Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto Kommentoin poliittisia aiheita puolueettomasti, liukuvan äänestäjän paikalta arvioiden.

Hirvisaari & Eronen: kohun morsiamen paluu III

James Hirvisaari ei anna kenkää Helena Eroselle: 

 http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/hirvisaari-pitaa-avustajansa-toissa-/art-1288462040428.html

Ja se on ihan oikein se. Tilannehan on tällainen:

1. Matti Nykänen on ostanut uudet raskaat talvikengät.

2. Nykäsen kaveri sanoo: "Kappas, äijähän osti hevit popot!"

3. Nykänen vitsailee: "Joo, varsinaiset mummonpotkimiskengät, hehe."

4. Turun Sanomat uutisoi: "Nykänen uhkaa pahoinpidellä vanhuksia!"

5. Suuri yleisö (ynnä Matin oma pikkuparlamenttiryhmä) jeesustelee ja vaatii Nykästä takaisin vankilaan, tai vähintään erotettavan Suomen kansalaisuudesta ja lähetettävän Mogadishuun sotimaan vetensä ja leipänsä eteen.

 

Mikä tässä kuviossa on oikein vikana?

A) Eihän Nykänen oikeasti suunnittele vanhusten potkimista! Hän heitti läpän, saatanan urvot.

B) Ainoa väärintekijä koko jutussa on Turun Sanomat, joka vääristelee totuutta tietoisesti ja tekopyhästi koska skandaalit myyvät, sen sijaan että puolustaisi sitä.

 

Muuttakaa Matin ja potkupopojen tilalle Helena Eronen ja hihanauhat niin valkenee jutun juoni. James Hirvisaari osoitti kunnioitettavaa selkärankaa uhmaamalla tekopyhää eduskuntaryhmää ja yleistä mielipidettä: "Tilanne on vaikea, mutta valintani oli lopulta helppo. Oikeudentuntoani vastaan en voi toimia." 

Siinä olisi muille kansanedustajille moraalisen selkärangan mallia, puolueeseen katsomatta.
Eronenkin toimii pontevasti ja aikoo kannella julkisen sanan neuvostolle: "Hän kirjoitti perjantaina blogissaan Uuden Suomen sivuilla, että Turun Sanomat vääristeli hänen kirjoitustaan, joka oli tarkoitettu humoristiseksi. Erosen mielestä medialla ei ole oikeutta harrastaa toista ihmistä raa'asti loukkaavaa väärinymmärtämistä, koska toimittajien tehtävä on toimia totuuden puolesta eikä sitä vastaan. Hän sanoo harkitsevansa kantelun lisäksi muita toimia."

Tässä on asian ydin. Tarkoitushakuinen vääristely ei ole journalismia, ja on valitettavaa että keltaisen lehdistön lisäksi tällainen ala-arvoinen toiminta on levinnyt jo vakavasti otettavaan sanomalehdistöönkin. 

Johtuukohan tällainen halveksittava ja epätoivoinen skandaalihakuisuus lehtien arvonlisäveron äskettäisestä nostamisesta? Nousisiko journalismin laatu, jos vakavasti otettavien sanomalehtien rahoitus turvattaisiin valtion kirstusta? Onhan meillä Yleisradiokin, miksei Valtiollisia Yleissanomia?

 

P.S. Täältä voi lukea tuon Erosen blogitekstin ja Turun Sanomien törkeän uutisoinnin siitä:

http://zi.fi/mirror/H%20lvetinmoinen%20sokora%20%E2%80%94%20Oho,%20hupsista.htm

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

En kyllä keksi mitä hauskaa oli juutalaisvainoissa.

Vilho Juntunen

Jokaisella kansanedustajalla tulisi olla oma satiirikko.

Santeri Halmetoja

Itselläni tuli hihamerkeistä mieleen armeijan koulutushaara- ja joukko-osastohihamerkit. Juutalaisten daavidintähdethän olivat rinnassa. Tykkimiehen punaisen hihamerkin pitäminen on kauhea paikka monelle nuorukaisille kaikkine kuittailuineen.

Toivottavasti et ikinä eksy lukemaan Fingerporia...

Jaakko Häkkinen

Öööö? Tulikohan sinun Jarmo nyt hieman ylitulkittua Erosen tekstiä...?

