Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Demarien tekopyhä kaksoisstandardi

Kärkkäimpien joukossa Olli Immosta, Timo Soinia ja perussuomalaisia ovat olleet kauhistelemassa demarit. Tässä muutama esimerkki:

 

1. Eero Heinäluoma

 "SDP:n kansanedustaja, eduskunnan ex-puhemies Eero Heinäluoma kommentoi perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosen kohuttua Facebook-päivitystä tänä aamuna MTV:n Huomenta Suomessa.

– Olin todella hämmentynyt.  Hämmentynyt sillä tavalla, että kuinka kukaan voi tuolla tavalla kirjoittaa. Tuohan on uusnatsien retoriikka, eikä tuollaista ole Suomessa ollut sodan jälkeen ollenkaan, Heinäluoma kommentoi ohjelmassa.

– Noin ei pitäisi sanoa eikä ajatella, eikä tuota voi millään tavalla hyväksyä, hän jatkoi."

 

2. Antti Rinne

 "Rinne järkyttyi Immosen kirjoittelusta, jollaista ei kenenkään suomalaisen – varsinkaan kansanedustajan – pitäisi suoltaa. Hän piti sitä selkeänä merkkinä, että rasismi kukkii perussuomalaisen liikkeen sisällä.

Rinne odottaa, että perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini irtisanoutuisi täysin Immosen mielipiteistä. Soini on kuitenkin jättänyt Immosen kohtalon eduskuntaryhmän käsiin.

– Mielestäni se viestii siitä, että Soini hyväksyy tällaisen kirjoittelun.

– Immosen kirjoittelu kietoutuu koko tähän ikävään vyyhteen: Meillä on oikeasti sellaisia ihmisiä, jotka pitävät suomalaisia herrakansana. Se on käsittämätöntä.

– Taktiikka on joka kerta sama. Ensin kirjoitetaan jotain, joka leimaa joukon ihmisiä huonommaksi kuin me muut. Tämän jälkeen ihmetellään, että asiasta nousi kohu."

 

Immosen julistus

 Toistettakoon tässä vielä kokonaisuudessaan, mitä Olli Immonen todellisuudessa kirjoitti Facebookissa 25.7.2015:

 "I'm dreaming of a strong, brave nation that will defeat this nightmare called multiculturalism. This ugly bubble that our enemies live in, will soon enough burst into a million little pieces. Our lives are entwined in a very harsh times. These are the days, that will forever leave a mark on our nations future. I have strong belief in my fellow fighters. We will fight until the end for our homeland and one true Finnish nation. The victory will be ours."

 Haastankin nyt demaripamput osoittamaan, missä kohdassa tässä julistuksessa on:

– uusnatsien retoriikkaa (ilmeisesti herroille riittää, että mainitaan sana fight 'taistelu', olihan Hitlerin kirjan nimi Taisteluni... Tällä kriteerillä kuitenkin jokainen puolue vilisee natseja.) 

rasismia (ilmeisesti herrat ovat mustavalkoisesti virhetulkinneet vastustamisen kohteen eli sanan multiculturalism johonkin kansanryhmään viittaavaksi)

– suomalaiset herrakansana (ilmeisesti herrat eivät ymmärrä englantia sen vertaa, että ymmärtäisivät sanan nation merkitsevän ensisijaisesti 'kansakuntaa', siis kansalaisia, etniseen taustaan katsomatta. Jos Immonen olisi halunnut viitata vain etniseen suomalaiseen kansaan, hän olisi käyttänyt senkaltaisia sanoja kuin people, folk tai nationality, ehkä jopa Finnish ethnicity tai Finnish tribes.)

ihmisjoukon leimaaminen huonommaksi kuin muut (ilmeisesti kolmannen asteen virhetulkinta aiempien kohtien virhetulkintojen perusteella. Mitään ihmisjoukkoa kun ei nimetä koko kirjoituksessa!)

 Yhteenveto: herroilla Heinäluoma ja Rinne on ollut niin kiire pöyristymällä todistaa omaa Hyvyytensä, etteivät he ole edes lukeneet, mitä Immonen on kirjoittanut! He ovat harkitsemattomasti uskoneet joidenkuiden asenteellisten väärintulkitsijoiden tulkinnan Immosen sanomisista.

 

SDP:n maahanmuuttopoliittinen ohjelma

 Tekopyhää demaripamppujen syytöksistä tekee se, että Immosen julistuksen sisältö (joka vastaa Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisen ohjelman sisältöä) ei loppujen lopuksi kovinkaan ratkaisevasti eroa SDP:n omasta maahanmuuttopoliittisesta ohjelmasta. Seuraavassa lainaan kyseisestä ohjelmasta kohtia ja osoitan, millaisia "demaritulkintoja" (kursivoituina) niistäkin voidaan tehdä.

 1. "Vuokra-asunnot eivät saisi keskittyä määrättyihin kaupunkeihin ja kaupunginosiin siten, että tuloksena on ghettoutuminen. Eurooppalaiset ja pohjoismaiset kokemukset (esim. Malmön Rosenborg ja Ranskan banlieue - lähiöt) ovat osoittaneet, että gettoutuminen on riski sekä yleiselle yhteiskuntarauhalle että maahanmuuttajien hyvinvoinnille. Jos maahanmuuttajien asuminen keskittyy lähiöihin, joissa on sosiaalisten ongelmien keskittymistä ja resurssien niukkuutta ja joista kaikki kynnelle kykenevät muuttavat sosiaalisen kohoamisen kautta pois, on etnisten konfliktien vaara todellinen. Lisäksi lähiöiden tilapäisen kulttuurin luonne korostuu entisestään." (S. 31)

 Ai te rasistit syytätte maahanmuuttajia yhteiskuntarauhan rikkomisesta?!

 

 2. "Kaupunkisosiologit kutsuvat sellaisia siirtymätiloja, joihin ei muodostu moraalista tai kulttuurista vakautta, siirtymävyöhykkeiksi (transition zone). Tällaisessa vyöhykkeessä on vaikeampi kotoutua suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin sekä oppia kieltä." (S. 31)

 Ai suomalaisen herrakansan kulttuuri on parempi kuin maahanmuuttajien kulttuurit?! Eikös teidän pitänyt rakastaa monikulttuurisuutta?

 

 3. "Turvapaikkahakemusten käsittelyä on nopeutettava lisäämällä käsittelijöiden määrää. Kielteisestä turvapaikkapäätöksestä johtuvat käännytykset on myös pantava toimeen nykyistä nopeammin. - - Suomen tulee pyrkiä saattamaan voimaan kahdenvälisiä palautussopimuksia sellaisten maiden kanssa, joissa olosuhteet ovat parantuneet ja turvapaikanhakijoiden paluu alkuperämaihin on mahdollista." (S. 4)

 Te vihaatte maahanmuuttajia!

 

 4. "Perheenyhdistämisiä koskeva lainsäädäntö on päivitettävä vastaamaan paremmin eurooppalaisia käytäntöjä siten, että perheenyhdistämisen takia Suomeen tulevien on jatkossa maksettava osa matkakuluistaan itse." (S. 5)

 Rikkaat rasistit riistävät köyhien pakolaisten selkänahasta!

 

5. "On muistettava, että kotoutuminen on vuorovaikutuksellinen prosessi, joka edellyttää myönteistä ja rakentavaa asennetta myös kantasuomalaisilta." (S. 9)

 Vai ovat maahanmuuttajat asennevammaisia änkyröitä?!

 

 6. "Maassa maan tavalla - kaikkien on noudatettava Suomen lakeja ja työehtoja. - - Suomeen saa tulla töihin, jos on töitä." (S. 7)

 Natsiretoriikkaa! Te impivaaralaiset haluatte sulkea rajat! 

 

Mikäli demarit ovat sitä mieltä, että tässä esitetyt tulkinnat SDP:n maahanmuuttopoliittisesta ohjelmasta ovat virheellisiä, niin kehotan soveltamaan samaa objektiivisuuden vaatimusta myös perussuomalaisten kirjoituksiin. Ette te voi lukea toisten kirjoituksia kuin Piru Raamattua ja samaan aikaan vaatia, ettei teidän kirjoituksianne saa lukea niin. 

 

P.S. Tarinan opetus saattaa osua myös muihin puolueisiin...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

35Suosittele

35 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (93 kommenttia)

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Hyvä etten kussu housuun lukiessa! Bravo! Kirjottaako kaikki puolueet, kuten demarit, niin kuin lukijat olisivat lapsia?

Jaakko Häkkinen

No hyvä ettei jutulla sentään ole laksatiivista vaikutusta - silloin tarvittaisiin jo varoitustarra. :D

Nuo Demokraatti-lehden jutut olivat tosiaan räikein esimerkki, mutta voisi muidenkin pöyristyjien puolueista löytyä, kröhöm, rajoittunutta luetun ymmärtämistä. "Punavihreistä" maahanmuutto-ohjelmista voisi kuitenkin olla vaikeampi löytää "rasismia" ja "natsiretoriikkaa"... Edes "demaristi" tulkiten. ;)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kanoista on varmaan tarttunut tämä kannibalismi, kun jokin höyhen on nykäisty, niin joukolla kynitään koko lajitoveri.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Hienosti olet väärinymmärtänyt lähes kaiken. Ei tässä Immosen tapauksessa ole kyse siitä, että Immonen on kirjoittanut yhden tuollaisen päivityksen. Kyse on siitä, että Immonen on vuosikaudet kirjoittanut enemmän tai vähemmän rasistisia ja äärioikeistolaisia ajatuksia sisältäviä kirjoituksia. Muussa kontekstissa kohu Immosen kirjoituksesta olisi ylimitoitettu.

