Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Terrorismia Moskovan MM-kisoissa: totalitaristinen äärisuvaitsevaisto

Moskovassa yleisurheilun MM-kisoissa nähtiin kaksi karmeaa terrori-iskua. Kyseessä oli kansainvälinen ja laajalti verkostoitunut mutta nimettömänä pysyvä mielipideterroristinen liike, jota kutsun äärisuvaitsevaistoksi.

 

1. Tapaus Jelena Isinbajeva

 Ensimmäisessä tapauksessa seiväshyppääjätär Jelena Isinbajeva paheksui ruotsalaisurheilijoiden poliittista kannanottoa (eli sateenkaaren värein maalattuja kynsiä, joilla protestoitiin Venäjän uutta ns. homolakia) sanoen, että venäläiset haluavat olla normaaleja eli heteroseksuaaleja ja että jokainen saa toki Venäjälläkin olla mitä on, kunhan ei esitä homoseksuaalisuuttaan julkisesti muiden nähden. Lisäksi vieraiden tulee hänen mielestään kunnioittaa isäntämaan lakeja. (http://www.bbc.co.uk/sport/0/athletics/23717242)

 Tässä vaiheessa alkoi äärisuvaitsevaiston kollektiivinen terrorismi (määritelmällisesti: pelolla ja uhkailemalla päätöksiin vaikuttaminen): Isinbajevaa uhkailtiin etujen kuten sponsorirahojen ja nuorten olympialähettilään aseman menetyksellä. Tämän seurauksena Isinbajeva tarkensi sanomisiaan: hänen mielestään edelleen vieraiden tulee kunnioittaa isäntämaan lakeja, mutta hän vastustaa ehdottomasti syrjintää seksuaalisuuden perusteella. (http://www.theguardian.com/sport/2013/aug/16/yelena-isinbayeva-clarifies-anti-gay-law)

 

2. Tapaus Abeba Aregawi

 Ruotsinetiopialainen juoksijatar Abeba Aregawi vastasi toimittajan kysymykseen mitä mieltä hän oli maajoukkuetovereidensa sateenkaariprotestista, ettei hän voinut tukea sitä, koska hän uskontonsa ei hyväksy homoseksuaalisuutta. (Aregawi on kristitty.)

 Tämän jälkeen terrorismia käytettiin jälleen: Aregawia ohjattiin korjaamaan "virheensä" eli suvaitsematon mielipiteensä vetoamalla käännösvirheeseen, eli hänen haluttiin muuttavan mielipiteensä vastaamaan ruotsalaisen pakkosuvaitsevaisuuden mukaista näkemystä. Hän kuitenkin toisti mielipiteensä sellaisenaan, minkä jälkeen supateltiin tovi ja päätettiin ettei kommenttia julkaista, koska Abeba ei ymmärtänyt kuinka kiistanalainen hänen näkemyksensä oli. (http://www.expressen.se/sport/friidrott/abeba-aregawi-min-tro-tillater-inte-det/)

 

Terrorismia ja totalitarismia?

 Kummassakin tapauksessa äärisuvaitsevaiston totalitaarista ideologiaa seuraavat tahot ohjasivat ja Isinbajevan tapauksessa jopa uhkailivat urheilijoita luopumaan omasta mielipiteestään ja esittämään tilalle äärisuvaitsevaiston mielipiteen. 

 Tällainen toiminta täyttää terrorismin kriteerit (uhkailulla ja pelolla päätöksiin vaikuttaminen), mutta koska uhkailu ei kohdistunut fyysiseen olemukseen, voidaan puhua mielipideterrorismista. Toiminta täyttää myös totalitaristisen ideologian kriteerit (tietyn poliittisen aatteen ehdoton valta ja muiden näkemysten kieltäminen).

 

Sokeaa, kaksinaismoralistista mukahyvyyttä

 Äärisuvaitsevainen liike on onnistunut propagoimaan itsensä Yhdysvaltojen tavoin sellaiseen asemaan, että se voi julistaa: "Koska me olemme Hyvä, meillä on oikeus tehdä Pahaa." Siinä missä Yhdysvallat pakkovie Pohjois-Amerikan ja Euroopan ulkopuolisiin maihin demokratiaa ja vapautta (lue: ottaa valvontaansa öljylähteitä), äärisuvaitsevaisto pakkovie kaikkialle omaa suvaitsevaisuuspakkoon perustuvaa ideologiaansa.

 Tämän Hyvän statuksensa vuoksi se saa kenenkään kyseenalaistamatta toimia totalitaarisesti, yksilönvapauksia ja perusihmisoikeuksia rajoittavasti, vaikka kenen tahansa muun tekemänä tällainen toiminta olisi Paha.

 Äärisuvaitsevaiston ilmipanematon agenda on: "Ein global Volk, ein global Reich, ein global Meinung!" Suomennettuna: "Yksi globaali kansa, yksi globaali valtakunta, yksi globaali mielipide!"

 Äärisuvaitsevaisto haluaa omien arvojensa mukaisen globaalin yhtenäiskulttuurin, jossa toisinajattelu on kielletty. Vaarallisinta tässä ääriliikkeessä on sen täydellinen sokeus itsensä suhteen: se väittää ajavansa suvaitsevaisuuden asiaa suvaitsevaisuuspakolla ja moniarvoisuuden asiaa yksiarvoisuuden tavoittelulla.

 

Lain yläpuolella

 Ihmisoikeuksia kunnioittavissa maissa ihminen saa lain puitteissa ilmaista sananvapauttaan. Tämä koskee myös urheilijoita ja sisältää myös äärisuvaitsevaiston epäsuvaitsemat mielipiteet. Niin kauan kun kukaan ei kehota hyökkäämään homoseksuaalien kimppuun, jokainen saa henkilökohtaisesti olla heistä mitä mieltä haluaa.

 Äärisuvaitsevaistolle lain asettamat rajat ja vain lainvastaisiin tekoihin puuttuminen eivät kuitenkaan riitä, vaan he haluavat toimia ajatuspoliiseina. Kaiken huipuksi he katsovat olevansa "barbaaristen" ja "sivistymättömien" maiden lakien yläpuolella: maiden laeista ei tarvitse piitata, jos ne ovat ristiriidassa äärisuvaitsevaiston ideologian kanssa.

 Tähän liittyy myös kulttuuri-imperialistinen asenne: äärisuvaitsevaiston mielestä heidän arvomaailmansa on täysin ylivertainen muihin näkemyksiin verrattuna, joten on heidän tehtävänsä viedä sitä alempiarvoisten näkemysten kannattajien pariin. Tämän mission ja "ainoa oikea" -asenteen vuoksi voitaisiin liikettä nimittää jopa kultiksi

 En leimaa mitään puoluetta, koska ilmiö lienee levinnyt jo läpi puoluekentän. Onneksi se ei meillä ole vielä saavuttanut sellaista asemaa kuin Ruotsissa.

