Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Halla-aho puheenjohtajana nostaisi perussuomalaisten kannatusta

Perussuomalaisten ulkopuolella (tai ainakin "vastavoimissa") sekä toimituskunnissa nä'ytään uskovan, että Jussi Halla-ahon pääseminen perussuomalaisten puheenjohtajaksi olisi jotenkin viimeinen kuolinisku puolueen kannatukselle. En oikein hahmota, mihin tällainen omituinen uskomus perustuu. 

 Vihreiden Osmo Soininvaara on esimerkiksi olettanut, että melkoinen osa vielä perussuomalaisten nykyisestä matalastakin kannatuksesta ropisee demareille, jos Halla-aho valitaan; ilmeisesti olettaen,  että häneen eivät duunarit voi samaistua. On toki todennäköistä, että aikoinaan perussuomalaisten kannatuksen noustessa melkoinen joukko entisiä SDP:n äänestäjiä siirtyi heidän taakseen. Siitä ei voi kuitenkaan mitenkään päätellä, että he myös olisivat lähdössä sinne takaisin - koska maailma ja tilanne ovat muuttuneet.

 Homma-foorumilta ja nettikeskusteluista voi käydä lukemassa (kuten Soininvaarakin on tehnyt), että perussuomalaisiin on petytty lähinnä kahdesta syystä: (1) puolue ei ole pystynyt tekemään haitallisen maahanmuuton rajoittamiseksi sitä, mitä sen odotettiin tekevän, ja (2) puolue on liian oikeistolaisessa hallituksessa kurittamassa pienituloisia. Perussuomalaisten kannatuksessa ja samalla myös suuressa osassa tyypillisiä kannattajia yhdistyvätkin kaksi sellaista asiaa, joiden kaikki eivät ole tajunneet edes voivan esiintyä yhdessä: kansallismielisyys ja pienituloisen kansanosan etu.

 

Jämähtäneisyys estää tajuamasta?

 Moni puoluepolitiikan toimija ja perinteisen median toimittaja on jämähtänyt vanhaan maailmaan, missä vallitsi sellainen jakolinja, että kansallismieliset ovat oikeistolaisia ja pienituloisten asiaa ajavat ovat vasemmistolaisia. Heillä on edelleen vaikeuksia ymmärtää, ettei tuota jakolinjaa ole enää olemassakaan: perussuomalaiset kaatoivat sen. Perussuomalaisten menestys ja kasvu on oikeastaan todiste siitä, että tämä jakolinja oli täysin keinotekoinen - kansa vain odotti, mikä puolue tajuaa kaataa sen.

 Väännän nyt rautalangasta tämän asian: perussuomalaisia äänestävät sellaiset ihmiset, jotka ovat perinteisin termein yhtäaikaa "oikeistolaisia ja vasemmistolaisia" eli sekä kansallismielisiä että pienituloisten asialla. Nämä ovat itse asiassa saman kolikon kääntöpuolet, koska valtion budjetti on nollasummapeliä: jokainen euro, joka annetaan ulkomaalaisille, on pois suomalaisilta. (Voitaisiin jopa sanoa, että kukaan, joka kannattaa nykyisenkaltaista elintasosiirtolaisuutta, ei voi todella olla pienituloisen suomalaisen puolella.)

 Satojen miljoonien tai jopa miljardin euron suuntaaminen joka vuosi siihen, että tänne rahdataan muista maista sellaisia ihmisiä, jotka työllistyvät täällä todella heikosti ja jotka myös syyllistyvät rikoksiin moninkertaisesti kantaväestöön verrattuna (vuosikymmenestä ja sukupolvesta toiseen), tarkoittaa hyvinvointivaltion alasajoa. Rahat eivät yksinkertaisesti riitä suomalaisista huolehtimiseen JA ulkomaalaisten elättämiseen, vaan täytyy tehdä valintoja.

 Fiksummat lukijat tietävätkin jo, että kukaan ei luultavasti koskaan missään ole vastustanut kaikkea maahanmuuttoa, vaan maahanmuuttokriittiset vastustavat ns. humanitaarista maahanmuuttoa (joka tulee lähinnä arabimaailman maista), jonka edustajiin edellä mainitut surkea työllistyminen ja korkea rikollisuus keskittyvät ja joka nykyään tapahtuu turvapaikanhakujärjestelmää väärinkäyttämällä.

 Jos ihminen sen sijaan tulee maahan asumaan laillisesti (eikä laittomasti eli ihmissalakuljettajien tuomana), hän on saanut tänne jo oleskeluluvan, mikä tarkoittaa, että hän on saanut joko koulupaikan, työpaikan tai puolison Suomesta (ks. Ulkomaalaislaki), joten hän paljon epätodennäköisemmin syyllistyy rikoksiin ja jää yhteiskunnan elätettäväksi. Tätä samaa laillista reittiä elintasosiirtolaistenkin (selvä enemmistö turvapaikanhakijoista) kuuluisi käyttää sen sijasta, että he väärinkäyttävät hädänalaisia varten luotua järjestelmää.

 

Halla-aho voi tehdä perussuomalaisista taas suuren puolueen

 Perussuomalaiset ovat siis menettäneet kannatustaan siksi, että he ovat toimillaan hallituksessa tuottaneet äänestäjille pettymyksen mainituissa kahdessa tärkeässä asiassa. Nämä äänestäjät saadaan takaisin, jos voidaan vakuuttaa heidät muutoksesta. Maahanmuuttoasiassa muutoksen tuo Halla-ahon valitseminen kesällä puolueen puheenjohtajaksi, minkä näen Soininvaaraa kompaten erittäin todennäköisenä lopputuloksena. Äskeisen kyselyn perusteella Halla-ahon kannatus on jo käytännössä tasoissa Timo Soinin kanssa. Soinin prioriteettilistallahan maahanmuuttokysymykset eivät milloinkaan ole olleet erityisen korkealla, joten maahanmuuttokriittiset äänestäjät eivät häntä kannata.

 Juuri Halla-ahossa lepää perussuomalaisten kasvun suurin potentiaali, koska häntä pidetään maahanmuuttoasioissa tinkimättömämpänä ja vaativampana kuin esimerkiksi Sampo Terhoa. Terho on jo hieman leimautunut Soinin lakeijaksi, joka on tinkinyt liikaa tärkeinä pidetyistä asioista. Monikulttuurisuuspropagandan nielleiden ja sitä levittävien leirissä ei ehkä ole kunnolla tajuttu, mitä mieltä kansan syvät rivit oikeasti ovat maahanmuutosta.

 Esimerkiksi suurena siirtolaissyksynä 2015 MTV:n nettisivujen kyselyyn vastanneista 29 000:sta henkilöstä peräti 88 % oli sitä mieltä, ettei rajoja voi pitää auki siirtolaistulvalle. Melkein yhdeksän suomalaista kymmenestä! Taloustutkimuksen kyselyn mukaan 61 % suomalaisista haluaisi tänne vähemmän maahanmuuttajia, eikä ole vaikea arvata, mitä osaa vähennystoive koskee. Jostain syystä eduskunta ja hallitus eivät siltikään tartu topakasti asiaan - siksi tulemme luultavasti näkemään lähivuosikymmeninä pääministeri Halla-ahon johtaman hallituksen.

 Kun vielä muistetaan se, että riippuu myös olosuhteista, minkä kärkiaiheistaan äänestäjä kulloinkin valitsee äänestysperusteeksi, on mahdollisuuksia vaikka millaiseen megajytkyyn. Jos Halla-ahon tinkimättömyys ja jyrkkyys vetoaa maahanmuuttokriittisen kansanosan uskoon ja toivoon siitä, että maahanmuuttopolitiikkaa voidaan vihdoinkin tiukentaa kunnolla eikä pyrkimyksiä aina "soinilaisesti" vesitetä kompromissein, perussuomalaiset voivat nousta jopa suurimmaksi puolueeksi ja hallituksen muodostajaksi vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Kun tähän lisätään se, että perussuomalaiset on edelleen ainoa puolue, joka kannattaa kielivapautta eli haluaa eroon pakkoruotsista kuten 74 % suomalaisista, alkavat perussuomalaisten menestykseen johtavat vaaliteemat olla jo mukavasti selvillä.

 En myöskään näe, miksei Halla-aho voisi olla uskottava pienituloisten puolustaja. Puolueohjelmahan määrittää perussuomalaisten tavoitteet, ja puheenjohtajasta on sitten kiinni lähinnä se, millaisella energialla eri tavoitteita ajetaan ja kuinka korkealle ne nostetaan prioriteettilistalla. Perussuomalaisethan on puolueena alusta alkaen ollut sekä maahanmuuttokriittinen että pienituloisten asialla. Halla-ahon olemus ei myöskään ole mitenkään pröystäilevä, eikä häntä voisi kuvitella keikaroimassa kalliissa merkkivaatteissa kultaista Rolexia heilutellen. Imagon kannalta mitään ongelmaa ei siis ole, eikä tohtoriksi kouluttautuminenkaan automaattisesti tee ihmisestä työväestövastaista. 

 Halla-ahon omista tavoitteista kannattaa vielä mainita vaikkapa maakuntien vallan ja itsenäisyyden lisääminen - tämä jos mikä vetää jo kertaalleen hukattuja äänestäjiä takaisin myös keskustan suunnasta. Perussuomalaiset on tullut poliittiseen keskustaan jäädäkseen, eikä puolue ole kuihtumassa olemattomiin - sille tulee jatkossakin olemaan kysyntää perinteisen mustavalkoisella tavalla tavoitteitaan rajaavien oikeistolaisten ja vasemmistolaisten puolueiden välissä.

 

Entä hallitustyö?

 Totta kai itsensä korottaneet "hyvät ihmiset" eli ns. suvaitsevaiset (todellisuudessa: multikulturalistisen ideologian propagandaa levittävät ja suomalaisten veronmaksajien rahoja ulkomaalaisille syytävät) tulevat pöyristymään kilpaa kaikissa mahdollisissa sosiaalisissa ja epäsosiaalisissa medioissa, jos Halla-aho valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Tulemme näkemään, kuinka Paavo Arhinmäki on tukehtua Velkopopovickýynsä, kuinka Li Andersson polttaa hamppupaitansa hihat ja kuinka pienet vihreät naiset uhkaavat paeta takaisin Venukselle.

 Mutta hallitusyhteistyö jatkuu aivan normaalisti, täysin riippumatta opposition (multikulturalistien) räksytyksestä. Suomessa nimittäin kunnioitetaan demokratiaa niin puolueiden sisällä kuin puolueiden välilläkin, toisin kuin totalitarismiin siirtyvässä Ruotsissa, missä demokratiaa on halvennettu muiden puolueiden lapsellisella yhteispäätöksellä olla leikkimättä ruotsidemokraattien kanssa näiden vaalimenestyksestä huolimatta. Ruotsidemokraateista saa toki olla mitä mieltä haluaa, mutta se ei anna oikeutta demokratiaa halveksivalle äänestäjien vallan mitätöimiselle, kun kyseessä on laillinen parlamentaarinen puolue.

 Halla-aho voi käyttää hallitustaipaleensa rennosti ministerintyötä opetellen. Yksin hän ei voi hallitusohjelmaa muuttaa, eivätkä sellaista odota hänen kannattajansakaan. Tämä hallituskausi menee hänellä täysin niissä kehyksissä, joihin Soini on hallitusneuvotteluissa perussuomalaiset sitonut. Niissäkin puitteissa on kuitenkin mahdollista "korostaa hallituskumppaneillemme hallitusohjelman henkeä. Kielivapauden lisäämiseen ja maahanmuuttoon liittyvillä kirjauksilla on mielestäni vähän pyyhitty paikkoja - -" (Aamulehti 14.1.2017)

 Hallitus on tehnyt viisaasti siinä, että hallituskausi aloitettiin kivuliailla leikkauksilla, ja viimeiset vuodet sitten käytetään äänestäjien haluamien asioiden ajamiseen: pakkoruotsittomat koulukokeilut ovat alkamassa opetusministeri Grahn-Laasosen perusteettomasta jarruttelusta huolimatta, ja oleskeluluvan ja perheenyhdistämisten kriteerejä tiukennetaan. Tätäkin taustaa vasten perussuomalaisten aallonpohja lienee jo saavutettu, ja kannatuskäyrä on lähtemässä uuteen nousuun. 

