Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Li Andersson tuomitsee vain oikeistolaisen väkivallan

"Julkisessa keskustelussa puhutaan Suomen ääriryhmistä yleensä, vaikka ongelma on nimenomaan tämä äärioikeistolainen taho", kommentoi vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson Jyväskylän uusnatsien mielenosoitusta.

 Li Anderssonin (video kohdasta 1:15) mukaan vasemmistolainen väkivalta on erilaista kuin oikeistolainen väkivalta, koska se kohdistuu enemmän koneistoon kuin yksittäisiin ihmisiin. Tämä varmasti lohduttaa kaikkia, joiden auton tai liiketilan vasemmistoanarkistit ovat joukkoriehunnallaan hajottaneet - siinä ei ole mitään henkilökohtaista, joten kaikki on hyvin! Nyt kenenkään ei enää tarvitse pelätä anarkistien väkivaltaa, niinkö?

 Väkivallan pelottavuus ei kuitenkaan riipu siitä, onko se motiiveiltaan henkilökohtaista vai koneistovastaista. Paljon olennaisempaa on, onko väkivalta todennäköistä vai ei. Uusnatsit eivät Jyväskylässä hyökänneet sattumanvaraisesti valittujen sivullisten kimppuun vaan vanhojen vihollistensa kimppuun: pahoinpitelyn uhri oli sama tyyppi, jolle kontaktiesiteltiin taannoin puukkoa ns. Jyväskylän kirjastopuukotuksessa.

 Jos asiaa ajatellaan tavallisen ihmisen kannalta, joka ei ole minkään ääriryhmän jäsen, niin on edelleen paljon todennäköisempää joutua kohtaamaan vasemmistoanarkistien väkivaltaa kuin uusnatsien väkivaltaa. Anarkistit tuhoavat erottelematta kaiken vastaantulevan vastustaessaan uskonkiihkossaan jotain mystistä koneistoa, jota he näköjään eivät itsekään kykene tunnistamaan eivätkä erottamaan ei-koneistosta. Uusnatsit sen sijaan ovat toistaiseksi kohdistaneet väkivaltaa paljon rajoitetummin ja kaikkea muuta kuin sattumanvaraisesti.

 Nämä ovat realiteetit, ja niitä vasten Li Anderssonin kommentti "julkisessa keskustelussa puhutaan Suomen ääriryhmistä yleensä, vaikka ongelma on nimenomaan tämä äärioikeistolainen taho" vaikuttaa todella naurettavan puolueelliselta ja tekopyhältä.

 Kaikki väkivalta on tuomittavaa, täysin riippumatta siitä, onko se oikeistolaista vai vasemmistolaista väkivaltaa. Sekä harjoittajien lukumäärän että heidän toiminnallisen aktiivisuutensa osalta satunnaisella kansalaisella on edelleen suurempi todennäköisyys kärsiä anarkistien väkivallasta kuin uusnatsien väkivallasta.

 

P.S. Ennen kuin joku sanoo, etteivät kaikki anarkistit ole välttämättä vasemmistolaisia, niin ilmoitan pitäytyväni Li Anderssonin määritelmässä: kaikki koneistoa vastustavat anarkistit ovat vasemmistolaisia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Ylipäätänsäkin vasemmisto on ollut aika hiljaa, kun vasemmistolaiset/anarkistit ovat suorittaneet väkivaltaa elottomia ja elollisia asioita kohtaan. Missäs oli vasemmisto, kun anarkistit tuhosivat paikkoja ja hakkasivat viattomia hevosia Tampereella itsenäisyyspävänä vuonna 2013? Missä on vasemmiston tuomio, kun aktivistit hyökkäilevät laillista eläintuotantoa vastaan?

Ei voi niin toimia, että tuomitsee vain yhden liikeen laittomuudet, mutta sulkee silmänsä muiden ryhmien laittomuuksilta. Väkivalta ja lainrikkominen pitäisi tuomita aina riippumatta, mitä ideologiaa tekijät edustavat.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vesikesänä näyttää "ajatustentonavatkin" tulvivan.

Viljo Häggman

väärä paikka
oikea on alempana

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kuvitellaanpa hetki tilannetta, että kansanedustaja Andersson ei olisi sanallakaan kommentoinut Jyväskylän tapahtumia.

Poliitinen itsemurha?

