Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Valheellisia viholliskuvia ruotsalaisuuden viikolla

Ruotsalaisuuden viikon kunniaksi eräät tahot ovat kunnostautuneet vainoharhaisessa ja valheellisessa viholliskuvien rakentelussa.

 

1. Kalevan pääkirjoitus: 

 "On kysyttävä, käydäänkö Suomalaisuuden liitossa enää vapaata ja yleistä keskustelua, jolla punnitaan ajatusten painoarvo ja järkevyys? Vai jyrätäänkö siellä sokeasti pakkoruotsia ja muukalaisia vastaan sisarjärjestö Suomen Sisun tukiessa sivustalta?"

 On täysin todellisuuden vastaista kuvitella pakkoruotsin vastustajien vastustavan "muukalaisia". Pakkoruotsin kannattajathan nimenomaan ovat se taho, joka haluaa edelleen ja jatkuvasti heikentää maahanmuuttajien asemaa vaatimalla näiltä kahden kotimaisen kielen opiskelua. Pakkoruotsin vastustajien piirissä puolestaan ollaan huolestuneita sekä maahanmuuttajien että erilaisten oppijoiden vaikeuksista kahden valtakunnallisen pakkokielen paineessa.

 Osoittaa aivan uskomatonta röyhkeyttä kääntää todellisuus noin päälaelleen. Ilmeisesti propagandan nimissä saa väittää mustaa valkoiseksi. Ehkä olisi syytä ilmoittaa näin vakavasta vääristelystä julkisen sanan neuvostolle?

 

2. Savon Sanomien pääkirjoitus: 

 "[Suomalaisuuden] Liiton muuttuminen yhden puolueen käsikassaraksi tuskin palvelee liiton itsensä etua, mutta aina löytyy niitä, joille riittää, että he näkevät maailman yhdellä silmällä. Jopa tohtorismiehet kuulostavat olevan sitä mieltä, että suomalainen sivistys puhkeaa täydelliseen kukkaan vasta sitten, kun ”pakkoruotsi” on poistettu peruskoulujen opetusohjelmasta. Sopii kysyä, että jos ruotsin kieli on näin pahasta, pitäisikö meidän häivyttää näkymättömiin kansallisesta historiastamme myös ne seitsemän vuosisataa, jotka suomalaiset elivät yhtenä maakuntana Ruotsin kuninkaan alaisuudessa?"

 Kerrassaan käsittämätön virhetulkinta: ruotsin kielen pakollisuuden poistoahan tässä ajetaan, ei ruotsin kielen opetuksen poistamista. Tällaisella perusteettomalla vääristelyllä ja olkinuken kyhäämisellä yritetään mustamaalata kielivapauden kannattajia ja hämärtää sitä, kuka tässä todellisuudessa on se rajoittava ja pakottava osapuoli.

 

Savon Sanomat jatkaa:

 "Länsisuomalaiset ovat puhtaita sekarotuisia, ja meistä savolaisistakin aika harvat voivat kerskata olevansa puhdasta suomalais-ugrilaista juurta. Voutilaiset ja Smolanderit eivät ole suinkaan ainoita, joiden kantaisä on tullut Ruotsista. Ruotsalaiseen sukuun kuuluvia lienee maakunnassa tuhansia. Jos kiellämme ruotsalaiset juuremme, kiellämme myös omat sukujuuremme."

 Jos yksi esivanhempi tuhansien joukossa onkin jollakulla ruotsinkielinen, se ei todellakaan tee hänestä "ruotsalaiseen sukuun" kuuluvaa. "Ruotsalaisista juuristamme" puhuminen on sekin käsittämätöntä ja perusteetonta propagandaa, koska genominlaajuisten tasojen perusteella edes länsisuomalaiset eivät näytä saaneen merkittävää geenilisää Ruotsista.

 Pohjanmaan ruotsinkielisten geeneistä voidaan kyllä nähdä selvä ruotsalaisvaikutus, kun taas ruotsalaisia lähimmät suomenkieliset (varsinaissuomalaiset) ovat silti suunnilleen yhtä kaukana ruotsalaisista kuin ranskalaiset ja venäläiset (ks. taulukot 1 ja 2).

 Niin sanottu "läntinen" isälinjamme I1, jonka frekvenssi vaihtelee Satakunnan yli 50 %:sta Pohjois-Savon 15 %:iin, ei myöskään näyttäisi nykytiedon valossa tulleen tänne Ruotsista; ei ainakaan suomalaisten yleisin ryhmä. Joka tapauksessa se on täällä paljon ruotsalaisvalloitusta vanhempi isälinja.

 

Ilmeisesti kielipakottajat ovat ymmärtäneet, ettei pakkoruotsin tueksi ole kestäviä perusteluja. Heidän viimeinen epätoivoinen keinonsa onkin nyt mustamaalata kielivapauden kannattajia ja näin yrittää kääntää kansa näitä vastaan. Luotan kuitenkin kansan älyyn: kansaa ei saada enää pakkoruotsin kannalle pelkän valheellisen propagandan avulla, koska internetistä on niin helposti löydettävissä oikeaa tietoa perusteluista ja niiden kestävyydestä.