Käyttäjän lauriholopainen kuva
Lauri Holopainen

Tilannehan on tällainen:

1. Helena Eronen kirjoittaa rasistisen blogikirjoituksen.

2. Helena Eronen naamioi rasistisen sanomansa aivan helvetin huonon satiiriin asuun.

3. Helena Eronen saa piiskaa, ja aivan aiheesta

4. Helena Eronen valittaa JSN:oon, tekee rikosilmoituksen (mistäköhän?), valittaa ja vaikeroi.

5. Puoli Uuuden Suomen puheenvuoron käyttäjäkuntaa valittaa ja vaikeroi, kuten aina jos jotakuta persua nyt edes hiukan arvostellaan tämän tekemisistä tai sanomisista.

6. Suuri Yleisö seuraa asiaa (jos seuraa) huuli pyöreänä ja ihmettelee: Helena Eronen kirjoitteli typeryyksiä, sai siitä satikutia, mitä muuta hän oikein odotti?

Stacy Siivonen
Matti Jaatinen

Analogia toimisi paremmin, jos

1. Nykänen olisi vastaavassa asemassa kuin Eronen (Nykäseen rinnastaminen voi olla tietysti jollain muulla tavalla paikallaan)

2. Nykänen olisi tehnyt itseään tunnetuksi nuivalla suhtautumisella mummoihin

3. Masa olisi leikkisästi, joskin varsin seikkaperäisesti ja pitkään jaaritellut miten eri taktis-teknisin keinoin aikoo mummuja monottaa

Jaakko Häkkinen

1. Missä asemassa Eronen on? Tavallinen duunari ja vieläpä vasta koeajalla, tosin siistissä sisätyössä.

2. Taidat sekoittaa mustavalkoisesti perusteettoman ja perustellun nuivuuden. Perusteeton nuivuus johtuu siitä että joku on Erilainen. Perusteltu nuivuus johtuu siitä tilastofaktasta, että tietyistä maista ja kulttuureista tulleet ovat pahasti yliedustettuina rikostilastoissa - vuosikymmenestä toiseen, eli millään kotouttamistoimenpiteillä ei ole saatu muutosta aikaan.

3. Masa ei taida kyetä seikkaperäisyyteen. ;-) Mutta tunnustan että tältä osin vertailukohta on hieman erilainen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kallistun kyllä itse enemmän tuon lehdistön tarkoitushakuisuuden piikkiin. On vähän vaikea ajatella toimittajia niin tyhmiksi, etteivät he ymmärtäisi mustaa huumoria kun se vielä heitetään rankasti yli?
Meidän tavallisten lukijoiden piirissä taas ihmisten sisälukutaidossa on jo huomattavan suuria eroja...puhumattakaan huumorintajusta!

""A) Eihän Nykänen oikeasti suunnittele vanhusten potkimista! Hän heitti läpän, saatanan urvot.

B) Ainoa väärintekijä koko jutussa on Turun Sanomat, joka vääristelee totuutta tietoisesti ja tekopyhästi koska skandaalit myyvät, sen sijaan että puolustaisi sitä.""

Jeps, tämä oli mielestäni oiva esimerkki. Näitä samankaltaisia vääryyksiä tapahtuu tämän tästä myös tuolla tv:n puolella, viimeksi eilen...

Henri Kangas

Sanokaa minun sanoneen, kohta puoliin on tulossa persujen sisäinen välienselvittely, jossa tämä tietty blogimaailman "sisäpiirihuumoriporukka" saa puolueesta kenkää.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

En tiedä tarkoitatko juuri minua, mutta en ole koskaan äänestänyt persuja koska moni heidän tavoitteistaan ei vastaa omiani.

Ei ihmisiä voi leimata noin yksinkertaisesti. Kyllä mustaa, rankkaakin huumoria puhutaan ja ymmärretään muidenkin ihmisten joukossa:)

Jaakko Häkkinen

Lauri Holopainen:
"Tilannehan on tällainen:
1. Helena Eronen kirjoittaa rasistisen blogikirjoituksen."

Jos Lauri vaivautuisit tutkimaan ennen kuin hutkit, niin näkisit että Helena päinvastoin yritti ratkaista ongelman eli poliisin rasistisen toiminnan:
"Okei, eli tuo hihamerkki poistaisi siis sen ongelman, etteivät enää poliisit joutuisi ihmisoikeussopimusten vastaisesti pysäyttelemään ihan ketä tahansa ulkomaalaiselta näyttävää henkilöä henkilöllisyystodistusta kyselläkseen."