Kansanedustaja Anderssonin kommenteilla ei ole uutisarvoa, koska ne ovat jo tunnettuja. Uutisen pitäisi luonteenomaisesti tarjota jotakin uutta hyödyllistä tietoa kansalaisille.

Oulussa makkarakopilla porukka nahisteli, Jyväskylän Sokkarilla porukka nahisteli. Normimeininki...

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Kansallinen vastarinta järjestää toistakymmentä tempausta per vuosi, ainoastaan silloin tempaukset muuttuvat väkivaltaiseksi kun dan koivulaakson tai li andersonin nimi tulee suoraan tai epäsuoraan tapahtuman yhteydessä esille.

False flag?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jaaha. Pride-marssiin Helsingissä 2010 kohdistunut isku ei siis ollut väkivaltainen? Lopettakaa asioiden valheellinen yksinkertaistaminen ääriryhmien välienselvittelyksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Perinteet velvoittavat, olihan ennenkin kahdenlaisia aseita, oli sodan aseet ja oli rauhanaseet.

Muistaako kukaan minkäliittoutuman hallussa oli rauhanaseet ?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Aikamoista hevonpaskaa, Heikkilä.

Tässä Panu Raatikaisen kokoamaa listaa väkivallanteoista, siinä ei ole kaikkia:

Helsinki, heinäkuu 2010: SVL teki kaasuhyökkäyksen Helsingin Pride-kulkueeseen; syyttäjän mukaan isku vaaransi 88 ihmisen terveyden.

Oulu, huhtikuu 2011: SVL hyökkäsi Kokoomuksen vaalitilaisuuteen, Kokoomuksen järjestösihteeri pahoinpideltiin.

Oulu, heinäkuu 2012: SVL-aktiivi sumuttaa pippurikaasua suoraan vasemmistopoliitikko Dan Koivulaakson silmiin; hän tarvitsi sairaalahoitoa

Tampere, marraskuu 2012: SVL pahoinpitelee ja potkii miehen

Jyväskylä, tammikuu 2013: SVL hyökkäsi keskustelutilaisuuteen kirjastossa; puukotus ja poliittisten toimintavapauksien loukkaaminen.

Vantaa, tammikuu 2014: SVL pahoinpitelee heihin kriittisesti suhtautuneen miehen.

Pori, Vappu 2014: SVL tekee savupommi-iskun vasemmiston vaalitilaisuuteen.

Kouvola, Toukokuu 2015: SVL tunkeutuu Kirkkopäiville ja tappelee järjestysmiesten kanssa. Paikalle tarvitaan poliisi.

Jaakko Häkkinen

Kiitos Esa, tärkeä listaus.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #11

Tuosta puuttui tapaus, jossa SVL:n ryhmä pahoinpiteli Hartolan markkinoilla miehen. Lisäksi olen kuullut, että SVL:ää epäillään Tampereella pippurikaasun levittämisestä kerhotilaan. Tilassa oli järjestetty monikulttuurista ohjelmaa ja seudulla oli ollut SVL:n tapahtuma.

Jyrki Tikkakoski

Asiallinen kirjoitus.Missä tosiaan oli silloin Li kun olisi pitänyt kommentoida kun mamut raiskaa, pitseriat tappelee keskenään puhumattakaan greenpeace terrorismista. Eipä ole silloin saanut suutaan auki.
Se on käsittämätöntä tuossa asemassa olevien, pakko sanoa, "vihervasureiden" yksisilmäisyys.
Toinen hyvin pitkälle samanlainen politikkko on Outi Alanko-Kahiluoto. Hän vaati tästä selkkauksesta Soinia heräämään?!? Tietääköhän Outi, että Soini on ulkoministeri, eikä hänellä ollut mitään tapahtumien kanssa.