 Mustamaalaajat sahaavatkin vain omaa oksaansa, koska puolueellinen todellisuuden vääristely syö vain heidän omaa ja heidän edustamiensa tahojen ja sanomalehtien uskottavuutta. Tämä on erittäin lyhytnäköistä toimintaa. Sanomalehtien alamäestä ei ehkä ole syyttäminen pelkästään arvonlisäveron korotusta...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

37Suosittele

37 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Tapio Vehmaskoski

Täytyy myöntää, että aikamoista vyörytystä sanomalehti toisensa jälkeen. Mitä seuraavaksi saamme lukea?

Käyttäjän JulesLehtonen kuva
JV Lehtonen

Pekka Fredriksson kirjoittaa aamun Kalevassa ”Ruotsin kieli kantaa ja velvoittaa”. Fredriksson on lukiokoulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja Oulussa. Jutussa hän kiinnittää huomiota vakavaan ongelmaan:

Huoleni kohdistuu lukiolaisten innottomuuteen ruotsin opiskelussa. Sen jälkeen, kun pakollinen ruotsin koe poistettiin ylioppilaskirjoituksista, opiskelu on laantunut, kurssimäärät ovat supistuneet ja kielitaito on mainittavasti heikentynyt. Näin on tapahtunut myös Oulun lukioissa. Opettajat ovat viestineet siitä, että nuorten motivointi ruotsin opintoihin on vaikeaa ja opetukseen käytettävästä ajasta lohkeaa iso osa opiskelun tarpeellisuuden perustelemiseen.
Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää! Korkeakoulut ovat nyttemmin yhä laajemmin joutuneet jakamaan saman huolen. Esimerkiksi Oulun yliopiston opiskelijoista jopa useilla sadoilla nuorilla valmistuminen roikkuu puuttuvasta kielitaitolain mukaisesta kelpoisuuskokeen suorittamisesta. Ruotsin kieli kun on pakollinen kaikissa korkeakoulujen koulutusohjelmissa eikä ketään vapauteta tutkintoon kuuluvista ruotsin opinnoista.
Onkin käynyt niin, että yliopisto-opiskelijat joutuvat palaamaan takaisin lukioon ruotsin tunneille. Oulun kaupungin lukiotoimen ja yliopiston kieliyhteistyösopimuksen puitteissa aikuislukio on käynnistänyt ruotsin kursseja korkeakouluopiskelijoille, jotta he pystyisivät läpäisemään tutkintovaatimukset ja valmistuisivat. Kuluvan syksyn lukiokursseilla puurtaa jo 260 yliopisto-opiskelijaa. Yhteistyö on voimaa, mutta tällainen järjestely olisi tietysti vältettävissä, jos nuoret opiskelisivat ruotsia innokkaasti jo peruskoulussa ja lukiossa!

http://vapaakielivalinta.fi/forum/viewtopic.php?t=...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Ruotsin kieli kun on pakollinen kaikissa korkeakoulujen koulutusohjelmissa eikä ketään vapauteta tutkintoon kuuluvista ruotsin opinnoista.
Onkin käynyt niin, että yliopisto-opiskelijat joutuvat palaamaan takaisin lukioon ruotsin tunneille.""

Saako tähän kohtaan, vaikka onkin tämä suuri juhlapäivä, niin hymyillä edes vähän vinosti? :) :)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Arvostetusta Franz Kafka-palkinnosta on kova kilpailu, mutta pidän suomalaisten mahdollisuuksia hyvinä.

Kannustan lehdistön edustajia ilmoittautumaan tuonne:

http://www.franzkafka-soc.cz/cena-franze-kafky/

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #37

Joo, Darwinin palkintoon tämä ei vielä taida riittää?
http://fi.wikipedia.org/wiki/Darwinin_palkinto

"Darwinin palkinto (engl. Darwin Awards) on yhdysvaltalaisen tieteilijän Wendy Northcuttin keksimä, luonnontieteilijän ja evoluutioteorian isän Charles Darwinin mukaan nimetty internetissä myönnettävä ironinen palkinto. Se myönnetään Homo sapiens -lajin yksilölle, joka on poistanut perimänsä ihmislajin geenipoolista "erityisen typerällä tavalla" ja parantanut näin ihmislajin pitkäaikaisia selviytymismahdollisuuksia."

Gunnar Lahti

Mieluummin pitää muuttaa lakia, ja poistaa korkekouluista vaatimus ruotsin kielen taidosta.

Cenita Sajaniemi

Kiitos kirjoituksesta.
Muistelen että Hesari teki kyselyn lukijoilleen - kyseli minkälaisista kirjaintyypeistä pidämme.
Olisi kannattanut kysellä mieluummin lehden sisällöstä.

Jaakko Häkkinen

"Muistelen että Hesari teki kyselyn lukijoilleen - kyseli minkälaisista kirjaintyypeistä pidämme. Olisi kannattanut kysellä mieluummin lehden sisällöstä."

Hehheh! Toimituskunta ilmeisesti katsoo parhaiten tietävänsä, millaista sisältöä ihmiset haluavat lukea. ;-) Hesari tuntuu linjaltaan olevan hyvin selvästi poliittinen julkaisu siinä missä puoluelehdetkin; se vain ei ole puoluepoliittisesti vaan ideologisesti rajoittunut.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

" On täysin todellisuuden vastaista kuvitella pakkoruotsin vastustajien vastustavan "muukalaisia"...""