Käyttäjän lauriholopainen kuva
Lauri Holopainen

Jos nyt, Jaakko, vaivautuisit lukemaan sen Erosen kohutun blogikirjoituksen ikään kuin ajatuksella, niin huomaisit varmaan itsekin kuinka rasistinen se on. Vaikka sinne onkin ripoteltu kakun päälle koristeeksi "hauskoja" hampurilaishihamerkkejä jenkeille jne.

Luulisi (tai itse asiassa, minä luulin ennen tämän kohkan alkamista) jopa tyhmemmällekin oikeistolaiselle/vasemmistolaiselle/kenelle vaan, olevan aika selvää, että erilaisten vähemmistöryhmien merkitseminen vaatteisiin kiinnitetyillä merkeillä on a.) Ihan saatanan huono idea b.) läppänäkin aivan v...tun huono, sekä c.) osoittavan aivan käsittämätöntä tajuttomuutta historiasta.

Vaikka sitten kyse olisikin "söpöistä" sateenkaarimerkeistä ja poliisin "auttamisesta".

Jaakko Häkkinen

Lauri Holopainen:
"Jos nyt, Jaakko, vaivautuisit lukemaan sen Erosen kohutun blogikirjoituksen ikään kuin ajatuksella, niin huomaisit varmaan itsekin kuinka rasistinen se on. Vaikka sinne onkin ripoteltu kakun päälle koristeeksi "hauskoja" hampurilaishihamerkkejä jenkeille jne."

Hei oikeasti, tuo menee jo vainoharhan puolelle. Olet etukäteen päättänyt että jokainen maahanmuuttokriittinen on rasisti, ja siksi näet kaikki sellaiseen viittaavat kirjoitukset noiden kuranruskeiden linssiesi läpi. Objektiivinen henkilö ei pakota maailmaa omien ennakkoluulojensa mukaiseksi vaan nujertaa ennakkoluulonsa vastaamaan todellisuutta.

Tässä Lauri muutama kirjoitus joista voit peilata omia filttereitäsi:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/72587-maahan...
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/71789-rasism...
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/71591-persuf...

Tuloksekasta itsetutkiskelua!

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Jos Eronen olisi kirjoittanut, että haluaa tarjota ulkomaalaiselle matkan Kuuhun, niin lehdistö olisi kirjoittanut, että persuavustajan mielestä Suomen tulisi rakentaa avaruusalus ja lähettää mamut matkoihinsa ulkoavaruuteen. Tai että Erosella on jo avaruusalus! Ihan oikeasti. Siis ihan ihan oikeasti.

Olli Pusa

Kun lukee Turun Sanomien juttua, käy kyllä ilmi se, kuinka siinä annettiin asiasta valheellinen kuva. Mutta siitä käy myös ilmi, että Turun Sanomat myös käytti jutussa hyväkseen Huuskon toimintaa. Huuskohan poisti jutun ja Turun Sanomat asian mainitsemalla loi mielikuvan siitä, että Erosen jutun luonne on muuallakin todettu.

Ilman Huuskon antamaa "vahvistusta" sille, että Erosen juttu on törkeä, Turun Sanomien skuupilta olisi osin pudonnut pohja pois. Eli Huusko on ilmeisen tahattomasti ollut osaltaan luomassa skandaalia. Oletan, että se on tahatonta eikä Uuden Suomen tietoista tunnetuksi tekemistä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olet varmaankin oikeassa Olli, Turun Sanomat saivat lisä kainalosauvat tuekseen Huuskon toiminnasta. Toisaalta ymmärrän myös Huuskon pelkoa, että täällä US:ssä menee liikaa läpi epätoivottuja juttuja ja hän poisti sen, jos nyt ei ihan paniikissa, mutta melkein?

Muutenhan Helenan kirjoitukset, ja poikkeuksellinen suosio muihin blogisteihin verraten on hämmästyttävän suuri. Tätä taustaa vasten olettaisin sen tehneen Huuskolle ihan oikeesti kipeetä:) Kaduttaakin ehkä?
Ei kai kukaan halua menettää muualle yhtä tähteään?

Toimituksen poiminnat