Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Vuoden 2015 turvapaikkapäätöksissä ennätysmäärä turvapaikkaturisteja

  • Kuva 1: Turvapaikkapäätökset 2014 ja 2015
    Kuva 1: Turvapaikkapäätökset 2014 ja 2015

On aika tarkastella alustavia tietoja vuoden 2015 turvapaikkapäätöksistä. Oheisessa kuvassa 1 vuosi 2014 edustaa "normaalia" vuotta: myönteisiä päätöksiä (sekä turvapaikkoja että muin syin annettuja oleskelulupia) on hieman vähemmän kuin kielteisiä ja rauenneita päätöksiä.

 Vuosi 2015 puolestaan edustaa ensimmäistä kansainvaellusvuotta; sen aikana tehtiin aika tarkalleen kaksi kertaa enemmän turvapaikkapäätöksiä, yli 7400. Silti myönteisiä päätöksiä oli vain hieman enemmän kuin edellisvuonna, 1879 vastaan 1346. Rauenneita hakemuksia (esim. maasta poistumisen vuoksi) oli peräti 3186 kappaletta eli 43 % kaikista hakemuksista - lähes puolet! 

 Vuonna 2015 Suomeen tuli kuitenkin kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita, eikä suurimman osan hakemuksia vielä ehdittykään käsitellä. Viime vuonna käsiteltiin osittain vielä vuonna 2014 saapuneiden ja lisäksi alkuvuodesta 2015 saapuneiden hakemuksia. On helppo nähdä, että vuoden 2016 tilastot tulevat olemaan vielä koruttomampia, kun loppuvuoden 2015 kymmenientuhansien turvapaikkaturistien hakemuksia päästään käsitellään. 

 Kuitenkin jo tämä tilasto todistaa lopullisesti sen, että tänne hakeutuvista vain pieni osa on oikeasti hädänalaisia, ja selvästi suurin osa on parempaa elintasoa hakemassa. Heidän kuuluisi käyttää ihan toista väylää pyrkiessään Suomeen, mutta he väärinkäyttävät hädänalaisille tarkoitettua turvapaikkajärjestelmää ja siten pidentävät hädänalaisten pakolaisleireillä kärsivien odotusaikaa. Tämä on sekä röyhkeää että väärin. 

 Suomen ja EU:n pitää ehdottomasti pyrkiä tukkimaan tämä porsaanreikä, jossa naiivi sinisilmäisyys mahdollistaa järjestelmän röyhkeän hyväksikäytön. 

 Ei meillä ole mitään velvollisuutta eikä resurssien kannalta minkäänlaista mahdollisuutta jatkaa avoimien ovien politiikkaa - rajat menevät aivan pian kiinni joko EU:n tasolla tai jäsenvaltioiden tasolla. Hädänalaisia pitää auttaa, mutta nykyinen turvapaikkajärjestelmä ei sitä tee: porsaanreikä päästää jonon ohi Eurooppaan rikkaat ja röyhkeät, kun taas köyhät ja kurjat viruvat vuosikausia pakolaisleireillä. Ihmisiä on tehokkainta ja taloudellisinta auttaa kriisialueilla. 

 

Jokaisen valtion tulee ajatella ensisijaisesti omia kansalaisiaan. Ei voida hyväksyä yleisen turvallisuuden alasajoa humanitaarisen avun nimissä. Muslimimaista (Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka) tulevat maahanmuuttajat ovat ylisukupolvisesti vahvasti yliedustettuja rikostilastoissa - etenkin seksuaalirikoksissa. Ikärakenne ja tulotaso vakioitunakin nämä ryhmät tekevät yli 12-kertaisesti enemmän seksuaalirikoksia kuin kantaväestö. 

 Tietenkään jokainen muslimimies ei raiskaa. Mutta mitä enemmän heitä tänne tulee, sitä useampi suomalainen nainen ja jopa pikkutyttö joutuu kärsimään seksuaalisesta ahdistelusta. Jos muslimien kotouttaminen ei ole onnistunut edes aikaisempien vuosien maltillisilla lukumäärillä, niin miten kummassa se voisi yhtäkkiä onnistua paljon suuremman kansainvaelluksen jälkeen?