Onhan Li:llä ja Outilla tietysti kaunis ajatus, että kaikki rakastavat toisiaan ( paitsi he persuja ) mutta luonnollisesti heidän ehdoillaan.
Toivottavasti jonain päivänä heillekkin valkenee ettei politiikalla voi ihmisluontoa muuttaa tai ihmisiä kasvattaa.
Eihän kukaan normaali ihminen kannata ääriliikkeitä, oikealta tai vasemmalta saati vihertävien, mutta jokinhan niitä kuitenkin synnyttää.
Olisikohan syy esim. maahanmuutto politiikassa? Ja molemmilta ääri suunnilta?
Eilinen jkylän tapahtuma oli varmaankin maahanmuutto politiikkaa, sekä uskoakseni viime tiistain viha mielenosoitusta vastaan. Mikä oli luonnollisesti odotettavissa.
Pitäiskö poliitikkojen ennemmin miettiä miten saadaan kultainen keskitie, kuin yrittää ajaa vain omaa suppeaa näkemystä väkisin, jopa siis sangen suuren ihmisjoukon luontoa vastaan. Ja ihmisjoukolla tarkoitan suomen kansaa, en eilistä rähinä porukkaa.

En usko, että suomi tulee ikinä muuttumaan miksikään kansojen sulatus uuniksi. Vielä kun nämä kansainväliset uutiset kertovat järkyttävistä kahinoista, mamut paikallisia vastaan, mamut keskenään ja vieläpä eräät mamu ryhmät omassa kotimaassaan.
Uskon, että ne on suurimmalla osalla suomalaisia mielessä kun mamuista puhutaan ja kukaanhan ei sitä naapuriinsa toivo. Ei edes Li ja Outikaan, mutta älyttömällä maahanmuutto politiikalla sen on pian myös heidän naapurissa. Erittäin vaikea ymmärtää miksi pitäisi ottaa väkisin erittäin todennäköisiä ongelmia muiden lisäksi.
Mikä saisi suomalaiset rakastamaan itiksen loisijoita ja kela huijareita tai muuten vaan verorahojamme väärinkäyttäjiä kun omassa väestössäkin on pulaa kärsiviä enemmän kuin tarpeeksi.
Ei semmoista taikatemppua olekkaan.
Ja mikä pistää vieläkin v...tuttamaan kun lastensairaala pitää kerjäys rahoilla tehdä mutta avustus rahoilla afrikan päälliköt elelevät leveästi uusien autojensa kanssa.

Järjen käyttö on sallittua niin Liillä, Outilla kuin Immosellakin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

No mutta siinäpä oli kliseepurkaus. Taistolaiset, feministit ja punavihreä media sekä Stalin sentään jäivät ensi kertaan.

Kerropa, mikä Greenpeacen toiminnasta tekee terrorismia, mutta natsien hyökkäys ihmisten kimppuun ja poliisin tominnan estäminen onkin oikeutettua reagointia maahanmuuttopolitiikkaan?

Kerro vaikka joku esimerkki Greenpeacen tempauksista, joka on pahempi kuin tämä.

Jyrki Tikkakoski

Jep. Kliseiden mestari. Myös Mäkinen oli unohtunut kliseetöidä mutta onneksi hoidit sen itse. :)

Viiko kaksi sitten viherterroristit kahlitsivat suonessa voimala työmaalla itsensä urakoitsijan koneisiin. Siis pienyrittäjien koneisiin mitkä ei luonnollisestikkaan ole voimala työmaasta vastuussa, vaan tekevät tilattua työtä.
Tämähän on/oli kaikille selvää paitsi viherterroristeille. He aiheuttivat suurimman vahingon urakoitsijoille, sitten poliisille ja sitä kautta yhteiskunnalle mutta itse voimalatyömaalle ei pienintäkään vahinkoa.
Ei mennyt kuin pari päivää ja jälleen hyökkäys samalle työmaalle ja nyt vieläkin typerämmin. Urakoitsijan kaivurista laskettu hydrauliikka öljyt maahan samalla järjestelmää rikkoen. Myös kone oli sotkettu spray maaleilla ja ihmis jätöksillä. Vahingot urakoitsijalle lähes 20t€

Absoluuttista totuutta ei siitä jkylän ihmisen koskemattomuuden loukkauksesta ole vielä missään kerrotu. Sen verran on avauduttu, että phoinpdelty on ollut jo entuudestaan mellakoitsijoille tuttu ja ei aivan puhtaat jauhot ollut itsellkään pussissa. Mutta kosto tai ei, niini ihmisen koskemattomuuttahan ei saa loukata.