Olennaista tässä on, että periaatteessa Immosen kirjoitus on lähes identtinen esimerkiksi Breivikin joidenkin kirjoitusten kanssa. Ilman Immosen taustaa ei toki olisi mitään syytä vetää tästä mitään yhteyttä, mutta kun heittelee jatkuvasti hyvin radikaaleja ajatuksia ja mm. poseeraa uusnatsien kanssa samoissa kuvissa, jää vähän kyseenalaiseksi, onko taistelukehoitus puhtaasti poliittinen. Esim. Immosen kirjoituksen kommenteista myös käy selkeästi ilmi, etteivät kaikki käsittääneet sitä puhtaasti poliittiseksi, eikä Immonen yrittänyt tätä käsitystä korjata.

Ei kukaan ole Immosta tuon pelkän yhden lyhyen tekstin vuoksi ole ollut kyseenalaistamassa. Edelleen myös, ei perussuomalaisten rasismisyytöksissä ole kyse siitä, että perussuomalaiset ottavat kantaa maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen, vaan täydellisten ylilyöntien ja ihan suoraan rasististen kannanottojen sallimisesta. Muutenkin kaiken lisäksi esim. tuo "gettoutumisasia" on ihan normaalia kaupunkisuunnittelupolitiikkaa, eli että ei sallita heikompituloisten keskittyä tietyille asuinalueille sijoittamalla halvat asunnot ympäri kaupunkia. Perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelmassa taas käytännössä väitetään, että maahanmuutto johtaa väistämättä gettoutumiseen. Tätä taas voisi pitää rasistisena, koska se ei yksinkertaisesti ole totta.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #63

Lassi on hyvä vain ja esittää sitten jonkun Immosen vanhemman kirjoituksen, jossa on päivänselvää rasismia tai herrakansailua! Ei muuta kuin todisteita kehiin. Vai kuulutko sinäkin siihen mielivaltaisten tuomitsijoiden joukkoon, jonka mielestä saa nimitellä rasistiksi ja natsiksi koska "kaikkihan tietävät", vaikkei kukaan ole todisteita vaivautunut esittämään?

"Olennaista tässä on, että periaatteessa Immosen kirjoitus on lähes identtinen esimerkiksi Breivikin joidenkin kirjoitusten kanssa."
-- Enää sinun tarvitsee kaivaa esiin se lähes identtinen Breivikin kirjoitus! Ainakaan siinä, mihin minä olen nähnyt Immosen julistusta verrattavan, ei ollut mitään muuta yhteistä kuin englannin kieli ja pari yhteistä sanaa...

"Esim. Immosen kirjoituksen kommenteista myös käy selkeästi ilmi, etteivät kaikki käsittääneet sitä puhtaasti poliittiseksi, eikä Immonen yrittänyt tätä käsitystä korjata."
-- Siinä Immonen toimi kyllä väärin. Mutta henkilö ei tietenkään ole vastuussa muiden tulkinnoista.

"Edelleen myös, ei perussuomalaisten rasismisyytöksissä ole kyse siitä, että perussuomalaiset ottavat kantaa maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen, vaan täydellisten ylilyöntien ja ihan suoraan rasististen kannanottojen sallimisesta."
-- Koska "kaikkihan tietävät"? Eikös Hakkaraistakin ojennettu korjaamaan kielenkäyttöään? Miten se on rasismin sallimista, jos asiaan puututaan? Perustelisitko?

"Perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelmassa taas käytännössä väitetään, että maahanmuutto johtaa väistämättä gettoutumiseen. Tätä taas voisi pitää rasistisena, koska se ei yksinkertaisesti ole totta."
-- Esitä toki se konkreettinen kohta, jossa noin väitetään. Lisäksi voisit perehtyä rasismin määritelmään.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #66

1) Enpä jaksanut hirveästi lähtemä tonkimaan Immosen kirjoituksia, Hommaforum postauksia ym. (sieltähän löytyy aika lailla ties mitä), mutta kyllä nämä pari viimeaikaista sisältävät jo ihan riittävästi rasistisia ja äärioikeistolaisia ajatuksia todistaakseni pointtini. Ensimmäisen lopussa myös vaaditaan "kansallismielistä vallankumousta". Ensimmäinen onkin monella tapaa kuin Suomen Vastarintaliikkeen sivuita ja toinen on tietyssä mielessä oikein malliesimerkki rasismista, kun yhtä kansanryhmää halutaan ruveta kohtelemaan täysin eri tavalla kuin muita.

http://olliimmonen.net/blogi/ummehtunut-vasemmisto...

http://olliimmonen.net/blogi/somaleiden-maastamuut...

2) Nyt täytyy myöntää, etten enää löydä kyseistä viittausta. Ehkä tuo oli vähän huono vertaus kun Breivikin 1500-sivuisesta manifestista löytää varmasti jonkun vastaavan, tai koko lainaus saattoi olla keksitty (levisi muistaakseni Facebookissa). Kuitenkin tuo puhe taistelusta, kovista ajoista, kanssataistelijoista ja yhdestä todellisesta valtiosta on hyvin tyypillistä äärioikeistolaista retoriikkaa ja ylipäätänsä ääriliikkeiden perinteisesti käyttämää retoriikkaa.

3) Kyllä henkilö on vastuussa puheidensa tulkinnoista jos ne voidaan tulkita väkivaltaan yllyttäviksi. Tämähän tässä on nyt se koko ongelma.

4) Käytän arkikieltä, joten en ole hirveän kiinnostunut siitä miten joku tieteilijä määrittelee rasismin.

5) PS-maahanmuutto-ohjelman kohdasta "Gettoutuminen kuriin":

"Ei-työperäiset maahanmuuttajat hakeutuvat niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa mielellään suuriin kaupunkeihin. Koska heidän asumisensa jää suurelta osin julkisen sektorin järjestettäväksi ja maksettavaksi, he kasautuvat tiettyihin kaupunginosiin. Tämä, samoin kuin paikallisten koulujen "monikulttuuristuminen", puolestaan työntää maksukykyisiä asukkaita pois näiltä alueilta. Lopputuloksena on lähinnä maahanmuuttajien asuttamia gettoja, jotka toimivat kasvualustana mm. uskonnolliselle radikalismille, ja joiden sisällä asuvilla ihmisillä on hyvin vähän kosketuspintaa muuhun yhteiskuntaan."

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #75

1) Ensimmäinen linkki käsittelee vasemmistohegemoniaa. Sen vastustaminenko riittää tekemään henkilöstä äärioikeistolaisen tai pahemman? Onko natsi, jos on sama vastustaja kuin natseilla? Haloo...
Toisessa kirjoituksessa käsitellään somaleja, mutta missään siellä en näe rasistisia ilmauksia. Riittääkö tilastojen siteeraaminen sinusta rasismin kriteeriksi? Haloo?!

Kyllä kansanryhmien ongelmia saa käsitellä - ei se vielä ole rasismia. Tutustu rasismin määritelmiin.

"Kuitenkin tuo puhe taistelusta, kovista ajoista, kanssataistelijoista ja yhdestä todellisesta valtiosta on hyvin tyypillistä äärioikeistolaista retoriikkaa ja ylipäätänsä ääriliikkeiden perinteisesti käyttämää retoriikkaa."
-- ...ja vasemmistolaisten.

"4) Käytän arkikieltä, joten en ole hirveän kiinnostunut siitä miten joku tieteilijä määrittelee rasismin."
-- Toisin sanoen olet keksinyt oman lavennetun, ylikorrektin määritelmäsi rasismille ("Jos nostaa esiin eri maahanmuuttajaryhmien ongelmia"), ja sen pohjalta tuomitset sitten Immosen? Aika jännää...

Mitä rasistista oli viitoskohdan lainauksessa?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #76

Oletko siis samaa mieltä tekstissä esitetyistä täysin paranoideista väitteistä, joita perinteisesti lähinnä uusnatsit levittävät? Ja kyllä esim. tuo vahvan kansallisvaltion tavoitteleminen, missä vanhat rakenteet puretaan ja eriytetään kansat väkisin ja rakennetaan vahva kansallinen identiteetti ym. on aika äärioikeistolaista. Jos huomasit en kuitenkaan missään vaiheessa väittänyt, että Immonen varsinaisesti kuuluisi suoraan äärioikeistoon. Sanoin, että nuo ovat äärioikeistolaisia ajatuksia.

Ei muuten ole äärivasemmistolaisten perinteistä retoriikkaa, koska äärivasemmistolaiset eivät yleisesti ottaen kannata kansallisvaltiota tai mitään valtiotason hallintoa ainakaan lopullisena päämääränä. En kuitenkaan ymmärrä alkuunkaan miksi äärivasemmisto pitää aina sotkea tähän, kun sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Pidän myös itse äärivasemmistoa aivan yhtä epämiellyttävänä kuin äärioikeistoa.

En ole keksinyt mitään omaa määritelmää rasismille, vaan määrittelen rasismin samalla tavalla kuin suurin osa suomalaisista.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #78

"Oletko siis samaa mieltä tekstissä esitetyistä täysin paranoideista väitteistä, joita perinteisesti lähinnä uusnatsit levittävät?"
-- Ei sillä ole merkitystä, mitä mieltä minä väitteistä olen. Ainoastaan sillä on merkitystä, millä kriteereillä tuomitset Immosen rasistiksi. Tilastoihin ja muuhun sellaiseen vetoaminen ei ole rasismia.

"Ja kyllä esim. tuo vahvan kansallisvaltion tavoitteleminen, missä vanhat rakenteet puretaan ja eriytetään kansat väkisin ja rakennetaan vahva kansallinen identiteetti ym. on aika äärioikeistolaista."
-- Vai eriytetään kansat väkisin? Missäs kohdassa hän sellaista sanoi?