Mehän juuri haluamme laajentaa monikielisyyttä ja suomalaisten nuorten mahdollisuutta opiskella myöskin muissakin maissa kuin vain ruotsia ja englantia puhuvissa maissa.

Kalevan ilkeämielinen pääkirjoitus on ihan odotettu siltä taholta, mutta että vielä Savon Sanomatkin alentuvat moiseen parjaukseen ja vääriin tulkintoihin?

Jaakko: "Heidän viimeinen epätoivoinen keinonsa onkin nyt mustamaalata kielivapauden kannattajia ja näin yrittää kääntää kansa näitä vastaan."

Tämähän oli juuri se RKP:n taktiikka, josta heillä on tehty omat kirjalliset ohjeetkin miten pitää pakkoruotsin vastustajia julkisuudessa käsitellä. Pitää saada heidät näyttämään sivistymättömiltä moukilta, joihin kukaan kunnon suomalainen ei halua leimautua.
Mutta, että suomalainen lehdistökin ympäri Suomen on enemmistön kimpussa? Luulin sen olevan lähinnä Hesarin ja Kalevan heiniä? Voi meitä, enpä osaa muuta nyt sanoa..

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Haluaisitko kertoa tarkemmin noista kirjallisista ohjeista? Ei toki ole pakko, jos pelkäät lavertelun seurauksena rkp:n vihikoirien käyvän kimppuusi ja Stefan Wallinin tulevan kurkistelemaan ikkunasta.

Jo silloin, kun kansalaisaloitetta vapaan kielivalinnan puolesta valmisteltiin, uumoilin, että rkp säätiöineen ja narusta talutettavine kaveripuolueineen (kokkarit lähinnä) pistää isoa vaihdetta silmään.

Minä haluaisin niin tietää, että millainen symbioosi rkp:n, sen yhteistyöelimien ja sidosryhmien JA esimerkiksi kokoomuksen väliltä löytyy.

"Heidän viimeinen epätoivoinen keinonsa onkin nyt mustamaalata kielivapauden kannattajia ja näin yrittää kääntää kansa näitä vastaan."

Toteanpa siis ylimitoitetun dramaattisesti, että taistelu on alkanut.

Käyttäjän JulesLehtonen kuva
JV Lehtonen

"Pitää saada heidät näyttämään sivistymättömiltä moukilta, joihin kukaan kunnon suomalainen ei halua leimautua."

HUOM: Kampanja on kyllä suunnattu kansanedustajiin, jotta kukaan vanhojen puolueiden kansanedustaja ei kannattaisi valinnaista ruotsia,persuthan nyt ovat jo "lähtökohtaisesti sivistymättömiä moukkia"-
eihän kansan mielipiteestä lähtökohtaisesti tarvitse välittää lainkaan;-))

Käyttäjän POOL kuva
Olli Porra

Tähän on tultu, uskomatonta. Omaa kulttuuriaan ja kieltään puolustavat saavat kuulla olevansa vihapuheitten kylväjiä ja rasisteja. Pilkkaajien valta on jo romahtamassa. Koko kansaa on mahdoton lahjoa.

Cenita Sajaniemi

Kiitos Olli Porra!
KOKO KANSAA ON MAHDOTONTA LAHJOA.
Kansalaisena voin myös sanoa, että jo rupeaa riittämään.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

On se kyllä melkoinen maailmanloppu ja holokausti se, että saisi ihan itse valita yhden pakkokielen, mitä opiskelee. Miten ihmeessä sen vastustamiseen laitetaan noin paljon panoksia?

Minä en yhtään ymmärrä. Patakonservatiivisempaa settiä saa hakea. Ei ole mitään väliä millään vasta-argumenteilla. Kovemmalle vaan volyymia.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Huh, hankala sanoa, että kumpi veti riman alemmas: Kaleva - jonka pääkirjoitusta itse käsittelin laajalti - vaiko Savon Sanomat:

"Sopii kysyä, että jos ruotsin kieli on näin pahasta, pitäisikö meidän häivyttää näkymättömiin kansallisesta historiastamme myös ne seitsemän vuosisataa, jotka suomalaiset elivät yhtenä maakuntana Ruotsin kuninkaan alaisuudessa?"

Totta kai vapaan kielivalinnan kannatus ja sisämaassa itärajasta puhumattakaan täysin tarpeettomasta riippakivestä eroon hankkiutuminen globaalissa 2010-luvun maailmassa tarkoittaa sitä, että 700-vuotisesta historiastamme Ruotsin valtakunnan osana vaietaan.

Mistä ihme sontatunkiosta näin käsittämättöntä asioiden vääntelyä oikein pulppuaa?

Luultavasti sieltä samasta, jossa perussuomalaisten puoluetoimistoremonttia ja syyrialaispakolaisten lähivuosina aiheuttamia kustannuksia pidetään samaan keskusteluun kuuluvana.

Parodiahorisontti on jälleen kerran ylitetty.