Vielä kun saisi Liin, Outin ja Mäkisen Esankin ymmärtämään, että nykyinen maahanmuutto politiikka johtaa vain lisääntyvii mellakoihin ja kun päästään ruotsin ja saksan tasolle niin sillloin poljetaankin jo ihmisoikeudet kokonaan roskiin. Sen tapahtuessa ei Li,Outi,Mäkinen yms. vihervasurit ole varmasti ottamassa vastuuta politiikastaan. Syyttävät sormet osoiteetaan jällleen aivan muualle. Tosin onhan kokoomuskin suuri sydämmiisiä muita kuin suomalaisia kohtaan, kunhan mamut eivät naapuriin muuta.

Ja eihän siitä ole kysymys, mikä mellakoista on tähän mennesssä paihin. Vai meinaatko pisteyttää ja kauden lopussa palkita parhaan jengin?
Itse asiassahan kyse oli Liin oikeisto kommentista ja siihen liittyvästä putkinäöstä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #29

Et sitten osannut edes sitä Greenpeacen toimintaan liittyvää esimerkkiä antaa. Sen kyllä arvasinkin. Mutta ei se mitään, on aivan yleistä, että ne, jotka valittavat 'Riinpiissistä' eivät tiedä yhtään mitään mistään ympäristöjärjestöistä. Uskottavuutensa näin kyllä menettää.

Käsitys, että jokin ulkoisen todellisuuden ilmiö, (tässä harjoitettu maahanmuuttopolitiikka), jollain ihmeellisellä taikavoimalla vaikuttaa niin, että siitä syntyy tunne (viha, katkeruus) ja toimintaa (mellakka), josta sen kokija ja tekijä ei ole itse vastuussa lainkaan on outo, mutta yleinen. Se on kuule niin, että jokainen aikuinen on ihan itse vastuussa tunteistaan ja siitä, mitä niiden vallassa tulee tehneeksi. Jokainen mieleltään terve aikuinen pystyy vaikuttamaan siihen, millainen tunne hänessä vastenmielisestä asiasta syntyy ja myös siihen, miten siihen reagoi. Tunteet syntyvät itsekunkin korvien välissä.

Ajatus, että maahanmuuttopolitiikka on suora syy mellakointiin on siis täysin epäonnistunut ja väärä. Jos ei osaa kontrolloida tunteitaan aikuisena tulee helposti tehneeksi jotain sellaista, jota järjestäytynyt yhteiskunta ei siedä. Eräs sen perusidea onkin 'tunneihmisten' sekoilun, varsinkin väkivaltaisen impulsiivisuuden eliminointi yhteisöistä.

Eikös 'liha tottelee kuria' olekin yksi äärioikeiston lempiteeseistä? :-)

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #32

No voi hyvää päivää. Myös kirjaimellisesti.

Vai et tiennytkään greenbeacen terrori iskuista, onpas ihmettä? Olisi luullut, että noinkin valveutunut henkilö tietää mailman tapahtumista ja niistä terrori iskuista. Enkä nyt tarkoita mitään valaan pyynnin estämistä. Siitä olen valmis jopa nostamaan hattua heidän tekemisilleen.
Tiedän kuitenkin, että mitään esimerlkkiä sinulle tarvitse laittaa. Osaat kyllä itsekkin, vaikka nyt googlettamalla niitä löytää. Ja antamani esimerkki suomesta liittyy varmasti ko. järjestöön tavalla taikka toisella.
Jokainen toisen osapuolen omaisuuteen järjestön toimesta tehty vahinko on terrorismia. Fakta.

Mutta nyt sitten tunteistasi kirjoittamasi tekstihän on täyttä hattaraa ja pitsireunaista unelmaa ja samalla kirjoitat itseäsi "pussiin".
Tottakai kaikki tunnetilat tulee korvien välistä. En ole missään vaiheessa sellaista esiin tuonut tai kiistänytkään.
Tunnetilasta on se tiistain vihamielen osoitus ja nyt jkylän tapahtumatkin syntyneen. Tämä nyt menee jo sille tasolle, että ota kävellessä vasemmalla jalalla aina oikean jalan jälkeen askel.
Näiden molempien kotimaisten esimerkkien taustalla on maahanmuutto politiikka. Fakta. Mutta millä osuudella, niin sitä ei tiedä kukaan.
Ja maahanmuutto politiikka euroopassa sekä suomessa on JO TEHNYT TUNNETILAN suomalaisille. Fakta.
Jo meinasin kirjoittaa, että "muutoksen", mutta se olisi vääristelyä koska tunnetila on jo suomalaisten geeneissä jonkin asteisena. Varmaankin mamut menneen vuosisadan alussa ja ennen puoliväliä on sen tehnyt? :)

Nyt kun on myös sinulle valjennut, että tunnetila mamuja kohtaan on jo olemassa, niin uskotko oikeasti, että uutiset ruotsista, saksasta, englannista, suomi raiskauksista ym pitseria kamppailuista tulee sen tunnetilan muuttaamaa auvoiseksi ja mamuja rakkastavaksi? Nyt tässä kohtaa kannattaa jo viimeistään herätä todellisuuteen.