 

Kehotan kaikkia järkeviä, oikeudenmukaisia ja ihmisoikeuksista välittäviä ihmisiä välttämään tätä pakkosuvaitsevaisuudeksi nimittämääni joukkopsykoosia ja pysymään erossa tästä ideologisesta ääriryhmästä. Mikäli näette suvaitsevaisuuspakkoa kannattavaa fanaattisuutta lähipiirissänne, auttakaa näitä mustavalkoisesti ajattelevia ja aivopestyjä henkilöitä aukaisemaan silmänsä. Asiaan on tärkeää puuttua, ennen kuin äärisuvaitsevaisto saa liikaa valtaa ja alkaa kerätä väärin ajattelevia keskitys-, anteeksi, mielipiteenkorjausleireihin.

 

P.S. En puolusta homofobiaa tai mitään muutakaan "rajoittunutta" ajatussuuntaa – puolustan ainoastaan yksilön vapautta valita itse mielipiteensä, olkoon se jonkun toisen mielestä vaikka kuinka rajoittunut. Laki ja vääriin tekoihin puuttuminen riittää, ajatuspoliisia ei tarvita.

P.P.S. Olen havainnollisuusmielessä vilauttanut natsikorttia tiettyjen yhtäläisyyksien vuoksi. Godwinin lakiin vetoavien kannattaa kuitenkin muistaa, että natsivertaukset ovat toisinaan myös paikkansapitäviä ja perusteltuja, eli natsikortti ei ole automaattisesti argumentointivirhe; päinvastoin sen pitäminen automaattisesti argumentointivirheenä on argumentointivirhe (http://fi.wikipedia.org/wiki/Natsikortti). Älkää siis viekö keskustelua sivuraiteille vaan pohtikaamme, mitä todellisia yhtäläisyyksiä äärisuvaitsevaistolla on natsismiin ja muihin totalitaristisiin liikkeisiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Kiitos linkistä! Huh huh mitä kamaa...

"Italian sosialistisen Demokraattisen puolueen poliitikko Gianluigi Piras kirjoitti Facebook-päivityksessään karkean kommentin Isinbajevan homo-puheista Moskovan MM-kisojen yhteydessä.

- Minun puolestani sinut voisi vaikka raiskata, latasi Piras.

Lauantaina iltapäivällä Demokraattisen puolueen johtohahmoihin Sardinian maakunnassa kuuluva Piras pyysi anteeksi sanojaan ja ilmoitti eroavansa julkisista tehtävistään"

Markku Toivonen

Mistähän vihreiden naispoliitikkoihin kohdistuneesta mielipideilmaisusta tämä muistuttaakaan meitä?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Jos tuosta nyt jotain positiivista pitäisi löytää (yleensä aina joku ilmaantuu kommenttieni jälkeen tivaamaan, enkö todellakaan näe mitään possitiivista, koetan nyt siis tehdä parannuksen), niin onhan se tavallaan lohdullista, että tästä linkistä selviää, ettei tälläisestä suvaitsevaisuuspsykoosista kärsitä ainoastaan Suomessa.

Ainakin yritin.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Sinustahan on tulossa räväkkä blogisti, hienoa.

- Mitäs sanoisit Arhinmäen murrosikäisestä mukasuvaitsevaiston myötäjuoksusta.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Tämä oli niin lopuun asti harkittu ja kiihkottoman loogiseella otteela perusteltu kirjoitus, että luulisi sen edes hetkeksi saavan kenen tahansa äärisuvaitsevaisen (edellyttäen, että kerrankin lukevat kirjoituksen ajatuksen kanssa läpi, ennenkuin kiirehtivät ampumaan sen alas rasismina ja ahdasmielisyytenä) ainakin hetken tutkailemaan omaa käytöstään ja mielipiteitään.

Uskonko niin käyvän?

Ennemmin se tietty kuuma paikka, tuolla alakerrassa jäätyy. (Ja ei, Sini Lappalainen, tämäkään ei ole naisvihaa. Viittan tällä jälleen siihen samaan Wanhan Wihtahousun valtakuntaan.)

Markku Toivonen

Luettu on. Pakkosuvaitsevuus paha. Suvaitsevuus siitä huolimatta hyvä. Mielipiteiden arvostelu ei ole samanmielisyyteen pakottamista. Mielipiteen vapauteen ei kuulu immuniteetti arvostelulle.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"Ennemmin se tietty kuuma paikka, tuolla alakerrassa jäätyy. (Ja ei, Sini Lappalainen, tämäkään ei ole naisvihaa. Viittan tällä jälleen siihen samaan Wanhan Wihtahousun valtakuntaan.)"

Puhutko siitä Sinin mainitsemasta alakerran kuumasta paikasta josta tulee rikkihöyryjä ... niin, miten kelläkin, mutta kannattaa tosiaan pitää huoli intiimihygieniasta :o)

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Heikki Hyötyniemi, älä nyt ihmeessä sinäkin aloita.

Mutta olkoon: lukekaa tästä eteenpäin tuon sepustuksen tilalla yksiselitteisesti "Not a chance in hell."

Enpähän ainakan edelleenkää kiroillut -ainakaan suomeksi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"äärisuvaitsevaisto" :)

Joka tapauksessa Venäjän seksuaalivähemmistöön kuuluvat ovat uuden "homopropagandalain" seurauksena entistä ahtaammalla ja siksi he tarvitsevat kansainvälistä tukea. Ja esimerkiksi Isinbajevan olympialiikkeen lähettiläänä on syytä mukautua kansainväliseen käytäntöön, eikä paasata lehdistötilaisuuksissa kansallismielisiä homofobiaa puolustelevia palopuheita.

Tähän hänen yleisurheilun MM-kisoissa antamaansa kuuluisaan lausuntoon sponsorit ja erityisesti Kansainvälinen Olympiakomitea kiitettävästi jo reagoivatkin.

Jaakko Häkkinen

Heikki Hyötyniemi:
"Mitäs sanoisit Arhinmäen murrosikäisestä mukasuvaitsevaiston myötäjuoksusta."

Pohdin sitäkin, mutta ajatus on sen verran kesken, että katsoin parhaaksi olla luokittelematta sitä vielä...