Jotu Karjalainen

Median alennustila Suomessa hakee vertaistaan.

Käyttäjän perttikannisto kuva
Pertti Kannisto

Sukututkimusten mukaan suomalaiset ovat saapuneet "saarellemme" viimeisten 8000 vuoden aikana ja muodostaneet kansakunnan, joka vihdoinkin osaa hallita itseään.
Vai osaammeko ?

Omasta isälinjastani löydän Karsteneja (Carstens)Saksasta 1500 luvulta, Cedersparreja Ruotsista ,Sincaireja 1100 luvulta Skotlannista, Romanowitch sukua Venäjältä, Baltian saksalaisia, puhumattakaan Luoma suvusta Pohjanmaalta ja Surchilleistä (olikohan oikeinkirjoitus oikein),joihin suuri osa suomalaisista voi vetää sukujohdastonsa.

Olemme siis kaikki suomalaisia ja puhumme suomen kieltä, minoriteettikieltä maailman kielimeressä.Vaalikaamme ennenkaikkea sitä, ja antakaamme kaikkien kukkien kukkia, siis mahdollisuus opiskella kaikkia kieliä ilman pakkoa.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Se on Pertti Sursill-suku. Sursillit periytyvät ruotsalaisesta hapansilakkakauppiaasta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jaakko Häkkisen kirjoitusta on pakko taas peukuttaa. Se on asiaa sanasta sanaan!

Jaakko Häkkinen

Janne Muhonen:
"Parodiahorisontti on jälleen kerran ylitetty."
Jotu Karjalainen:
"Median alennustila Suomessa hakee vertaistaan."

Tässä ei tosiaan tiedä, itkisikö vai nauraisiko. Yhtäältä en usko, että monikaan suomalainen on niin tietämätön, sokea ja mustavalkoisesti tulkitseva että nuo voisivat mennä kansalle läpi – mutta toisaalta ovathan nuo toimittajapoloisetkin uskoneet valheellisen propagandan.

En jaksa uskoa siihen, että kukaan kirjoittaisi tuollaista vain jonkin palkkabonuksen takia – pakkohan niiden on siihen uskoa itsekin.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

"En jaksa uskoa siihen, että kukaan kirjoittaisi tuollaista vain jonkin palkkabonuksen takia – pakkohan niiden on siihen uskoa itsekin."

Oma epäilykseni asiasta on se, että toimittajat kirjoittavat tasan sen mitä käsketään. Monet pääkirjoituksethan ovat nimettömiä - joskin lehtien pää- tai pääkirjoitustoimittajat ovat yleensä nimetty toisaalla.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Jaaha, tämä on kuitenkin jo hävitty. Puolueissa on niin päätetty. Kansanedustajat, jotka ennen vaaleja olivat pakkoruotsin poiston kannalla ovat saaneet "lisäopastusta" ovat muuttaneet mielensä. Eli kaiketi pitää alkaa keräämään uutta kansalaisaloitetta.

Kyllä kyllä, ruotsalaisuuden puolesta kannattaa liputtaa hieno asia ja kulttuuri. Kaunis kieli. Mutta jyrkkä ei pakkoruotsille. Myös ruotisinkielen ja kielisten positiivinensyrjintä on lopetettava, samalle viivalle muiden kanssa.

Gunnar Lahti

Kukaan ei tunnu muistavan, että Ahvenanmaalla poistettiin koulusta pakkosuomen opiskelu joitakin vuosia sitteen. Perusteena oli se, että näin saatiin oppilaille enemmän aikaa opiskella muita kieliä. Miksi tämä peruste ei kelpaa manner-Suomessa pakkoruotsin osalta?

Jouko Harjunen

Kukaan ei tunnu muistavan, että Ahvenanmaalla poistettiin koulusta pakkosuomen opiskelu joitakin vuosia sitteen. Perusteena oli se, että näin saatiin oppilaille enemmän aikaa opiskella muita kieliä. Miksi tämä peruste ei kelpaa manner-Suomessa pakkoruotsin osalta?

Eihän se käy, se ei käy, se ei kertakaikkiaan käy...

Jonas Hellgren

Kaikki keinot ovat sallittuja apartheidin säilyttämiseksi.
Suomenkielisen väestön pakkoindoktrinointi kaksikielisyyteen ja ruotsalaisuuteen on rikos ihmioikeuksia ja ihmisyyttä vastaan.
Tarvittaisiin uudet Nürnbergin oikeudenkäynnit asian käsittelemiseksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

God morgon!

Mielenkiintoista että Häkkinen aloittaa osoittelemalla joidenkin "tahojen" vainoharhaisuutta kun hänen bloginsa nykyään pursuaa keskusteluja, joiden maailmassa kaikki poliitikot ja lehdet ovat isolla rahoilla ostettuja, kukaan ei vain osaa kysyttäessä selvittää, kuka on lahjonut ja ketä. Myös pakkoruotsitusta nähdään joka paikassa, varsinkin kun kun Häkkisen Vapaa kielivalinta-kaveri istuu joka päivä kahlaamassa mediaa jos saisi "haaviin" jonkun propakko-kirjoituksen tai lausunnon, tai ainakin mitä hän kuvittelee sen olevan. Tässäkin keskusteluketjussa spekuloidaan salaliitoilla, kuten lähes jokaisessa blogisi kommenttiosioissa. Joskus ne ovat suorastaan mielipuolisia, mutta Häkkinen ei puutu niihin millään tavalla, eikä lähde purkamaan käsityksiä.