Ja kun nyt laskeuduttiin maan päälle ja rupesimme ajattelemaan asiaa laajemminkin, niin ymmärrys oikeasta maahanmuutto politiikasta alkaa avautumaan. Sillä niitä ihmisiä, ketkä ilman konkreettista syytä hyökkää väkivalloin toisten kimppuun (kimppu?) on onneksi kuitenkin niin vähän, että uskon suomen virkavallan sen hoitavan. En ole kuullut, enkä myöskään lukenut, että työtätekeville mamuille olisi heidän työpaikkansa takia tehty väkivaltaa. Mutta sitä väkivalta joukkoa on typerää kasvattaa tahallisesti.(=maahan muutto politiikka) Eihän nyt toki pieni joukko terrorismilla saisi ohjailla koko maan tilaa mutta eipä Arkkadian mäelläkään ole kuin 200 ihmistä ja nekään kaikki ei nykyistä tilannetta kannata.
Ja edelleen fakta on, että valta osa kansasta ei mamuja ilman työperäistä muuttoa halua. Se joka toisin väittää ei ole kansakunnan tunnetilasta mitään hajua ja sitä kuplassa elävää joukkoa varmaankin Immonenkin tarkoitti.
Mene ja tiedä, en tunne miestä ja tuskin olemme samalla aaltopituudella muutenkaan.

Pistetäänpä loppuun vielä täsmennykset minusta itsestäni. En siis ole persu ja olen ollut yli 7v ulkomailla töissä, kohdannut kaikenlaista kohtelua matkan varrella mutta kaikki paikalliset kollegat ovat olleet ystäviä ja niin ollut iso joukko muitakin.

Eihän näillä kirjoituksilla maata muuteta, mutta saahan sitä perhosvaikutusta toivoa kuten sinäkin toivoit ihmisten tunnetilan muutosta.
Herätystä kaipaa todellakin Li ja Outi sekä heidän kanssa samaa linjaa edustavat. Tarviatko vielä sinäkin?

BTW. Faktat on faktoja, ne ei unelmoimalla miksikään muutu.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #34

"Greenbeace". Aiheetta enempään...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Sinustahan on pikavauhtia sukeutunut oikein aktiivinen uusnatsien tekemisten puolustelija.

Oliko muuten Vastarintaliikkeen kaasuisku Prideen juuri sellaista rajoitettua ja kaikkea muuta kuin sattumanvaraista väkivaltaa?

Jaakko Häkkinen

Hetken jo kuvittelin Esan pystyvän asialliseen, kiihkottomaan keskusteluun... Sitten heräsin. :)

Ideologisen sokeutesi aiheuttama mustavalkoisuus on kaiken järjen tuolla puolen. Minä en ole puolustellut natseja. Olen sanonut, ettei ihmisiä saa nimitellä natseiksi ellei pysty todistamaan väitettään. Nämä uusnatsit tunnustautuvat natseiksi, joten heitä saavat muutkin natsitella.

Pride-iskukaan ei ollut sattumanvaraista väkivaltaa. Nämä uusnatsit toimivat suunnitelmallisesti.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Niin.
Olenkin odottanut, että myös Neuvosto-Venäjän sotarikoksia tutkittaisiin, käsiteltäisiin ja tarvittaessa tuomittaisiin aivan samoin kuin Natsi-Saksan jälkeen on tehty: vuosia kestänyt, ns. pimeän historiakauden käyminen läpi tehtiin oma-aloitteisesti maan jälkipolvien toimesta.

Eikö Li Andersson olisi tuoreena, nuorena ja kovin tietäväisenä kerrassaan sopiva henkilö avaamaan sen keskustelun, kun ilmeisesti myös kommunistisen pahuuden anatomia ja psykologia näyttävät olevan hänelle hyvin läheisiä?

