Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Muistakaa kansalaispolisismi lakkopäivänä

Poliisitkin osallistuvat poliittiseen lakkoon, mitä vähiten tyhmät rikolliset saattavat huomenna hyödyntää. Poliiseilla on kuitenkin velvollisuus puuttua rikolliseen toimintaan myös vapaa-ajallaan eli lakkoillessaan. Toivottavasti siis lakkoilevat poliisit asettuvat mielenosoituksissa niiden naamioituneiden anarkistien lähistölle, joilla on tapana tuhota omaisuutta ja aiheuttaa häiriöitä minkä tahansa mielenosoituksen suojissa. 

 Poliisi voi myös valtuuttaa tavallisia kansalaisia avukseen poliisilain 9. luvun 5 § perusteella: "Poliisimiestä tämän pyynnöstä yksittäisen virkatehtävän suorittamisessa avustavalla on oikeus poliisimiehen ohjeiden mukaisesti suorittaa sellaisia yleisen järjestyksen tai turvallisuuden ylläpitämiseen liittyviä toimenpiteitä, jotka poliisimies toimivaltansa rajoissa osoittaa. Oikeudesta käyttää voimakeinoja säädetään 2 luvun 17 §:n 3 momentissa."

 Pakkokeinolain 2. luvun 2 § puolestaan kertoo yleisestä kiinniotto-oikeudesta: "Jokainen saa ottaa kiinni verekseltä tai pakenemasta tavatun rikoksesta epäillyn, jos rikoksesta saattaa seurata vankeutta tai rikos on lievä pahoinpitely, näpistys, lievä kavallus, lievä luvaton käyttö, lievä moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, lievä vahingonteko tai lievä petos. Jokainen saa ottaa kiinni myös sen, joka viranomaisen antaman etsintäkuulutuksen mukaan on pidätettävä tai vangittava. Kiinni otettu on viipymättä luovutettava poliisimiehelle."

 Seuraava eli 3 § kertoo voimakeinoista: "Jos kiinniotettava yleisen kiinniotto-oikeuden käyttämisen yhteydessä tekee vastarintaa tai pakenee, kiinniottaja saa käyttää sellaisia kiinniottamisen toimittamiseksi välttämättömiä voimakeinoja, joita voidaan pitää kokonaisuutena arvostellen puolustettavina, kun otetaan huomioon rikoksen laatu, kiinniotettavan käyttäytyminen ja tilanne muutenkin."

 Mainittakoon vielä, että rikoslain 4. luvun 4 § hätävarjelu sallii myös kolmannen osapuolen suojelemisen: "Aloitetun tai välittömästi uhkaavan oikeudettoman hyökkäyksen torjumiseksi tarpeellinen puolustusteko on hätävarjeluna sallittu, jollei teko ilmeisesti ylitä sitä, mitä on pidettävä kokonaisuutena arvioiden puolustettavana, kun otetaan huomioon hyökkäyksen laatu ja voimakkuus, puolustautujan ja hyökkääjän henkilö sekä muut olosuhteet."

 

Vandaalit, raiskaajat ja pahoinpitelijät saa siis jokainen ottaa kiinni; nippusiteitä voi varata taskuun, elleivät käsivarsilukot ole hallussa. Oman henkensä tai terveytensä uhalla ei tilanteeseen tietenkään kannata puuttua, vaan kannattaa soittaa poliisille ja kirjoittaa tekijöistä ylös mahdollisimman tarkat tuntomerkit. Kova huuto saattaa jo riittää keskeyttämään rikollisen toiminnan, etenkin jos se kiinnittää muidenkin ihmisten huomion tilanteeseen. Lisäksi kannattaa kuvata rikos, jotta parannetaan todennäköisyyttä tekijöiden kiinnijäämiseksi.

 Auttakaa kanssaeläjiänne. Turvallisemman Suomen puolesta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Poliisikäyttöön tarkoitetut nippusiteet ovat asia erikseen, mutta tavan nippareista pääsee kyllä irti:

Edestä:

https://www.youtube.com/watch?v=1ZvEXcRE4BU

Takaa:

https://www.youtube.com/watch?v=F97t_vgN6NE

Jaakko Häkkinen

Hysss, Antti! Ei mitään vääränsuuntaisia opetusvideoita. ;)
Ei nuo varmastikaan onnistu jokaiselta, eikä ilman treeniä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ainakin teinit huomenna luulee että lakon aikaan saa ajaa autolla tai prätkällä tavallista kovemmin koska ratsian riski on pienempi. Toivottavasti missään päin ei tule pahaa jälkeä.

Jaakko Häkkinen

Joo, ikään kuin lait olisivat ihmisten kiusaksi eivätkä suojaksi. (No, useimmat ainakin ovat järkeviä...)

Piku Koo

Entäs nää Euroopan robin huudit, eli mustalaiset? Monelta on lompakko ja käsilaukku lähtenyt, itsekin todistin erään ammattilaiskaksikon työskentelyä lähes kotioveni edustalla ja olin oikeudessa todistajana. Ryhmä tunnetaan myös mukavasti tienaavina pullonkerääjinä ja kerjäläisinä. Heille ei tule antaa tölkin tölkkiä, eikä rahaa. Kaikki, mikä on varastettavissa lähtee kyllä mukaan, esimerkiksi kännykkä puistossa aurinkoa ottavan viereltä.

Löysin juuri ryöstetyn repun kotipuistosta, tyhjää täynnä. Sydäntä särki, kun sain yhteyden omistajaan rva Yokoon ja kuulin, että oleskelulupaa, Tokion yliopiston portfoliota, kotiavaimia, passia ja uudenehtaa tablettia myöten kaikki meni.

Joten pitäkää kassista kiinni keskustassa, eikä lompsaa koskaan sinne takapuolelle edes reppuun!

Jaakko Häkkinen

Nykyään on oltava varovainen tavaroidensa kanssa, valitettavasti. Ihmiset voisivat pitää silmällä myös toistensa omaisuutta eivätkä pelkästään omaansa.

Jaakko Häkkinen

No siellähän ne anarsistiluuserit taas riehuivat:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144256629653...

Kansalaiset, älkää antako idioottien osallistua mielenosoituksiinne!

Toimituksen poiminnat