 Soini on tehnyt perussuomalaisista suuren puolueen ja vienyt sen hallitukseen saakka. Perussuomalaiset eivät kuitenkaan päässeet suurimmaksi puolueeksi eli hallitusta muodostamaan vaan ajautuivat oikeistohallituksen apupuolueeksi "vähäosaisia kurittamaan", saamatta silti riittävästi omia tavoitteitaan ajettua. Luultavasti äänestäjäkunta ei siksi enää tulekaan uskomaan Timo Soinin muutoslupauksiin, vaan ainoa mahdollisuus saada puolue uuteen nousuun on vaihtaa puheenjohtaja. Se on populismin hinta: kun luvataan paljon, äänestäjät myös odottavat paljon. Soini on tehnyt enemmän kuin osuutensa, mutta nyt on aika antaa soihtu eteenpäin. Timo Soinin ei kannattaisi edes lähteä ehdolle enää, koska se ei olisi puolueen etu. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (182 kommenttia)

Juuso Hämäläinen

Koska itse kehut blogiasi kuivaksi niin autan vähän.

On tullut tietoon, että meille saapuu pelastava profeetta omaan maahan lähiaikoina. Hän saapuu incognito Finskin lennolla Brysselistä. Matkustajaluettelossa hän esiintyy salanimellä Oha-Allah.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Minä taas näen niin, että puolueseen jääneet ovat enemmän tai vähemmän maahanmuuttokriittisiä. Ne, jotka puolueesta ovat lähteneet niin niitä ei Halla-ahon valinta tuo takaisin.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Mahtava kirjoitus ja olen pitkälti samoilla linjoilla. Itsekin lähdin nimenomaan maahanmuuttokriittisyyden vuoksi perussuomalaisiin.
Vaikka perussuomalaiset eivät ole vaalilupauksiaan pitäneetkään kaikilta osin, mutta silti tehneet paljon maahanmuuton vähentämiseen. Liian oikeistolaista politiikkaa ja työttömyyttä ei nähty oikein vaan keppiä tarjottu. Näistä huolimatta olen sitä mieltä että perussuomalaiset on paras puolue ja lähdin mukaan että olisin vasemmistolainen vaihtoehto perussuomalaisten sisällä. Äänestäjät sitten voivat vaikuttaa kun valitsevat parhaiten omia arvojaan edustavan ehdokkaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Saahan sitä ihminen unelmoida, hieno homma.

Lainaus: ''Mutta hallitusyhteistyö jatkuu aivan normaalisti, täysin riippumatta opposition (multikulturalistien) räksytyksestä. ''

Lainaus: '' ajautuivat oikeistohallituksen apupuolueeksi "vähäosaisia kurittamaan", saamatta silti riittävästi omia tavoitteitaan ajettua.''

Eli Halla-Aho jatkaa täysin normaalisti sitä samaa Soinin linjaa, joka on kai sitten apupuolue?

Mielenkiintoisia kommentteja, joilla ei ole päätä eikä häntää, tuntuu taas siltä, että persut kuvittelevat, että hallituksessa voi tehdä mitä tahansa.

Halla-Ahon voivat tietysti persut valita, mutta se tietää myös ikuista oppositioasemaa, ja toisaalta jos hän siirtyy Soinin linjalle hän taas pettää lupauksensa.

Tämä Halla-Ahon mahdollinen valinta voi oikeasti nostaa kannatusta hetkellisesti, mutta pitkässä juoksussa tulevaisuus on synkkä. Sehän näkyy noissa kyselyissä, joissa persujen sisällä kanatus on hyvä, mutta ulkopuolella onneton.

Se on vähän kuin pakkasella kusisi housuunsa, hetken on eufoorisen hyvä olla, mutta se totuus paljastuu aika pian.

Jaakko Häkkinen

Petteri hyvä, en oikein tajua pointtejasi:
- Kuka on unelmoinut ja missä?
- Kuka on persu ja miten se minuun liittyy?
- Missä on kommentti vailla päätä ja häntää? Anna esimerkki.

Halla-aho joutuisi toimimaan hallitusohjelman raameissa, jotka hän Soinilta perii. Lienet ymmärtänyt puutteellisesti lukemasi.

Millä perustelet, että Halla-ahon puheenjohtajuus tarkoittaisi ikuista oppositioasemaa? Siinäpä väite vailla päätä ja häntää. :)

Miksi kuvittelet, että Halla-ahon nykykannatuksella ei-persujen keskuudessa olisi mitään merkitystä tulevaisuudessa? Eihän sillä ole. Jos Halla-ahosta tulee puheenjohtaja, hän toimii muiden kanssa ja muut toimivat hänen kanssaan ihan normaalisti. Ei hän ole spitaalinen eikä demoni.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Viimeinen sana kuvaa hyvin sen mikä Halla-Aho on persujen ulkopuolisten mielestä: Demoni.

Siinä se vastaus siihen, miten yhteistyö toimii muiden kanssa, Halla-Ahon maahanmuuttolinjausten kanssa ei mikään puolue tee yhteistyötä, ja jos taas hän niitä lieventää, niin taas haukutaan kuin Soinia.

Mustavalkoinen on persuäänestäjän maailmankuva.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #33

Höpö höpö, ennakkoluulot ja pelot karisevat aika nopeasti hallisfoobikoilta. :) Paitsi ehkä ääripään fanaatikoilta. Tolkun ihmiset ymmärtävät järkiargumentteja eivätkä anna ideologiansa sokaista itseään.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Mitä nämä wannaberasistit oikein haluavat? Hallitushan hoiti mennävuotisen pakolaiskriisin varsin mallikkaasti, ja nyt likinormaaliin tilanteeseen palattua (sumanpurkaminen on edelleen kesken) linja on pysynyt edelleen tiukkana (paljon tiukempana mihin oppositio pystyisi). Trumppilaisen hölmöilyn toivominen Suomeen on toiveajattelua, esimerkiksi maahantulokielto ei auttaisi yhtään mitään. Vai luuletteko monellakin Välimeren ylittäjällä olevan viisumi taskussa? Muutoinkin mamut ja pakolaiset ovat maasssamme pieni ongelma ja jokseenkin marginaalinen kustannuskin. Sivistysvaltiona kuluja on äärimmäisen vaikea pienentääkään.

Ja mitä pienituoloisten ongelmiin tulee, niin heidän (meidän) paras turva on vakaa valtiontalous, talouskasvu ja kohentuva työllisyys. Vasemmisto-opposition velkalinjalla siirretään vain ongelmia vuosikymmenen päähän, jolloin ratkaisut olisivat paljon kipeämpiä. Kysykää vaikka kreikkalaisilta.

Vaan samapa tuo, ei perussuomalaisilla ole mitään tarjottavaa minulle, oli johdossa sitten Soini, Niinistö tai Halla-aho. Taidan olla aivan liian "suvakki" sille sakille.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Miten niin marginaalinen kustannus. Viime vuonna meni yli miljardi maahantulijoihin. Kyllä tiukennettava on. Ilman matkustusasiakirjoja ei päästetä maahan. Ei ole oikein että vaelletaan useiden turvallisten maiden halki ja valitaan mistä parhaimmat edut saadaan.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Mitenkäs siellä Tornion rajalla olisi toteutettu tämä "ei päästetä maahan?"

Ja jos parhaita etuja haetaan, niin mikseivät jääneet Ruotsiin?

Miljardi, onhan se iso raha. Mutta kuten perustuslakiasiantuntijat ovat todenneet, niin todella hankala säästökohde...

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #8

Meillähän oli rajatarkastuksia jonkun aikaa ja niissä olisi voitu hyvin estää maahan pääsy jos matkustusasiakirjat ei kunnossa.
Toinen asia on että voimme tehdä päätöksen että oleskelulupa asiat pitää hoitaa maanrajojen ulkopuolella. Suomessa kukaan ei ota vastaan oleskelulupahakemuksia vaan lähetystöissä hoidettava. Norjakin teki pikakäännytyksiä Venäjälle joten kaippa Ruotsi yhtä turvallinen maa olisi minne vois pikakäännyttää?

Ruotsista houkuteltiin lähtemään Suomeen leireiltä. Mistä on Hesarin uutisiakin siltä ajalta, miten ohjattiin Ruotsista junaan Torniota kohti.

Ei se ole hankala säästökohde. Ei piikkiä tarvitse pitää auki, me velkaannumme ja kantasuomalaisten etuja vähennetään. Oman maan kansalaisten edut pitää olla tärkeämpi asia kuin maahantulijat. Kukaan ei pakota auttamaan yli varojen ja tuhoamaan hyvinvointivaltiota. Maailmassa on miljardeja köyhiä, johonkin se raja on pistettävä.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #9

Tosin siellä rajalla tarvitsee vain sanoa taikasanat "anon turvapaikkaa", ja katso, ei tarvita mitään maahantuloasiakirjoja! Eikä sellaisia muutenkaan sisärajoilla kysytä. Olisi varmaan pitänyt hakea sitä poikkeuslupaa Tanskan malliin...

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #10

Kari, järjestelmä ei toimi, koska suurin osa sitä käyttävistä on elintasoturisteja eivätkä oikeasti hädänalaisia. Rikkaat tulevat väärinkäyttäen järjestelmää maksaen salakuljettajille, oikeasti hädänalaiset odottavat siellä pakolaisleireillä.

Vuotava järjestelmä pitää tukkia.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #14

Mutta miten? Kun Trump on parhaillaan oppimassa, yksinkertaiset ratkaisut törmäävät realismin lyijyhansikkaaseen.

Käyttäjän jptlehtinen kuva
Janne Lehtinen Vastaus kommenttiin #10

Kari Haapakangas, turvapaikanhakua määritellään Dublin-sopimuksessa ja Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden hakemusten käsittely ei kuulu Suomelle silloin kun he eivät tule itärajan kautta. Toisaalta Venäjä on Geneven pakolaissopimuksen allekirjoittajamaa, joten tarjoaa myös suojelua.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #8

"Ja jos parhaita etuja haetaan, niin mikseivät jääneet Ruotsiin?"

Tieto siitä, että Suomessa saa oleskeluluvan ja perheenyhdistämisen helpoiten, levisi kulovalkean tavoin.

Jaakko Häkkinen

Kari aloittaa lupaavasti vihapuheella. :D
Keitä ovat wannabe-rasistit, ja miksi kukaan haluaisi olla rasisti ellei jo ole?

Maahantulokielto auttaa, jos se yhdistetään rajatarkastuksiin: ilman asianmukaisia papereita ei rajaa ylitettäisi. Ei se sen vaikeampaa olisi. Usko tai älä, ennen vanhaan kaikilla rajoilla aina tarkastettiin paperit! Jos koko EU ottaisi saman linjan, ihmissalakuljetus tyrehtyisi välittömästi.

Todellako on pieni ongelma, kun poliisin tuoreen raportin mukaan ulkomaalaiset tekevät jo lähes puolet kaikista Suomen seksuaalisista ahdisteluista ja kolmasosan kaikista Suomen raiskauksista? Miksi vähättelet seksuaalirikosten uhrien kokemuksia? Ja onko miljardi vuodessa todella pieni raha sinulle? :O Nyt pientä tolkkua noihin läppiin, mies!

Kuluja on äärimmäisen helppo pienentää, jos ei oteta heitä tänne. Mikä järki siinä ylipäätään on? Todella epätaloudellinen tapa auttaa, ja se on kaikki pois suomalaisten veronmaksajien selkänahasta. Kai sinäkin sen tajuat, jos hetken mietit?

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Eihän Suomessa ole rasisteja (poislukien ne ressukat, jotka huutelevat sieg heiliä kadulla), ainoastaan maahanmuuttokriittisiä.

Wannaberasisti on siis se, mitä maahanmuuttokriittiset oikeasti haluaisivat olla, mutta poliittisesti korrekteina eivät ole.

Jopparit ovat ylittäneet Tornionjoen vuosisatoja ilman virallisia papereita. Ei se ole mamuille yhtään sen hankalampaa. Ja jälleen kerran ne kansainväliset sopimukset, kun tuollainen "laiton maahanmuuttaja" ilmoittautuu viranomaisille ja hakee turvapaikkaa. Käsiteltävä on, vaikka kuinka ketuttaisi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #25

Maahanmuuttopolitiikan kritisointi = poliittisesti korrektia rasismia? Totalitarismiako kenties kaipaat?

Kaikille vihapuhujille tuntuu olevan yhteistä se, että faktoilta suljetaan silmät ja korvat, kun ne eivät tue omaa maailmankuvaa.

Juuri kansainvälisten sopimusten laiminlyönti johti siihen, että länsirajalta lappasi porukkaa ovista ja ikkunoista. Suomi olisi voinut toimia toisin, mutta se on nyt mennyttä, eikä sen vatvominen mitään muuta. Sen sijaan nyt voidaan toimia niin, ettei vastaavaa tapahdu tulevaisuudessa uudestaan. Näiden muutosten vaatiminen ei ole rasismia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Wannaberasisti? Kun aloitat kommentoinnin tuollaisella oksennuksella, niin eihän kukaan ota sinua vakavasti. Sama, kuin sanoisi löysää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavaa henkilöä wannabeterroristiksi. Tätä kyllä tapahtuu roskasivuilla, mutta täällä keskustelun pitäisi olla sivistynyttä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tuskimpa Halla-ahon ollessa puheenjohtajana puolue määräisi ja palkkaisi vaalipäälköitä piirijärjestöille, kuten nyt on tapahtunut.