 Järki käteen, päättäjät! Älkää tuhotko turvallista suomalaista yhteiskuntaa. Ruotsissa on jo 55 muslimimaahanmuuttajien omien lakiensa mukaan hallitsemaa lähiötä, joissa Ruotsin poliisi tunnustaa olevansa voimaton. (Ruotsin poliisin oma virallinen raportti.) Suomen ei pidä seurata Ruotsin tietä! Maahanmuuttajia on jo pitkän aikaa pyrkinyt Ruotsiin vuosittain kymmenkertainen määrä Suomeen verrattuna, joten meillä ongelmat ovat vielä ehkäistävissä.

 Turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttäjät tulee palauttaa lähtöalueille. He saavat yrittää tulla tänne laillista reittiä seuraten: hakemalla työ- tai opiskelupaikkaa ja sen perusteella oleskelulupaa. Turvapaikkaa pitää voida hakea ainoastaan pakolaisleirien tai vastaavien "järjestelykeskusten" kautta, ja tulijamäärät on pidettävä niin pieninä, että maahanmuuttajat saadaan sopeutettua suomalaiseen yhteiskuntaan. 

 

Vuoden 2014 tiedot

Vuoden 2015 tiedot

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Missähän viipynee migrin vuoden 2015 lopulliset tilastotiedot? Migrin nettisivulla näyttää olevan edelleen tiedot päivitettynä 11/2015 asti. Nuo tiedot poikkeavat kirjoituksen loppuun liitetyn linkin lukuihin eli IL:n kirjoituksessa mainittuihin. IL:n mukaan tilaston olisi pitänyt päivittyä migrissä jo perjantaihin mennessä vaan eipä näytä siltä.

http://www.migri.fi/download/64256_Tp-paatokset_ta...

Lars Fridman

Järki käteen päättäjät on hyvä vaatimus! Vaan löytyykö sitä järkeä?
Päättäjissä on liikaa näitä todellisuudesta vieraantuneita oman edun tavoittelijoita sekä EU-eliitin hännystelijöitä jotka eivät suomalaisten etua aja.
Muiden maiden ongelmat mamujen kanssa ovat olleet tiedossa jo vuosia, pitääkö asiat vääntää rautalangasta että ne menevät jakeluun?
Monikulttuuriutopian ja suvaitsevaisuuden hullaannuttamina toivotetaan kaikki tänne tervetulleiksi. Myös he joiden kulttuuri, tavat ja uskonnon ohjeet ovat suurelta osin lakiemme, demokratian, ihmisoikeuksien, sivistyksen ja tasa-arvon vastaisia.
Tällöin vaarannetaan toimivan, turvallisen ja sivistyneen yhteiskunnan olemassaolo. Kuten on useassa maassa tapahtunut. Kielteisen kehityksen vastustaminen ei ole rasismia.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Välimeren rajakontrollin menettäminen on käynnistänyt globaalin muuttoliikkeen kohti Eurooppaa.

Odotan suurella mielenkiinnolla milloin joku poliitikko kykenee myöntämään asian.

Kirsi Rosengrén

Löytyyköhän mistään tietoa kuinka moni kuitenkin todellisuudessa jää maahan? Turvapaikkastatuksen lisäksi myönnetään maassaololupia monista muistakin syistä ja olisi kiinnostava tietää että paljonko. Nyt olen aistivinani, että halutaan antaa kuvaa, että myönteisiä turvapaikkapäätöksiä ei jaettaisi hövelisti. Hakijoille kuitenkin jaellaan sitten muita lupia jäädä, jolloin tilastot näyttäisi, että linja olisi kiristynyt. Kokonaisuutena ei kuitenkaan.

Hyvä blogi

Käyttäjän ArtoBrummer kuva
Arto Brummer

Tulikohan tässä nyt kaikki maahanmuuttokritiikin kliseet yhdessä blogipostauksessa?

Toimituksen poiminnat