Myös Häkkisellä on jutussaan menneet puurot ja vellit sekaisin.

Aamulehden sinänsä aika mauton kirjoitus ei Häkkisen luuloin kohdistu vapaan kielivalinnan ajajiin vaan on juuri miltä se näyttääkin: eli kritiikkiä perussuomalaisten politiikan apujärjestöjä, Suomalaisuuden liittoa ja Suomen Sisua kohtaan,sekä spekulaatiota siitä, mikä näille järjestöille on tärkeintä. On sinänsä erikoista, että Vapaan kielivalinnan ajaja näkee aika vainoharhaisesti itsensä SL:nä tai Sisuna.

Pakon perusteluihin pahasti jymähtänyt Häkkinen ei myöskään huomaa, ettei kyseisissä lainauksissa ei perustella pakkoa eikä se tule keneltäkään "kielipakottajilta". Eli mikä tahansa Suomalaisuuden liittoa arvosteleva kirjoitus voidaan nähdä "kielipakotuksena". Yleisen vainoharhan kohteena tuntuu olevan tasaisesti myös se seikka, että jotkut tahot juonittelevat kielipakon pitämiseksi väkisin, ja kaikki kritiikki menee ihan ohi korvien.

Oli vainoharhoja näyttäisi esiintyvän paljon laajemmin kuin Häkkinen osoittelee. Mistä se sitten kertoo, en osaa sanoa.

Jaakko Häkkinen

Petra:
"Mielenkiintoista että Häkkinen aloittaa osoittelemalla joidenkin "tahojen" vainoharhaisuutta kun hänen bloginsa nykyään pursuaa keskusteluja, joiden maailmassa kaikki poliitikot ja lehdet ovat isolla rahoilla ostettuja, kukaan ei vain osaa kysyttäessä selvittää, kuka on lahjonut ja ketä."

Tere hommikust!
Olen jo monesti osoittanut epähyväksyväni tällaiset salaliittoteoriat. Jos sellaisia alettaisiin viljellä sanomalehdissä ja hallituslaisten puheissa, kirjoittaisin siitä epäilemättä blogikirjoituksen.

Petra:
"Aamulehden sinänsä aika mauton kirjoitus ei Häkkisen luuloin kohdistu vapaan kielivalinnan ajajiin vaan on juuri miltä se näyttääkin: eli kritiikkiä perussuomalaisten politiikan apujärjestöjä, Suomalaisuuden liittoa ja Suomen Sisua kohtaan,sekä spekulaatiota siitä, mikä näille järjestöille on tärkeintä. On sinänsä erikoista, että Vapaan kielivalinnan ajaja näkee aika vainoharhaisesti itsensä SL:nä tai Sisuna."

Tarkoitatko Aamulehdellä Kalevaa vai Savon Sanomia? :-)
En suinkaan näe itseäni vainoharhaisesti noina tahoina, koska en kumpaankaan järjestöön kuulu. Mutta jos lukisit kirjoitukseni, huomaisit että kommentoin niitä kohtia, joissa vapaan kielivalinnan kannattaminen (asia, ei taho!) liitetään muukalaisvastaisuuteen ja ruotsin pakollisuuden poistamista väitetään ruotsin kielen vastaisuudeksi.

Lue kirjoitus uudelleen objektiivisesti, ilman ennakkolinssejä, jooko?

Petra:
"Pakon perusteluihin pahasti jymähtänyt Häkkinen ei myöskään huomaa, ettei kyseisissä lainauksissa ei perustella pakkoa eikä se tule keneltäkään "kielipakottajilta"."

Huomaatko Petra tämän toistelemasi meemin? Sinä vähättelet jatkuvasti kielivapauden toteutumisesta kiinnostuneita henkilöitä: nyt minä olen "pakon perusteluihin pahasti jymähtänyt". Pitäisikö luonnonsuojelu sinusta lopettaa, vaikka luontoa jatkuvasti ja edelleen tuhotaan ja pilataan, vain siksi ettet sinä tuomitsisi asiaa ajavia pakkomielteisiksi?

Huomaan erittäin hyvin, ettei kyseisissä lainauksissa perustella pakkoa. Jos lukisit kirjoitukseni, huomaisit etten missään väitä perusteltavan pakkoa. Tämän kirjoituksen pointti ovat otsikon mukaan valheelliset viholliskuvat, eivät pakon perustelut.

Se oletkin siis sinä, joka olet pakon perusteluihin pahasti jämähtänyt: näet niitä sielläkin missä ne eivät edes ole aiheena! :-)

Petra:
"Eli mikä tahansa Suomalaisuuden liittoa arvosteleva kirjoitus voidaan nähdä "kielipakotuksena". "

Ei tietenkään voida. Mistä sinä tuon repäisit?
Kielipakotuksena voidaan nähdä mikä tahansa kirjoitus, jossa tuomitaan tai mustamaalataan kielivapauden kannattajia. Tällöin kyseessä on vallitsevan kielipakotuksen puolustaminen, ei välttämättä kannattaminen (nämä ovat eri asioita).