Rasismia ei voi määritellä kukin päässään, vaan seurataan sanojen vakiintuneita määritelmiä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Rasismi

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #82

Niin, tilastoihin ja tutkimuksiinhan tuossa vedotaan, mutta enpä ole varmaan koskaan ennen nähnyt tekstiä, jossa yhtä hyvin valikoidaan omia uskomuksia tukevia tilastoja ja jätetään ulos kaikki toista puolta edustavat faktat. Olihan eugeniikkakin aikanaan ihan varsinainen tieteenala jos tätä aihetta nyt lähtee pohtimaan. Natsien rotuoppikin perustui osaltaan tilastoihin ja tutkimukseen, vaikken nyt sitä ole Immosen teksteihin millään suoralla tavalla rinnastamassa. Kuitenkin täysin suoran rasismin voi aivan hyvin perustella tilastoilla ja tutkimuksilla, jos vain valikoi ne oikein eikä kuuntele vasta-argumentteja.

Jos tuosta somalitekstistä nyt jotain mielestäni erityisesti rasistista haluu hakea niin sitä olisi tuo vaatimus, että Somaliasta tulevia turvapaikanhakijoita kohdellaan eri tavalla turvapaikan myöntämisen suhteen.

En kuitenkaan ole edelleenkään kutsumassa Immosta suoraan rasistiksi, sanon vain, että hänellä on selkeästi rasistisiksi tulkittavia ajatuksia.

Mitä sitten ajattelit, että niille, jotka eivät hyväksy EU:n hajottamista ja vahvoihin kansallisvaltioihin ja kansallisidentiteetteihin palaamista tapahtuu? Väkisin se tehtäisiin, vaikka ehkä teoriassa kansan enemmistön tuella kun demokratia ilmeisesti on keinona.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #86

"Jos tuosta somalitekstistä nyt jotain mielestäni erityisesti rasistista haluu hakea niin sitä olisi tuo vaatimus, että Somaliasta tulevia turvapaikanhakijoita kohdellaan eri tavalla turvapaikan myöntämisen suhteen."
-- Hyvä pointti, olisi rasistista kohdella eri kansallisuuksia eri kriteerien mukaan.

"Niin, tilastoihin ja tutkimuksiinhan tuossa vedotaan, mutta enpä ole varmaan koskaan ennen nähnyt tekstiä, jossa yhtä hyvin valikoidaan omia uskomuksia tukevia tilastoja ja jätetään ulos kaikki toista puolta edustavat faktat."
-- En tiedä, mitä siinä toisessa vaakakupissa sitten voisi olla? Työttömyys- ja rikollisuustilastoissa Lähi-idän ja pohjoisen Afrikan islamilaisista maista tulevat ovat kuitenkin ylisukupolvisesti yliedustettuina. Sitä kumoavaa näyttöä ei vain ole.

Olipa lääke ongelmaan parempi kotouttaminen tai jokin muu, niin sen pitäisi kuitenkin koskea yhtäläisin kriteerein kaikkia. "Rajat kiinni somaleilta" -ajattelu olisi rasismia.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Mielestäni demareitten pitäisi ottaa selkeä kanta myös erääseen hyvin vakavaan asiaan, nimittäin rasistilaastareihin.

Rasistilaastareita on myyty Ruotsissa ihan apteekissa ja muistaakseni samankaltaisia myös Suomessa! Niin että kyllä demarien pitäisi vähintään tuomita moinen! Myynnistä ja käytöstä linnaan vaan!

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015081320173924_...

Onko kellään tietoa, miten niiden "natsijoulutorttujen" laita on nykyisin, niistähän Ruotsissa 2013 uutisoitiin, joten kyllä demareiden pitäisi järkätä vähintään niin ettei nyt kukaan enää ensi jouluna leivo "natsijoulutorttuja"..viime joulunakin niitä vielä nimittäin näkyi!

Tossa olisi ihan julkisen anteeksipyynnön paikka koko suomen kansan puolesta kun niin monena vuonna niin moni on leiponut "natsijoulutorttuja"!

Tiedä häntä mitä kaikkea fasismia ja rasismia vielä jatkossa esiin pulpahtaakaan!

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

En voinut olla kiinnittämättä huomiota tähän "kaikki kiusaamista vastaan" lauseeseen: "Maahanmuuttajien kotouttaminen edellyttää aktiivista politiikkaa, jonka toteuttamisesta hallitus ei voi paeta vastuutaan keskustelijoita nimittelemällä."

Jaakko Häkkinen

Niin, tuo ohjelma on laadittu 2010 eli Kiviniemen porvarihallituksen aikaan. Ilmeisesti SDP kalasteli silloin oppositiossa vähän persujen vesillä... Niin tuon voisi tulkita: "Kritisoimme hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa, mutta meitä ei saa nimitellä (rasisteiksi?)"

Nyt on sitten unohdettu kaikki empatiat ja sympatiat ja natsitellaan persuja heiveröisin perustein. :)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Yhteiskuntasopimuksesta Rinteen plöräys kutsua kaikki, lapset, eläkeläiset, opiskelijat jne. yhteiseen pöytään sopimaan on sitä korporaatin väsytystekniikkaa pahimmillaan. Mies puhuu ay.n suulla vanhana änkyränä tai melkeinpä Lylyn vedellessä räsynuken naruja. Onneksi ei vaatinut neuvottelupöytään merimetsoja ja vaelluslohija Selkämereltä.
Tätä menoa se päivä, jona tämä menneisyyden sosialistinen puolue joutuu hakemaan kannatusallekirjoitukset puolueen uudelleenrekisteröimiseksi, lähestyy hyperbolisisesti. Taas on käyttöä SAK:n soppatykeille ja asiamiehille. Täysin joutava puolue ja kovin outoa, ettei aktiivit huomaa tätä alennustilaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Täysin joutava puolue ja kovin outoa, ettei aktiivit huomaa tätä alennustilaa."

Well, ehkäpä Veikko haluaisi sitten purkaa ja perua kaikki SDP;n vuosisadan aikana aikaansaamat uudistukset. Palattaisiin siis siihen ihanaan aikaan kun oli vielä torppareita ja työläisiä ja toisaalta papit ja muut herrat. Se ihana aika jota Väinö Linnakin kuvaa "Täällä Pohjantähden Alla" romaanissaan palautettaisiin ennalleen. Kaikki mitä sosialidemokratia on saanut aikaan, tai tuhonnut, kuten Veikko väittää, palautettaisiin ennalleen. Tulee mieleen Immonen ja painajaiset.

Joo, silloin ennen, sata vuotta sitten, ennenkuin dosialidemokraatit olivat päässeet sotkemaan asioita, kaikki oli varmkaankin niin paljon paremmin.

Jaakko Häkkinen

Tämä ei tosiaan ole mikään demarien haukkuma-alue. :)

Mutta Arto, ei ole uskottavaa väittää, ettei muutoksia olisi tapahtunut ilman demareita. Ihan yhtä epäuskottavaa kuin olisi väittää, että ilman kristinuskon tuloa maahamme täällä edelleen olisi orjuutta, ja ei-toivottuja lapsia jälkiehkäistäisiin jättämällä suolle.

Nimittäin kansoilla on aina yhteyksiä, ja arvot leviävät. Joko hyvällä tai pakolla. Vaikka täällä oltaisiin edelleen pakanoita, niin 2000-luvun pakana-Suomi olisi sivistynyt eurooppalainen maa, jossa kansainväliset arvot olisi hyväksytty.

Aivan samoin yhteiskunta olisi kehittynyt tiettyyn suuntaan täysin riippumatta siitä, mitä sosialidemokraatit tekivät tai jättivät tekemättä. Toki yksityiskohdista voidaan antaa kunnia sille, joka asiaa ensimmäisenä ajoi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #9

"Aivan samoin yhteiskunta olisi kehittynyt tiettyyn suuntaan täysin riippumatta siitä, mitä sosialidemokraatit tekivät tai jättivät tekemättä. Toki yksityiskohdista voidaan antaa kunnia sille, joka asiaa ensimmäisenä ajoi."

Nojoo, myönnetään, olisivathan ne sosialidemokraattiset ajatukset ja uudistukset sieltä ulkomailta tänne Suomeen levinneet ilman suomalaista sosialidemokraattista puoluettakin.

Sosialidemokraattisen edistyksellisyyden maahantulon edellytyksenä kuitenkin tietenkin olisi ollut se, ettei Suomessa olisi ollut vallassa sellaista puoluetta, joka olisi kieltänyt ja estänyt kaikenlaisten ulkomaisten vaikutteiden maahantuonti, suomalaisen identiteetin suojelemiseksi.

Sellainen puolue on nimittäin tällä hetkellä Suomen hallituksessa.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #11

"Sosialidemokraattisen edistyksellisyyden maahantulon edellytyksenä kuitenkin tietenkin olisi ollut se, ettei Suomessa olisi ollut vallassa sellaista puoluetta, joka olisi kieltänyt ja estänyt kaikenlaisten ulkomaisten vaikutteiden maahantuonti, suomalaisen identiteetin suojelemiseksi.
Sellainen puolue on nimittäin tällä hetkellä Suomen hallituksessa."

Oletpas sinä kova liioittelemaan. :D
Ei ole olemassa puoluetta, joka olisi kieltänyt ja estänyt KAIKENLAISTEN ULKOMAISTEN VAIKUTTEIDEN maahantuonnin. Pientä rajaa nyt höpsinnällesi!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

"Oletpas sinä kova liioittelemaan. :D
Ei ole olemassa puoluetta, joka olisi kieltänyt ja estänyt KAIKENLAISTEN ULKOMAISTEN VAIKUTTEIDEN maahantuonnin. Pientä rajaa nyt höpsinnällesi!"