Kristiina Kalliojärvi:
"Tämä oli niin lopuun asti harkittu ja kiihkottoman loogiseella otteela perusteltu kirjoitus, että luulisi sen edes hetkeksi saavan kenen tahansa äärisuvaitsevaisen (edellyttäen, että kerrankin lukevat kirjoituksen ajatuksen kanssa läpi, ennenkuin kiirehtivät ampumaan sen alas rasismina ja ahdasmielisyytenä) ainakin hetken tutkailemaan omaa käytöstään ja mielipiteitään."

Monen kohdalla kultin aivopesu voi olla niin vahva, että he yksinkertaisesti kieltäytyvät lukemasta/ymmärtämästä sisältöä. Mutta uskon, että moni on vain hairahtunut mukaan innokkuuttaan ja saattaa hyvinkin tajuta, missä pointtini lepää. Toivotaan.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Minäkin jaksoin vielä ei-niin-kauan-sitten uskoa ihmisiin ja järjen voittoon. Taisi olla joskus vähän ennen kuin aloin lukea US:N blogeja.

Nykyään alan kallistua moton "Mitä enemmän opin tuntemaan ihmisiä, sitä enemmän arvostan koiraani" kannattajaksi.

Jaakko Häkkinen

Juho Antikainen:
"Joka tapauksessa Venäjän seksuaalivähemmistöön kuuluvat ovat uuden "homopropagandalain" seurauksena entistä ahtaammalla ja siksi he tarvitsevat kansainvälistä tukea."

Valistaminen ja esimerkkinä toimiminen = hyvä
Ajatuspoliisina terrorisoiminen ja painostaminen = paha

Tästä tässä on kysymys.

Juho Antikainen:
"Tähän hänen yleisurheilun MM-kisoissa antamaansa kuuluisaan lausuntoon sponsorit ja erityisesti Kansainvälinen Olympiakomitea kiitettävästi jo reagoivatkin."

Niin, myös aiempien näkemystesi perusteella sinä olet ensimmäinen bongaamani suomalainen pakkosuvaitsevaisuuden kannattaja.

Reija Härkönen:
"Olet tässä kohtaa väärässä. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan voi olla vain solvausta tai panettelua, sen ei tarvitse sisältää mitään kehotusta käydä kenenkään kimppuun."

On edelleen täysin eri asia sanoa, ettei hyväksy homoseksuaalisuutta kuin solvata tai panetella homoseksuaaleja. Kaipaisin sinulta vähemmän mustavalkoista hahmotuskykyä.

Reija Härkönen:
"Venäjällä tuo toki käy poliittisen johdon nuoleskelusta, mutta ei luulisi suomalaisella ajattelevalla ja tietoisella ihmisellä olevan mitään sitä vastaan, että kansainväliset yritykset saattavat tällaisessa tilanteessa kyseenalaistaa venäläisen urheilijan sponsoroinnin"

Tuo on juuri sitä suvaitsevaisuuteen pakottamista. Urheilija ei edusta yritystä kuten toimitusjohtaja – hän on vain köyhimys, jota suuri yritys hyvää hyvyyttään tukee. Edustaa nimenomaan suvaitsevaisuuspakkoa, jos aletaan sponsoroida pelkästään OIKEIN ajattelevia urheilijoita.

Ilmeisesti siis sinä, Reija Härkönen, kannatat suvaitsevaisuuspakkoa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kukaan ei ole esimerkiksi Aregawia painostanut, hänelle on vain joukkueenjohdon taholta annettu ymmärtää, ettei pohjoismaissa ole vuosikymmeniin ollut tapana paiskata homoseksuaaleja Raamatulla päähän.

Isinbajeva ymmärsi (tosin epäuskottavasti) saatuaan palautetta sponsoreilta, yleisöltä ja KOK:lta, että homojen syrjintä ei ole oikein = valistamista.

Ruotsalainen korkeushyppääjä, joka maalasi kyntensä eri väreillä, ei esittänyt mitään muuta julistavaa "protestinsa" lisukkeena eikä hän pyrkinyt kaventamaan kenenkään perus- tai ihmisoikeuksia = esimerkkinä toimiminen.

Jos tästä tarinasta on pakko jotain pakkoa hakea, niin se on pakkoheteronormatiivisuus ja sen useat vakaumukselliset perusteet - uskonto, kansallismielisyys, perinteet jne...

Jaakko Häkkinen

Juho Antikainen:
"Kukaan ei ole esimerkiksi Aregawia painostanut, hänelle on vain joukkueenjohdon taholta annettu ymmärtää, ettei pohjoismaissa ole vuosikymmeniin ollut tapana paiskata homoseksuaaleja Raamatulla päähän."

Häntä ohjattiin muuttamaan näkemystään Ainoan Oikean Opin mukaiseksi, ja kun hän ei sitä tehnyt, koko kommentti haluttiin salata. Tämä nimenomaan edustaa suvaitsevaisuuspakkoa – muunlaiset näkemykset eivät ole sallittuja.

Juho Antikainen:
"Isinbajeva ymmärsi (tosin epäuskottavasti) saatuaan palautetta sponsoreilta, yleisöltä ja KOK:lta, että homojen syrjintä ei ole oikein = valistamista."

Hänhän ei sitä ennenkään tuominnut homoseksuaaleja, hän vain sanoi että heillä Venäjällä halutaan olla normaaleja heteroseksuaaleja.

Juho Antikainen:
"Ruotsalainen korkeushyppääjä, joka maalasi kyntensä eri väreillä, ei esittänyt mitään muuta julistavaa "protestinsa" lisukkeena eikä hän pyrkinyt kaventamaan kenenkään perus- tai ihmisoikeuksia = esimerkkinä toimiminen."

Hän protestoi isäntämaan lakia vastaan = poliittinen kannanotto, jollaiset IAAF on kieltänyt.
Isinbajevan pointti oli koko ajan, että isäntämaan lakeja on kunnioitettava. Hänet painostettiin mielipideterrorilla tunnustamaan Ainoaa Oikeaa Oppia, vaikkei hän alun perinkään tuominnut homoseksuaaleja (ks. ed. kohta).

Juho Antikainen:
"Jos tästä tarinasta on pakko jotain pakkoa hakea, niin se on pakkoheteronormatiivisuus ja sen useat vakaumukselliset perusteet - uskonto, kansallismielisyys, perinteet jne..."

Väärä tulkinta. Ei tässä tueta yhtään mitään pakkoa eikä normia – päin vastoin korostin, että ajatuksen vapautta ei tule kaventaa minkään kultin ideologian varjolla. Sellainen olisi silkkaa totalitarismia.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #16

Höpönlöpö, Ruotsin maajoukkueen johto halusi ainoastaan varmistaa, että uusi vasta kansalaisuuden saanut urheilija, jolla on hyvin erilainen kasvutausta, ymmärtää menestyksenä myötä tulleen vastuunsa julkisuuden henkilönä. Voidaan puhua jopa kotoutuksesta. Painostusta ei minkään uutislähteen mukaan ole tuossa _neuvonpidossa_ esiintynyt.