Petra hyvä, kaikki pointtisi menivät täten ohi maalin. Toivoisin että malttaisit lukea kirjoitukseni ajatuksella ennen kuin alat hutkia. :-)

Veikko Penttinen

Petra on kunnon suomalainen, se huutaa vastaan vaikka ei kysytäkkään ja vaikka kysyttäisiinkin niin huutaa vastaan.

Vastaanhuutamisen aiheen ymmärtäminen on sen sijaan hakusessa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Ei tietenkään voida. Mistä sinä tuon repäisit?
Kielipakotuksena voidaan nähdä mikä tahansa kirjoitus, jossa tuomitaan tai mustamaalataan kielivapauden kannattajia. Tällöin kyseessä on vallitsevan kielipakotuksen puolustaminen, ei välttämättä kannattaminen (nämä ovat eri asioita)."

Ihan omasta argumentaatiostasi. Tässähän ei ole mitään logiikkaa. Ensin kiellät, sitten myönnät. Sinun logiikkasi mukaan toimintaa ei voi kritisoida olematta kielipakottaja. Eli minäkin olen kielipakottaja, koska puutun epäkohtiin kielikeskustelussa.

Jaakko Häkkinen

Petra hyvä, tähänhän minä vastasin:

Petra:
"Eli mikä tahansa Suomalaisuuden liittoa arvosteleva kirjoitus voidaan nähdä "kielipakotuksena"."
Jaska:
"Ei tietenkään voida. Mistä sinä tuon repäisit?"

- Mikä tahansa Suomalaisuuden liittoa arvosteleva kirjoitus ei ole kielipakotusta.
- Sellainen Suomalaisuuden liittoa arvosteleva kirjoitus, jossa tuomitaan tai mustamaalataan kielivapauden kannattajia, on kielipakotusta. (= Siinä puolustetaan pakkoruotsia hyökkäämällä sen kritisoijia vastaan.)

Ymmärrät kai älykkäänä ihmisenä näiden kahden välisen eron?

Tapio Vehmaskoski

Petran levy pyörii samaa rataa blogista ja päivästä, kuukaudesta ja vuodenajasta riippumatta.

Kuten aiemmin totesin suosittelen asettumista uuteen asentoon, jossa laajempi katsantokanta ymmärryksen kera tulee mukaan.

Et siinä häviä mitään.

Käyttäjän JulesLehtonen kuva
JV Lehtonen

Suomenruotsalainen impivaaralaisuus lähtee siitä, että suomalainen ei saa itse globalisaation oloissa määrittää, mitä omaan suomalaisuuteen kuuluu:

mitä vaikutteita maailmalta haluan omaksua,
mitä vaikutteita haluan jättää pois.

Miksi juuri ruotsin kielen pitää olla osa jokaisen suomalaisen identiteettiä ja omakuvaa ?

Miksi suomalainen ei saa itse päättää, mitä kulttuureja omaan identiteettiinsä sisällyttää ?

Näiden yksilöllisten identiteettien summana sitten saadaan yhteinen kansallinen identiteetti, jos sellainen
edes on mahdollinen 2010-luvulla.

Totalitarinen järjestelmä toimii ylhäältä alas:
Kansalaisille keksitään identiteetti, joka jokaisen on omaksuttava.

Oudointa tässä mainittujen lehtien kirjoittelussa on se, että samat totalitariset, ruotsi-hegemonialle rakentuvat ajatusmallit ovat olleet näkyvissä jo kauan, RKP:n viestinnässä.

Onko maakuntalehdistä tullut RKP:n kielipoliittisia äänitorvia ?

Jaakko Häkkinen

Alexander Stubb vertaa ruotsinkielisten segregaatiota rotuerotteluun! Nyt Petra heti hyökkäämään Stubbia vastaan!
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/stubb%20kieli%...

Käyttäjän JulesLehtonen kuva
JV Lehtonen

Tuli kieltämättä Häkkisen buuri-pakina mieleen, kun luin Stubbin kannanoton
Taitaa Stubb lukea näitä blogeja ;-)

Itse olen Juuret-kirjan suuri ystävä.
Se teki minuun vaikutuksen jo pikkupoikana.

Siinähän mustalle orjalle Kunta Kintelle
pakotettiin uusi nimi ja identiteetti.

Samalla tavallahan suomalaisille ruotusotilaille annettiin suurvalta-
Ruotsissa uusi ruotsalainen ruotunimi- ja eikun tykinruoaksi.

Perinnettä jatkaa tänään Helsingin Sanomat ;-))

"Keskiviikkona vietettävän Svenska Dagenin kunniaksi HS:n verkkosivuilla on julkaistu nimikone, jonka avulla voit tuunata itsestäsi suomenruotsalaisen. (Det är nämligen dags för ett litet kalas.)

Kone ottaa etu- ja sukunimesi, ja arvioi sen perusteella, mikä olisi sinulle parhaiten sopiva, jättekiva suomenruotsalainen nimi."