No miten sitä suomalaista impivaaralaista identiteettiä muuten suojeltaisiin?

Eihän tämä sosialidemokraattinen ajattelu alunperin suomalaista ole, ulkomaista vaikutetta.

Ei muuta kuin torpparit takaisin sinne suon laitaan, tuohivirsut jalkaan, ja tuohikonttiin evääksi naurista ja kalakukkoa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

Arto huonopa taitaa naurista evääksi ottaa, kun kaskinauriinsiemmentäkin on vain minulla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #84

"Arto huonopa taitaa naurista evääksi ottaa, kun kaskinauriinsiemmentäkin on vain minulla."

No, kalakukkoa sitte ja jotain ruisleipää kai.

Mitä sillä jätkällä nyt kaikkea repussa on.
Olen minä Päätaloa lukenut, paljonkin,
mutta en enää muista.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #12

Ongelmahan lienee enemmän siinä, että ns. keskustelu polarisoidaan ja erilaisia leimaavia natsi/rasisti/suvakki-kortteja jaetaan kuin jäähyjä Hifk-Jokerit otteluissa, joiden jälkipuinnissa keskustellaan tappeluista ja ylilyönneistä eikä kukaan enää muista miten matsi päättyi. Onko enää edes väliä tuolla itse asialla. Tällä lakaistaa varsinainen asia maton alle. Oma kirjoitus aiheeseen liittyen: http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #11

Kukaan järkevä ihminen ei kiistä maamme demareiden hyviä saavutuksia menneisyydessä, tosin nuosaavutuksetkin ovat hiljalleen hiipumassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

"Kukaan järkevä ihminen ei kiistä maamme demareiden hyviä saavutuksia menneisyydessä, tosin nuosaavutuksetkin ovat hiljalleen hiipumassa."

Totta puhut, hiipumassa ovat sosialidemokratian saavutukset,
johtuu varmaan tästä viime vuodet vallinneesta porvarihegemoniasta,
nyt siihen on tullut lisänä myös tämä populismi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #18

Valitettavasti tuo ilmiö esiintyy demareissakin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

"Valitettavasti tuo ilmiö esiintyy demareissakin."

Jos tuolla ilmiöllä tarkoitat populismia,
niin kyllä, valitettavasti, sitäkin demareissa esiintyy.
Ja kaikkia muitakin pahuuden ilmentymiä on demareissa.

Minun on tarkennettava että kun puhun demareista,
puhun haaveideni ideaalista demariudesta,
en siis mistään realimaailman ilmiöstä nimeltään sosialidemokratia.

Demareissa on kyllä aina välillä ollut jotain ideaaliani vastaavaa,
tai ainakin pyrkimystä siihen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #50

"Näe unia suuria untenmies,uni puoli on todellisuutta"!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Arto: Eikös tuossa kommentissa 7 ole pieni ajatusvirhe? Jos tämän päivän SDP:llä on pallo hukassa ja kellokkaat puhuvat päättömiä, ei siitä seuraa sitä, että eilispäivän SDP:n saavutukset haluttaisiin perua. SDP:llä on takanaan ansiokas menneisyys, mutta tämän päivän tuote on surullista nähtävää. Kehityskaari tuo mieleen Nokian kännykkäbusineksen. Aikoinaan tehtiin hyvää tuotekehitystä ja mainiota tuotetta, mutta sitten johto mokasi, ja tuli noutaja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

"Arto: Eikös tuossa kommentissa 7 ole pieni ajatusvirhe? Jos tämän päivän SDP:llä on pallo hukassa ja kellokkaat puhuvat päättömiä, ei siitä seuraa sitä, että eilispäivän SDP:n saavutukset haluttaisiin perua."

Olen mielissäni jos et halua perua demareiden aikaansaannoksia, eivät demaritkaan, mutta jotkut muut haluavat. Itse asiassa purku on parast-aikaa kovassa käynnissä.

"SDP:llä on takanaan ansiokas menneisyys, mutta tämän päivän tuote on surullista nähtävää. Kehityskaari tuo mieleen Nokian kännykkäbusineksen. Aikoinaan tehtiin hyvää tuotekehitystä ja mainiota tuotetta, mutta sitten johto mokasi, ja tuli noutaja."

Olet varmasti seuraavassa asiassa eri mieltä kanssani, mutta sanon tämän silti.
Minusta Lipposen hallitus teki hyvää työtä ja olihan siinä porvaripuolueitakin mukana hallituksessa.

Mutta sitten tuli Jyrki Katainen, joka hurmasi Sari Sairaanhoitajan ja siitä alamäki alkoi. Demareilla ei ole tässä kehityksessä ollut paljonkaan sanottavaa.

Ja kyllä olet oikeassa siinä että demarit laukovat joskus kummallisia ja kuulostavat sekavilta, enkä sitä kiellä, enkä sitä hyväksy.

Mutta toisaalta tuumin että taistelu populismia vastaan voi olla tällaistakin. Populismi vie demareilta ääniä ja sitä vastaan on koitettu käyttää myös vastapopulismia, mutta laihoin tuloksin.

Populismi vaatii toimiakseen myös karismaattista johtajahahmoa, eikä sellaista demareille ole jostain syystä nyt siunaantunut. Sorsa oli aikoinaan ja miksei Lipponenkin vähän, mutta sen jälkeen ei ole ollut.

Tämä uusi nuori ryhmyri, mikä sen nimi nyt oli, tuntuu kyllä fiksulta ja siinä mielessä paremmalta valinnalta kuin Jutta, muttei hänkään ole karismaattinen.

Toivoa ei siis ole näköpiirissäå demareilla, ellei hallitus töpeksi pahasti, mitä en toki toivo, mutta mikä tällä hetkellä näyttää taas hyvinkin todennäköiseltä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kuka helvetissä on purkamassa mitään, tai väheksymässä saavutuksia, joita on saatu eikä vain pelkästään sosiaalidemokraattien ansiosta? Käy katsomassa kommenttiani Nylyndille, joka kommentoi sinun tapaan: Persu, i resume? Marisin Lukkalan marinasta persuista ja Nylund iski.
Kuvasin itseäni tuon persuoletuksen takia antikommunistiksi ja samalla Väinö Tanner-faniksi, tosin paremman puutteessa kokoomusta äänestäväksi. Lisäksi tiedän sotien jälkeisen kunniakkaan vaiheen kommunismin taltuttamistoimenpiteet lähinnä asevelisosialistien ansiosta. Nykyaikana olisi ollut otollista valita Lasse Lehtinen puhjoht. reivaamaan linjaa raiteille , mutta Rinne ja Lindtman aka Pätkä ja Pekka, on siinä naurussa pitämistä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No, bullshitin puhuminen kopsahtaa omaan nilkkaan jossain vaiheessa. Demareitten kannattaisi yrittää nostaa kannatusta ihan omilla ajatuksilla, toisten sylkeminen ei sitä nosta. Ja tällä puolueella, jos millä, on ollut aikaa ja mahdollisuuksia parantaa tämän maan vientivetoisuutta ja työllisyyttä, muista asioista puhumattakaan!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Outi Mara, juuri toisia sylkemällä persut kannatustaan ovat nostaeet, ja sitä sylkeä on jaettu joka suuntaa. Demarit jo perinteitään kunnioittaen ei siihen ole syyllstynyt eikä syyllisty.

Jaakko Häkkinen

"Outi Mara, juuri toisia sylkemällä persut kannatustaan ovat nostaeet, ja sitä sylkeä on jaettu joka suuntaa. Demarit jo perinteitään kunnioittaen ei siihen ole syyllstynyt eikä syyllisty."

Arto, et näköjään edes lukenut juttua jota kommentoit...
Tuolla yllä sitä sylkemistä näet, kun silmäsi avaat.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Täytynee uskoa, kun Sini on vielä maksukykyisenä takaajana.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Oppositiossa ja hallituksessa, kokoomuksen apupuolueen asemsssa eivät demarit ole viimeaikoina pystyneet riittävästi asioihin vaikuttamaan. Siitä johtuu Suomen alamäki.

Ennen olikin toisin, silloin ihmiset vielä suurin joukoin äänestivät demareita. Nyt on nousseet esiin nämä porvaripuolueet ja tuloksena on rappio, kuten hyvin arvata saattoi.

Populismin nousun myötä rappio edelleen syvenee.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Eli perutaan persut ja pannaan ne pannaan. Eikös jokainen ihminen äänestä sitä mitä haluaa, vai tehäänkö laki siitäkin ketä saa äänestää? Te haukutte miehet omianne! Se, että entinen demari äänestää jotain muuta puoluetta, on kannanotto ettei demarit ole tehneet hommiaan ihmisten mielestä oikein, eiks näin? Idioottimaisen typerää on haukkua ihmisiä tyhmiksi, kyllä suomalaiset ihmiset osaavat lukea ja ajatella ihan itse.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Idioottimaisen typerää on haukkua ihmisiä tyhmiksi, kyllä suomalaiset ihmiset osaavat lukea ja ajatella ihan itse."

Jotakin on kuitenkin tehty väärin, kun meno ei muutu, eli on äänestetty vääriä ihmisiä. Kyllä se väärin äänestäminen muuten onnistuu muiltakin kuin idiooteilta.

"Eli perutaan persut ja pannaan ne pannaan. Eikös jokainen ihminen äänestä sitä mitä haluaa, vai tehäänkö laki siitäkin ketä saa äänestää?"