Myöskin yhdistyslakia ja puolueen sääntöjä alettaisiin noudattamaan, joten puolue puhdistuisi, eikös juu ?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Puhdistus varmasti Halla-ahon myötä koittaisi. Vähänkin inhimillistä pilkettä silmäkulmassa omaavat ohjattaisiin käsivarresata puolueen ulko-ovelle. Noin kuvainnollisesti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Nyt on ohjattu jo käytännössäkin, mutta Soinilta on jäänyt erottamispöytäkirjat allekirjoittamatta.
Jos puolueenpuheenjohtajassa jotakinmuutosta tapahtuu, niin se voi olla vain parempaanpäin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tämä hokema on varmasti valetta: "--jokainen euro, joka annetaan ulkomaalaisille, on pois suomalaisilta."

Onko sinulla, Kilpisellä tai muilla numerosokeilla mitään tietoa siitä, kuinka suuri osa maahanmuuttoon laitetuista euroista pyörähtää takaisin paikalliseen, alueelliseen ja koko valtakunnan talouteen?

Ravakit tietenkin uskovat mitä väitteitä vaan ja kuvittelevat, että Suomesta on viime vuonna lähetetty melkein miljardi euroa Isisin aseistamiseen.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Käypä Esa joutessasi kurkkaamassa, millainen kuhina käy Western Unionin luukulla, kun sossurahoja lähtee Afrikkaan ja lähi-Itään.

Kai se on sitä epävirallista "kehitysapua."

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Taidat tyypilliseen ravakkien tapaan todellakin kuvitella, että sinne se kuviteltu miljardi on mennyt? No ei todellakaan. Se kotimaihin lähetetty rahavirta on pikkupuro verrattuna kaikkiin palkan sivukuluihin, ennakonpidätyksiin ja vaikka vastaanottokeskusten ostamiin tuotteisiin ja palveluihin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #22

Kotimaahan jäivät ainaki Sambiaan kehitysapuna vietyjen ulkohuussien rahat ja kate oli riittävä maksoivat vain 50000 euroa kappale.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Suomella ei ole varaa, jo nyt velkaannumme, jos pitää säästää, miksi maahantulijoiden kuluista ei saa?. Vaikka osittain paikallisesti voi piristääkin liiketoimintaa, mutta valtion tasolla kyllä maahantulijat aiheuttavat kustannuksia paljon ennemmän ja välillisesti, oikeudenkäynnit ja poliisiresurssit ja tulkkaus ja koko maahantulorumpan pyörittämien maksaa. Kyllä siinä tietenkin jotkut yritykset tekee hyvää tulosta VOK:keja pyörittämällä ja kielteisen oleskelululuvan saaneille oikeusapua Suomen piikkiin tarjoavilla lakitoimistoilla. Paikallinen K kauppa voi iloita myynnin kasvusta, kun maahanmuuttajat kantavat kauppaan saamiaan tukiaan.

Miksei sitten anneta suomalaisille köyhille nekin rahat.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Pystynetkö Kilpinen tätä tajuamaan: Osoitin, että on valetta väittää, että 'jokainen euro, joka annetaan ulkomaalaisille, on pois suomalaisilta'.

On törkeää äärioikeistopropagandaa pistää vastakkain kahta hädänalaista ryhmää. On törkeää, rasistista propagandaa yleistää ja pelotella rikollisuudella, kun siihen syyllistyy tai joutuu epäillyksi vain pieni prosenttiosuus maahantulijoista.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #26

Jos ei ole määrättömästi varoja, niin aina ne on pois jostain muualta. Suomen valtiolla ei ole varoja määrättömästi. Jos laitetaan rahaa maahantulijoihin se on pois sitten jostain muualta. Talous pitää olla tasapainossa jo nyt otetaan lainaa ja kantasuomalaisten etuja karsitaan. Sillä yli miljardillakin olisi tehty aika paljon eikö jos se ois kohdistettu toisin?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #29

Okei, et näköjään tajua. Osoita, mitä 'kantasuomalaisten etuja karsitaan', siis sellaisia, jotka eivät kuulu ei-kantasuomalaisille.
Osoita myös se, että niitä karsitaan, koska rahat tarvitaan maahanmuuton hoitamiseen.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #30

Puhutaan RAHASTA, mistä säästät jos haluat että piikki auki?

Miksi suvaitsevaiset on yhden asian liike? Heille on tärkeintä vaan jakaa kaikki rahat maahantulijoille. Heitä ei kiinnosta kantasuomalaisten asiat, vain se että otetaan kaikki tänne on tärkeitä, sillä ei väliä miten rahoitetaan? Miksei suvaitsevaiset ole suvaitsevaisia kantasuomalaisia kohtaan?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #31

No nyt sieltä tulikin oikein älämölö-purkaus. Missä olen väittänyt, että haluan, että piikki on auki? En missään. Se on vain sinun kuvitteluasi.

Etkä näköjään kykene esittämään yhtäkään esimerkkiä väitteittesi tueksi.

Jankkauksesi ja kuvitelmasi suvaitsevaisista ovat pelkästään naurettavia.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #36

Jos olet lukenut lehtiä olet varmaan nähnyt mitä säästöjä on tehty.

Valtion budjetissa on rajoja määrällinen määrä, jos laitetaan maahantulijoihin, niin se on sitten muualta pois.

Ajattele vaikka reikä leipää jos muuten ei onnistu, kun annat palan maahantulijoille, niin sinulla ei ole sitä palaa enää ja voit vaan ne muut palat jakaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #37

Kerro nyt vaan niitä esimerkkejä todisteeksi väitteillesi.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #37

Onhan SUomen valtiolla varaa antaa kymmeniä miljoonia navetoille, tehdä verohelpotuksia metsänomistajille, lappaa satoja miljoonia Talvivaaraan... Nyt joitain mainitakseni.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #53

Marko Kivelä tarkoitit varmaankin metsämaan pinta-alaverotuksen muuttamista myyntiverotukseksi, kun tällä veromuutoksella tuhottiin maalaiskuntien talous totaalisesti.

Jorma Kinnunen Vastaus kommenttiin #30

"Leikkaukset osuvat muun muassa ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan, opintotukeen ja yliopistoihin."
http://yle.fi/uutiset/3-9167653

Kun budjetti on rajallinen ja pyritään välttämään lisävelan ottoa, niin maahanmuutosta aiheutuvat lisäkustannukset pitää kattaa leikkaamalla muualta. Luonnollisesti monet leikkaukset kohdistuvat kantasuomalaisten lisäksi oleskeluluvan tai kansalaisuuden saaneisiin maahanmuuttajiinkin. Eli tiukka maahanmuuttopolitiikka on useimpien Suomessa asuvien maahanmuuttajienkin etu.

Ruotsissa on harrastettu avointen ovien politiikkaa jo pitkään ja seuraukset on siellä nähtävissä slummiutumisena ja muina ongelmina lähiöissä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #30

Mäkinen, olitko mukana Sambian huussibisneksessä, ne rahat jäivät varmasti kotimaahan.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #26

Tutustupa Esa rasismin määritelmään, ettet leimaisi perusteettomasti. Minusta et löydä mitään rasistista.

Kyse ei ole siitä, kuinka harva arabimaista tullut syyllistyy rikokseen - kyse on siitä, että he tekevät väestöosuuteensa suhteutettuna valtavasti rikoksia. En ole missään väittänyt jokaisen heistä syyllistyvän rikoksiin.

Ei meillä ole mitään velvollisuutta rahdata tänne elätettäväksi kaikkia maailman "hädänalaisia". Tänne päässeistä harva edes on ollut hädänalainen. Sinun kuplasi väki saisi maksaa omasta pussistaan tuon järjettömän auttamistapanne kustannukset.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #102

Tyypillistä ravakkipaskaa. Olet vain keskimääräistä hiukan taitavampi pidättelemään ruskean vaahdon tursuamista suupielestäsi.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #160

Säälin ahdasmielisyyttäsi ja mustavalkoisuuttasi. Elämän täytyy olla todella vaikeaa noin, kun näet aina vain pienen nurkan todellisuudesta ja kaikki muu vääristyy.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #161

Kirjoitit tuossa alempana; " Arabimaista tulleet kotoutuvat sitä paremmin, mitä vähemmän heitä on täällä." Kyllä sinä tosiaan näytät lähinnä wannabe-Hallikselta ja nuivan propagandan levittäjältä.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #165

Miksi kieltäydyt näkemästä todellisuutta? Tuo on ihan fakta koko Euroopan mittakaavassa. Jos arabimaalaisia muslimeja on paljon, he rakentavat omat miniyhteiskuntansa ja noudattavat omaa sharia-lakiaan, eivätkä sopeudu maan lakeihin ja normeihin. Seuraa vaikka täällä mainittujen tutkimusten lähdeviitteitä:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229944-turva...

Tieto lisää tuskaa. On silti parempi kohdata todellisuus kuin paeta sitä unelmahöttökuvitelmiin. Minusta propagandaa ei ole totuuden kertominen vaan päinvastoin totuuden peitteleminen. Mitäs mieltä itse olet?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #165

Karo, olet älykäs henkilö. Uskon että itsekunnioituksesikin jo vaatii sinua tutustumaan faktoihin, sen sijaan että ideologisin perustein vain tuomitset ja leimaat faktojen kertojan. :) Kai älyllinen rehellisyys on hyve teidänkin piireissänne?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #167

http://rationalwiki.org/wiki/Appeal_to_flattery

"You are a smart kid, you should know you shouldn't be smoking"

Kiitos vain, mutta sinä et ole läheskään niin älykäs kuin luulet olevasi.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #168

Sekin on jo huikeaa, jos olen puoliksikaan niin älykäs kuin sinä luulet minun luulevan olevani. :D

Etkö osaa vastata kysymyksiini? Olivatko ne liian vaikeita? Uhkasivatko ne puhkaista ideologisen kuplasi?

Jorma Kinnunen

Maahanmuuton kuluja kovasti puolustellaan sillä, että rahat jää kiertämään Suomeen. Taloushan ei kuitenkaan ole mikään suljettu systeemi. Jos esim. ostat sossun rahoilla iPhonen tai vaatteita, niin vain pieni osa rahasta jää Suomeen. Suuri osa tuotteista on tuontivaraa, joten niihin käytetyt rahat ei todellakaan jää Suomeen kiertämään.

Lisäksi kannattaa muistaa, että rahan voisi maahanmuuton kulujen sijasta käyttää johonkin muuhun. Kulujen kattamiseksi on esim. leikattu koulutuksesta ym. koska budjetti on rajallinen.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Rikotun_ikkunan_ongelma

Tuo 800 miljoonaa tms. oli yhden vuoden lisäkustannus noista rajalle ilmaantuneista turvapaikanhakijoista, joista suurin osa ei ole edes turvapaikaan oikeutettuja. Siinä ei ole mukana aiempina vuosina saapuneista aiheutuvat kustannukset. Toivottavasti niistä kustannuksista nyt saadaan se selvitys aikaiseksi.

Jos raha kiertäisi Suomen taloudessa ikuisesti, niin sittenhän valtion kannattaisi jakaa sitä kaikille suomalaisille säkkikaupalla, niin saataisiin talous nousuun;-)

Dublin-sopimuksen perusteella olisi voitu käännyttää takaisin Ruotsiin. Tanska ja Ruotsi toimivat vastaavalla tavalla nyt omilla rajoillaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Tuolla logiikalla ei olisi keneltäkään pois, jos esim. toimeentulotukea jaettaisiin miljardi vuodessa enemmän. Palautuisihan sekin kotimaiseen talouteen. Kommunismia on kokeiltu monessakin maassa huonolla menestyksellä.

Tuskin kukaan on niin tyhmä, että kuvittelee maahanmuuttokustannuksiin laitetun miljardin siirtyneen Isisille. Tietysti voit päässäsi rakennella tällaisia viholliskuvia ja tuntea itsesi viisaaksi ja hyväksi ihmiseksi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kommunismi on tuotantovälineiden yhteisomistusta. Mitäs tekemistä sillä on tämän kanssa? Ei mitään. Piti ilmeisesti vaan päästä sanomaan, että 'kommunismi', kun joku on rasistien propagandan kanssa eri mieltä?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #46

Olisiko se siis keneltäkään pois, jos toimeentulotukea nostettaisiin miljardilla? Voit jatkaa vihariekkumistasi, mutta mieti itseksesi mitä se kertoo sinusta, kun et pysty asialliseen keskusteluun.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #48

Valheen paljastaminen on vihariekkumista?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #51

Se, ettet pysty vastaamaan kysymykseen, vaan solvaat ihmisiä, on vihariekkumista. Samanlaista se taitaa olla noiden oikeiden rasistien kanssa "keskustelu", joten ei ihme, että saman kolikon toiselta puolelta löytyy kaltaisiasi ihmisiä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #52

Naurettavaa ja säälittävää yrittää siirrellä maalitolppia kesken pelin. Minä tässä olen yrittänyt penätä Kilpiseltä edes yhtä esimerkkiä siitä, missä nimenomaan kantasuomalaisten etuja on leikattu ja rahoja siirretty maahanmuuton kulujen kattamiseen. Eipä ole näkynyt.