Samalla hän tulisi puhdistaneeksi omaa, todella synkän historia omaavaa puoluettaan ja sen edeltäjiä (mm. SKP/NKP jne.) rasittavat vallankumoukselliset ja väkivaltaiset perinteet sekä niihin liittyvän myyräntyön

Kukahan järjestäisi asiaa koskevan dialogin Kansalaistorilla? :-)

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Joskus aikoinaan, kun sanoilla oli vielä merkitys, autoihin ja liiketiloihin kohdistetuista vahingonteoista käytettiin termejä "ilkivalta" tai "omaisuusrikos". "Väkivaltaa" saattoi kohdistaa vain ihmisiin, niin kuin nyt Jyväskylässä tapahtui.

Näiden raja-aitojen kaataminen ja ihmisen pahoinpitelyn rinnastaminen ikkunan rikkomiseen on kielitieteilijältä uraa uurtava avaus. Tässä puheenvuorossa on vähintäänkin eväät vertaisarvioituun artikkeliin, ellei jopa dosentuurin ovet avaavaan post doc -tutkimukseen.

Väkivallan arvottaminen sen uhriksi joutumisen todennäköisyydellä on myös omanlaisensa innovaatio, joka tuo uudistavia tuulahduksia länsimaisen oikeuskäsityksen pitkiin perinteisiin.

Jaakko Häkkinen

Hyvä pointti Ollilta. Mutta punaisena lankana on pelko: ihminen, joka näkee riehuvien anarkistien lähestyvän, ei koskaan jää odottamaan väkivaltaa, vaan siirtyy muualle. Anarkistien väkivaltaa pelätään vaikkei sitä kovin usein tapahdukaan, ja ihan syystä - tuskinpa Ollikaan uskoo, että anarkistit lopettaisivat riehumisensa, jos joku jäisi heidän ja omaisuutensa väliin sitä suojaamaan?

En ole myöskään arvottanut eri väkivaltoja, toisin kuin Li Andersson. Olen pelkästään sanonut, että anarkistien väkivallan uhriksi joutuminen on todennäköisempää ja siksi sitä on syytä pelätä enemmän.

Noin fiksun miehen odottaisi lukevan mitä sanotaan eikä tulkitsevan kaikkea ideologisten linssien läpi. Olen kirjoittanut väkivallan pelosta ja todennäköisyyksistä.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Ideologiset linssit ovat siksi kevyet, että ne ovat aina muiden silmillä, eivät ikinä omilla.

Ymmärsin kyllä mitä luin, mutta se ei tarkoita sitä, että sinä ymmärsit mitä kirjoitit.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #24

Heheh, hyvin sanottu. :D
On totta ettei ajatus aina tule ulos niin ymmärrettävästi kuin kirjoittaja luulee. Kerran kirjoitin "johtuen lukuisista kirkkojen paloista" käsitellessäni tuhopolttoja, mutta ensisijainen tulkinta tuntui olevan 'kirkon palaset'. Se tulkinta taas ei käynyt itselläni edes mielessä, muutenhan olisin muotoillut lauseeni toisin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

"Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden."

Odotan edelleen merkkejä tuon lupauksen pitämisestä.

Jaakko Häkkinen

Markku on hyvä vain ja kertoo, mihin suuntaan olen puolueellinen ja millä perusteilla. :)

Aika jännää, että tulkitset puolueelliseksi sen, kun minä puolueettomasti havainnoin Li Anderssonin puolueellisuuden ja raportoin siitä! :D Tämä kertonee enemmän sinun omasta puolueellisuudestasi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Olenko mainostanut itseäni puolueettomana? Olen ehdottoman tiukka kukkapaitasetä. Sinut sijoitan nuivalistoon.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #17

Niin, äärilaidalta katsoen todellisuudessa keskellä olevat näyttävät sijaitsevan vastakkaisella äärilaidalla. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että kyseessä on vain perspektiiviharha, joka johtuu omasta sijainnistasi. :)

Syyllistyt siihen, mistä "kukkahattutoverisi" hommalaisia syyttävät: maltilliset ja neutraalitkin niputetaan vastapuolelle.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #19

Saman ilmiö olen havainnut joskus koskevan itsensä keskelle sijoittavia.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #21

Saman ilmiön? Keskeltä katsoessahan sijoittaa automaattisesti kaikki oikeaan kohtaan. ;)

Määrittelisitkö vielä nuivaliston, niin voisimme katsoa, kuulunko siihen.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Voidaanko kansallissosialistista liikettä pitää (ääri)oikeistona?