Ei tässä nyt mitään voi tehdä, näillä eväillä mennään seuraavat neljä vuotta, jos konkurssi tulee niin se tulee.

Seuraavissa vaaleissa neljän vuoden päästä on taas mahdollisuus korjata asia, ellei sitä ennen olla jouduttu IMF:n holhoukseen.

Tilanne on nyt sellainen että hallitus ei voi enää asioihin vaikuttaa. Sillä ei ole keinoja. Ainut keino on yhteiskuntasopimus.

Jos hallitus ajaa tiukkaa poroporvarillista linjaansa, jonka mukaan rikkaiden tuloihin ja etuoikeuksiin ei kosketa, niin voi olla ettei ammattiyhdistysliike voi tällaista sopimusta tehdä, ei vaikka se haluaisikin yhteikuntasopimuksen. jos hallitus yrittää pakottaa, voi tulla lakkoja ja yleislakkoja.

Tarvittaisiin demareiden ammattiyhdistyväkeä, sen asiantuntemusta. Mutta se ei ole nyt käytössä kun Sipilä valitsi persut hallitukseen, mikä oli väärä valinta.

Näyttää siltä että huonosti menee jatkossakin, vielä huonommin kuin tähän asti.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #30

Arto: "....eli on äänestetty vääriä ihmisiä.." Juu tätä kutsutaan demokratiaksi Arto, että ihmiset äänestää sitä mitä haluaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

"Arto: "....eli on äänestetty vääriä ihmisiä.." Juu tätä kutsutaan demokratiaksi Arto, että ihmiset äänestää sitä mitä haluaa."

Juu, tottakai, väärinkin saa äänestää, eihän meillä muuten olisi ollut vääriä päättäjiä päättämässä väärin asioista.

Oikeat päättäjät olisivat tietenkin tehneet oikeita päätöksiä.

Keijo Räävi

SDP on Suomen johtava maahanmuuttokriittinen puolue. En ole koskaan kuullut, että duunarit haluaisivat työmarkkinoille halpatyövoimaa polkemaan kantaväestön palkkoja joiden eteen on niin paljon historian saatossa taisteltu.

SDP on myös Suomen NATO-myönteisin ja USA-myönteisin puolue. Johan ay-liikekin liputti TIPP-sopimuksen puolesta ja muutenkin pitää Amerikan puolta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"SDP on Suomen johtava maahanmuuttokriittinen puolue. En ole koskaan kuullut, että duunarit haluaisivat työmarkkinoille halpatyövoimaa polkemaan kantaväestön palkkoja joiden eteen on niin paljon historian saatossa taisteltu."

Saattaa olla että jotkut SDP:tä ennen äänestäneet ajattelevat että ulkomaalaiset työntekijät ovat heille uhka ja sen takia ovat erehtyneet äänestämään populisteja.

Itseasiassa, tällä huoltosuhteella, ulkomaalaiset työntekijät olisivat hyvinvointivaltion pelastus myös Suomessa, jos heitä vain olisi, jos Suomi heille kelpaisi. Ruotsi, Saksa ja muuut sellaiset maat toki kelpaavat missä talous ei taannu, kuten Suomessa, missä väestön vanhentuminen ja eläköityminen uhkaa sammuttaa kaiken tuotannollisen toiminnan.

No, se nyt on valitettavasti niin että höynäyttäjillä on perustuslain antama suoja höynäyttää, eikä ketään voi myöskään kieltää höynähtämässä. Se johtaa tällaiseen tilanteeseen missä olemme. Maassa on porvari-populistihallitus ja köyhää kyykytetään, talous sen sijaan on entistäkin pahemmassa syöksykierteessä, pian ollaan jo pohjalla.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kerropa Arto miksi ollaan pohjalla? Kuka ja mitkä asiat on saanu sen aikaiseksi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"Kerropa Arto miksi ollaan pohjalla? Kuka ja mitkä asiat on saanu sen aikaiseksi?"

Silloin kun oltiin huipulla,
meillä oli Lipponen pääministerinä
ja sosialidemokraattisvetoinen hallitus.

Sen jälkeen on ollut porvarihallituksia
ja menty koko ajan alaspäin.

Välillä kovaa vauhtia alaspäin,
välillä pikkuhiljaa alaspäin,
mutta koko ajan alaspäin.

Nyt ollaan jo pohjalla.

Kohta mennään pohjasta läpi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #16

Valtiovarainministeriö on ollut pitkiä aikoja demareiden käsissä Lipposen kausien jälkeen. Minulle olisi ihan sama kuka kurssin korjaa, kunhan se tulisi korjatuksi. Nyt valtionvelka karkaa jo toiselle sadalle miljardille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

"Valtiovarainministeriö on ollut pitkiä aikoja demareiden käsissä Lipposen kausien jälkeen. Minulle olisi ihan sama kuka kurssin korjaa, kunhan se tulisi korjatuksi. Nyt valtionvelka karkaa jo toiselle sadalle miljardille."

Juu, siellä valtiovarainministeriössä on ollut virkamiehenä ainkin tämä demari Sailas. Hän on kyllä yrittänyt kertoa pórvarisministereille ja jopa ihan julkisestikin, miten pitäisi menetellä, mutta eivätpä ole ottaneet kuuleviin korviinsakaan demarivirkamiehen puheita ja varoituksen sanoja, nämä porvarisministerit. Onhan siellä ollut valtiovarainministereinä demareitakin, mutta hallituskoaliitioissa pitää aina alistua pääministeripuolueen käskyvaltaan, muuten hallitusyhteistyö kariutuu.

Kyllä minullekin ihan hyvin kelpaisi se että porvarihallitus nyt saisi asiat sujumaan paremmin, mutta heti nämä hallituksen alkuotteet paljastavat karun totuuden. Samaa rataa jatketaan kuin aina ennenkin. Lisää velkaa otetaan taas miljarditolkulla, vaikka demareita ei ole hallituksessa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #33

Arto, onko tässä nyt käynytkin niin, kuten isälläni oli tapana sanoa,"Hyvä tahto huoraks saattaa talontyttärenkin"?

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Hyvä bloggaus, jota olisi vielä voinut laajentaa viittaamalla SDP:n hirrrmuisiin natsitaustoihin ja yhteyksiin: 30-luvun suominatseista iso osa loikkasi SDP:hen ja teki poliittisen uran, Natsi-Saksan kanssa sotien aikaan veljeily (SDP oli hallituksissa), tiiviit yhteydet Ruotsin "rodunjalostusdemareihin" ja RKP:n "Freudenthalilaisfalangiin" ja nyt vielä Oululaisen demarin komppaus uusnatsien katupartioinnille. Selvä natsipuolue!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jaakko jälleen hyvä kirjoitus. Puutut kirjoituksessasi "vain" kahden demari pääjehun ulosanteihin, mutta sellainen kuva tuli itselleni että demarit oli kylläkin joukolla kuviossa mukana paukuttamassa omia henkseleitään ja arvostelemassa sekä syyttelemässä vain hallituksen yhtä PS-puoluetta. Ei voi välttyä ajatukselta että demareissa sovittu parjauskampanja.

Osoitit kirjoituksellasi että omaan nilkkaan osui ja pahasti. Tämän kirjoituksen toivon saavuttavan laajalti kansalaiset muodostamaan omat mielipiteensä demareiden harjoittamasta politiikasta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jaakko Häkkisen "ristiretki" Immosen sanomisien puolusteminen saa jo naurettavia piirteitä. Suomessa on kyllä käytetty myös ennen persuja politiikassa värikästä kieltä, mutta persujen, kuten Halla-ahon ja Immosen myötä, siihen on tullut sävyjä joita sivistysvaltiossa ei voida hyväksyä,eikä pidä sietää. George C Ehrnroot, Tuure Junnila tai vaikkapa Kullervo Rainio, kaikki kiihkeitä Kekkosen, kommunismin ja NL:n vastustajatkaan eivät koskaan alentuneet näiden ihmisten loukkaamiseen tavalla joka persujen myötä on nyt Suomeen rantautunut. Kyllä kaikkien suomalaisten, ei pelkästän demarien, on syytä tuomita puheet jossa aivan selvästi rasismin kanssa frilttairaan, eikä se Häkkisen "vakopesu" yrityksellä miksikään muutu.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kekkosen, Junnilan ja Rainion aikoihin Suomen suurin ulkomaalaisyhteisö taisi olla Tehtaankadulla. :-)

Jaakko Häkkinen

"Jaakko Häkkisen "ristiretki" Immosen sanomisien puolusteminen saa jo naurettavia piirteitä."
-- Avaat tehokkaasti mustavalkoisella virhetulkinnalla. Minä en puolustele Immosen enkä Halla-ahon sanomisia, ainoastaan oikeudenmukaisuutta. En ymmärrä, miten ihan perusjärkevistä ihmisistä tulee sokeita, vaahtosuisia fanaatikkoja heti kun he ennakkotuomitsevat ihmisen rasistiksi!

1. Pitäisi lukea mitä Immonen kirjoittaa, ennen kuin tuomitsee.
2. Ei pidä lukea kuin Piru Raamattua, koska samalla metodilla itse kunkin omista kirjoituksista saadaan kaikenlaisia hauskoja tulkintoja.

"Kyllä kaikkien suomalaisten, ei pelkästän demarien, on syytä tuomita puheet jossa aivan selvästi rasismin kanssa frilttairaan, eikä se Häkkisen "vakopesu" yrityksellä miksikään muutu."
-- Sitten vain esittämään, kuka ja missä on flirttaillut rasismin kanssa! Immonen ei sitä ainakaan tehnyt siinä julistuksessa, mistä hänet on tuomittu.

Todistustaakka on syyttäjällä. Ai et löydä todisteita? Niinpä niin...