Sukututkimuksesta:
"Yleensä ruotusotilailla oli aina ruotunimi ja sen alkuperäisen nimen selvittäminen on työn ja tuskan takana.

Sen tietää jokainen jolla on sukuun tullut jokin sotilas,
jolla on yleensä ruotsalaisperäinen ruotunimi.
Silti sotilaat olivat syntyperältään tavallisia suomalaisia yleensä talollisen poikia, renkiä ja itsellisiä jotka värvättiin palvelukseen."

Ruotsalaisuutta juhlittaessa tulee muistaa myös ruotsalaisuuden pimeät puolet, suomalaisuuden pimeät puolethan meille muistaa media kertoa lähes joka päivä!

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Eihän heitä värvätty, vaan pakotettiin.

Jaakko Häkkinen

Minun svenskanimeni on: Jan "Jalu" Häggblom.
http://www.hs.fi/kotimaa/Tuunaa+itsest%C3%A4si+suo...

Olisin osannut keksiä tuon itsekin. Unkarilaisen käännöksenkin olen aikoinani keksinyt: János Ketreces. :-)

Käyttäjän JulesLehtonen kuva
JV Lehtonen

Jacob Cage :-)
a small cage

Jakov Kletka venäjäksi
tarkoittaa myös solua,
cell-- aika jännää ;-)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Saanko esitellä myös itseni: Katarina "Biggan" Kevin.

Kivaa päivää vain kaikille! Tää on tosi jätte kivaa!
Hesarin tilastoihin tuleekin nyt paljon meitä nimenvaihtajia ja perinne voipi jatkua vaikka kuukausittain:)

Käyttäjän JulesLehtonen kuva
JV Lehtonen

Minä en tähän leikkiin ryhdy :-))

Mutta HS voitaisiin muuttaa kaksikieliseksi seuraavan vuoden ajaksi,
varmaan levikki räjähtäisi kasvuun- olemmehan vahvasti kaksikielinen maa.
(Jukka Gustafsson, ent. opetusministeri)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Demari-lehtikin haluaa osallistua:

http://www.demari.fi/politiikka/paakirjoitukset/16...

Jaska on pelotellut naisia ja lapsia linja-autoissa ja siihen auttaa ainoastaan pakkoruotsin lisääminen. Joko nyt on pohja saavutettu vai vieläkö joku pistää paremmaksi? Veikkauksia?

Absoluuttiseen nollapisteeseen pääsy on kyllä saavutus sinänsä, mutta ei siihen joka asiassa kannata pyrkiä.

Jaakko Häkkinen

Kiitos, Jussi! Ahhahhah miten asenteellinen juttu:

"Kun nettikeräys ei vetänyt toivotusti, ne jalkauttivat 'kielivapauden edistämiseksi' kerääjiä toreille ja turuille."
- Juu, "rehellisesti" ei tuollaista nimimäärää olisi saatu kasaan - demarit eivät näköjään seuraa kuin omaa lehteään, kun tuoreen kansalaiskyselyn 2/3 kielivapauden kannatus ohitetaan täysin.

"Kielivapauden puolustajiksi itseään kutsuvien jyrkkä retoriikka ruokkii vastakkainasettelua."
- Anteeksi, kenenköhän retoriikka sitä ruokkii?

"Aitoon haluun edistää suomalaisten kielitaitoa on vaikea uskoa, kun ihanteena on peruskoulua edeltävä aika. Silloinhan kieliä opetettiin vain oppikoululaisille."
- Hei, tätä olkinukkea en ole ennen nähnytkään! Sen sijaan että vapauttaisimme kielivalinnan nykykouluissa me haikailemmekin siis wanhaan impiwaaralaiseen couludusjäriestelmään. Olen sanaton.

"On turha uskotella, että ruotsin poisto lisäisi ilman muuta muiden kielten taitoa."
- Ei tietenkään poisto mitään lisäisi, vaan se että ruotsin tilalla voisi opiskella tarpeellisiksi katsomiaan kieliä. Se opiskeluhan sitä kielitaitoa lisää, ei poisto.

"Vähintään auttava ruotsin kielen taito kuuluu yleissivistykseen, muutenhan kansalainen ei selviä ruotsinkielisistä henkilö- ja paikannimistäkään."
- Aivan kuten hän ei voi kutsua somalia, koska ilman somalintaitoa hän ei osaa lausua tämän nimeä oikein?

Huhhahhei minkä järjen ilotulituksen meille esitti Demari-lehden pääkirjoittaja.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ehdotan uutta mainoskampanjaa:

Eikö todellisuus miellytä? Osta meiltä uusi todellisuus - saat kivan viivottimen ja viikon lehdet kaupan päälle!

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Ei tässä ole mitään outoa! Näin se rahamaailman eliitti toimii ja koettaa aivopesta ihmisiä lehtiensä kautta. Media suoltaa propagandaansa, mutta onneksi asia on huomattu ja rekisteröity.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Näinhän tämä juuri on. Rahastahan tässä on kysymys.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Niin juuri. Rahamaailman eliitin valitsemasta ideologiasta. Kahden bisneseliitti tutkimuksen mukaan suomen pienen pieni ryhmä eli rahamaailman eliitti on kielipoliittisesti vahvasti rakentunut ruotsinsuomalaisista. Eli juurikin niin, he haluavat muiden ajattelevan samoin kuin he itse ajattelevat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tässä ketjussa esitellyt lainaukset merkittävien tiedonlevitteiden annista antavat syyn nimittää tämä päivä kansalliseksi rimanalituksen päiväksi.