Maajoukkueissa on monestikin urheilijoita, joiden julkinen esiintyminen tai mielipiteet eivät aina vastaa yleistä moraalikäsitystä tai "maan tapoja ja arvoja". suomalaisia mäkimiehiä joukkueen johto ja valmentajat saavat paimentaa myötäänsä, vai onko siinäkin kyse mäkihyppääjien painostamisesta oikeaan totuuteen ja mielipiteen tukahduttamisesta?

Isinbajevan lausunto, jossa hän puolusti kiisteltyä lakia, perustui käsitykseen homoseksuaalisuuden anomaalisesta olemuksesta ja sanamuoto viittasi siihen, ettei tuo poikkeavuus ole hänen mielestään hyväksyttävää.

Sinä et varmaankaan tue pakonomaista heteronormatiivisuutta, mutta tässä tarinassa on jo kaksi henkilöä, joiden lausunnoissa pakkoheteronormatiivisuus on saanut sanalliset perustelut - toisen lähteenä on uskonto ja toisen nationalismi.

Ja edelleen, Tregarosin kynsilakan värivalinta on kieltämättä tietoinen valinta ja tuen osoitus venäläisille homoille, mutta hän ei sen lisäksi esittänyt muuta manifestaatiota. Sateenkaaren värit ovat siis (tietyssä tilanteessa) itsessään vahva protesti, mikä on jo aika huvittavaakin, kun asian hahmottaa kokonaisuutena.

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #20

Juho Antikainen:
"Painostusta ei minkään uutislähteen mukaan ole tuossa _neuvonpidossa_ esiintynyt."

Selitä mitä selität, mutta faktat ovat nämä:
1. Aregawi sanoi mielipiteensä.
2. Hänen haluttiin muuttavan sen Ainoan Oikean Dogmin mukaiseksi.
3. Kun näin ei tapahtunut, hänen mielipiteensä haluttiin pimittää.

Lopputulos: mielipiteen vapaus koskee vain äärisuvaitsevaiston Ainoan Oikean Dogmin mukaisia mielipiteitä.

Juho Antikainen:
"Isinbajevan lausunto, jossa hän puolusti kiisteltyä lakia, perustui käsitykseen homoseksuaalisuuden anomaalisesta olemuksesta ja sanamuoto viittasi siihen, ettei tuo poikkeavuus ole hänen mielestään hyväksyttävää."

Korjaus: tuon poikkeavuuden julkinen esittäminen ei ole hänen mielestään hyväksyttävää.

Juho Antikainen:
"Sinä et varmaankaan tue pakonomaista heteronormatiivisuutta, mutta tässä tarinassa on jo kaksi henkilöä, joiden lausunnoissa pakkoheteronormatiivisuus on saanut sanalliset perustelut - toisen lähteenä on uskonto ja toisen nationalismi."

Ei voida liittää heidän mielipiteidensä eteen "pakko"-liitettä, koska he eivät tuputa näkemystään muille. He vain sanoivat, mikä on heidän näkemyksensä. Sen sijaan suvaitsevaisuuspakkoa painostetaan kaikille.

Juho Antikainen:
"Ja edelleen, Tregarosin kynsilakan värivalinta on kieltämättä tietoinen valinta ja tuen osoitus venäläisille homoille, mutta hän ei sen lisäksi esittänyt muuta manifestaatiota. Sateenkaaren värit ovat siis (tietyssä tilanteessa) itsessään vahva protesti, mikä on jo aika huvittavaakin, kun asian hahmottaa kokonaisuutena."

Totta, asia on naurettavan pieni, mutta tässä tapauksessa kyseessä ei ollut vahinko vaan tietoinen poliittinen kannanotto isäntämaan lakeja vastaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #23

Tietoinen poliittinen kannaotto Venäjän ihmisoikeuksia loukkaavaa lakia vastaan, johon toivon kaikkien maiden urheilijoiden liittyvän Sotsin olympiakisoissa.

Tregarosillakin on, jos huomaat paradoksin, oikeus ilmaista mielipiteensä esimerkiksi värikoodein.

Ja Aregawilla on edelleenkin oikeus sanoa julkisuudessa, ettei hän hyväksy homoja ilman rangaistuksen, kuten maajoukkueesta sulkemisen, pelkoa. Ja kenellä tahansa on oikeus vastata julkisuudessa tähän mielipiteeseen, että se mielipide on turhan mustavalkoinen ja perustuu satuun.

"
Selitä mitä selität, mutta faktat ovat nämä:
1. Aregawi sanoi mielipiteensä.
2. Hänen haluttiin muuttavan sen Ainoan Oikean Dogmin mukaiseksi.
3. Kun näin ei tapahtunut, hänen mielipiteensä haluttiin pimittää."

Tuo on sinun omaa tulkintaasi, joka sopii satuun "pakkosuvaitsevaisuudesta ja ainoasta oikeasta totuudesta".

Yksinkertainen fakta on se, että Aregawi esitti mielipiteen, joka loukkasi suurta osaa väestöstä henkilökohtaisesti. Joukkueenjohto teki tämän asian hänelle tiettäväksi, mitä faktaa AA ei halunnut omaksua. Ikävä kyllä.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #25

Juho Antikainen:
"Tregarosillakin on, jos huomaat paradoksin, oikeus ilmaista mielipiteensä esimerkiksi värikoodein."

On, muttei silloin, jos IAAF on kieltänyt poliittiset kannanotot urheilutapahtumissa.

Juho Antikainen:
"Ja Aregawilla on edelleenkin oikeus sanoa julkisuudessa, ettei hän hyväksy homoja ilman rangaistuksen, kuten maajoukkueesta sulkemisen, pelkoa. Ja kenellä tahansa on oikeus vastata julkisuudessa tähän mielipiteeseen, että se mielipide on turhan mustavalkoinen ja perustuu satuun."

Hienoa että tulet vastaan. Aregawin mielipidettä saa toki kritisoida, mutta häntä ei saa painostamalla tai uhkailemalla yrittää pakottaa tunnustamaan äärisuvaitsevaiston oppia.

Juho Antikainen:
"Tuo on sinun omaa tulkintaasi, joka sopii satuun "pakkosuvaitsevaisuudesta ja ainoasta oikeasta totuudesta"."