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Ei ghettoutumista ehkäistä vuokra-asunnoilla. Ainostaan lisäämällä vapaarahoiteisten asuntojen määrää, niin ongelma häviää..

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kaavoitus on avainasemassa mikäli ghettoutumista halutaan ehkäistä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Turussa on kai sitten vakava kaavoitusongelma eli väestön pakkosijoitusongelma, kun Varissuolla, Lausteella ja Halisissa maahanmuuttajaghettojen työttömyysluvut olivat taannoin 40-54%?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kaavalla ei rakenneta mitään tosin sillä suunnataan rakentamispaikat, varsinaiseen rakentamiseen tarvitaankin jo pääomaa ja työtä.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kirjoitinko jotain sellaista mitä et ymmärtänyt, kun kirjoitin "lisäämällä.."

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Seppo Saari, ei taida muistaa kuinka kovasanaista keskustelua juuri Varissuon kaavasta, sen tehokuudesta aikoinaan käytiin, mutta kuuroille korville varoitukset meni, seurakunnat jotka muistakseni maat omisti halusivat maa-alueella rahastaa. Juuri nuo mainitsemat esimerkit Turusta osoittavat kuinka juuri kaavoituksella voidaan tehdä suuria virheitä, tämä asia on kaikille kunnallispolitiikassa toimiville selviö.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kerro lisää Lausteen, Halisten ja vanhan Pansion kaavoitusvirheistä! Olen kiinnostunut. Liittyikö siihen jotenkin suunnitelma maahanmuuttajien ohjaamisesta Varissuolle?
Mitä olivat ne Varissuon kaavoituksessa tehdyt virheet, jonka vuoksi sinne sijoittui niin paljon maahanmuuttajia ghettoutumaan?
Oliko mm. Turun yliopiston normaalikoulun (jossa joskus työskentelin), jäähallin ja ostarin rakentaminen keskelle Varissuota jotenkin työttömyyttä ja ghettoutumista lisäävä ratkaisu?
Päätoimittaja Huuskon blogin mukaanhan "Varissuolla kaikki on hyvin"?
P.S.
Kokoomus ja demarit ovat olleet avainasemassa Turun kaavoituksenkin puolella. Persuja ei silloin ollut olemassakaan puolueena.

Matias Härkönen

Erilaisten havaintojeni perusteella, sanoisin että demarit on tällä hetkellä niin sekaisin, että jokaiseen asiaan yritetään keksiä jotain sanomista. Pahinta on, että kaikkia yritetään miellyttää, mutta mitään ratkaisuja ei ole tarjolla.

En ihmettele yhtään, että demareista miehet on jo siirtynyt persuihin ja naiset vihreisiin. Jäljelle on jääneet elämäntyönsä ammattiyhdistysliikkeissä työnsä tehneet +60 vuotiaat. Luonnollisen poistuman kautta tämänkin joukkio pienenee jatkuvasti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"En ihmettele yhtään, että demareista miehet on jo siirtynyt persuihin ja naiset vihreisiin. Jäljelle on jääneet elämäntyönsä ammattiyhdistysliikkeissä työnsä tehneet +60 vuotiaat. Luonnollisen poistuman kautta tämänkin joukkio pienenee jatkuvasti."

Mistä itsestäänselvänä seurauksena on ollut porvarihegemonia ja talouden jatkuva alamäki, mikä jatkuu edelleen.

Toki tästä alamäestä voi aina syyttää demareita, mutta miten tällainen pienpuolue jonka äänimäärä ja suosio on niin olematon, olisi mitenkään pystynyt viime vuosina asioihin vaikuttamaan.

Ennen oli toisin, paremmin, silloin demarit oli valtapuolue.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, nyt en voi oikein nauramatta lukea noita kommenttejasi, sillä annat kuvan toisaalta että PS-puolue on syyllinen hallituksen toimiin ja niihin vähäisiin hallitusohjelman mukaisiin tehtyihin päätöksiin.

Kirjoitat ylevästi kommentissasi "Toki tästä alamäestä voi aina syyttää demareita, mutta miten tällainen pienpuolue jonka äänimäärä ja suosio on niin olematon, olisi mitenkään pystynyt viime vuosina asioihin vaikuttamaan." Heh ja vielä kerran heh. Onhan sdp ollut suurpuolue ja hallituksessa kymmeniä vuosia ja nyt laitat puolueen pienpuolueeksi. Toki on puolueen kannatus mennyt alamäkeen kuin sanonta kuuluu "lehmänhäntä", mutta ei tuo voi tarkoittaa etteikä demarit ole olleet vaikuttamassa maan päätöksentekoon hyvinkin merkittävällä tavalla. Sen sijaan PS on ollut hallituspuolueena vasta muutaman viikon ja on todellakin kasvanut puolueen nykyisiin mittoihin vasta muutaman vuoden aikana, joten suhteellisuuden tajua please!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Arto saattaa olla aito Rölli eikun trolli?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"annat kuvan toisaalta että PS-puolue on syyllinen hallituksen toimiin ja niihin vähäisiin hallitusohjelman mukaisiin tehtyihin päätöksiin."

Väitätkö ettei PS olisi osaltaan syypää tämän hallituksen tekemiin surkeisiin päätöksiin, köyhän kyykyttämiseen ja rikkaiden suosimiseen? Työttömien elämän kurjistamiseen leikkaamalla määrärahoja, suomalasen korkeatasoisen opetuksen alas ajamiseen määrärahoja pienentämällä.

Kukas niistä päätöksistä sitten oikein vastaa? Demarit varmaan, ainakin sinun mielestäsi?

Hallituksenm tärkein tehtävä olisi yhteiskuntasopimuksen aikaansaaminen. Jos ja kun se floppaa, niin sekin on varmaan taas demarien vika, vaikkei demareita ole hallitukseen edes huolittu, vaikka halua olisi ollut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #62

Arto Vihavainen, toivon, että tällä hallituksella olisi kanttia poistaa nuo korkeasudanteen aikana tulleet LOMALTAPALUURAHAT !

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #87

"Arto Vihavainen, toivon, että tällä hallituksella olisi kanttia poistaa nuo korkeasudanteen aikana tulleet LOMALTAPALUURAHAT !"

Joo, olen ihan samaa mieltä siitä että ne pitäisi poistaa tuotapikaa.

Se ei vain taida olla hallituksen päätettävissä,
se on niitä yhteiskuntasopimius asioita.

Sorry.
Minun ei pitänyt osallistua enää tähän bokiin.
Toivon ettei minua kuitenkaan bannattaisi.
Se olisi niin noloa.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #89

En bannaa kuin trollaamisesta ja jankuttamisesta. :)
Näköjään aihe laajenee muidenkin keskustelijoiden toimesta...

Jaakko Häkkinen

Arto Vihavainen, toivon että yrittäisit pitää viestisi blogin aiheessa. Tämä ei ole yleinen demaripolitiikan ja demariutopian puintiketju. :)

Ymmärrän, että sinun uskonnossasi maailma olisi parempi jos demarit hallitsisivat, mutta se ei ole yhtään sen objektiivisempi kuvitelma kuin minkään muunkaan puolueen kannattajien uskomus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Luulin että tässä on kyse demareista.

Mutta jos tämä on tarkoitettu pelkästään demareiden parjaamiseen, eikä kehumista näin ollen sallita, niin pitänee sitten laittaa oma ketju demareiden kehumiselle, jossa puolestaan kielletään demareiden parjaaminen.

Ei vainkaan, antaa olla. :)

Tuli tässä jo juteltuakin demareista ihan tarpeeksi,
joten toivotan hyvä jatkoa blogillesi.

Lopetan, koska en näköjään ymmärrä mistä tässä oikein pitäisi keskustella.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #72

Onko niin vaikea keskustella bloggauksen aiheesta? Tekopyhyydestä, kaksoisstandardeista, tuomitsemisesta väärin perustein... Demareita saa puolustaa aiheeseen liittyen, jos osaa. Mutta tuota tekopyhyyttä ei kumoa se, että listaa demarien saavutuksia 1900-luvulla. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #73

Toki huomasin että toit tätä asiaa esille ja yritin vastatakin siihen, sanoin sen mitä itse asiasta ymmärrän. Se taisi jo tulla sanottuakin, eikä siitä sen enempää.

Olen pahoillani jos olen mielestäsi ylittänyt aiheen rajat, En varmaankaan ole myöskään ollut tarpeeksi vakava, asiallinen ja virallinen. Tunnustan virheeni ja pahoittelen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sen sijaan PS on ollut hallituspuolueena vasta muutaman viikon ja on todellakin kasvanut puolueen nykyisiin mittoihin vasta muutaman vuoden aikana, joten suhteellisuuden tajua please!"

Hmm. Persut on kasvattanut suosiotaan tosiaan vasta muutaman vuoden, olisiko kymmenkunta vuotta. Silloin kymmenkunta vuotta sitten, jolloin persujen ylämäki alkoi, samoin kuin demareiden alamäki, alkoi myös talouden alamäki.
-----------

Sitä edellinen talouden alamäki alkoi muistaakseni silloin kun kokoomus tuli ensimmäistä kertaa hallitukseen, ja oliko mukana myös Smp. En nyt oikein muista.

Sitten demarit saivat taas ääniä ja tuli Lipposen hallitukset. Talouden ylämäki alkoi uudestaan. Sinä aikana kun demarit olivat vallan kahvassa Suomen talous elpyi kovasti. Valtion budjetit olivat ylijäämäisiä. Alkoi olla ns. jakovaraa. Valtion budjetin ylijäämää kutsuttiin jakovaraksi.