Teikäläisissä ei vaan ole miestä myöntää, että Häkkisen levittämä väite 'jokainen euro, joka annetaan ulkomaalaisille, on pois suomalaisilta' on valhe.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #54

Et siis pysty itse vastaamaan. Aika säälittävää.

Kommunismi on muuten aika paljon muutakin, kuin tuotantolaitosten yhteisomistusta, mutta argumentaatioidesi heikon tason huomioiden, en ole yllättynyt, että sinulle se on vain sitä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #55

Ei minulla ole mitään velvollisuutta lähteä joidenkin trolliharhauttajien matkaan. Tuttu taktiikka teikäläisillä.

Kommunismilla nyt ei vaan ole yhtikäs mitään tekemistä tämän nyt (blogin aiheen suhteen sivupolkuna) puheena olevan jutun kanssa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #56

Et siis pysty vastaamaan, vaan käännät sen trollaamiseksi. Säälittävää.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #57

Tyyppi, joka tulee ketjuun mölähtämään 'kommunismi' kitisee argumentoinnin tasosta?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #58

Tyyppi, jonka logiikka ontuu niin pahasti, ettei pysty vastaamaan yhteen kysymykseen, kehtaa solvata toisia ihmisiä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #46

Esa Mäkinen, kommunismissa valtio omistaa kaiken, kolhooseissa oli tosin yhteisomistus poikkeuksena, mutta valtion tiukassa hallinnassa.

Jaakko Häkkinen

Esa hyvä, puhumme valtion budjetista. Ihan samalla lailla terveyspalveluihin rahojen laittaminenkin pyörittää lääkäreiden palkallaan ostamista palveluista saatuja rahoja täällä. Ei kyse ole siitä, minne raha päätyy ruohonjuuritasolla, vaan siitä, että valtion budjetti on rajallinen. Pitäisikö Suomen sinusta ottaa miljardeja lisää velkaa vain ulkomaalaisten rahtaamiseksi tänne elätettäväksi? Mitäs järkeä siinä olisi?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tunnustatko propagandistisen valheesi vai et?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #162

Minkä valheen? Yhtä ja samaa rahaa ei voida käyttää suomalaisten palveluihin ja ulkomaalaisten elättämiseen - vain toiseen voidaan. Se on fakta.

Sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, mitä sen rahan saaneet ihmiset sillä itse tekevät - olennaista on, että se raha on pois valtiolta. Mikä tässä on niin vaikeaa sinun ymmärtää?

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Julkisen talouden vajetta tämäkin miljardi on kasvattanut. Hallitus olisi lähempänä vajeen oikaisutavoitettaan ilman tätäkin kustannusta.

Jaakko Häkkinen

Esa "TalousJaPropagandamestari" Mäkinen:
"Ravakit tietenkin uskovat mitä väitteitä vaan ja kuvittelevat, että Suomesta on viime vuonna lähetetty melkein miljardi euroa Isisin aseistamiseen."

Tämä oli ehkä vuosituhannen paras olkinukke! :D Siis aivan hillitöntä. Luovuutesi ja mielikuvituksesi ovat näköjään ehtymättömiä. :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Halla-ahon valintaan liittyisi aluksi suuria odotuksia ja kihinää, myöhemmin pettymystä kun tajutaan että maahanmuutto on niin pieni asia verrattuna moneen muuhun ja että hänen vaikutusmahdollisuutensa ovat yhtä vähäiset kuin Soinin.

Halla-ahon epäsosiaalinen, pisteliäs ja someen keskittyvä luonne tuo omat haasteensa. Sellaiseen johtajaan katkeroidutaan lopulta. Tokihan hänellä on sitten näitä seuraajia jotka harjoittavat henkilöpalvontaa ja uskovat varmasti johonkin vapahtajamaisiin taikoihin, mutta tosiasissa pakkomielteisiä somalijuttuja postaamalla ei pyöritellä sellaista väendiversiteettiä jota Soini. Scriptakaan ei taida päivittyä kuten ennen.

Joitain kannattajia hän voisi saada Kokoomuksesta niiden tilalle, jotka eivät usko hänen olevan pienen ihmisen asialla.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Olet oikeassa, ettei Halla-aho ole kovin karismaattinen ja hänen argumentaationsa pohjautuu logiikkaan ja faktoihin (tietystä kulmasta tulkittuna tietenkin, kuten muillakin), joten ei hän puheenjohtajana saisi aikaan mitään kansanhurmosta.

Valtion budjetissa maahanmuuttokustannukset ovat vielä hallittavissa, mutta kustannukset nousevat koko ajan. Monessa muussa länsimaassa ne ovat jo merkittäviä. Rahan palaminen ei suoraan edes ole se merkittävin muutos, joka löysästä humanitäärisestä maahanmuuttopolitiikasta seuraa. Kaikissa länsimaissa, joihin on suuntautunut merkittävää humanitääristä maahanmuuttoa tietyistä kulttuuripiireissä, on se johtanut ghettoutumiseen, väkivalta- ja seksuaalirikollisuuden kasvuun, rasismiin, syrjäytymisen kasvuun, rasismin kasvuun ja terrorismiin. Niin kauan, kuin meillä ei ole keinoja estää tuon kaltaista kehitystä, maahanmuuttopolitiikka vaikuttaa tulevien sukupolvien elämään enemmän, kuin mikään muu politiikan ala, turvallisuuspolitiikkaa lukuunottamatta. Mikä muu politiikan ala vaikuttaa sinun mielestäsi maahanmuuttopolitiikkaa enemmän tulevien sukupolvien elämään?

Jaakko Häkkinen

Petra, se että sinulle maahanmuutto on pieni asia, ei tarkoita, että se olisi kaikille pieni asia. Virheellinen yleistys. Ja Halla-aho tietenkin ajaa muitakin asioita kuin vain sitä, mistä hänet tunnetaan parhaiten.

Sekoitat myös henkilön nettipersoonan siihen, millainen hän olisi puheenjohtajana jäsenistölle naamakkain.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Perussuomalaisten jäsenmäärä laskee jatkuvasti. En usko että Halla-Ahon puheenjohtajuus tuo menetettyjä jäseniä takaisin. Ei yhden asian puolue vaan toimi Suomessa. Perussuomalaisista tulee Kd:n kaltainen satiaispuolue.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Halla-ahon tullessa puheenjohtajaksi kaikki eotetut saavat kirjeen tulleensa hyväksytyiksi jälleen puolueenjäseneksi.Kirjeessä on maksettu palautuskuori jolla voi kieltäytyä.
Oma tupa on puhdistettava ensin.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Halla-aho on yhden asian mies. Soini miettii muutakin kuin vain pakolaisia ja maahanmuuttajia ja on paljon siksikin onnistunut saamaan puolueensa näin suureksi. Tähän Osmo Soininvaara viittasikin, pohtiessaan miten Halla-aho mahtaa saada demareista loikanneet tehdastyöläiset taakseen. Siihen kun tuskin riittää kohkaaminen maahanmuutosta. Halla-ahoon monen suomalaisen on hyvin vaikea samaistua. Itsekin olen vähän samantyyppinen hassu humanisti, mutta en suurin surminkaan kuvittelisi kykeneväni minkään puolueen puheenjohtajaksi. Siinä kun tarvitaan myös sosiaalisia taitoja ja niitä Halla-aholla on suurin piirtein yhtä vähän kuin itsellänikin.

Jaakko Häkkinen

Ossi, Halla-aholla on toki paljon muitakin mielipiteitä kuin maahanmuuttoon liittyviä, kuten haastattelustaan selviää.

Sosiaalisia taitoja emme voi arvioida, ennen kuin olemme olleet tekemisissä ihmisen kanssa - ne eivät välity nettipersoonasta mitenkään. En näe mitään syytä uskoa, että Halla-aho olisi jokin hirviöpomo joko räyhäisi jäsenistölle.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Halla-ahossa minua ei häiritse hänen mielipiteensä. Siis ihan oikeat mielipiteet eikä vain retoriikka. On ihan ok vastustaa maahanmuuttoa tai ajaa eroa EU:sta yms. Sellaista tekee moni muukin. Halla-ahon kohdalla itseäni ihmetyttää kuitenkin eniten se, että hän tekee politiikasta identiteettipolitiikkaa vaikka itse arvostelee ns. suvaitsevaisia ja vihreitä täysin samasta. Esimerkiksi meppinä hän on äänestänyt EU:n korruption vastaisia toimia vastaan. En oikeasti usko, että hän vakavissaan tuollaista vastustaa vaan äänesti näin siksi, että se on ikään kuin "väärien" ihmisten ajama hanke. Tällainen "en kannata tätä kun en halua kuulua noiden kanssa samaan ryhmään"-identiteettipolitiikka on ihan ok kirkkoslaavin tohtorilta joka kirjoittaa blogiinsa myös maahanmuutosta. Mielestäni poliitikolta tällainen toiminta on sekä vastuutonta, että erittäin lapsellista. Luulin Halla-ahon muuttavan tyyliään kun hän ryhtyi poliittiselle uralle, mutta tässä asiassa olen saanut pettyä. Uskon myös, että moni äänestäjäkin haluaa että poliitikko pyrkisi ihan oikeasti vaikuttamaan asiohin (muuhunkin kuin siihen maahanmuuttoon) sen sijaan että vain äänestelee vähän kuin "läpällä" tai provoillakseen.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #109

Ossi, tuollainen on valitettavan yleistä kaikissa poliittisissa suuntauksissa. Hyvää esimerkkiä näyttävät kaikki "emme leiki enää persujen kanssa jos Hallis valitaan" -tyypit. :)

En tunne mainitsemaasi tapausta, mutta mikäli Halla-aholla ei ole asiaperusteluja äänestyskäyttäytymiselleen, niin silloin asia ei ole hyväksyttävä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #109

"Esimerkiksi meppinä hän on äänestänyt EU:n korruption vastaisia toimia vastaan."

En nyt muista oliko kyseessä juuri tämä äänestys mutta EU:n parlamentissa usein vastaavanlainen positiivinen näkemys usein liitetään ehtoihin joissa joudutaan ottamaan mukaan useita huonompia vastuita kuten EU:n veronkanto-oikeus. Ojutkankaan yksinkertainen näkemys ei kuitenkaan ole koko totuus vaan lähinnä fedealistin propagandaa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Perussuomalaisten kannatuksen sai raketoimaan juuri Halla-Ahon liittyminen puolueeseen, ei Soini vaikka olikin luonut hyvän toimintaympäristön. Ilman Halla-Ahoa ei olisi Perussuomalaisista koskaan tullut suurta. Soini sai itsekin ääniä siitä että oli ottanut maahanmuuttokriittiset mukaan puolueeseen.

Perussuomalaisten ongelmaksi on tullut brexitiä vastaan saarnaava ja Turkin demokratiaa ylistävä Soini, joka on vesittänyt puolueelle ladatut odotukset. Mies pehmeni kuin korppu teehen päästyään hallitukseen. Hänestä puolueen on päästävä eroon ensimmäisenä, jos aikoo nousta.

Ihmettelen minäkin Soininvaaran kahden viikon samppanjajuhlia Halla-Ahon voittaessa. Voi tulla itku pitkästä ilosta.

Pekka Iiskonmaki

Soini on jo kovin väsyneen oloinen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Halla-ahon valinnan tärkein ja ylivoimaisesti paras vaikutus on nykyhallituksen kaatuminen ennen maakuntauudistusta ja Sipilä/Berner kaksikon muiden puhallusten toteutumista.

Persujen kuolinkellot soivat jo muutenkin, joten Halla-ahon valinnalla ei ole puolueen menestyksen kannalta varsinaista vaikutusta. Luonnollinen rasismin kannatus on jossain KD:n ja Rkp:n tuntumassa.

Onnea Hallikselle pj-kisaan!

Jaakko Häkkinen

Börjen fantasioilla ei ole mitään todellisuuspohjaa.

Käyttäjän Veli-MattiTanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Hyvä kirjoitus blogistilta.

Kovin on ristiriitaista spekulointia. Monien spekulaatiot näyttäisivät heijastavan vahvasti omia toiveitaan tulevasta puheenjohtajasta, mikä on tietenkin kovin inhimillistä. Samankaltaisia spekulaatioita sai lukea jopa ammattitoimittelijoiden raapustamina Yhdysvaltojen pressavaalien alla.