Ei se ole tulkintaa, se on juuri niin kuin prosessi todellisuudessa meni.

Juho Antikainen:
"Yksinkertainen fakta on se, että Aregawi esitti mielipiteen, joka loukkasi suurta osaa väestöstä henkilökohtaisesti. Joukkueenjohto teki tämän asian hänelle tiettäväksi, mitä faktaa AA ei halunnut omaksua. Ikävä kyllä."

Tyydy siihen, että kaikki eivät jaa äärisuvaitsevaiston mielipiteitä. Ei heillä pitäisi olla siihen minkäänlaista pakkoa, koska sivistysvaltioissa vallitsee mielipiteenvapaus (lain puitteissa).

Totalitaristinen ote on väärin, vaikka olisi kuinka "hyvän puolella".

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #26

Mitä tästä opimme?

No, ainakin sen verran, että homojen täysinäisten ihmisoikeuksien toteutumisen esteinä ovat lähinnä seemiläiset uskonnot, nationalismi, pakkoheteronormatiivisuus, antifeminismi (kyllä!) ja äärioikeistolaisuus yleensä.

Tyydy sinä siihen, että kaikki eivät hyväksy suppeisiin uutislähteisiin perustuvaa tulkintaasi tämän tapauksen tiimoilta.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #20

"suomalaisia mäkimiehiä joukkueen johto ja valmentajat saavat paimentaa myötäänsä, vai onko siinäkin kyse mäkihyppääjien painostamisesta oikeaan totuuteen ja mielipiteen tukahduttamisesta?"

Yksiselitteisesti on.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

En ehkä terrorismiksi menisi kutsumaan. Alentuva suhtautuminen Aregawiin saattaa olla rasismia ja italialaisen sosiaalidemokraatin kommentti sitä luokkaa, että poliisin ehkä pitäisi tarkkailla hänen vapaa-ajan käyttöään.

Halla-ahon raiskauskirjoitus tuli minullekin ensimmäisenä mieleen. Samanlaista loogista ketjua on italialaisen jutusta kuitenkin vaikea löytää. Analogia olisi parempi, jos italialainen sosiaalidemokraatti toivoisi Isinbajevan tulevan vainotuksi homoseksuaalina/seksuaalisuutensa takia ja ajattelisi sen olevan Isinbajevalle pelkästään oikein. Tuollaisenaan se lähinnä kuulostaa hänen omalta seksifantasialtaan.

Kirjoitus on provona ihan hyvä. Se natsi siellä kaapissa ei niinkään katso poliittista ideologiaa, vaan tekee ideologiasta kuin ideologiasta ja uskonnosta kuin uskonnosta pahan. Hyvin yksinkertainen asia, jota ihan fiksut ihmiset jostain syystä kieltäytyvät tajuamasta.

Jaakko Häkkinen

Reija Härkönen:
"Tuo sinun suvaitsevaisuuspakkosi on mielestäni melko hoopoa hölötystä. Vastustan vähemmistöjen panettelua ja kiihottamista kansanryhmää vastaan. Vastustan huonoa käytöstä ja seksuaalisuudeltaan itsestä poikkeavien julkista iljettelyä. "

Luepa kirjoitukseni uudelleen, et ole ymmärtänyt sitä lainkaan.
Minäkin vastustan vähemmistöjen sortoa. Kyse onkin tässä siitä, että sinä kannatat suvaitsevaisuuspakkoa, eli että kukaan ei saa koskaan missään sanoa ääneen mitään muuta mielipidettä kuin Ainoan Oikean Dogmin mukaisia.

Ymmärrätkö? Sinä puolustelet nyt totalitaarista ajatuspoliisia. Ja vain siksi, että äärisuvaitsevaisto on nimennyt itsensä "hyvän puolelle". Herääpä jo!

Antti Ukkonen:
"En ehkä terrorismiksi menisi kutsumaan."

Terrorismin määritelmä on "pelolla ja uhkailulla mielipiteisiin vaikuttaminen". Tällainen toiminta täyttää sen kriteerit, siksi voidaan oikeutetusti puhua mielipideterrorismista.

Antti Ukkonen:
"Se natsi siellä kaapissa ei niinkään katso poliittista ideologiaa, vaan tekee ideologiasta kuin ideologiasta ja uskonnosta kuin uskonnosta pahan. Hyvin yksinkertainen asia, jota ihan fiksut ihmiset jostain syystä kieltäytyvät tajuamasta."

Juuri näin! Ihmiset kuvittelevat, että jos he ovat "hyvän puolella", heillä on oikeus totalitarismiin ja mielipideterrorismiin, vaikka he eivät hyväksy sitä keneltäkään muulta. Todella tökeröä tekopyhyyttä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

"Minua on turha syyttää mistään! Minä olen aina ollut hyvien puolella!"

Sosiaalinen painostus on aika tavallinen keino. Se on terrorismin muoto, jota harrastetaan kerhoissa, työpaikoilla, urheiluseuroissa, parisuhteissa ja perheissä. Jotenkin vetäisin rajan fyysiseen väkivaltaan. Tässä nyt ei ketään ole kuitenkaan hakattu, mitä nyt yksi italialainen sosiaalidemokraatti haluaisi raiskata Isinbajevan.

Jaakko Häkkinen

Kristiina Kalliojärvi:
"Minäkin jaksoin vielä ei-niin-kauan-sitten uskoa ihmisiin ja järjen voittoon. Taisi olla joskus vähän ennen kuin aloin lukea US:N blogeja."

Noh noh, ei ole syytä vaipua pessimismiin. Voinemme olla aika varmoja, että ne, joilla on kaikkein fanaattisimmat ja mustavalkoisimmat näkemykset, ovat jo päätyneet eduskuntaan. ;-)

Reija Härkönen:
"Luepa itse ajatuksella, mitä sinä minusta sanot. Olen mielestäsi natsi, koska en hyväksy seksuaalisten vähemmistöjen julkista solvaamista."

Tällä kommentillasi nyt todistat oman mustavalkoisuutesi. Minä en suinkaan ole nimittänyt sinua natsiksi. Kirjoitin:
"sinä kannatat suvaitsevaisuuspakkoa" ja
" Sinä puolustelet nyt totalitaarista ajatuspoliisia."

Jos olet eri mieltä, lakkaa puolustamasta suvaitsevaisuuspakkoa ja ajatuspoliisia!

Reija Härkönen:
"Se, että juuri maailmanmestaruuden voittanut urheilija esittää sellaisia väitteitä, että hänen maassaan ei homoseksuaalisuutta esiinny, on ilman muuta hyökkäys joidenkin ihmisten seksuaalista identiteettiä kohtaan."