Puolueet kamppailivat keskenään siitä kenen äänestäjille tämä ns. jakovara jaettaisiin. Yksikään puolue ei tainnut piitata velanmaksusta. Vanhaa velkaa maksettiin pois liian hitaasti puolueiden kisatessa siitä keiden äänestäjille se jakovara jaettaisiin.
------------

Sitten tuli kokoomuksen puheenjohtajaksi Jyrki Katainen, suloinen, poikamainen, matala-ääninen Jyrki. Katainen hurmasi Sari sairaanhoitajan, ei omalla miehekkyydellään ja poikamaisella karismallaan, vaan lupaamalla jakovarat Sari Sairaanhoitajalle, ja yleensä akateemisesti koulutetuille "alipalkatuille" naisille,

Kataisen viettely-yritys onnistui. Sari Sairaanhoitaja hurmaantui ja kokoomus sai vaaleissa äänivyöryn.

Siitä alkoi talouden alamäki, ei tosin heti, mutta heti kun jakovarat oli ensin jaettu ja syöty. Sama tahti on jatkunut näihin päiviin.
-----------------

Jakovara olisi silloin pitänyt käyttää investointeihin, tuotannon tehostamiseksi, mutta Sari Sairaanhoitaja päätti toisin. Kukapa voisi Sari Sairanhoitajaa tästä syyttää, eiväthän sairaanhoitajien palkat niin kaksisia ole koskaan olleet, eivätkä ole vieläkään.

Mutta Sari Sairaanhoitaja työskentelee julkisella sektorilla ja vaikka julkinen sektori hyvin tärkeä ja välttämätön asia onkin, Suomi tarvitsee elääkseen myös tehokasta tuotantoa ja sitä eivät porvaripuolueet tuolloin tarpeeksi tarkasti ajatelleet.

Sari Sairaanhoitajan vaaleissa kokoomulkselle antama ääni oli kokoomukselle silloin tärkeämpi asia kuin vientiteollisuuden kilpailukyvyn edistäminen. Tästä virheestä kärsii nyt koko Suomi, myös Sari Sairaanhoitaja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Hyvä Arto. Nyt kehun sinun kommenttiasi siitä kun tuot esiin "Sitten tuli kokoomuksen puheenjohtajaksi Jyrki Katainen, suloinen, poikamainen, matala-ääninen Jyrki. Katainen hurmasi Sari sairaanhoitajan, ei omalla miehekkyydellään ja poikamaisella karismallaan, vaan lupaamalla jakovarat Sari Sairaanhoitajalle, ja yleensä akateemisesti koulutetuille "alipalkatuille" naisille,

Kataisen viettely-yritys onnistui. Sari Sairaanhoitaja hurmaantui ja kokoomus sai vaaleissa äänivyöryn."

Tuo on täyttä totta. Katainen käytti omaa persoonaansa kokoomuksen kannatuken nostoon osittain katteettomilla lupauksilla. Mielestäni Kataisen vaalilupaus tuolta osin ei edes toteutunut kokonaan 500 euron korotuksella. Ainakin se jakautui muistaakseni epätasaisesti kahteen eri liittoon kuuluvien kesken. Saatan muistaa väärinkin.
Mutta sitten se toinen puoli tuosta Kataisen hallituksen toimista. Ethän kuitenkaan unohda että SDP oli kokoomuksen hallituskumppanina ja valtionvarainministerinä. Pitää muistaa ja tiedostaa ettei kokoomus kuitenkaan yksin noita silloisia päätöksiä suinkaan tehnyt vaan silloiset hallituskumppanit yhdessä. Näin se toimii nytkin yhdessä sovitun hallitusohjelman puitteissa.

Se vain tahtoo olla näköjään siten että on helppo laittaa vain yhden puolueen syyksi tai kehuksi kun hallitus epäonnistuu/onnistuu. Miksipä ei SDP jättänyt hallitusta jos kokoomuksen vaatimukset olivat niin väärin ja Suomen taloutta viemässä päin peetä?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_valtioneuvosto

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Se vain tahtoo olla näköjään siten että on helppo laittaa vain yhden puolueen syyksi tai kehuksi kun hallitus epäonnistuu/onnistuu. Miksipä ei SDP jättänyt hallitusta jos kokoomuksen vaatimukset olivat niin väärin ja Suomen taloutta viemässä päin peetä?"

Sanoppas muuta.
Olisi varmaan pitänyt tehdä niin,
ainakin näin jälkiviisastellen. :)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Jaakon kaksoisstandardien käyttö jatkuu. Hän syyttää demareita monesta hatarien ja vääristelevien tulkintojen kautta ilman todisteen häivääkään väitteilleen. Hän tekee juuri niin kuin hän on sanonut immosen syyllistäjien tekevän.

Jaakko voisi vaikkapa todistaa seuraavat väitteet demareiden tekstien kautta, ilman satunnaisia ja mielivaltaisia tulkintoja:

1. Te vihaatte maahanmuuttajia!

2. Ai suomalaisen herrakansan kulttuuri on parempi kuin maahanmuuttajien kulttuurit?! Eikös teidän pitänyt rakastaa monikulttuurisuutta?

Ja ne muutkin...

Itselleni demarit ovat poliittinen vastustaja, enkä pidä heidän nykyisetä politiikastaan. Vikaluettelo olisi varmasti pitkä, mutta yhtään Jaakon esittämää piirrettä en demareissa näe. En tiedä miksi juuri maahanmuuton vastustajilla on korostunut tarve syyttää toisia juuri siitä mitä he itse tekevät (ja mielestään silloin ei ole aihetta kritisoida). Toki Jaakon kunniaksi tässä voidaan sanoa, että tämä lista on karrikoitu esimerkki, mutta hän on kyllä syyttänyt lähes kaikkea mitä liikkuu persuvastaisuudesta, poteroissaolosta yms.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

"Jaakon kaksoisstandardien käyttö jatkuu. Hän syyttää demareita monesta hatarien ja vääristelevien tulkintojen kautta ilman todisteen häivääkään väitteilleen. Hän tekee juuri niin kuin hän on sanonut immosen syyllistäjien tekevän. "

Eikös se ollut koko bloggauksen pointti osoittaa, että tekemällä demareista yhtä mielivaltaisia tulkintoja kuin mitä demarit tekevät persuista, niin demareitakin voidaan natsitella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Eikös se ollut koko bloggauksen pointti osoittaa, että tekemällä demareista yhtä mielivaltaisia tulkintoja kuin mitä demarit tekevät persuista, niin demareitakin voidaan natsitella."

Pelata voi monella tapaa, oikein tai väärin.
Natsikortti tulee käteen jaossa pakasta hyvinkin helposti kun pelaa persuja vastaan.

Mutta jos natsikorttia pitää käyttää demareita vastaan, silloin se pitää kyllä vetää hihasta, sillä pakasta se ei kyllä tule, tai ainakin se on harvinaista.

Tämä Jaakon natsikortti on kyllä hihasta vedetty,

Mutta ei se mitään, sillähän yritetään vain osoittaa että persuja vastaan käytetyt natsikortit on hihasta vedettyjä. Mutta ei se vaan niin ole, kyllä ne löytyvät ihan pakasta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #58

Arto, kerrohan mistä noita korttipakkoja voi ostaa joissa natsikortit ovat aidosti pakassa? Minusta kun noita mainittuja kortteja ovat kirjoittajat vetäneet ihan omista hihoistaan. Niin muuten sinäkin persuista kirjoittaessasi näytät nyt tekevän. ;)

Eihän Jokeri-kortit ole noita po. kortteja. Tai jos ovat, niin sitten ne ovat kaikkien käytössä. :D

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #59

"Arto, kerrohan mistä noita korttipakkoja voi ostaa"

Varmaan ymmärsit että tämä oli kuvannollista kerrontaa,
mutta haluat viisastella, se on sallittua.

Pysyn edelleen vertauskuvallisessa ilmaisussa, jos sallit.

Niitä kortteja jakelevat täällä netissä monetkin kirjoittelijat, vaikkapa nyt tuo Immonen ja hänen puolustelijansa. Ei tarvitse muuta kuin käyttää korttia. Tosin siitä tulee kumminkin aina se sama syyte natsikortin käytöstä, vaikka se kortti olisi tullut ihan rehellisesti jaossa.

Sen sijaan demareita vastaan käytettyjä natsikortteja ei luonnollisessa jaossa pakasta tule, ne pitää siis vetää hihasta.

Jaakko Häkkinen

"Jaakon kaksoisstandardien käyttö jatkuu. Hän syyttää demareita monesta hatarien ja vääristelevien tulkintojen kautta ilman todisteen häivääkään väitteilleen. Hän tekee juuri niin kuin hän on sanonut immosen syyllistäjien tekevän."
-- Marko, etkö tajunnut että kirjoituksen pointti on juurikin se, että demarien ohjelmiakin voidaan lukea kuin Piru Raamattua, eli esittää mihinkään perustumattomia tulkintoja?

Oikeasti, hyvä mies, hieman noloa kommentoida ennen kuin on edes lukenut kirjoitusta ja etsinyt sen pointin. Siellä se on selvällä suomen kielellä luettavissa...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Eksoottinen ei-eurooppalainen väki murhaa ja raiskaa suomalaisia naisia..." Tuossa on Häkkiselle saivartelemista taas vähäksi aikaa.

http://www.vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/immosen-...

Jaakko Häkkinen

Jouni hyvä, et tainnut tajuta, että siinä Immonen lainaa toista bloggaajaa?

Vai onko sinun mielestäsi henkilö, joka sanoo: "Tuo toinen sanoi neekeri!" tuomittava rasismista?