On hauskaa nähdä ossien, teppojen ja petrojen olevan kovin huolissaan Perussuomalaisten kuihtumisesta, mikäli Halla-ahosta tulisi uusi puheenjohtaja. Luulisi, että tällaisten ossien, teppojen ja petrojen kannattaisi päinvastoin tukea ja vahvistaa kirjoituksillaan Halla-ahon valintaa. Heidän intresseissään kun näyttäisi olevan juurikin Perussuomalaisten kuihtuminen. Jokin ei yhtälössä täsmää?

Taitaa tällaisten ossien, teppojen ja petrojen sisällä oikeasti kalvaa pelko siitä, että Halla-aho vie Perussuomalaiset ennen näkemättömään menestykseen?

Halla-aho vai Soini (tai Soinin tukema ehdokas) -asetelma vaikuttaa varsin tasaväkiseltä, ainakin tässä vaiheessa. Asiat tulee menemään, niin kuin ne menee.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Teet aika vahvoja oletuksia tämän aiheen herättämistä tunteista. Ainakaan itse en esitä mitään toiveita mihinkään suuntaan ja minun puolestani Halla-aho voi kaikin mokomin viedä perussuomalaiset vaikka sitten ennennäkemättömään menestykseen. Olen ehdottomasti Halla-ahon kanssa samaa mieltä siitä, että kansallismielisyyden on parempi purkautua puolueessa kuin kadulla. Tähän perussuomalaisia tarvitaan vaikka itse en heitä äänestäkään.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olen yksi niistä persuäänestäjistä, jotka Halla-ahon puheenjohtajuus karkottaisi heti. Jos samalla kaksi skinheadia tulee eteisessä vastaan, on nettovaikutus puolueen näkökulmasta +1, ja kukapa sellaisesta kieltäytyisi?

Liikkuvan äänestäjän yhteiskunnallinen onnenhetki koittaa - jos koittaa - vaali-iltana ääntenlaskun yhteydessä: jos käsittää olleensa osa suurta siirtymää, tuntee itsensä hyvin, hyvin tärkeäksi.

Jaakko Häkkinen

Miksi ihmeessä pelkäät Halla-ahoa? Eihän puolueen ohjelma mihinkään muutu - maahanmuuttokriittisyys on kuulunut persuihin alusta asti.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Välittyikö kommentistani todellakin pelko?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #123

Tuomo, kyllähän ilmaus "karkottaisi heti" viittaa pelkoon. Olipa kyse pelosta tai vastenmielisyydestä, niin osaisitko kertoa, miksi Halla-aho laukaisee sen?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #126

Ehdin juuri kirjoittaa perustelujani kommentiksi nro 128!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomessa on suuri maltillisten äänestäjien joukko, osa siitä ryhmästä on liikkuvia äänestäjiä. Maltillisissa on myös maltillisesti "kansallismielisiä".

Juuri nämä ovat sen suurimman kannatuksen tuoneet. Kovin "radikaali" linja ei saa heiltä kannatusta, ellei valtakunnassa asiat käänny merkittävästi huonompaan suuntaan. Tästä syystä en usko PS:n kannatuksen nousuun. Linjan muutos myös karkoittaa äänestäjiä, eikä pelkästään tuo niitä. Joten todennäköisesti "nettomuutos" on negatiivinen.

En usko, että vaipat housuissa kirkon rapusilla kiipeily äänestäjiin merkittävässä määrin kolahtaa. Yleinen mielipide sellaiseen toimintaan on todennäköisesti negatiivinen.

Toinen kysymys on puolueen sisäinen tilanne. Kaapin päältä siivotaan Soinin kannattajia pois jos valta vaihtuu. Kaverit haluavat aina kaverinsa pelipaikoille. Se on inhimillistä valtapelissä. Siitä syntyy kovempaa sisäistä jännitettä ja sillä voi olla seurauksensa. Peli on kovaa ja raadollista, etenkin kun näkee sen sisältä päin itse.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jos tulee valtapeliä ja draamaa, kannattaa muistaa että soinilaiset istuvat säätiörahojen päällä. Tästä voi potentiaalisesti tulla isokin parku.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kiinnostaa näin sivusta tietää Soinin säätiörahojen määrä ja etenkin verraten skp:läisten ja muiden puolueiden säätiöiden varoihin. Kerro ihmeessä tietosi laajemmin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #60

Petra on lukenut lehdestä, sen on pakko olla totta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #60
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #60

Puolueella ja Säätiöllä on yhteinen tilintarkastaja ja Soini toimii jäävittömänä puheenjohtaja puoluevaltuustossa myöntäen halitukselle tili-ja vastuuvapauden edellisen vuoden tileistä, vaikka mikään toimielin ei ole laatinut tulevanvuoden toimintasuunnitelmaa, eikä talousarviota tulevalle toimintavuodelle, joka vaaditaan kylläkin piirijärjestöiltä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #68

Sinä se jaksat jauhaa tuota samaa, vaikka et kuulu puoluevaltuustoon, joka käsittelee tili- ja vastuuvapauden myöntämisen.

Kuinkahan monta kertaa olen sinulle selittänyt puolueiden valvonnan. No kerta vielä. Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on eduskunnan yhteydessä toimiva riippumaton viranomainen, joka tarkastaa valtion taloudenhoitoa ja talousarvion noudattamista sekä valvoo finanssipolitiikan sääntöjä. Lisäksi tarkastusvirasto valvoo vaali- ja puoluerahoitusta.
http://vm.fi/valtiontalouden-tarkastusvirasto

Valtion tarkastusvirasto vaatii vuosittain puolueiden tilinpäätösasiakirjat ja ihan samalla vaatimustasolla. Myös piireittäin. http://www.vaalirahoitus.fi/fi/index/puoluetukiilm...

Näyttää vuoden 2015 tilintarkastajana lausunnon antaneen KHT, JHTT Tom Sandell.
Onko tilintarkastaja mielestäsi epäpätevä? Miksi levität jatkuvasti ko. puolueesta harhaanjohtavaa tietoa?

http://www.vaalirahoitus.fi/fi/index/puoluetukiilm...

http://www.vaalirahoitus.fi/fi/index/puoluetukiilm...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #71

Sirpa, olen kuulunut puoluevaltuustoon, missäkoden levitän harhaanjohtavaa tietoa?
Kerroppa mikä toimielin vahvistaa puolueessa tulevanvuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion ?
Totuus on tarua ihmeellisempi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #82

Tämän asian kommentoiminen menee kyllä Häkkisen kirjoituksen ulkopuolelle.
Kerro ihmeessä missä laissa on vaatimus poliittisen puolueen toimintasuunnitelman ja talousarvion esittämisestä. Ei niitä kuitenkaan kielletty ole. Ymmärrän hyvin puolueen pyytävän piirijärjestöiltä toiminnan rahoittamista varten ko. suunnitelmatiedot.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #97

Puolueethan ovat yhdistyksiä joiden valvonta ei kuulu millekkään viranomaiselle, siksi vaalilakiakaan ei tarvitse noudattaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #112

Miksi taas vänkäät vastoin parempaa tietoa. Kts kommnettini 1, jossa on kerrottu valvova viranomainen ja linkki nettisivvulle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #127

Valvooko mikään viranomainen yhdistyslain noudattamista, vositko Sirpa vastata ?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Perussuomalaisten maahanmuuttokriittiseen siipeen profiloituneet eivät kyllä varsinaisesti ole mitään köyhien ystäviä. Tom Packalén ja Jussi Halla-aho ovat talouspoliittiselta linjaltaan melko kokoomuslaisia. Sampo Terho ei talouspoliittisesti erotu kokoomuslaisista mitenkään ja hänkin kirjoitti Kanavaan vuonna 2007 tekstin jossa povasi valkoisen rodun selviytymisen olevan uhattuna. Vuonna 2010 hän luonnehti monikulttuurisuutta kansallisen kulttuurin tuhoavaksi aatteeksi. Nykyään hän tietty pyrkii esiintymään maltillisempana.

Halla-ahon uskottavuutta pienituloisten puolustajana vähentää lähinnä se, ettei hän ole kiinnostunut juuri muusta kuin maahanmuutosta ja siinä sivussa aselakien lieventämisestä.

Vaikka suurin osa suomalaisista haluaisi vähemmän maahanmuuttoa se ei tee heistä nuivia, jotka uskoisivat monikulttuurisuuden olevan aate joka pyrkii itseisarvoisesti heterogeeniseen yhteiskuntaan tai Eurabiaan ja salaliittoteorioihin islamisaation etenemisestä. Näillähän kriittisen liikkeen valtavirta Halliksineen ja Immosineen propagoivat.

Pakolaispolitiikkaa on lisäksi kiristetty tämän hallituksen toimesta todella epäinhimilliseen suuntaan. Irak on julistettu poliittisella päätöksellä turvalliseksi, vaikka se ei sitä ole. Sinne myös palautetaan turvapaikanhakijoita joita on uhkailtu ja yritetty värvätä terroristijärjestöihin, koska yritykset eivät ole olleet tarpeeksi henkilökohtaisia!

Mutta valitaan kaikin mokomin Hallis persujen johtoon, itsehän sen päättävät.

Aasinsiltana; näin sinut ohimennen Janne Muhosen kouluruotsia käsitelleessä blogissa heittämässä läppää siitä, miten Ruotsin pääkieli on tulevaisuudessa arabia. Mitä sulle on Jaska tapahtunut? Et sä ennen ollut noin avoimesti niuvanniemeläinen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Karo kirjoittaa mielipiteenään "Tom Packalén ja Jussi Halla-aho ovat talouspoliittiselta linjaltaan melko kokoomuslaisia."

Ihanko tosissasi ajattelet kahden puolueen edustajan muodostavan Perussuomalaisten poliittisen linjan?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

En minä puhunutkaan Perussuomalaisten linjauksista kokonaisuudessaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #65

Miksi sitten toit tuon esille? Onhan jokaisessa puolueessa erilaisia linjamielipiteitä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #69

Miksi ei? Jos Halla-ahosta tulee puheenjohtaja persujen talouspoliittinen linja voi kokkarilaistua. Tai sitten hän delegoi tavalliseen tallaajaan enemmän koskettavat aiheet muille ja keskittyy itse lempiaiheisiinsa.

Lisäys: Saakohan muuten Mestari pidettyä perussuomalaiset otteessaan samalla tavalla kuin Isä-Timo? Persut taitavat olla ainoa eduskuntapuolue jossa puolueen johto on määrännyt tahdin, eikä kenttä. Mestarilla ei kuitenkaan ole Soinin karismaa, joten kenttä saattaa nousta kapinaan Mestarin tyranniaa vastaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #70

Kommenttisi katson ristiriitaiseksi edelliseen verrattuna. Vanha sanonta sanoo "Ei yksi mies taloa pystyssä pidä" pätenee puolueen poliittiseen linjaan oli sitten puheenjohtajana kuka tahansa.

Taitaa olla Karolla enemmän toiveajattelua. ;)

Mikäli olen puolueen linjan oikein ymmärtänyt, niin se on kylläkin voimassa puoluekokouksen esitysten pohjalta laadittu. Kuten muissakin puolueissa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #72

Unohdat persunuoria ennen johtaneen pintaliito narsisti Sebastian Tynkkynen, joka sai kenkää puolueen kolmannen varapuheenjohtajan paikalta. Hänen sallittiin huseerata puolueessa aikansa, mutta kun hän arvosteli ankarasti puolueen hallituksessa oloa, ja sitä kautta Timo Soinia, hänelle näytettiin ovea.

Yksi mies, nainen tai muunsukupuolinen ei ehkä pidä taloa pystyssä, mutta yksi voi taloa enemmän tai vähemmän autoritaarisesti johtaa.

Lisäksi: Puolueohjelma kertoo jotakin puolueiden linjasta, mutta ei kokonaisuutta. Myös käytännön toimilla on merkitystä linjan määrittelyssä ja siinä millaisena puolue nähdään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #73

Tähän kohtaan on pakko sanoa, että Vasemmistoliitto on tästä yksinvaltiudesta oiva esimerkki, joten olet varmasti oikeassa tässä asiassa. :)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #74

Kuis ny silleen? Ai niin, sä puhut tietty Mustajärvestä, Yrttiahosta ja viime halllituksen aikana tapahtuneesta eduskuntaryhmän hajoamisesta. Yrttiahon erottaminen puolueesta ei kuitenkaan lopulta tainnut onnistua, vaikka itsekin luulin jonkin aikaa erottamisen onnistuneen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #73

Puolueensäännöt kertovat totuuden, kun niitä ei edes noudateta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #73

Karo en unohda puolueen nuorten yhdistystä. Tuo nuorten yhdistys kuitenkin toimii erillisenä PS:n puolueen toiminnasta, joten en tuossakaan mielessä ymmärrä yhdistämistäsi PS:n toimintaan.