Jälleen mustavalkoinen virhetulkinta. Isinbajeva sanoi, että "We just live with boys with women, women with boys." Suomeksi: "Me vain elämme pojat naisten ja naiset poikien kanssa." Hän päinvastoin antoi ymmärtää että homoseksuaalisuutta esiintyy, mutta sen paikka ei ole julkisessa tilassa.

Reija Härkönen:
"Se, että sinä nyt pyrit tässä toimimaan ajatuspoliisina ja nimittelet kavereidesi kanssa blogisi keskustelijoita natseiksi, äärisuvaitsevaisiksi ja suvaitsevaisuuspakkoisiksi, kertoo juuri sen, mihin porukkaan sinä itse itsesi kirjoitat: sinä haluat tukea väkeä, joka solvaa vähemmistöjä ja pyrkii julkisesti lietsomaan ennakkoluuloja. Niitä, jotka vastustavat näitä halujasi, on syytä nimitellä natseiksi. Haloo Jaakko Häkkinen!"

Olet kyllä uskomattoman mustavalkoinen. Kappaleesi vilisee ymmärrysvirheitä:
1. En ole nimittänyt ketään natsiksi.
2. Minulla ei ole kavereita täällä; on vain ihmisiä, jotka sattuvat näkemään asian samoin.
3. "Äärisuvaitsevaisto" ja "suvaitsevaisuuspakko" ovat helposti ymmärtyviä ja paikkansapitäviä nimityksiä, eivät nimittelyjä eli solvauksia.
4. Minä en halua tukea vähemmistöjen solvaamista enkä ennakkoluuloja, kirjoituksessanihan sanouduin siitä irti.

Sinun olisi kannattanut lukea ja ymmärtää ennen kuin kommentoit; nyt annoit kyllä todella heikon kuvan kyvystäsi ymmärtää kirjoitettua suomea. Menepä nurkkaan häpeämään ja lue juttu pariin kertaan ajatuksella; tule sen jälkeen takaisin ja kerro mielipiteesi totalitaristisesta ajatuspoliisista. :-)

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

"Voimme olla aika varmoja, että ne joilla on kaikkein fanaattisimmat ja mustavalkoisimmat näkemykset, ovat jo päätyneet eduskuntaan."

Ja tämänkö piti lohduttaa minua? :(

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Jäi epäselväksi se, ketkä kaikki tuohon "äärosuvaitsevaistoon" nyt oikein kuuluvatkaan?

Kirjoituksesi ja mediasta saadun tiedon perusteella perusteella ainakin Ruotsin kansalaiset, Ruotsin yleisurheilumaajoukkue, KOK, kansainväliset urheilusponsorit, Barack Obama, italialaiset sos.dem.poliitikot, vihervasemmisto kaikkineen, Juho A. erikseen, vähemmistövaltuutettu, Seta, ILGA-Europe,

Jaakko Häkkinen

Juho Antikainen:
"Jäi epäselväksi se, ketkä kaikki tuohon "äärosuvaitsevaistoon" nyt oikein kuuluvatkaan? Kirjoituksesi ja mediasta saadun tiedon perusteella perusteella ainakin Ruotsin kansalaiset, Ruotsin yleisurheilumaajoukkue, KOK, kansainväliset urheilusponsorit, Barack Obama, italialaiset sos.dem.poliitikot, vihervasemmisto kaikkineen, Juho A. erikseen, vähemmistövaltuutettu, Seta, ILGA-Europe,"

Tuskin kaikki ruotsalaiset tai edes kaikki ruotsalaiset urheilijat kuuluvat siihen, ja toistaiseksi on mainittu tasan yksi italialainen demari. Äärisuvaitsevaistoa edustavat ne, jotka painostavat toisia muuttamaan mielipiteensä Ainoan Oikean Dogmin mukaiseksi tai kannattavat tätä ideologiaa/kulttia – sinäkö lasket Obamankin tähän joukkoon?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kyllä se Barack Obama tämän Venäjän homovihalain saaman arvostelun perusteella yhdysvaltalaismedioissa näyttäytyy "äärisuvaitsevalta" (vai mikä se nimitys olikaan).

Huomasitko muuten, että Tero Pitkämäellä oli palkintokorokkeella jaloissaan Niken sateenkaaritossut?

Kari Perälä

Jelena Isimbaeva ei ole koskaan sanonut, ettei homoseksuaalisuutta esiinny maailmanssa ja Venäjällä.

Koin todella syvää häpeää - venäläisiä kun tunnen - Suomen valtioneuvoston mielenosoituksesta Lusnikin stadionilla. Kyllä se huomatiin ja todella kummasteltiin.

Venäjällä on käyty ja käydään vilkasta väittelyä lapsista ja heidän oloistaan. Taustana on väeb väheneminen. Monilla monilla toimilla syntyvyys on saatukin nopeaan kasvuun.

Vilkasta keskustelua on käyty Venäjällä lapsisista ja pornosta; sitä tunkee mediasta liian kanssa. Vauhdilla säädettiin tämä homopropagandalaki.

Lain mukaan alaikäisille ei saa houkutella homoseksualismiin. Sis kyse on alaikäisten, lasten, suojelusta. Laki hyväksyttiin duumassa lähes yksimielisesti. Putin allekirjoitti sen ja laki on nyt voimassa.

Kyse ei siis ole mistään ihmisoikeuksista, kyse on lasten suojelusta. Jokainen Venäjää vähänkin tunteva tietää, että Venäjällä suhtaudutaan hyvin suvaitsevasti eri seksuaalisiin ryhmiin. Kaverin saat heti, jos haluat, olet sitten transu, homo tai hetero.

Venäjän lain mukaan arhinmäki olisi voitu pidättää ja antaa rangaistus. Kyse on mielestäni erittäin vakavasta asiasta: pitääkö maassa noudattaa maan lakia vai voiko esim. Suomen kansalainen asettua Venäjällä sen maan lain yläpuolellle? Pitääkö venäläisten noudattaa Suomessa Suomen lakeja vai voiko hän asettua meidän lakien yläpuolelle?

Maailmanmestari Aregavin nöyryyttäminen on hyvi ikävää; hän lienee harras kristitty ja hänellä on oma vakaumuksensa seksuaaalisuuden muodoista. Maailmanmestari on ikävässä tilanteessa: hänen Ruotsin kansalaisuudelleen on ilkuttukin.

Toivon, että suomalaiset eivät esitä Aregaville maaottelussa mitään sateenkaaritanssia eikä 1500 metrin lähtöpaikalla Tukholman olympiastadionin pohjoiskaarteessa ole mitää sateenkaarilippujen lippumerta Arhinmäen johdolla.

