varattuina" joillekin muille toimijoille kuin perussuomalaisille toimijoille. Vaikka järkiperusteet kertovat aivan toista.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ongelmat lähiöissä alkoivat silloin, kun niitä alettiin rakentamaan, niin ruotsissa kuin myös Suomessa, 60-luvulta lähtien. Lähiörakentamisella ratkaistiin asuntopula joka syntyi niin Ruotsissa kuin myös Suomessa yhteiskunnan muututtua maatalousvaltaisesta yhteiskunnasta teollisuusyhteiskunnaksi mikä merkitsi maalta kaupunkiin muuttoaaltoa. Mikäli henkilö katsoo, että hänen on parempi olla puoluetoiminnan ulkopuolella, niin silloin hänen on myös hyväksyttävä se tosiasia, että eri puolueissa toimivat ovat se taho joka määrittelee kaavoituksen kautta millaista asuntorakentamista omassa kotikunnassa suositaan.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Niin kauan kuin olen elänyt (55v) on jossain aina riehuttu, tapeltu, tapettu, sodittu ..miksi se juuri nyt tai juuri Ruotsissa olisi sen merkittävämpää kuin viimeisten 50 vuoden aikana missä tahansa?

Jaakko Häkkinen

Marina, olisiko vaikka siksi, että se on mittaluokaltaan ja laadultaan jotain aivan uudenlaista? Lähiöt, joissa jopa 90 % asukkaista on maahanmuuttajataustaisia, ovat ajautumassa Ruotsin virkavallan hallinnasta - ei ennen ole koskaan ollut mitään sellaista. Eivät kantaruotsalaiset ole koskaan kivittäneet joukolla viranomaisia ja polttaneet autoja ja taloja. Se on näiden arabimaalaisten muslimien touhua.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kannattaa katsoa eilinen A-studion alkuosa Areenasta. Malmön 12 murhaa ja lisäksi joko 70 tai 90 murhayritystä ilman kuolemaa. Veitset ja ampuma-aseet kaduilla, toisin kuin Sumessa, jossa näitä vempeleitä käytetään useimmiten sisätiloissa ja perhekohtaisesti. Medialukutaitoa haluttaisiin, pikimmiten tarvittaisiim mediakatselutaitoa. Toimittajan tekemää juttua(sanallista) leimaa aina oma analyysi tai mieltymykset, liikkuva kuva taas oikeita tapahtumia ellei kyseessä ole RT-Russia tai Al Jazeera. Yllättävän moni täyspäinen näilläkin sivuilla tekee itsestään idiootin kieltämällä kaiken, MV poliisi ampui kohti väkijoukkoa eikä osunut kohteeseen, jos se tapahtuisi syyttä, joku joutuisi eroamaan tai oikeuteen, ihan V;n varmasti jopa Ruotsissa.

Sori tämä on ohi blogin aiheesta, viittaan Niemeläinen/Häkkinen kaksintaisteluun, josta jatkoon meni Häkkinen, enkä huomannut kenenkään muunkaan tuomarin(blogia lukeva henkilö) komppaavan Niemeläustä.

Jaakko Häkkinen

Joo, A-studiossa mentiin farssin puolelle. Asiantuntija ja poliisi varoivat sanomasta mitään maahanmuuttajista, vaikka toimittaja sentään yritti. :D Maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden valtavaan rikollisuuteen Suomessa todettiin vain, etteivät luvut näytä suurilta. Viharikoksissa asiantuntijanainen antoi ymmärtää että se olisi suomalaisten rasismia, vaikka todellisuudessa maahanmuuttajat tekevät monin verroin enemmän rasistisia rikoksia toisiaan kohtaan kuin kantaväestö. :D

Voi tsiisus tuota niiden ideologista kuplaa. Eikä niitä edes hävetä tuollainen käsittämätön vääristely, jonka jokainen voi raportteihin tutustumisen kautta todistaa valheelliseksi! Elämme todellakin totuudenjälkeistä aikaa. Tai no maahanmuuttoasioissa totuutta edeltävää aikaa - totuus alkaa tulla esiin, vaikka "asiantuntijakupla" sitä pimittääkin parhaansa mukaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mainitsepa nyt jokin tapaus, jossa Al-Jazeera olisi harhauttanut kuvillaan. Aivan tolkuton väite.

Toimituksen poiminnat