Lienee päivänselvää, ettei toisen puolueen vankka kannattaja voikaan nähdä mitään hyvää toisen puolueen toiminnassa. Tällaisen havainnon voi epäilemättä tehdä monien kommentoijien kannanotoista täälläkin.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #98

Älä viitsi. Sebastian Tynkkynen ei ollut ainoastaan Perussuomalaisen puolueen jäsen, vaan hän oli ennen Soinin varpaille astumistaan puolueen kolmas varapuheenjohtaja. Puolueesta häntä ei saatu lopulta erotuteksi, mutta kolmannen varapuheenjohtajan paikan hän menetti.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #111

Niin ja mitähän merkitystä on puolueilla yleensä kolmannella varapuheenjohtajalla? Käytännössä Tynkkysellä tuskin mitään, vaikka ei olisi mitään kommervenkkiäkään tapahtunut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #117

Varapuheenjohtaja Hanna Mäntylänkin ura ministerinä jäi varsin lyhyeksi.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus
Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #66

Hillitse vihasi! Sen tunteen ilmaiseminen on kriminalisoitu.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Miksi persujen pitäisi vedota juuri pienituloisiin? 2011 Vaalien jälkeen Perussuomalaisten äänestäjiä tutkittiin ja he olivat parempituloisia, kuin Vihreiden, Keskustan tai SDP:n kannattajat. Tämä on sinänsä luonnollista, koska keskiluokka maksaa myös unelmahötön kustannukset.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ei Perussuomalaisten pidä tai ole pakko vedota pienituloisiin, mutta moni heistä on kokenut olevansa vähäosaisten ja pienen ihmisen asialla. Esimerkiksi Jari Lindström.

Rajat Kiinni!- ja Suomi Ensin!-liikkeiden mielenosoitusten osaanottajissa on ollut esim. työttömiä, jotka ovat pettyneet persujen hallituksessa ajamaan maahanmuuttopolitiikkaan ja lähteneet mukaan heitäkin radikaalimpiin ryhmittymiin. Näiden liikkeiden johtotähdillä ei tosin ole ollut perussuomalaisissa mitään erityisasemaa, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta kuten Terhi Kiemunkia.

Tuloerojen kasvusta, leikkauspolitiikasta, leipäjonojen lisääntymisestä yms. huolimatta on keskiluokka Suomessa yhä hyvin suuri ja sille on tarjolla muitakin kaikkia. Tuskin enemmistö keskiluokasta näkee humanitaarisen maahanmuuton, autoveron ja kaikille pakollisen toisen kotimaisen kielenopetusta minään ykköskysymyksinä äänestysvalintoja tehdessään.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #80

Keskiluokka onneksi vielä on suuri ja toki sinne mahtuu kaikkien puolueiden kannattajia. Ihmetyttää kuitenkin, kun järjestäen persut koitetaan leimata joksikin syrjäytyneiden puolueeksi, vaikka ydinkannatus löytyy nettoveronmaksajista, jotka lopulta joutuvat tulonsiirrot kustantamaan.

Onko eduskunta-avustaja mielestäsi jotenkin merkittävä hahmo missään puolueessa? Kukaan ei tietäisi kuka Kiemunki on, jos media ei häntä olisi pinnalle nostanut. Tuskin hänellä julkisuudesta huolimatta on puolueessa mitään valtaa, vaikka tavallisen kansanedustajan avustaja onkin.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #86

Tyypillisen persujen äänestäjän todettiin tosiaan olevan yksityisyrittäjä vuonna 2011 tehdyssä tutkimuksessa.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/vaalit201...

Kysymys ei ole siitä millainen on keskiverto persuäänestäjä, vaan siitä millaisiin äänestäjiin yritetään vedota. Eli tässä tapauksessa pienituloisiin ja myös syrjäytyneisiin. Jos olet huomannut, niin alustaja on tehnyt saman huomion.

Kiemunki on ollut näkyvä hahmo rajakkien keskuudessa, järjestänyt bussikuljetuksia liikkeiden mielenosoituksiin ja kirjoittanut näitä ryhmiä tukevaan MV-lehteen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #87

Kiemunki voi olla näkyvä hahmo noissa mainitsemissasi ryhmissä, mutta alunperin kirjoitit, että hän olisi persuissa merkittävässä asemassa, mitä eduskunta-avustaja ei todellakaan ole.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #89

Kiemunki on kuitenkin myös Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja, eli ei ihan kuka tahansa varavaltuutettu. Eivätkä hänen mielipiteensä ole puolueessa mitenkään poikkeuksellisia.

Olisi kuitenkin pitänyt täsmentää Kiemungilla olevan erityisasema nimenomaan rajakkien keskuudessa. Monella muu räyhääjä kuten Junes Lokka, Susanna Kaukinen, Tuukka Kuru ja Marco de Wit eivät ole ikinä olleetkaan Perussuomalaisten jäseniä. Noissa porukoissa tosin taitaa vaikuttaa myös Kristiina Vainikka niminen valtuutettu.

Minä myös selkeästi liitin Kiemungin kommentissani enemmän näihin ulkoparlamentaarisiin ryhmiin, kuin persuihin.

Muokkaus: Espoon Perussuomalaisten Seppo Huhta unohtui kokonaan. Olen itse nähnyt hänet messuamassa Joensuussa pidetyssä mielenosoituksessa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #89
Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #86

Tyypillisen persujen äänestäjän todettiin tosiaan olevan yksityisyrittäjä vuonna 2011 tehdyssä tutkimuksessa.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/vaalit201...

Kysymys ei ole siitä millainen on keskiverto persuäänestäjä, vaan siitä millaisiin äänestäjiin yritetään vedota. Eli tässä tapauksessa pienituloisiin ja myös syrjäytyneisiin. Jos olet huomannut, niin alustaja on tehnyt saman huomion.

Kiemunki on ollut näkyvä hahmo rajakkien keskuudessa, järjestänyt bussikuljetuksia liikkeiden mielenosoituksiin ja kirjoittanut näitä ryhmiä tukevaan MV-lehteen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #88

Olen sitä mieltä, että nämä Kiemungit, Tynkkyset, ym. ääripersut aiheuttavat puheillaan ja toimillaan myös sitä äänestäjäkatoa.

Ei se varmaan moneenkaan työttämään vetoa tuollainen toiminta, tietysti on niitäkin, joiden mielestä kaikki on maahanmuuton vikaa, ja varsinkin täällä usarissa niitä on paljon.

Soini puheilla ja kansanomaisuudella vaalivoitot otettiin viimeksi, en kyllä millään näe sitä samaa karismaa Halla-Ahosta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #92

Halla-aho on kuin argon-kaasu, hajuton, mauton ja väritön.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #93

Sopisi hyvin Rinteen, Orvon ja V. Niinistön joukkoon.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #94

Se kirjoitetaan Orpon. Hän on julkisesti pyytänyt, ettei hänen nimeään kirjoitettaisi noin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #95

Kiitos korjauksesta, en ollut asiasta tietoinen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #95

Se kirjoitetaan Orpon.

Orpo on paljon haltija, mutt'ei suomenkielen. Jos ei pidä sen taivutuksesta, niin pitää vaihtaa nimeä.
Jos kirjoittaa 'Orpon', niin nimi on Orppo.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #110

Harri, kyllä Karo on oikeassa. On erisnimien taivutuksissa käytettävä mielellään henkilön omaa tahtoa. Tässä Orpon omaa.

"Joitakin nimiä on taivutettu yleisten sääntöjen vastaisesti vain sen takia, että niiden kuuluisat kantajat ovat niin halunneet. Näitä ovat ”Ryti” ja ”Raade”, joita on toivottu taivutettavan niin, että genetiivit ovat ”Rytin” ja ”Raaden” eikä normaalien sääntöjen mukaan ”Rydin” ja ”Raa­teen”. Näin usein taivutetaankin, ja niinpä on syntynyt tilanne, jossa kirjoittaja ei oikeastaan voi lainkaan taivuttaa näitä nimiä ilman, että lukijoiden merkittävä osa pitää taivu­tus­ta vää­rä­nä."
https://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielenopas/8.4.html

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #120

Koska en ole Kokoomuksen jäsen, taivutan suomen kieliopin mukaan.

Jaakko Häkkinen

Jos Halla-aho ei itsekään tajua sitä persuäänestäjien kaksoisrakennetta jonka tässä esittelin, silloin kannatus tuskin kasvaakaan. Uskon kuitenkin hänen tajuavan. Silloin hän ei puoluejohtajana ajaisi mitään kokoomuspolitiikkaa.

Jokaisella meistä on pääkiinnostuksenkohteemme, mutta se ei mitenkään tarkoita, ettei mikään muu kiinnostaisi!

Karo, en minä ole mihinkään muuttunut. Jos seuraat Ruotsin väestöennusteita, niin onhan selvää, että maahanmuuttajataustaisten lukumäärä kasvaa paljon nopeammin kuin kantaruotsalaisten lukumäärä. Ei siinä ole mitään ideologista, että huomioi nykykehityksen suunnan. Siinä on sen sijaan ideologista aivopesua mukana, että kieltäytyy katsomasta todellisuutta...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ihan rehellisesti jos ajattelee persuja ja mahdollista puheenjohtajavaihdosta, niin sehän on täysin jäsenten käsissä. Valinta voi olla hyvä, tai valinta voi olla huono. Aina se suuri suosio omien joukossa ei ole suuri suosio Suomalaisten keskuudessa.

Soini nyt on pitkäaikainen ja arvostettu poliitikko, jonka johdolla puolue on tehnyt Suomessa historiaa, se, että kannatus nyt on tällä tasolla tuskin Soinia on yllättänyt, paljon enemmän sitä hermostuneisuutta ja jopa paniikkia näissä persujen oikeassa siivessä.

Halla-Ahon ja hänen tukijoiden kampanja voi hyvinkin onnistua, mutta se ei mihinkään vielä itsessään johda, silloin on hänelläkin edessä se totuuss, että nettikirjoituksilla ei puoluetta johdeta, eihän hänellä ole mitään kokemusta puoluepolitiikasta, johtamisesta ja hallitustyöstä. Siinä se siperia sitten opettaa.

Persut valitsevat itsensä näköisen puheenjohtajan, ja Hjallis se voi hyvinkin olla, niinkuin sanoin, se omien keskuudessa ilmenevä hype, ei vielä mitään merkitse, teot merkitsevät.

Tuolla ison veden toisella puolellakin kansa halusi yhden sortin ulkopuolisen johtoonsa, ei Trumpilla ollut mitään kokemusta politiikasta, eikä edes toimintatavat ole hallussa. Trump on toimillaan osoittanut sen, että ne suuret puheet ja aikomukset voivatkin yhtäkkiä pysähtyä, kun päätökset ovat älyttömiä ja lainvastaisia.

Puheiden ja tekojen välillä on usein syvä kuilu, ja Halla-Ahon tapauksessa ei ole vielä mitään tekoja, vain puheita.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kirjoitat "....Halla-Ahon tapauksessa ei ole vielä mitään tekoja, vain puheita."

Miten mahtaa olla maahanmuuton tiukennusten kanssa, jotka laadittiin joulukuussa 2015? Ainakin minä olen kuullut ja uutisena lukenut nimenomaan Halla-ahon laatineen tai ainakin olleen suureksi avuksi tämän listan Sipilän hallituksen toteutettavaksi;
http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1058456/H...

Mahtaa olla Halla-aho ollut tekemisissä jo alunperin hallitusohjelmaa sorvaamassa PS:n yhtenä edustajana?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No ne on pitkälti myös noita takahuonetoimintoja. Tottakai Halla-Ahon osallistunut puolueen toimintaan, mutta ei missään oikein julkiseesa toiminnassa, eduskunnassakin pikemminkin hiljainen seuraaja.

Johtajaominaisuuksia ja karismaa vaaditaan nykyisiltä puoluejohtajilta, itsehän hän on todennut, että ei ole kotonaan puolueen johtotehtävissä.

Mutta sekin on tietysti persujen jäsenten valinta, eipä siihen ole muilla sanomista.

Siltikin olen sitä mieltä, että ison virheen persut tekevät, jos Halla-Ahon valitsevat, suunta on kauemmas valtavirrasta, kauemmas normaalista yhteistyöstä ja kauemmas hallituksesta.

MIhinkään vasemmistovetoiseen hallitukseen ei ole varmasti persuilla mahdollisuutta, jos Halla-Aho johtaa, joten sitten kannattaa pienemmän puolueen toivoa, että vaalit voittaa joku muu kuin sdp.