Petri Haapa

Sponsorirahoista päättää sponsori. Jos urheilijan puheet ei miellytä sponsoria, niin sponsori ei sponssaa. As simple as that.

MM-mitalisti 800 metrin juoksija Nick Symmonds:

"Arvaapa mitä, Jelena. Suuri osa Venäjän kansalaisista on aivan normaaleja, tavallisia homoja, En voi käsittää, että nuori ja kouluttautunut nainen elää noin pahasti eri ajassa."

Jelena Isinbajevalle, joka oli todennut mm. näin: "Me ajattelemme kuin normaalit, tavalliset ihmiset. Meillä miehet asuvat naisten kanssa, tytöt poikien kanssa.Se tulee historiasta."

Jaakko Häkkinen

Juho Antikainen, Reija Härkönen ja Petri Haapa!
Vastatkaapa nyt suoraan kysymykseen:
- Kannatatteko te mielipiteenvapautta sivistysvaltion malliin, vai kannatatteko te suvaitsevaisuuspakkoa, jossa ihmisiä painostetaan luopumaan omista mielipiteistään ja tunnustamaan Ainoaa Oikeaa Dogmia?

Mikäli kannatatte ensimmäistä, te olette samaa mieltä minun kanssani.
Mikäli kannatatte jälkimmäistä, te kannatatte totalitaristista ajatuspoliisi-mallia, joka on hyvin kaukana todellisesta suvaitsevaisuudesta.

Valinta on teidän. Olkaa rehellisiä ja kertokaa oma kantanne asiaan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tietysti kannatan mielipiteen vapautta, vai mitä luulit?

Ja mielipiteeseen vaikuttaminen on myös sivistysvaltiolle ominaista, vai luulitko, että mielipiteen vapaus tarkoittaa sitä, että kaikki mielipiteet tulee aina ja joka paikassa hyväksyä sellaisinaan?

Petri Haapa

Kannatan toki, mutta myös sitä, että jos ilmaisee ääliömäisen mielipiteen, niin sitä voi sanoa ääliömäiseksi ajasta, paikasta tai muusta sellaissta riippumatta. Sinä ilmeisesti paheksut sitä, jos joku ilmaisee jonkun mielipiteen olevan ihan hanurista.

Taisto Merilä

Kiitos Häkkiselle mediakritiikistä ja järjen äänestä suvaitsevaisuuskeskusteluun!

Äärisuvaustoneiston ja valtamedian henkinen väkivalta (psykologinen manipulointi) kun on suhteellisen vaikeasti hahmotettavissa ”hienovaraisuutensa ja hyvyytensä”, ja tietenkin yksipuolisen tiedottamisen, takia – vastustajille annetaan yleensä korkeintaan vain sen verran sanansijaa, että syntyisi vaikutelma jonkinlaisesta keskustelusta.

Ehtikö muuten joku vetää natsikortin jo? :) Minulle tuli ensimmäisenä mieleen Stasi ja vastaavia metodeja käyttävät tiedustelupalvelut.

Jaakko Häkkinen

Juho Antikainen:
"Kyllä se Barack Obama tämän Venäjän homovihalain saaman arvostelun perusteella yhdysvaltalaismedioissa näyttäytyy "äärisuvaitsevalta" (vai mikä se nimitys olikaan)."

Poliitikoilla (anteeksi yleistys kansanryhmästä) on kyky sanoa asiansa niin ympäripyöreästi, että on vaikea sanoa, milloin kyseessä on vain suvaitsevaisuuteen rohkaiseva kannanotto ja milloin suvaitsevaisuuspakkoon painostava kannanotto. Obama sanoi näköjään näin:

“I have no patience for countries that try to treat gays or lesbians or transgender persons in ways that intimidate them or are harmful to them…One of the things I think is very important for me to speak out on is making sure that people are treated fairly and justly because that’s what we stand for, and I believe that that’s a precept that’s not unique to America. That’s just something that should apply everywhere.” http://www.forbes.com/sites/markadomanis/2013/08/0...

Eli hän tuomitsee syrjinnän seksuaalisen suuntautumisen perusteella, niin kuin sinä ja minäkin. Hän ei kuitenkaan näytä painostaneen ketään muuttamaan henkilökohtaista mielipidettään, eli hän ei ajaisi ainakaan tuon perusteella suvaitsevaisuuspakkoa. Hänen mielestään saman arvomaailman kyllä pitäisi vallita kaikkialla, joten Obamaa voidaan kyllä nimittää arvoimperialistiksi (hyvästi, green card).

Juho Antikainen:
"Huomasitko muuten, että Tero Pitkämäellä oli palkintokorokkeella jaloissaan Niken sateenkaaritossut?"

Enpä huomannut, kun ei siitä kukaan minulle uutisoinut! :-D Oliko hän varta vasten vaihtanut eri popot mitalikorokkeelle? Syrjitäänkö tässä miesten kannanottoja, kun vain kynsilakasta uutisoidaan?

Juho, minun on annettava sinulle erityiskiitosta siitä, että verenpaineesi näyttää olevan luomuherneen tasolla – et ole vielä kertaakaan kiihtynyt. :-)

Juho Antikainen:
"Tietysti kannatan mielipiteen vapautta, vai mitä luulit? Ja mielipiteeseen vaikuttaminen on myös sivistysvaltiolle ominaista, vai luulitko, että mielipiteen vapaus tarkoittaa sitä, että kaikki mielipiteet tulee aina ja joka paikassa hyväksyä sellaisinaan?"

Kysyin samalla, kannatatko suvaitsevaisuuspakkoa, jossa ihmisiä painostetaan luopumaan omista mielipiteistään ja tunnustamaan Ainoaa Oikeaa Dogmia? Ellet, niin miksi aiempien viestiesi perusteella hyväksyt tällaisen toiminnan?

Jaakko Häkkinen

Reija Härkönen:
"Hivenen mustavalkoista, Jaakko Häkkinen ;)"

Nyt ammuit ohi, koska sitä luonnehdintaa ei valitettavasti voi käyttää tällaisista kysymyksistä, joissa on olemassa vain joko tämä tai tuo. Ei ole mustavalkoista kysyä, onko joku raskaana vai ei, koska välimuotoja ei ole! Mustavalkoista on käsitellä sellaisia asioita joko-tai-kysymyksinä, joissa todellisuudessa esiintyy harmaasävyjä ja välimuotoja. :-) Ymmärrätkö eron?