Käyttäjän HeimoHakala1 kuva
Heimo Hakala

Heikki Tala Suomen Kuvalehdessä 5.11 2010 oli nimimerkin "Tyhjä lipputanko" runo.
Kulttuuria molemmilla kielillä.

Me tänään juhli Svenska Dagen, ett tule oikke ont i magen,
Me syö ja hurra, slå i glaset, me fira bättre folks kalaset.

Ej kutsu ykskän finne mukka, ett stamningen ej mennä hukka.
Te åle vain yx enkel rahvas, som sitter kvar i vallan kahvas.

Mun tule metsäläinen mieli, kun kuule vulgäär suomin kieli.
Se åle ej yx kultur språk: vain vittu, tappelus ja bråk.

Mutt kerta viel, jos Gud se salli, me kisko finnen alta palli
ja heittä er från Finland ut. Sit pakkosuomi loppu slut! Heimo Hakala: Tuossahan on Sitä Suomalaisen Kadettiupseerinkin kunniaa loukksaavaa tekstiä. Pyhäinpäivänä tunnustin Vapahtajamme edessä syntini ja jätin uhrina jäähyväiset Ruotsalaisen Kansan- puolueen käyttöönsä värväämille henkilöäni vuositolkulla kiusan- neelle kiduttajajoukoille. Heidän motiivinaan on ollut mm tuomita minut siksi että osaan ja käytän täydellisesti suomenruotsia ja rikssvenskaa, jonkin verran norjaa ja tanskaa, komunikoidessani asioita juridisesti ja asiasisällöllisesti aina totuudenmukaisesti ja allekirjoittaen aina näkökantani omalla nimelläni. En ole mikään tuomioistuin mutta lopullisen tuomionsa synneistään saavat kiusaajat, valehtelijat,itsekkäät, ahneet, vihapuhujat ja sydämettömät pii- naajamme Vapahtajaltamme viimeisellä tuomiolla. Jos joku on kokenut rehelliset mielipiteeni kertomistani RKP-johtoisista suunni-telmallisisista pahanteoista ja suomenkielisen kansanryhmämme rasistisista ja systemaattiseita vainoteoista, pyydän tässä julki- sesti anteeksi Häneltä, joka on kokenut kirjoitukseni, tekoni tai puheeni itseään loukkaaviksi. Toimittuani 57 vuotta, josta 42 vuotta johtavana kuntapäättäjänä, yhteiskuntamme ml. Pohjoismaat eriasteisissa luottamus ja virkatehtävissä, en ole saanut milloinkaan julkista, vilpitöntä anteeksipyyntöä kiusaajiltani. Näiden joukkoon kuuluu myös joukko kokoomuslaisia, vihreitä ja sosialistisia paikallis- ja aluepoliitikkoja. Teoillaan nämä fariseukset ovat onnistuneet saamaan minut sairastumaan vakavasti sekä taloudelliseen hätään. Uskon, että Vapahtajamme pittä minustakin, syntisestä ihmislapsesta huolen. Aamen

Käyttäjän MarkusVesa kuva
Markus Vesa

Hyvää tekstiä jälleen sinulta Jaakko. Onneksi suurin osa tuntuu olevan kartalla kun lueskelin noita kommentteja liittyen tuohon pääkirjoitusoksennukseen. Tätäkin blogia suositeltiin luettevaksi.

On ihan käsittämätön logiikka että haluamalla suoda vapauden valita mitä kieliä opiskelee, onkin yhtäkkiä muukalaiskammoinen ruotsinvihaaja yms.

Suoraan sanottuna alkaa v*tuttamaan tälläinen meininki.

Nyt ihmiset muistakaa miten eduskunta tulee aikanaan käsittelemään tulevaa aloitetta liittyen pakkoruotsiin. Odottelen mielenkiinnolla niitä perusteluja millä tämä aloite tullaan todennäköisesti (valitettavasti) torppaamaan.

Minun ääntäni ei aloitteen vastustaja tule saamaan.

Jotu Karjalainen

Ketään joka tätä aloitetta vastustaa ei tule äänestää jatkossa, ja vastustajien nimiä tulee pitää julkisesti esillä ennen vaaleja jotta äänestäjät tietävät.

Cenita Sajaniemi

Täällähän on ohimennen mainittu Sanomatalon toimitiloissa juhlittu s-dagen. Tuttavani raportoi pääkaupungista, että suuren juhlan alkaessa klo 14.00 Sanomatalon tiloissa oli n. 40 henkilöä somen edustajat mukaan lukien; paikalla tietenkin juhlakalu SS. Tosin tilaisuus näytti enemmän Flop´ilta kuin jättekivalta.

Sanomien juhlakutsu sai siis kokoon enemmän somen edustajia kuin yleisöä.
Näin siinä siis voi käydä - hyvästi SS.

Toimituksen poiminnat