Jaakko Häkkinen

Trump on tyhmä ja tietämätön valehtelija, Halla-aho on älykäs ja tietäväinen todenpuhuja, joka osaa perustella kaikki näkemyksensä. Ei heitä voi verrata. Tietenkään tunnepaatokseen ja ideologiseen aivopesuun eivät järkiperustelutkaan mene läpi.

Se, että ihmisillä on ennakkoluuloja Halla-ahoa kohtaan, on vain alkupiste - jokainen tolkun ihminen tajuaa nopeasti, ettei Halla-aho ole Soinia kummempi puoluejohtaja. Halla-aholla on jo kokemusta eduskunnasta ja europarlamentista, hän osaa kyllä toimia.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

"Trump on tyhmä ja tietämätön valehtelija, Halla-aho on älykäs ja tietäväinen todenpuhuja"

Eikö herätä epäilyksiä, että älykäs Halla-aho kannatti niin intomielisesti tyhmää valehtelijaa?

"osaa perustella kaikki näkemyksensä."

Taidatpa olla jonkin ihannekuvan vallassa. Kyllähän H-a:llakin on näkemyksiä, joiden perusteluksi ei tule kuin kiertelevää sönkötystä. Itse muistan näitä tulleen esim. haastattelussa, jossa haastattelija kysyi, miksi H-a toisaalta esittää, että pakolaisiksi pyrkiviä olisi autettava lähellä asuinalueitaan, toisaalta vastustaa tällaiseen toimintaan myönnettäviä määrärahoja.

"jokainen tolkun ihminen tajuaa nopeasti, ettei Halla-aho ole Soinia kummempi puoluejohtaja"

Ei ole kauhean fiksua sanoa, että tolkun ihminen tajuaa olla samaa mieltä kuin blogisti. S. ja H-a ovat hyvin erilaisia jo siinä, että H-a on alusta asti profiloitunut yhden asian ihmiseksi. H-a vaikuttaa lisäksi paljon herkkähipiäisemmältä, siitä huolimatta että sumeilematta nimittelee vastustajiansa limaisiksi matelijoiksi tms. ja heidän mielipiteitään oksennuksiksi.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #139

"Eikö herätä epäilyksiä, että älykäs Halla-aho kannatti niin intomielisesti tyhmää valehtelijaa?"
-- Eiköhän hän valinnut mielestään pienemmän pahan. Ei se Hillarykään mikään ruudinkeksijä tainnut olla...

"Taidatpa olla jonkin ihannekuvan vallassa. Kyllähän H-a:llakin on näkemyksiä, joiden perusteluksi ei tule kuin kiertelevää sönkötystä. Itse muistan näitä tulleen esim. haastattelussa, jossa haastattelija kysyi, miksi H-a toisaalta esittää, että pakolaisiksi pyrkiviä olisi autettava lähellä asuinalueitaan, toisaalta vastustaa tällaiseen toimintaan myönnettäviä määrärahoja."
-- Kiertelevä sönkötys on vain sinun tulkintasi tilanteesta. Käsittääkseni kehitysapua persut ovat valmiit antamaan sitten, kunhan rahaa ei enää kulu Suomessa ulkomaalaisiin. Ihan johdonmukaista siis.

"Ei ole kauhean fiksua sanoa, että tolkun ihminen tajuaa olla samaa mieltä kuin blogisti."
-- Siksipä en niin sanonutkaan. Kaipaatko apua luetun ymmärtämisessä?

"S. ja H-a ovat hyvin erilaisia jo siinä, että H-a on alusta asti profiloitunut yhden asian ihmiseksi. H-a vaikuttaa lisäksi paljon herkkähipiäisemmältä, siitä huolimatta että sumeilematta nimittelee vastustajiansa limaisiksi matelijoiksi tms. ja heidän mielipiteitään oksennuksiksi."
-- Se, että puhuu paljon yhdestä asiasta, ei todellakaan tarkoita, että mikään muu ei kiinnosta.
Joo, Halla-ahon kannattaisi lieventää ärsykkeisiin reagoimistaan kyllä, siitä olen samaa mieltä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #144

Vastaat kiitettävän ahkerasti kommentteihin, ja selitys tuntuu löytyvän joka asiaan, jopa Trump-innostus vääntyy joksikin pienemmän pahan valinnaksi. Vaikutelmaksi jää, että olet nyt jostain syystä harrastunut Halla-ahon valkopesuun, eivätkä vasta-argumentit sinua sanottavasti kiinnosta. Sikäli luulisi kiinnostavan, että nämä vasta-argumentit – vaikket niihin sinänsä yhtyisi – kuitenkin kertovat syistä, joiden johdosta monet eivät Halla-ahoa kannata, mikä on varsin keskeistä blogisi aiheen kannalta.

Antaisin myös sen ystävällisen neuvon, että pilkalliset huomautukset, kuten "Kaipaatko apua luetun ymmärtämisessä?" eivät paranna keskusteluilmapiiriä, varsinkaan kun niihin ei ole mitään aihetta. En ymmärrä, miten voit väittää, että et sanonut, että "jokainen tolkun ihminen" yhtyy erääseen näkemykseesi. Jos tarkoituksesi oli sanoa jotain muuta, taidat itse kaivata apua selkeässä kirjallisessa ilmaisussa.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #149

Olli hyvä, minä katson asioita objektiivisesti. Se että sinusta perustelun löytyminen on valkopesua, kertoo omasta ennakkoasenteestasi. Otan huomioon kaikki pitävät vasta-argumentit - sellaisia odotellessa... Toistaiseksi meillä on vain tulkintoja suuntaan tai toiseen. On hyvin mahdollista, että Halla-aho on äänestänyt jossain asiassa silkkaa änkyryyttään, mutta mahdollisuutta ei pidä sekoittaa varmuuteen.

Pilkallisuus on omassa silmässäsi. Se, että joku lukee kommentistani jotain mitä siinä ei ole, osoittaa, ettei luetun ymmärtäminen mennyt ihan putkeen. Tästä sanominen ei ole epärakentavaa, päinvastoin se on rakentavaa ja pitää keskustelun aiheessa, karsien harhapolkuja.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #149

Minä: ”Se, että ihmisillä on ennakkoluuloja Halla-ahoa kohtaan, on vain alkupiste - jokainen tolkun ihminen tajuaa nopeasti, ettei Halla-aho ole Soinia kummempi puoluejohtaja.”
Sinä: ”Ei ole kauhean fiksua sanoa, että tolkun ihminen tajuaa olla samaa mieltä kuin blogisti.”
-- Halla-aholla ja Soinilla on eroja, sitä en ole kiistänyt. Sanoin, ettei Halla-aho ole Soinia kummempi puoluejohtaja. Miten hänen erilainen painotuksensa tai luonteensa muka tekisivät hänestä ratkaisevasti erilaisen puoluejohtajana?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #151

Mikä tekisi kenestäkään puoluejohtajana toisesta erottuvan, ellei juuri luonne ja poliittiset painotukset? Mahdollisesti koulutus, kokemustausta ja uskonnollinen vakaumus, mutta nekin eroavat radikaalisti. Ennemminkin ihmettelisin näkemystä, että Halla-aho tulisi olemaan puoluejohtajana Soinin kaltainen. Sille en löydä oikeastaan mitään perusteita, mihin sinä pohjaat näkemyksesi?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #174

En käsittele tässä samanlainen-erilainen-akselia, kuten olen yrittänyt selittää. "Ei kummempi" tarkoittaa, ettei eroa tasollisesti. Puheenjohtajat voivat olla kuin yö ja päivä ominaisuuksiensa osalta, mutta sillä ei luultavimmin tule olemaan mitään olennaista vaikutusta puolueeseen ja sen paikkaan puoluekentässä: sama puolue, sama ohjelma; painotuseroja tulee, se siitä.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Siitä vain äänestämään Halla-ahoa puheenjohtajaksi, Häkkinen, niin maailma pelastuu.

Jaakko Häkkinen

En ole minkään puolueen jäsen, koska en usko puoluepolitiikkaan eikä ole olemassa minun näköistäni puoluetta. Miksi minun pitäisi omaksua jonkun toisen (eli puolueohjelman laatijan) näkemykset omikseni?

Kansallisvihreä puolue olisi aika hyvä kyllä... :D Monista Eero Paloheimon näkemyksistä voin olla samaa mieltä.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Olen sitten erehtynyt. Minusta kun näyttää siltä, että olet kovasti samaa mieltä perussuomalaisten kanssa ainakin maahanmuutosta.
Sitoutumaton kerrot kyllä olevasi.

Jaakko Häkkinen

Jokainen järkiargumentit ymmärtävä ihminen on maahanmuuttokriittinen. Mitä ihmeen järkeä tänne on rahdata ihmisiä, joiden elättämiseen käytetyt rahat tarkoittavat jatkuvasti vain lisää leikkauksia suomalaisten palveluista ja joiden valtava rikollisuusaste heikentää koko yhteiskunnan turvallisuutta? Vastaapa tähän.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Maahanmuuttokriittisyyteen on kyllä aihetta, mutta mahanmuuttovastaisuuteen ei ole.
Asioita on hoidettu Suomessa huonosti tämän hallituksen aikana ja ihmiset ovat huolissaan omasta toimeentulostaan. Siihen on muita, painavampia syitä kuin maahanmuutto.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #130

Ei kukaan koskaan missään varmastikaan ole kaikkea maahanmuuttoa vastustanut - se on pelkkä olkinukke.

Humanitaarinen maahanmuutto tulee meille kalliiksi sekä rahassa (miljardi vuodessa!) että turvallisuudessa. Kuinka monta raiskattua lasta ja naista on käypä hinta siitä, että päättäjämme saavat tyydyttää auttamisenhalunsa?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #136

Auttamishalu ei voi olla väärin. Siihen velvoittavat jo kansainväliset sopimukset, joihin Suomi on sitoutunut.
Humanitaarisen maahanmuuton ongelmiin on paneuduttu EU:n tasolla. Tavoitteena on ainakin päästä eroon rahanahneista salakuljettajista, jotka tekevät bisnestä pakolaisilla heidän turvallisuudestaan piittaamatta.

Suomen pakolaispolitiikka on vinoutunutta: tänne hyväksytään vain yksin matkustavia nuoria miehiä, kun naisia ja lapsia käännytetään.
Ei ole vaikea ymmärtää, että nämä nuoret miehet ajautuvat ongelmiin pelkkää toimettomuuttaan, irrallisina vieraassa maassa. Perheiden yhdistämistä on kiristetty entisestään.

Jörn Donner vertasi Suomen ja Ruotsin pakolaistilannetta toisiinsa.
Ruotsissa maahanmuuttajat perustavat enemmän yrityksiä kuin ruotsalaiset itse.
Suomessa nämä potentiaaliset yrittäjät lähetetään mieluummin takaisin Bagdadiin tai Damaskokseen, varmaan kuolemaan. Migri tietää paremmin kuin ihminen itse, missä kaupungissa kenenkin on turvallista olla.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #143

Auttamishalu ei ole väärin, mutta auttamiselle pitää löytää sellaisia tapoja, jotka eivät ole vahingollisia ja kalliita suomalaisille! Vaihtoehtoja on paljon enemmän kuin vain "ei auteta ollenkaan" ja "autetaan paskomalla oma yhteiskuntamme".

Toisaalta Ruotsissa myös maahanmuuttajat suurin joukoin ghettoutuvat eivätkä kotoudu, ajautuvat jopa lakien ulkopuolelle omaan sharia-maailmaansa. Sitä ei yhtään helpota tieto siitä, että osa pärjää yrittäjinä.

Potentiaalisuus yrittäjäksi ei vielä ole kummoinen resurssi; starttirahan loputtua voi pudota taas yhteiskunnan tuille, jos yritysidea ei kannakaan. Työperäiselle maahanmuutolle on laillisia kanavia olemassa - ei sellaisten pidä väärinkäyttää hädänalaisille tarkoitettua turvapaikkajärjestelmää, ei etenkään salakuljetuttamalla itsensä laittomasti maahan. Se on väärin, eikä sitä pidä hyväksyä.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #148

Miksi tässäkään keskustelussa tarvitsisi mennä äärimmäisyyksiin?
Kyllä kai hyviä keinoja ratkoa maahanmuuton ongelmia etsitään kaiken aikaa, vaikka monet poliittiset päätökset ovatkin olleet epäonnistuneita.

En ymmärrä tarvetta nähdä tässä kaikessa vain ongelmia, ainakaan Suomen näkökulmasta. Hädänalaisia ihmisiä maailmassa on ja olen varma siitä, että Suomessa heitä on vähemmän kuin sotaa käyvissä maissa. Kaipa he kaikki elelisivät mieluiten omassa kodissaan. Miksi pyrkiä tänne kylmään ja epäystävälliseen maahan, ellei ole aiva pakko, kun oma henki on kyseessä.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #152

Ei ole olemassa hyviä keinoja - ne oltaisiin jo vuosikymmenten aikana löydetty. Arabimaista tulleet kotoutuvat sitä paremmin, mitä vähemmän heitä on täällä.