Reija Härkönen:
"Tottakai demokraattisessa valtiossa vallitsee mielipiteen vapaus. Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi en ole samaa mieltä kanssasi. Se, että sivistysvaltiossa vaaditaan ihmiseltä hyvää moraalia, hyvää käytöstä ja toisten huomioon ottamista, ei ole uhka mielipiteen vapaudelle. "

Vastasit kovin ympäripyöreästi. Vastaa suoraan: kannatatko sinä sitä, että "väärin ajattelevia" painostetaan ja uhkaillaan muuttamaan mielipidettään? Hyväksytkö sen, ettei mielipiteen vapaus koske "väärin ajattelevia"? Mikäli kyllä, niin sinä todella kannatat totalitaristista suvaitsevaisuuspakkoa. Silloin sinulla olisi peiliin katsomisen paikka, Reija.

Petri Haapa:
"Kannatan toki, mutta myös sitä, että jos ilmaisee ääliömäisen mielipiteen, niin sitä voi sanoa ääliömäiseksi ajasta, paikasta tai muusta sellaissta riippumatta. Sinä ilmeisesti paheksut sitä, jos joku ilmaisee jonkun mielipiteen olevan ihan hanurista."

En toki paheksu, toisten mielipiteistä saa tietysti ilmaista oman mielipiteensä. Raja menee siinä, painostaako toista omaksumaan äärisuvaitsevaiston kultin opinkappaleet. Hyväksytkö sinä käsittelemäni terrorilla painostamisen? Vai vedätkö sinäkin rajan kritisoimiseen, kuten minä?

Taisto Merilä:
"Ehtikö muuten joku vetää natsikortin jo? :) Minulle tuli ensimmäisenä mieleen Stasi ja vastaavia metodeja käyttävät tiedustelupalvelut."

Minä vetäisin itse sen esiin tuon kirjoituksen lopussa, etteivät keskustelijat enää joutuisi tekemään sitä ja siten ajautuisi loputtomaan metaväittelyyn natsikortista itse aiheen sijaan. Se toimi! :-)

Petri Haapa

En tietenkään hyväksy. Onko jotain painostettu terrorilla?

Jaakko Häkkinen

Petri Haapa:
"En tietenkään hyväksy. Onko jotain painostettu terrorilla?"

On, kuten voit jutustani ja linkitetyistä uutisjutuista lukea. Urheilijoita on ohjailtu, painostettu ja jopa uhkailtu tulojen ja aseman menetyksellä, jotta he tunnustaisivat äärisuvaitsevaiston Ainoaa Oikeaa Dogmia. Hienoa jos et hyväksy sellaista vaan sallit mielipiteen vapauden myös mielestäsi väärin ajatteleville.

Minä hyväksyn sen, että jonkin näkemyksen takapajuisuus tuodaan esiin ja sitä kritisoidaan, mutten hyväksy tasapäistävää painostusta eli suvaitsevaisuuspakkoa.

Sari Masku

Minun mielestäni on aivan oikein, että sponsorit ottavat rahoituksen pois, jos urheilija esittää törkeän homofobisia kommentteja.

Jos tälläisella mielipiteen muokkauksella, jota sinä kutsut totalitarismiksi voidaan välttää uudet keskitysleirit, niin kannatan sitä syvästi.

Jaakko Häkkinen

Sari Masku:
"Minun mielestäni on aivan oikein, että sponsorit ottavat rahoituksen pois, jos urheilija esittää törkeän homofobisia kommentteja."

Kukaanhan ei sellaisia ole esittänyt, niin kuin tietäisit, jos olisit lukenut kirjoitukseni:
1. Elena Isinbajeva puolusti maansa lakia.
2. Abeba Aregawi sanoi, ettei hänen uskontonsa hyväksy homoseksuaalisuutta.

Törkeää homofobiaa edustaisi jokin syvälle henkilökohtaisuuksiin menevä ja homoseksuaaleja solvaava kannanotto. Suosittelen sinulle samaa kuin muillekin aatetovereillesi: vähemmän mustavalkoisuutta! 49 ei ole 1, ja 51 ei ole 100. Aste-erojen ja harmaasävyjen hahmottaminen kertoo järkevästä ja objektiivisesta mielestä.

Sari Masku:
"Jos tälläisella mielipiteen muokkauksella, jota sinä kutsut totalitarismiksi voidaan välttää uudet keskitysleirit, niin kannatan sitä syvästi."

Paljon lähempänä ollaan kyllä sitä, että sinunlaisesi mustavalkoiset suvaitsevaisuuspakon kannattajat perustavat keskitysleirejä väärin ajatteleville, kuin sitä, että uskontoonsa vetoavat tai maansa laeille kunnioitusta vaativat perustaisivat seksuaalivähemmistöille keskitysleirejä.

Isinbajeva ja Aregawi eivät ole painostaneet ketään yhtään mihinkään, vaan päinvastoin äärisuvaitsevaisto on painostanut heitä tunnustamaan omaa Ainoaa Oikeaa Totuuttaan. Ymmärrätkö? Sinä puolustat totalitaristista mielipideterrorismia. Olet varmaan ylpeä periaatteistasi...

Sari Masku

" Olet varmaan ylpeä periaatteistasi..."

Todellakin olen. Sinä et höpinöilläsi pysty muuttamaan mustaa valkoiseksi.
Minä tulen aina puolustamaan vähemmistöjä.

Eikö historia ole opettanut sinulle mitään?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #52

Historia nimenomaan on opettanut, ettei pidä antaa pikkusormea totalitaarisille suuntauksille. Edes "suvaitsevaisuuden" nimissä ei voida hyväksyä painostamista, uhkailua eikä mielipiteenvapauden loukkaamista.

Huvittavaa, että syytät toista osapuolta keskitysleirien "suunnittelusta", kun nimenomaan sinä itse edustat sitä ihmisoikeuksia tukahduttavaa ja erilaisia mielipiteitä painostavaa Ainoan Oikean Dogmin liikettä. Kultin aivopesu on onnistunut sinun kohdallasi erinomaisesti! :-)

Sari Masku Vastaus kommenttiin #53

Ihmettelen suuresti mistä tuollainen viha kumpuaa.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #54

Sari Masku:
"Ihmettelen suuresti mistä tuollainen viha kumpuaa."

Niin minäkin! Kerro siis, miksette te uskalla sallia ihmisille mielipiteenvapautta vaan haluatte painostaa heitä Ainoan Oikean näkemyksen taakse?

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #55

Sarilla nyt on vaan niin skitsofreninen tilanne kun puolustaa kahta Ainoaa Oikeaa näkemystä, sekä homoja vastustavaa islamia (islamista mitään ymmärtämättä) että homoja suosivaa suvakkitotalitarismia.

Toimituksen poiminnat