Herätkää, ihmiset. Missä järki?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jaakko, on tämä maailman meno muuttunut oikeastaan hurjaksi rasismin määrittelyn suhteen, sillä Ruotsissa jo pohditaan ovatko laastarit rasistisia. Mihin vielä keritään täällä meilläkin?

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015081320173924_...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Demarit ovat nähdäkseni mitä suurimpia porvareita. Jos porvareilla tarkoitetaan omistavaa luokkaa.

Täällä Etelä-Karjalassa en ihan heti tunne köyhää demaria. Sen sijaan esmes Imatran päädemarit porskuttaa 3000 euron eläkkeellä päättämässä Imatran asiosta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

SKDL:n kannattajat kutsuivat demareita demoveljiksi ja luokkapettureiksi, nyt on perillisillä yhteinen linjakin löytymässä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Täällä Etelä-Karjalassa en ihan heti tunne köyhää demaria. Sen sijaan esmes Imatran päädemarit porskuttaa 3000 euron eläkkeellä päättämässä Imatran asiosta."

No, kunhan porvaripuolueet pääsevät kunnolla kyykyttämään köyhää ja köyhdyttämään kansaa, rikkaita, siis niitä oikeita rikkaita suosimalla, niin ehkä demariaate sitten taas kelpaa kansalle.

Oikeasti olen sitä mieltä että niitä tosirikkaita pitäisikin suosia, niitä jotka investoivat ja päättävät minne investoidaan, mutta ei näitä rikkaita loisia jotka vain nostaa suuria palkkoja ja eläkkeitä ja kuluttavat ne sitten ulkomailla, tai sijoittavat ulkomaille.

Toki ne pienetkin sijoitukset olisivat Suomeen tervetulleita, mutta hallituksen pitäisi ajatella tätä rikkaiden suosimista enemmän siltä kannalta että he sijoittaisivat rahansa Suomeen. Ehkä siihen voitaisiin sitten liittää jotain verohelpotuksia, tai jotain muuta houkutinta, muuten näitä tällaisia rikkaita passaisi kyllä verottaa raskaimman jälkeen.

Muuten olen sitä mieltä että jos on kolmen tonnin eläke ja silti haluaa käyttää aikansa yhteiskunnan palvelemiseen, niin se on kunnioitettavaa. Minä vain käyttäisin aikani helposti vetelehtimällä ja tuhlaamalla sitä rahaa.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Sosialidemokratia ei näy kelpaavan äänestäjille. On siinä puolueella ongelma kerrakseen.

Sosialismia ei enää kovin moni halua. Olisi syytä kehittää puolueen toimintaa ja kuunnella puolueen rivijäsentä edes kaikkein tärkeimmissä asioissa, kuten koulutuksessa ja sosiaali-ja terveydenhuollossa.
Nuorisokannatus on surkealla tolalla ja puolue vaikuttaa äänestäjien silmissä vanhalta ja väsyneeltä. Ketä tällainen toimintapa houkuttaa? Ei juuri ketään.

Annetaan porvarien hallita tämä hallituskausi ja katsotaan sitten, jos joku vielä voisi seuraavissa vaaleissa vielä demareita äänestää. Tällä hetkellä menee puolueella todella huonosti ja jotain olisi saatava aikaan nyt oppositiossa ollessa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Häkkinen, kaikki me, jotka tunnemme Suomen sodanjälkeisen politiikan retoriikan, niin ymmärrämme mistä Heinäluoma puhuu. Vaikka politiikka oli kiihkeää, todella kiihkeää sodan jälkeen kommunisten noustua "maan alta ja puhuttiin "vaaran vuosista" niin kyllä siinä retoriikassakin oli ns. "hyvän maun" rajat joita ei ylitetty. Immonen sinänsä, kansanedustajuudesta huolimatta kuuluu, urheilutermiä käyttääkseeni, polittiseen kolmos-ellei peräti vilttiketjuun. Halla-aho sen sijaan kuuluu persujen "elittiin" ja näin ollen edustaa persuja myös julkisuuten päin ja on aivan turhaa väittää, ettei Halla-ahon retoriikka ole firttailua rasismin kanssa. Häkkinen, kuten monet persut haluavat pitää Immosta esillä, jotta persujen Halla-ahon johtama ryhmittymä saisi olla rauhassa ja tehdä omaa "myyräntyötään" persujen sisällä, joten kyllä persut ihan itse ovat Immosesta "uhrilampaan" tehneet.

Jaakko Häkkinen

"Halla-aho sen sijaan kuuluu persujen "elittiin" ja näin ollen edustaa persuja myös julkisuuten päin ja on aivan turhaa väittää, ettei Halla-ahon retoriikka ole firttailua rasismin kanssa."

Minä en väitä mitään - ainoastaan peräänkuulutan oikeudenmukaisuutta. Se tarkoittaa sitä, että jos sinä haluat syyttää jotakuta rasismista tai epämääräisestä flirttailusta sen kanssa, sinun täytyy esittää todisteeksi henkilön sanomisista kohta, joka yksitulkintaisesti tukee väitettäsi.

"Häkkinen, kuten monet persut haluavat pitää Immosta esillä, jotta persujen Halla-ahon johtama ryhmittymä saisi olla rauhassa ja tehdä omaa "myyräntyötään" persujen sisällä, joten kyllä persut ihan itse ovat Immosesta "uhrilampaan" tehneet."
-- Sieltä asenteellisesta poterosta ammuskelet sokeasti "vihollisten" suuntaan. Minä en ole persu - olen puolueeton, liukuva äänestäjä, joka vaatii oikeudenmukaista ja todisteisiin perustuvaa kohtelua mielivaltaisen syyttelyn tilalle.

Sinun kaltaistesi ahdasmielisten fanaatikkojen logiikka on todella käsittämätöntä. Katsotte oikeudeksenne syyttää "vihollisianne" ilman mitään todisteita, ja jos joku vaatii todisteita, leimaatte hänetkin viholliseksenne, jolloin häntäkin voidaan syyttää ilman todisteita.

Häpeä, Arto Granlund, ja kaiva järkesi takaisin sieltä fanaattisuutesi alta.

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal

Häkkinen leikkii 'devil's advocate', menestyksellä. Kaikkien pitäisi kehua häntä koska hän on tietenkin pedanttisen oikeudenmukaisuuden polulla, ja niin niin kaukana sensaationhakuisesta huomion halusta. Eli trollauksesta.

Jos ihan sanatarkkoja ollaan, kukaan ei voi todistaa Immosen olevan rasisti hänen yksittäisen kirjoituksen perusteella, eikä edes hänen tekojensa takia (olla irtisanoutumatta rasismista ja natseista heti kohun synnyttyä).

Mutta näin se leikki jatkuu. Kaikki tietävät pelin säännöt. Ei saa olla rasisti, tai kiihottaa kansanryhmää vastaan.

Säännön puitteissa sitten leikitään ja flirttaillaan rasismin kanssa ja uusnatsien kanssa. The next best thing.

Häkkisen selitys, että Immonen on tietämätön ja/tai tyhmä, ja ei mukamas ymmärtänyt FB-päivityksen seurauksia sekä median tulkintoja poseeramisesta uusnatsien kanssa, on ihan oikeasti vähintään yhtä tietämätön tai tyhmä kuin Häkkisen esittämä Immosen Olli.

Jos Häkkinen todella epäilee asian olevan näin, hän ei varmaan luota yhtään Suomen kansanedustajien älykkyyteen ja mediatietoisuuteen.

Tämäkin siis pohjautuu ihmisten tulkintoihin Immosen sanoista ja teoista. Häkkinenkin on tähän syyllistynyt, pakostakin, koska Immosen alkuperäinen viesti oli niin mysteerinen.

Ja vielä kerran, Häkkinen näyttää uskovan että "absence of evidence is not evidence of absence", eli todisteiden puute ei voi todistaa yhtään mitään, mutta minä ja monet muut uskovat että "absence of evidence is evidence of absence" kun otetaan huomioon monet asiat Immos-kohusta, ja se fakta että rasismi ei ole sallittua. Tässä analogiassa siis rasismin puute on se Russelin teekannu avaruudessa jota ei voida osoittaa oikeaksi todisteilla, ja Häkkisen mukaan se voi olla siten olemassa, mutta kun otetaan muut asiat huomioon, niin todennäköisyys että on olemassa teekannu avaruudessa on miltei olematon.

Jaakko Häkkinen

"Häkkisen selitys, että Immonen on tietämätön ja/tai tyhmä, ja ei mukamas ymmärtänyt FB-päivityksen seurauksia sekä median tulkintoja poseeramisesta uusnatsien kanssa, on ihan oikeasti vähintään yhtä tietämätön tai tyhmä kuin Häkkisen esittämä Immosen Olli."
-- Olen jo moneen kertaan selostanut sinulle, etten pidä Immosta tyhmänä tai tietämättömänä. Mikset ota vastaustani jakeluun vaan jatkat trollaamista? Lopeta tuollainen ja lue vastaukset kommentteihisi. Trollaamisesta saa bannit.

Vertauksesi meni väärin päin. Sinä väität, että avaruudessa on teekannu, vaikka kukaan muu kuin samaan suuntaan aivopestyt ei voi sitä nähdä. Minä taas vaadin konkreettisia todisteita siitä teekannusta.

Kari Ahveninen

Hmm... mitenkähän paljon demareitten kiihkeällä persuvihalla (ja erityisesti Halla-ahoa kohtaan) on tekemistä Halla-ahon taannoisella kirjoituksella demarien olemuksesta?
Varsinkin kun se vielä näyttää sattuneen kohdalleen. Sen verran roisia on tänä päivänä ollut demareitten touhotus...

Toimituksen poiminnat