Ilmainen raha houkuttaa tänne kylmään maahan: rahaa tulee vaikkei tekisi mitään hyödyllistä, tai vaikka tekisi rikoksia.

Turvapaikasta ja oleskeluluvasta toissijaisen suojelun tms. perusteella pitäisi tehdä määräaikainen. Onko siinäkään mitään järkeä, että turvapaikan saaneet somalit lomailevat Somaliassa?! Onpa hei vaarallinen maa, ei millään voi muuttaa sinne takaisin, eipä...

Ei pidä olla sinisilmäinen: kun järjestelmä mahdollistaa vedätyksen ja väärinkäyttämisen, aina löytyy paljon niitä, jotka sitä käyttävät hyväkseen.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #155

"Vuosikymmenten aikaa" Suomessa ei pakolaisongelmaa ole ollut eikä siis ole oltu ratkaisuja keksimässä.
Mutta nyt en välitä jatkaa tätä keskustelua. Omahyväisyys, itsekkyys ja kyynisyys riittävät jo.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #156

Maahanmuuttajien sopeutuminen on ollut heikko 90-luvulta lähtien, kun somaleja alkoi tulla. Tilanne on siitä vain huonontunut. Ongelmilta ei voi sulkea silmiään.

Jospa sitten yrittäisit päästä eroon noista ominaisuuksistasi, jos olet jo niihin kyllästynyt? Minun teksteistäni niitä ei ainakaan löydy.

Ilmeisesti sinä kuulut siihen kuplaan, jossa suljetaan silmät todellisuudelta ja halutaan elää unelmahattarassa? Onnea valitsemallasi tiellä! Todellisuus on kuitenkin toisenlainen.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #157

Tarkoitat, että omahyväisyys, itsekkyys ja kyynisyys ovat minun ominaisuuksiani?
Äläpä viitsi mennä henkilökohtaisuuksiin, se on sivistymätöntä.

Kerroin jo, että tätä keskustelua en halua jatkaa.
Olen elänyt todellisuutta yli seitsemänkymmentä vuotta enkä katso tarvitsevani siihen ohjeita keneltäkään.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #158

Kenestä sinä sitten puhuit: "Omahyväisyys, itsekkyys ja kyynisyys riittävät jo." Jos tarkoitit minua, niin äläpä viitsi mennä henkilökohtaisuuksiin, se on sivistymätöntä.

Sulje toki silmäsi todellisuuden ongelmilta, jos siitä tulee hyvä olo ja mieli. :) Mutta älä tuomitse niitä, jotka haluavat korjata ongelmat.

Jaakko Häkkinen

Onpa omituista, miten yhtäkkiä Halla-ahon oletettu karismattomuus tekisi hänestä todennäköisen epäonnistujan puoluejohtajana. Miettikääpä nyt muita nykyisiä ja aiempia puoluejohtajia: miten karismaattisia ovat esim. Jutta Urpilainen, Antti Rinne, Juha Sipilä, Anna-Maja Henriksson ja kumppanit? Hei oikeasti nyt... Jostain syystä Halla-ahon kohdalla pidetään rimaa ihan eri kohdassa kuin muiden kohdalla - sitä kutsutaan kaksoisstandardiksi.

Vakuuttavuuden ei tarvitse syntyä ulkonäöstä, säteilystä, huumorintajusta tai puhetaidosta - se voi syntyä myös kyvystä perustella erinomaisesti näkemyksensä. Juuri argumentointinsa vuoksi Halla-aho voi olla vakuuttava puheenjohtaja - ero Soinin mihinkään kantaa ottamattomiin sutkauksiin on kuin yöllä ja päivällä, eikä vertailu suinkaan ole Soinin hyväksi...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Perussuomalaisuus on henkilöitynyt Timo Soiniin, joka on toiminut puoluejohtajana yli kolmanneksen elämästään. Ja Soinin ominaisuuksiin ovat koko ajan kuuluneet karismaattinen rahvaanomaisuus, populistiset tiivistykset ja tietty rentous. Mitä näistä jää jäljelle, jos keulakuvaksi asettuu Jussi Halla-aho? Esimerkiksi minä en olisi äänestänyt persuja ilman Timo Soinin henkilökohtaista vetovoimaa. Tukeni puolueelle on katkolla!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Soini oli puoluetta perustaessaan ujohko nuorimies - maisterinörtti, eikä vielä mikään 'maisterisjätkä'. Oli kuulemma ensin etsinyt jotakuta toista puolueen puheenjohtajaksi. Hyvin on tehtävä koulinut.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #132

Minullakin vei aikaa, ennen kuin soinismit alkoivat purra. Toisaalta vaalikaudella 2011-2015 jokseenkin kaikki muut puolueet kokeilivat hallitusvastuuta, joten todellisia vaihtoehtoja oppositiossa olivat vain kepu ja persut. Entten tentten: päädyin perussuomalaisiin.

Jaakko Häkkinen

No, kaltaisiasi liukuvia äänestäjiä, jotka valitsette ehdokkaan ja puolueen muista kuin poliittis-ohjelmallisista syistä, tulee aina olemaan. Ihan yhtä lailla teissä on niitä, joihin Halla-ahon järkikeskeisyys voi vedota paremmin kuin Soinin ominaisuudet.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #137

"... valitsette ehdokkaan ja puolueen muista kuin poliittis-ohjelmallisista syistä..."

- Totta! Monipuoluejärjestelmässä ohjelmat vedetään vessasta alas heti, kun hallitusneuvotteluissa ryhdytään etsimään käypäistä parlamenttienemmistöä. Kansa valitsee ainoastaan eduskunnan, ei enää ministereitä.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #140

Se on totta. Etukäteen ei voi tietää edes, mitkä puolueet muodostavat hallituksen ja millainen kompromissilätty hallitusohjelmasta saadaan neuvoteltua. Siihen nähden on ihmeellistä, etteivät suomalaiset ole kai koskaan äänestäneet millekään puolueelle yli 50 % kannatusta. Kaksipuoluejärjestelmässä sentään tietää mitä saa. :D

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mielenkiintoisia esimerkkejä valitsit. En itse olisi päästänyt ensimmäistäkään mainitsemistasi millekään onnistuneiden puoluejohtajien listalle. Se, että nuo mainitut nähtyään pitää Halla-ahon karismattomuutta ongelmana, ei ole kasoisstandardi, vaan looginen johtopäätös. Toki tuo on hauras logiikka, koska se perustunee lähinnä epäonnistumisen ja karisman puutteen korrelaatioon, osoittamatta kausaalisuutta.

Jaakko Häkkinen

Pointtini oli, että karisman vaatiminen puoluejohtajalta on tarpeetonta; ihan muut asiat ratkaisevat. Puoluejohtajan menestys riippuu isolta osin puolueen menestyksestä, johon taas vaikuttaa ympäröivän puoluekentän ja puolueiden kannatuksen eläminen (laajat trendit), joka ei suinkaan riipu itse puoluejohtajan ominaisuuksista saati sitten karismasta. Muutama äänestäjä enemmän voi tulla hyvännäköiselle ihmiselle kuin rumalle toki, sitä en kiistä.

Tärkeämpää kuin karisma on se, ettei ihminen ole maneereiltaan enemmistöä ärsyttävä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Jos saisin äänestää puolueen puheenjohtajasta, antaisin ääneni hänelle, joka on huumorintajuisin. En soisi ajatustakaan tosikolle tylsimykselle.

Jaakko Häkkinen

Tekeekö huumorintaju ihmisestä tehokkaan politiikantekijän? Millä perusteella?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä, ainakin tehokkaamman. En uskalla ehdoitta tehokasta luvata, tuo sana kun ei luonnostaan assosioidu politiikantekijään. Huumori auttaa tulemaan toimeen hyvin erilaisten ihmisten kanssa, mikä lienee tehokkaan politiikanteon perusedellytys.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #176

Melkein samaa mieltä - mutta sekin riippuu huumorista. Jos "vastapuolella" ei huumorintaju riitä, toisen huumori tulkitaan mieluusti ylimieliseksi, halventavaksi, alatyyliseksi tms. negatiiviseksi ja se vain ärsyttää - siis tulkitsijan kaivaman poteron syvyydestä johtuen.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Perussuomalaisten puheenjohtajan on pakko vaihtua; tässä saattaa muuten käydä niin, että Timo Soini lopettaa puheenjohtajan uransa samoin kuin aloittikin: pienen puolueen johtajana.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tässä on nyt viiden vuoden aikana vaihtuneet/vaihtumassa kaikkien merkittävien puolueiden puheenjohtajat.

Keskusta teki ensimmäisenä loistavan valinnan Kiviniemen todettua, että hän ei pysty toimimaan haluamallaan tavalla. Sipilä oli ainoa, joka kykeni muuttamaan puolueen toimintaa. Ja näköjään muuttaa myös muutenkin politiikan toimintatapaa. 2019 nähdään ehtiikö muutos niin pitkälle, että hän vie Keskustan kaikesta huolimatta voittoon.

Kokoomus teki huonon ratkaisun jättäessään Vapaavuoren valitsematta. Stubbin karisma ei riittänyt. Taitaa Orpo jäädä samanlaiseksi pakkopullaksi. Rohkeuden olisi pitänyt riittää Lepomäen valintaan. Joten Kokoomuksella on jo kaksi hukattua mahdollisuutta.

SDP:n alamäki ei taittunut vaihtamalla Urpilainen Rinteeseen. Rinteen uudelleenvalinta takaa, että SDP ei kykene uudistumaan vieläkään. Tosin eivät kaksi muutakaan olisi mitään oleellista muutosta tuoneet. Eipä sellaista taida edes ollakaan.

Vihreillä on vaikeuksia löytää Niinistölle seuraajaa. Toisaalta odotukset eivät ole kovin suuret, joten henkilöllä ei taida olla suurta merkitystä. Vihreät on ja tulee olemaan tasa-arvostrategiansa vanki.

Soini on jo nyt ollut liian pitkään puheenjohtajana. Sampo Terho on ainoa mahdollisuus. Niinistön täytyisi muuttua liian paljon. Halla-ahossa taas todennäköisesti toteutuisi riski. Hänessä on liiaksi narsistisia piirteitä ja niitä ei edes älyllä pidetä kurissa. On vaikea olla nöyrä, jos on aina muita älykkäämpi ja lisäksi kielelliseltä ilmaisultaan erittäin lahjakas.

Jaakko Häkkinen

Nöyryys on yliarvostettua. :D Sen ja ylimielisyyden välillä on myös keskitie...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sipilä oli ainoa, joka kykeni muuttamaan puolueen toimintaa."

Sipilä ehkä pystyi muuttamaan keskustapuoluetta mutta ei nostamaan Suomea lamasta eli tyhjän sai pyytämättäkin. Aivan turha edes yrittää määritellä puolueita kun jokainen toimii kuten Brysselistä määrätään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun mielestä se olisi kaikkien kannalta parasta lopulta, jos Hjallis valittaisiin, aatelkaa noita ylen vaalitenttejä, ja jotain kakisntaistelutilannetta Rinne vs. Halla-Aho. :)

Jumalauta tuosta huumorista jää Kummelikin selvästi jälkeen. Siinä meillä olisi kaksi "karismaattista kansanvillitsijää" tarjolla. Mä haluun nähdä tuon. ;)

Toinen asia minkä nään jo sieluni silmin on Halla-Aho ulkoministerinä, ei perkule nyt täytyy lopettaa haaveilu, tää hauskuus on jo liikaa.

Jaakko Häkkinen

"Jumalauta tuosta huumorista jää Kummelikin selvästi jälkeen. Siinä meillä olisi kaksi "karismaattista kansanvillitsijää" tarjolla. Mä haluun nähdä tuon. ;) "
-- Tälle mielikuvalle kyllä repesin. :D Alivaltiosihteeri saa haastajia Suomen virallisimpien miesten tittelistä...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Jopas on keskustelua. Asiallinen blogi. Samat solvauksia ja vihaa suoltavat tyypit keskustelusta toiseen. Mäkinen ja Kankus. Käsittämätöntä touhua ja Usari antaa siihen mahdollisuuden.

Jaakko Häkkinen

He toimivat varoittavina esimerkkeinä siitä, mihin fanaattisuus ja yksisilmäinen ideologia voivat johtaa. :) Silmät suljetaan todellisuudelta ja hyökätään toisin ajattelevia vastaan.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Todellisuutta on monenlaista, joten siihen en nyt ota kantaa. Mutta ei tuollainen ole keskustelua mistään asiasta. Puhdasta vihaa ja vihankasvattamista. Vihaa heidän tarkoituksensa onkin titenkin lisätä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #173

Tämä Mäkinen vielä toimii opettajana.

Toimituksen poiminnat