Jaakko Häkkinen

Varmaankin yhtä huonosti kuin anarkisteja äärivasemmistona... Oikeistolais/vasemmistolais-jako toimii selkeästi ainoastaan talouspolitiikan ja hyvinvointiyhteiskunnan kohdalla; muualla toiset polariteetit toimivat paremmin.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/71902-puolue...

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Näinhän se toki on, sanankäyttö mediassa ja somessa vaan tuntuu olevan ihan mitä sattuu välillä. Natsia, fasistia, kommaria ja anarkistia riittää.

Yhdistävänä tekijänä voi tietysti pitää sitä, että kaikkien ääriliikkeiden kannattajat ovat mielestäni sekaisin kuin seinäkellot ja yli kahta perusteltua mielipidettä mihinkään ei ole.

Mika Selin

Sellaista vasemmistolaista väkivaltaa olen itse seurannut vierestä että kommunistit ovat istuneet työpaikalta pois työntekijän joka ei ole liittynyt ammattiliittoon. Ja toinen on se että laillinen yritys eli turkismyymälä on jouduttu lopettaan vihervasemmistolaisten jatkuvine sabotaasien takia. Nämä ovat olleet ihan konkreettisia tapauksia ja ovat aiheuttaneet taloudellista kärsimystä myös perheelle. Mutta puhutaanko näistä Suomessa? No ei todellakaan. Esimerkiksi aika jollin Neuvostoliittoa puolusteltiin joka lauseessa on nykyään ihanaa nostalgiaa. Samoin vasemmistolainen laululiike.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Andersson sanoo linkittämässäsi videossa, nimenomaan siinä kohdassa johon viittasit, että kaikki poliittinen väkivalta on tuomittavaa. Onko tässä jotain epäselvää?

Jaakko Häkkinen

Sanoo toki, mutta omilla pointeillaan vesittää tuon väittämänsä:
- vasemmistolainen väkivalta on erilaista
- ainoa oikea uhka on äärioikeiston väkivalta
- lisäksi Andersson muistaakseni hyväksyi anarkistien "ulkoparlamentaarisen" aktivismin; tosin en voi vannoa, etteikö kyseessä ollutkin "vain ymmärtäminen."

Petri Muinonen

Vassareiden muka "yhteiskuntarakenteisiin" kohdistuvat mielenilmaisut ovat tosiasiallisesti tuhonneet yksittäisten kansalaisten omaisuutta, mm. liiketilojen näyteikkunoita ja ajoneuvoja.

Li Andersson ei toimestaan huolimatta ymmärrä, mitä kautta yhteiskuntarakenteisiin OIKEASTI voi vaikuttaa. OIKEASTI, koska VASEMMASTI se vaikuttaminen ei demokraattisen päätöksenteon kautta toimi. :) Vasemmistolla kun ei ole riittävää suosiota saavaa ohjelmaa eikä tavoitteita. Tai vaihtoehtoisesti riittävän hyvää mainontaa.

Käyttäjän ToniSaari kuva
Toni Saari

Hmm, jos Lin mielestä äärivasukit hyökkäävät vain koneistoa vastaan, niin mitä tämä sitten meinaa;

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/735441/Turun+juut...

Onko Vasemmistoliitolle Juutalainen jotain muuta kuin ihminen? Eikös Suomen Vastarintaliikkeen pitänyt olla niitä Natseja?

Viljo Häggman

Media onnistui lähes täysin vaikenemaan kuukausi sitten Tampereella Musta Pispala mielenosoituskulkueen aikana anarkistien ikkunoiden ja paikkojen särkemisen.

Pahinta vielä oli että mellakointi oli ilmeisesti etukäteen suunniteltu, koska mielenosoituskutsuissa ohjattiin olemaan kuvaamatta kansssamielenosoittajia, ettei poliisille jää mitään todistusaineistoa tekijöistä.

Kutsujana oli taas tämä sama vanha tuttu Takku. Li Anderssonin ja Dan Koivulaakson kotijoukkue.

Toimituksen poiminnat